tacno tako.Madame de Pompadour wrote:
Izrael je odlicno proracunao koliko moze i smije ici, davno bi oni roknuli nuklearku siriji, iranu, egiptu..itd, vec nisu znaju sta bi snjih bilo!
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sect0r
#2026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- giordania
#2027 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Da zavrnu ovako kao rusi plin,u po zime pa se narod smrzava.A sve zarad dolara ili euraKemooSA wrote: Istina je da su vodje najbogatijih islamskih zemalja kao sto su "srce islama" Saudijska Arabija,Qatar,Bahrein i ostale islamske zemlje bogate naftom predvodjene obicnom ekstremistickom bagrom kojoj su vazniji petrodolari od svakog palestinca,iracanina,sudanca...
Da nije tako pitanje Palestine bi bilo rijeseno samim zatvaranjem "pipe" ali ne, njima je ipak vaznije jesti zlatnim kasikama,otvarati najskuplje hotele, praviti umjetne plaze,voziti najskuplja auta....tu licemjernost u islamskom svijetu nikako ne podnosim!
Heloooouuuu,to vec odavno nije njihova nafta!!Ako mislis da arapi imaju kontrolu nad svojom naftom,prisjeti se samo Iraka
Cuj ekstremisticka bagra
-
Madame de Pompadour
#2028 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Zeljela bih cuti o tom dogadjaju ako ti nije mrsko da napises,sect0r wrote:koristenje bojevih glava bilo bi i za sam izrael opasno. uostalom na koga da ih baci? malo sam razmisljao o tome zasto se arapske zemlje ne umijesaju. mislim da to ima veze sa tumacenjem dogadjaja pred Sudnji Dan.
- jeza u ledja
#2029 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Hocu da kazem da Hamas zeli nestanak i unistenje jevrejske drzave Izrael. (a 5 miliona jevreja cemo valjda u more ili na Antarktik?)Air Ramiz wrote:Mislim da je to daleko od istine. Hamas je pokret otpora koji se sluzi izmedju ostalog i samoubilackim napadima kao jednom od metoda borbe. Izrael je okupator i agresor, koji se sluzi aparthejdom kao metodom okupacije. Nikad, ali nikad, okupator ne moze biti isti kao onaj koji mu se suprotstavlja, to je zakon prirode.jeza u ledja wrote:ld wrote:jer defacto izrael je realnost,ali hamas ne moze da ih prizna jer su nastali na otimanju zemlje od palestinaca i ratnom zlocinu,Ove dvije izjave su kontradiktorne. Ako ih ne priznaju nije tesko zakljuciti da se zalazu za njihov nestanak.ld wrote: izraelska propaganda je zaista uzasno jaka,oni prikazuju hamas kao teroristicku organizaciju koja zeli i zagovara unistenje izraela u potpunosti
Uostalom, zasto bi im vjerovali? Ne vjerujem im nista vise nego Izraelcima. Oni jedni druge zele da istrijebe.
ld tvrdi da to nije tacno, tj. da se oni zalazu za 'two-state-solution' kao recimo Fatah, a to je jedna od osnovnih razlika izmedju dvije stranke/pokreta. On tvrdi je nasa predstava o Hamasu po tom pitanju u stvari servirana laz Izraelaca. Ja nesto ne vidim dokaze o tome, osim ovog kojeg je on cuo na tv-u. Zato i kazem da bombardovanje civilnih ciljeva po Izraelu ne moze imati nikakvu konkretnu svrhu osim ubijanja sto vise civila, kao sto i bombardovanje cijelih zgrada u Gazi ima samo za svrhu ubijanje civila. To sam vec vidio u Bosni i znam kakve su ljudi zivotinje.
Moje misljenje je da se ti ljudi dole toliko mrze i da su toliko puni predrasuda jedni o drugima prosto ne mogu razmisljati o miru. Sto se tice medjusobne mrznje i fiks ideja o unistavanju ovih drugih za mene su oni potpuno isti.
Sto se tice ovog konkretnog trenutnog sukoba, a pogotovo za nacin na koji je vodjen, za njega iskljucivo krivim Izrael. Hamas krivim za to sto su nesposobni.
Da ne kazem da sa stanovista svih drzava koje priznaju Izrael napad na ogranizaciju koja se otvoreno zalaze za njeno unistenje i koja raketira Izrael ili kidnapuje njene vojnike zvuci sasvim legitimno.
Na stranu to sto smatram da bi se ovaj sukob davno rijesio da Palestince ne koriste ostale arapske zemlje i Iran da bi promovisali unistenje jevrejske drzave i zauzvrat dobijali poene kod kuce, i tako odrzavali svoje diktatorske rezime. I mi smo imali slican sukob (i Kosovari!) pa uticaj islamskog svijeta nije bio ni priblizno istog intenziteta, niti su prognanici iz RS postali bombasi samoubice kao ovi dole.
Dok god se razmislja i kroji politika na nacin da Izrael ne treba da postoji - Izraelci ce to koristiti za promovisanje svojih eskpanzionistickih ciljeva.
A Izraelu ce se ova ksenofobicna fasisticka politika koju kroje cionisti kad tad odbiti od glavu. Dok oni sami ne shvate da ih ne mogu voditi ovakvi ljudi tamo mira nece biti.
-
pure_love
#2030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Hocu da kazem da Hamas zeli nestanak i unistenje jevrejske drzave Izrael. (a 5 miliona jevreja cemo valjda u more ili na Antarktik?)
Hamas zeli Palestinu kakva je bila prije okupacije,gdje ce svi slobodno zivjeti,,pa tako da tih 5 miliona jevreja nece osjetiti nista
argument ti je nula,isto kao kad bi ja sada rekao vi koji hocete unistiti RS-gdje cete milion Srba,u more?!?
ko god podrzava Izrael nema pravo biti protiv RS
- krivorijek
#2031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Mislim da je Izrael, od svih zemalja u posjedu nuklearnog oruzja, najveci kandidat za prvo post-hirosimsko okidanje.
- krivorijek
#2032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ideja o unistenju drzave Izrael je suluda, i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.pure_love wrote:Hocu da kazem da Hamas zeli nestanak i unistenje jevrejske drzave Izrael. (a 5 miliona jevreja cemo valjda u more ili na Antarktik?)
Hamas zeli Palestinu kakva je bila prije okupacije,gdje ce svi slobodno zivjeti,,pa tako da tih 5 miliona jevreja nece osjetiti nista
argument ti je nula,isto kao kad bi ja sada rekao vi koji hocete unistiti RS-gdje cete milion Srba,u more?!?
-
sect0r
#2033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
radi se o tome da pred Sudnji Dan, po islamskom ucenju, pokazace se odredjeni predznani, mali i veliki. jedan od predznaka jeste pojava dedzala tj. laznog poslanika (ima tacan opis kakav je taj covjek, kakvu ce pricu imati i sl.). Tog poslanika ocekuju jevreji. Oni ne priznaju, kao sto znate ni Isa a.s. (Isusa) niti Muhammeda a.s. U knjizi Pojava dedzala (ne znam ko je autor), kaze se da ce za tim poslanikom krenuti zidovi, ali isto tako da ce i pripadnici drugih vjera, zbog njegovih sposobnosti, povjerovati mu. Nakon, odredjenog vremena pojavice se covjek u medju arapima koji ce povesti muslimane u borbu protiv "nekog" (u knjizi se spominju narod Turci, a ne zna se tacno ko su oni: Rusi, Iranci, Kinezi, ... - ne znam ni zbog cega se zovu tako). u toj borbi ce izginuti 2/3 zidova. mozda zvuci nevjerovatno, ali... pripadnici Islama vjeruju da su neke stvari predodredjene. mozda cekaju da se ove stvari dese. ponavljam, mozda.Madame de Pompadour wrote:Zeljela bih cuti o tom dogadjaju ako ti nije mrsko da napises,sect0r wrote:koristenje bojevih glava bilo bi i za sam izrael opasno. uostalom na koga da ih baci? malo sam razmisljao o tome zasto se arapske zemlje ne umijesaju. mislim da to ima veze sa tumacenjem dogadjaja pred Sudnji Dan.
-
pure_love
#2034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
isto tako je ideja u unistenju RS suluda,i svako imalo realan to zna-ali to ne znaci da od jednom ne treba o tome govoriti,mozda dodje vrijeme kada se ta mogucnost pojavi,,,isto vazi za izraelkrivorijek wrote:Ideja o unistenju drzave Izrael je suluda, i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.pure_love wrote:Hocu da kazem da Hamas zeli nestanak i unistenje jevrejske drzave Izrael. (a 5 miliona jevreja cemo valjda u more ili na Antarktik?)
- Bosanski_kralj
#2035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pošto vidim da neki kritikuju hamas zbog toga što nije prihvatio rezoluciju, moram spomenuti naš primjer i pitati vas da li smo mi trebali prihvatati sve ono što nam je međunarodna zajednica ponudila, pa čak i dejton. Sjetite se raznih vens - ovenovih planova, koje da smo prihvatili BiH ne bi ni bilo
-
omar little
#2036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ld wrote:zasto bi priznali nesto sto je nastalo na genocidu i etnickom ciscenjujeza u ledja wrote:ld wrote:jer defacto izrael je realnost,ali hamas ne moze da ih prizna jer su nastali na otimanju zemlje od palestinaca i ratnom zlocinu,Ove dvije izjave su kontradiktorne. Ako ih ne priznaju nije tesko zakljuciti da se zalazu za njihov nestanak.ld wrote: izraelska propaganda je zaista uzasno jaka,oni prikazuju hamas kao teroristicku organizaciju koja zeli i zagovara unistenje izraela u potpunosti
Uostalom, zasto bi im vjerovali? Ne vjerujem im nista vise nego Izraelcima. Oni jedni druge zele da istrijebe.
zasto bi ja priznao manji entitet
zasto bi hrvati posavine priznali one koji su ih etnicki ocistili i time opravdali njihove zlocine
sto se tice toga da ce palestinci istrijebiti izraelcana,daj ba nemoj me zezat
sad kad bi egipat,sirija,jordan se ponovo udruzili i pokusali da uzmu pedalj izraela to im ne bi poslo za rukom
pogotovo sa 200 nuklearnih bojevih glava u izraelu,tako da se izrael nema sta bojati,palestinci i zemlje u regionu trebaju da se boje izraela,doduse vlast u tim zemljama se i usrala
ovdje se radi o tome da se formira palestinska drzava sa granicama iz 1967 i da jedni druge ostave na miru
pa, zar nije Hamas nakon izbora 2006. prihvatio dvodrzavno rjesenje bazirano na granicama (prije rata) 1967.? izrael odbio. svaki predstavnici Palestine ,sekularni ili islamisticki, su bili odbijeni kao partneri za razgovor i pregovore od strane izraela. Arafat nije valjao, pa je valjao, Hamas je valjao pa sad ne valja, Abbas popusta vise od Arafata i iskoristavaju ga protiv Hamasa a garantirano ne bi nista s njim potpisali cak i kad bi Hamasa nestalo sa politicke i vojne scene....i tako u krug. bez obzira koliko ustupaka palestinska strana nacini, izraelu nikad dosta. i ko sad tu ne zeli rjesenje? i zasto samo Palestina treba da cini ustupke? zato sto su nemocni i nenaoruzani? divno.
sideline: Hamas moze vikat' pet godina da ce unistiti izrael kada je svakom jasno da nece niti su u mogucnosti. izrael ne vice da ce unistiti Palestinu ali su je unistili i maltene izbrisali sa lica zemlje (zajedno sa populacijom).
ja, osobno, ne marim za bilo kakvu opciju koja u svom imenu ima Islamist ili ima bilo kakvu afiliaciju sa takvim grupama. Palestini treba gradjanska inicijativa a ubijanjem preko 700 ljudi u roku 12 dana se takva opcija sigurno nece probuditi. svi znamo, i vec je 300 puta receno na ovoj temi, da ovo vodi samo u jos dublju radikalizaciju palestinskog drustva.
- jeza u ledja
#2037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pa mi smo priznali RS. Nisi ti, ali jesu tvoji politicari, bili su na to primorani. I dan danas je to tako. Doduse, s jednom jako bitnom stavkom, a to je pravo na povratak, odnosno povratak imovine. Meni je jasno da je to sve na papiru, a da je u glavama ljudi nesto drugo. Medjutim, RS je priznata. Srbija, Hrvatska, BiH, sve su priznale i potpisale medjusobna priznanja. I to nakon 4 godine ratovanja. A kod njih - 60 godina. Pa dokle vise?ld wrote:zasto bi priznali nesto sto je nastalo na genocidu i etnickom ciscenjujeza u ledja wrote:ld wrote:jer defacto izrael je realnost,ali hamas ne moze da ih prizna jer su nastali na otimanju zemlje od palestinaca i ratnom zlocinu,Ove dvije izjave su kontradiktorne. Ako ih ne priznaju nije tesko zakljuciti da se zalazu za njihov nestanak.ld wrote: izraelska propaganda je zaista uzasno jaka,oni prikazuju hamas kao teroristicku organizaciju koja zeli i zagovara unistenje izraela u potpunosti
zasto bi ja priznao manji entitet
zasto bi hrvati posavine priznali one koji su ih etnicki ocistili i time opravdali njihove zlocine
sto se tice toga da ce palestinci istrijebiti izraelcana,daj ba nemoj me zezat
sad kad bi egipat,sirija,jordan se ponovo udruzili i pokusali da uzmu pedalj izraela to im ne bi poslo za rukom
pogotovo sa 200 nuklearnih bojevih glava u izraelu,tako da se izrael nema sta bojati,palestinci i zemlje u regionu trebaju da se boje izraela,doduse vlast u tim zemljama se i usrala
ovdje se radi o tome da se formira palestinska drzava sa granicama iz 1967 i da jedni druge ostave na miru
Da li bi radije da je Sarajevo ko Gaza danas i narednih 60 godina ili da je ovako kako je - bez rata? Doduse znam tvoj odgovor na to, ali ti si hvala bogu u manjini.
-
ld
#2038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pored tog nuklearnog oruzija,izrael raspolaze sa izuzetno jakom i moderno opremljenom armijom
fakat da u roku 24 sata mogu da dignu sve zivo u izraelu,a to bi bilo oko 1.000.000 vojnika
3000 tenkova,600 aviona,artiljerije bruku i sto je interesantno njihova artiljerija su uglavnom samohodne haubice,sto je reci da je njihova strategija ratovanja bazirana na brzim i koncentrisanim udarima i brzom prebacivanju snaga
moje misljenje da ni jedna arapska armija nije dorasala izraelu
ne samo u opremi i naoruzanju,vec i u samoj kvaliteti ljudstva
arapi u tim armijama su strogi kreteni,pocevisi od oficirskog kadra pa do obicnog vojnika,to su ljudi koji su opterceni kompleksima,na polozaje dolaze podobni,nema razmisljanja svojom glavom,to je strogo zabranjeno
dok je na izraelskoj strani kontra
ali sad se pojavljuje novi fenomen,a to su hamas i hizbullah,koji se razlikuju od zvanicnih arapskih rezima
pruzili su narodu nadu,vratili su postenje,ponos,ukinili korupciju i nepotizam,nema vise podobnosti,vec ljudi dolaze na polozaje zbog sposobnosti i postenja
i vrlo moguce da ce u bliskoj buducnosti doci do promjene u regionu,jer mnogo toga se promjenilo u odnosu na 70-te i 80-te
fakat da u roku 24 sata mogu da dignu sve zivo u izraelu,a to bi bilo oko 1.000.000 vojnika
3000 tenkova,600 aviona,artiljerije bruku i sto je interesantno njihova artiljerija su uglavnom samohodne haubice,sto je reci da je njihova strategija ratovanja bazirana na brzim i koncentrisanim udarima i brzom prebacivanju snaga
arapi u tim armijama su strogi kreteni,pocevisi od oficirskog kadra pa do obicnog vojnika,to su ljudi koji su opterceni kompleksima,na polozaje dolaze podobni,nema razmisljanja svojom glavom,to je strogo zabranjeno
ali sad se pojavljuje novi fenomen,a to su hamas i hizbullah,koji se razlikuju od zvanicnih arapskih rezima
pruzili su narodu nadu,vratili su postenje,ponos,ukinili korupciju i nepotizam,nema vise podobnosti,vec ljudi dolaze na polozaje zbog sposobnosti i postenja
i vrlo moguce da ce u bliskoj buducnosti doci do promjene u regionu,jer mnogo toga se promjenilo u odnosu na 70-te i 80-te
- jeza u ledja
#2039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pure_love wrote:isto tako je ideja u unistenju RS suluda,i svako imalo realan to zna-ali to ne znaci da od jednom ne treba o tome govoriti,mozda dodje vrijeme kada se ta mogucnost pojavi,,,isto vazi za izraelkrivorijek wrote: Ideja o unistenju drzave Izrael je suluda, i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.
ee, pa upravo tako. govoriti/raditi politicki na tome je jedno, korak po korak, pa dokle moze. ali otvoreno djelovati protiv 10 puta nadmocnijeg neprijatelja je suludo. zato kad kazemo ovo:
treba staviti naglasak na ovo 'pametan'.i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.
- krivorijek
#2040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ma cuj, ja ne znam sad bi li se to dalo porediti. Izrael je veliki politicki faktor na svjetskoj sceni, dok je RS jedno malo i ruzno sumsko stvorenje iz bajke, u podnaslovu basne o nebeskom stvorenju Dobrici.pure_love wrote:isto tako je ideja u unistenju RS suluda,i svako imalo realan to zna-ali to ne znaci da od jednom ne treba o tome govoriti,mozda dodje vrijeme kada se ta mogucnost pojavi,,,isto vazi za izraelkrivorijek wrote: Ideja o unistenju drzave Izrael je suluda, i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.
- jeza u ledja
#2041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nego hajmo ovako.
Sta vi mislite sta je konacni cilj Izraela? Sta mislite imaju li oni kakav dugorocan, smislen i jedinstven plan i sta bi htjeli da bude konacno rjesenje?
Sta vi mislite sta je konacni cilj Izraela? Sta mislite imaju li oni kakav dugorocan, smislen i jedinstven plan i sta bi htjeli da bude konacno rjesenje?
- jeza u ledja
#2042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
krivorijek wrote:dok je RS jedno malo i ruzno sumsko stvorenje iz bajke, u podnaslovu basne o nebeskom stvorenju Dobrici.
-
pure_love
#2043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
krivorijek wrote:Ma cuj, ja ne znam sad bi li se to dalo porediti. Izrael je veliki politicki faktor na svjetskoj sceni, dok je RS jedno malo i ruzno sumsko stvorenje iz bajke, u podnaslovu basne o nebeskom stvorenju Dobrici.pure_love wrote:isto tako je ideja u unistenju RS suluda,i svako imalo realan to zna-ali to ne znaci da od jednom ne treba o tome govoriti,mozda dodje vrijeme kada se ta mogucnost pojavi,,,isto vazi za izraelkrivorijek wrote: Ideja o unistenju drzave Izrael je suluda, i ne vjerujem da iko pametan u arapskom svijetu vjeruje u to.
sta god da je,temelji su im isto jaki,,i nece se sale ukinuti ni RS NI IZRAEL
sve ostalo ti je samo nedostatak objektivnosti
-
ld
#2044 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
dragi jeza
sto se tice manjeg entiteta to je potpisao alija u dejtonu i nikada taj njegov potpis nikada nije verifikovan u parlamentu,niti ce ikada i biti
jer time bi dali opravdanje zlocina i genocida
narod u biti nikada nije priznao manji entitet,niti ce ikada ga priznati,iz gore navedenih razloga
sto se tice gaze i sarajeva,to je i pokusano da se dogodi u periodu 92-95
prvo srpskom agrasijom,pa zatim hrvatskom
pa su bile rezolucije,pa dogovori,pa sastajanja i sve je to bilo bla,bla,bla
da nisu bosnjaci i srbi i hrvati patriote uzeli oruzije u ruke i izborili se za bosnu i hercegovinu,da smo mi cekali na UN,EU,SAD,OIC itd... danas nas ne bi bilo u bosni sigurno i ne bi bila jedna srebrenica,vec mnogo vise bi bilo srebrenica
tako da u danasnjem svijetu smao jedan stvar daje garanciju da mozes slobodno zivjeti,a to je dobro naoruzana armija
izrael to ima,pa mogu se ku... i maltretirati ragion
ako bi i zemlje u regionu imali dobre i naoruzane armije,sigurno ni izrael ne bi se ku... kao sto sada radi
sto se tice manjeg entiteta to je potpisao alija u dejtonu i nikada taj njegov potpis nikada nije verifikovan u parlamentu,niti ce ikada i biti
jer time bi dali opravdanje zlocina i genocida
narod u biti nikada nije priznao manji entitet,niti ce ikada ga priznati,iz gore navedenih razloga
sto se tice gaze i sarajeva,to je i pokusano da se dogodi u periodu 92-95
da nisu bosnjaci i srbi i hrvati patriote uzeli oruzije u ruke i izborili se za bosnu i hercegovinu,da smo mi cekali na UN,EU,SAD,OIC itd... danas nas ne bi bilo u bosni sigurno i ne bi bila jedna srebrenica,vec mnogo vise bi bilo srebrenica
tako da u danasnjem svijetu smao jedan stvar daje garanciju da mozes slobodno zivjeti,a to je dobro naoruzana armija
ako bi i zemlje u regionu imali dobre i naoruzane armije,sigurno ni izrael ne bi se ku... kao sto sada radi
-
pure_love
#2045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jeza u ledja wrote:Nego hajmo ovako.
cionisticki plan je totalno unistiti palestinu i prosiriti Izrael onako kako je opisan u njihovim svetim knjigama,dakle sa istim granicama sl,,,,jer i oni su svjesni da kada bi mir dosao da bi nakon jedno 10 godina palestinci dominirali regionom,,i to najvise zbog njihove brojnosti,,zato njima pase ovo,i nece stati dok ne osvoje sve,pa i gazu-ovo je samo pocetak,oni idu polahko,,prvo nas zele naviknuti na ove scene..kasnije ces vidjeti
- madner
#2046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Mogu mobilizovati oko 600 000 hiljada, a od tih 3000 tenkova 1000 je zastarilo 1000 srednja zalost.ld wrote:pored tog nuklearnog oruzija,izrael raspolaze sa izuzetno jakom i moderno opremljenom armijom
Imaju vecinom samohodne haubice, ali nisu bruka nego oko 600.
Egipat je materijalom tu negdje, ali C&C, istreniranost, doktrina...
Sto se tice Hamasa i Hezbolaha, vidjet cemo, samo ih je smjesno spominjati u kontekstu armija.
- jeza u ledja
#2047 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
o boze...ld wrote:dragi jeza
Jeste, zakon sile vlada. Ali ako si izgubio nema svrhe nastavljati dalje.ld wrote: sto se tice gaze i sarajeva,to je i pokusano da se dogodi u periodu 92-95
Evo mozes reci isto tako - cetnici su popustili kad su poceli gubiti. Da li to znaci da su odustali od svojih nakana? Nisu. Da li to znaci da bi za 10, 50 godina pokusali isto? Vrlo moguce. Ali sta rade u medjuvremenu? Ne bacaju granate po Sarajevu jer znaju da bi dobili po labrnji.
Isto vazi i za nas. Ima ljudi koji bi da ratuju, ali znaju da bi nam Ameri i Rusi zavrnuli siju. I sta sad? Sjedi za pregovaracki stol i pregovaraj do u besvijest.
- jeza u ledja
#2048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
A kako je opisan?pure_love wrote:jeza u ledja wrote:Nego hajmo ovako.
cionisticki plan je totalno unistiti palestinu i prosiriti Izrael onako kako je opisan u njihovim svetim knjigama,dakle sa istim granicama sl,,,,jer i oni su svjesni da kada bi mir dosao da bi nakon jedno 10 godina palestinci dominirali regionom,,i to najvise zbog njihove brojnosti,,zato njima pase ovo,i nece stati dok ne osvoje sve,pa i gazu-ovo je samo pocetak,oni idu polahko,,prvo nas zele naviknuti na ove scene..kasnije ces vidjeti
Ne znam, nesto sam slab sa citanjem svetih knjiga.
Znaci oni bi da zauzmu cijelu Palestinu (ovo sto se danas smatra palestinskom teritorijom) ili jos nesto?
Ali ne ide im bas, u Gazi su vec bili dugo vremena, pa se povukli. Bili su i na Sinaju cijelom jedno vrijeme, pa se povukli, u oba regiona su pravili ona naselja, pa ih ostavili. Bili su i na jugu Libana, pa se povukli.
Ili im je cilj da konstantno ratuju bez ikakvog jasnog ishoda?
Mislim, meni su nejasni totalno. Ko da ih puca kolektivna sizofrenija.
- ahuseino
#2049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nije jedno rjeshenje... imaju i oni ljevicu i desnicu...jeza u ledja wrote:Nego hajmo ovako.
-
ld
#2050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
u tome i jeste poenta,status que do daljenjeg i izmedju nas i srba,do kad vidjecemojeza u ledja wrote:o boze...ld wrote:dragi jeza
sto se tice manjeg entiteta to je potpisao alija u dejtonu i nikada taj njegov potpis nikada nije verifikovan u parlamentu,niti ce ikada i biti![]()
Jeste, zakon sile vlada. Ali ako si izgubio nema svrhe nastavljati dalje.ld wrote: sto se tice gaze i sarajeva,to je i pokusano da se dogodi u periodu 92-95
Evo mozes reci isto tako - cetnici su popustili kad su poceli gubiti. Da li to znaci da su odustali od svojih nakana? Nisu. Da li to znaci da bi za 10, 50 godina pokusali isto? Vrlo moguce. Ali sta rade u medjuvremenu? Ne bacaju granate po Sarajevu jer znaju da bi dobili po labrnji.
Isto vazi i za nas. Ima ljudi koji bi da ratuju, ali znaju da bi nam Ameri i Rusi zavrnuli siju. I sta sad? Sjedi za pregovaracki stol i pregovaraj do u besvijest.
zasto ne moze da takav status que bude i kod njih na bliskom istoku
ja sam ubjedjen kad bi hamas bio naoruzan savremenim antitenkovskim naoruzanjem i protuavionskim raketama,da sigurno izrael ne bi radio sto danas radi