Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
psydelija

#2026 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

vivaldi wrote:Ma sve je moguce, ja sam jos juce napisao da oni ekstremisti nisu zapalili prelaz svojevoljno. Mozda im je rekao beograd, a mozda moskva, nemam pojma.

Moja poenta je da su nakon visedecenijske idiotske srpske politike i albanci imaju seriju totalno idiotskih poteza - gorazdevac, orahovac, paljenje crkava, cestog premlacivanja staraca, bacanja bombi po povratnickih kucama, hronicni problem sa drogom, pasivna policija...sve se to skuplja godinama. Zapad je zmirio jer je izabrao stranu, ali nakon Dicka Martija je ipak doslo do neke promjene. U sustini mislim da Albanci odavno skupljao negativne poene, bas kao sto je to npr Slobo radio koji je bio faktor mira zapadnjicama cak i kada je Vukovar ravnao sa zemljom. Bio je ustvari jos godinama partner, ali sve do jednom.

Albanci ako nastave i oni ce preic breaking point.
upravo tako...
daleko od toga da su oni cvece za mirisati i sigurno ce doci dan kada ce se mz pozabaviti snjima.

@cska,
albanci sigurno imaju bolje i pametnije resenje od tacija, ali nemaju izbora, jer je on ocito "usa zvezda u usponu". :D njega je tu dovukla mz i ona ce o njemu odluciti, nikako albanci.
vivaldi

#2027 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivaldi »

CSKA wrote:Bilo nezavisno ili ne(a jeste nezavisno) Kosovo mora da bude demokratsko i gradjansko.Za mene je velika enigma sta ljudi poput Tacija jos traze na politickoj sceni Kosova,i to na veoma vaznim polozajima.Zar nema tamo neka normalna politicka opcija,koja ne dobija politicke poene na pokazivanju misica.Ok,dobili su drzavu i sve...sta cekaju onda da je naprave ? Sigurno ne pravi toliki problem tih par srba sa sjevera i Vuk Jeremic.

Svaka revolucija jede svoju djecu, ali to se jos uvijek nije desilo na Kosovu jer se odrzava to nekakvo poluratno stanje. Ekonomski problemi se gomilaju, a ova vlast jednostavno nije u stanju da ih rijesi. Osim katastrofalne polazne osnove i nesposobne vlasti veliki problem predstavlja i ta polunezavisnost jer bez priznanja Rusije, Kine i 5 eu zemalja to je plivanje sa tegom oko noge. Prije ce ih srbija priznati nego ove zemlje jer srbiju mogu ucjenjivati eu-om, a ove ne mogu. Sve su to zemlje koje su vrlo ozbiljni i trgovacki, ali i politicki partneri. Tesko se bez njih razvijati. U takvoj situaciji se gomila narodno ekonosmko nezadovoljstvo koje se usmjerava naravno na Tacija i rukovodtsvo. Moze on jos godinu-dvije kriviti beograd i par enklava za sve probleme, ali nece moci dugo. Morat ce permanentno dizati tenzije da bi sebe odrzao. Pravo pitanje je da li ce mu se te tenzije nekada oteti kontroli?
vivaldi

#2028 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vivaldi »

PS: Da dodam. Sta god i kad god da se desi, ja ni na kosovu (kao ni u bosni) ne vidim na vidiku neko stabilno rjesenje bar jos 15-20 godina.
tbv

#2029 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tbv »

vivaldi wrote:PS: Da dodam. Sta god i kad god da se desi, ja ni na kosovu (kao ni u bosni) ne vidim na vidiku neko stabilno rjesenje bar jos 15-20 godina.
naravno, ni ja, a na zalost sve to je u rukama Srba, koji se nisu odrekli propale ideologije, i koji na silu zele da zadrze ono sto je tom ideologijom zacrtano, i jednim dijelom okupirano...
Last edited by tbv on 29/07/2011 17:01, edited 1 time in total.
Univerzim-BL

#2030 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Univerzim-BL »

Ovo je samo uvod ka priznavanju Kosova od strane srbije i slijepom je jasno kao dan,zasto tadic suti,zasto nema vise protesta i NIKE patika,zasto general preuzeo punktove i dozvolio bojevu municiju,zasto se eufor ili ko vec slaze i izvrsava naredbe Pristine pa zato sto je Legalna vlast,drzava i politika.

E sada posto Kosovski Srbi zele da divljaju i pale sve oko sebe praveci nove balvan Revolucije bice uslov jednostavan ako srbija zeli u EU mora da prizna Kosovo da se ogradi od tamo nekih divljaka koji pale i narusavaju integritet jedne suverene drzave i da srbija obavezno izruci Izgrednike i teroriste koji unistavaju vlasnistvo susjedne suverene drzave i ubijaju legalno izabranu vlast i pripadnike reda i mira Nezavisne Susjedne drzave.

Zivi bili pa Vidjeli
Lijep Pozdrav Svima
Erzsebet

#2031 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

Helikopter wrote:
Erzsebet wrote: Ali će se nastaviti s albanskim mafijaškim aktivnostima.

Gdje, sta i kako, de razjasni, vidi se da imas informacije iz prve ruke pa ih ovdje argumentovano podastri. Nemoj samo da bude generalizovanje cijelog naroda i argumenti one suplje rekla-kazala :D

Evo Drug Član ti je dokumentovao sve ovim filmom.

Ja sam ga pogledao i zaprepašten sam, tek sada vidim koliko ustvari ne znam šta se tamo dešavalo. Kad sam bio nekoliko puta na Kosovu, svi su me sjajno dočekali, pričali sa mnom na našem jeziku i nisam imao nikakvih problema. Od svakog Albanca sam čuo da "svi zločinci, i Albanci takođe, trebaju odgovarati".

Jedino što mi je zaista sumnjivo iz ovog filma je broj od 223.000 protjeranih Srba sa Kosova. Znajući kako to mnogi Srbi rade, brojevi su mi uvijek sumnjivi kad su oni u pitanju. Recimo, postoje podaci o desetinama hiljada pobijenih Srba u Sarajevu, ali nigdje ne piše da je ponovo više Srba poginulo od srpskih granata, nego od Cace, Ćele i ostalih siledžija koji su tih dana vedrili i oblačili gradom. Zbog toga ne vjerujem ni u ovaj broj, jer sam lično upoznao nekoliko ljudi koji su sami sa Kosova otišli. Zašto bi 40.000 Srba otišlo iz Prištine, nije to broj koji se može tek tako ukloniti, zar ne? Mogli su, između ostalog, raditi u srpskim institucijama, jer svakako država Srbija Kosovo ne priznaje, a trenutno sve paralelne institucije održavaju u Nišu i Vranju.

Ipak, i pored svega, film je veoma poučan, i hvala Drugu Članu što ga je podijelio s nama. Iako srpski vrh smatram odgovornim za sva sranja na Kosovu, mislim da ovo ipak nije način, te se kosovske ubice ne razlikuju ni po čemu od nekadašnje srpske vojske i policije, koja je harala Kosovom.
BiH-x

#2032 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by BiH-x »

Erzsebet wrote:Evo Drug Član ti je dokumentovao sve ovim filmom.
:D

Eto, helikopter, ovim filmom je sve dokumentovano i dokazano :lol:
Erzsebet

#2033 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

BiH-x wrote:
Erzsebet wrote:Evo Drug Član ti je dokumentovao sve ovim filmom.
:D

Eto, helikopter, ovim filmom je sve dokumentovano i dokazano :lol:
Pa pogledaj film, pa se onda smij... Mi koji smo preživjeli svašta, trebali bismo suosjećati s nevinima širom planete, a pogotovo kad je to u komšiluku.
BiH-x

#2034 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by BiH-x »

Izvini Mirza, ali moras biti prilicno glup da bi mislio da se jedan (jako pristran) film moze koristiti kao "dokaz" zlodjela na Kosovu ;) Ne sumnjam da ih je bilo, i na srpskoj i nesto manje na albanskoj strani, ali za takve slucaje imamo Hag.
ŠiŠ

#2035 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ŠiŠ »

psydelija wrote:
Drug Član wrote:Moj Tači, loš pokušaj prebacivanja loptice zvani albanski organizovani kriminal u komšijsko dvorište. Evropa vrlo dobro zna, a posebno Italija (85 % svih zapljena heroina potiče od albanaca) i Švajcarska (60 % svih uhapšenih za trgovinu heroinom su Albanci). U Velikoj Britaniji albanski kriminalci nisu toliko brojni kao na ostatku kontinenta, ali su po nemilosrdnosti i nivou nasilja gori i od zloglasnih Nigerijaca, kaže mi kolega iz Interpola. "Leave us alone or we will break your legs!" kaže video zapis kad lokalni kriminalci u jednoj kafani pokušavaju maknuti albaske sa "svog" teritorija. "Leave us alone or we will kill your entire families", glasio je albanski odgovor uz demonstrativno stavljanje na sto fotografija svih članova porodice iz lokalne bande. Mislim da demokratski svijet ne treba otvoreno da se stavlja na stranu bilo koje etničke grupe tokom etničkih sukoba, inače je to oprobani recept za katastrofu. A ovo sa Kosovom je odavno prevršilo svaku mjeru.
lazes, a laze i taj kolega iz interpola!!! da nije kolega m.nicovic ? :lol:

kao prvo, cilj vlade na kosovu je da suzbije sverc-komerc na severu, a usput i da se ispostuje vladin nalog o embargu robe iz srbije... ovo sto se desava, radi se uz odobrenje beograda, a u reziji kfora.

dalje, kako u italiji, tako u svajcarskoj, nemackoj, holandiji, ceskoj i francuskoj, najacu narko kriminalnu mrezu drze srbi (sa crnogorcima).... u samoj svajcarskoj od ukupnog broja zatvorenika za dilanje gudre cak 40% otpada na gradjane srbije (pravoslavce)... da nepisemo o tome da su srpskocrnogorske veze pale sa tonama kokaina, da nepisemo o tome da je jelovic (srb) prosle nedelje pao sa 190 kg heroina u grckoj... pa sarici, braca dujic...
sve sto je interpol imao i ima o albancima je manipulacija kvazi eksperta za drogu, krimanolnog crnogorca marka nicovica... sve njegove analize o narko albancima polako padaju u vodu.
daleko od toga da albanci ne kontrolisu, deo trzista na zapadu kada je rec o gandzi i zutom, ali ni blizu nisu srbima konkurentni, bar ne zadnjih 10tak godina.

ps. na kosovu nije etnicki sukob, vec sukob kriminalaca sa drzavom!
gdje su "pink panteri"
Erzsebet

#2036 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

BiH-x wrote:Izvini Mirza, ali moras biti prilicno glup da bi mislio da se jedan (jako pristran) film moze koristiti kao "dokaz" zlodjela na Kosovu ;) Ne sumnjam da ih je bilo, i na srpskoj i nesto manje na albanskoj strani, ali za takve slucaje imamo Hag.
Film jeste pristrasan, ali i mnogo toga dokazuje. Ja sam i rekao da sumnjam u broj od preko dvjesto hiljada protjeranih. Btw, zar još iko vjeruje u taj Hag, nakon debakla sa Miloševićem, Šešeljom i ostalima, pa sada i smiješne optužnice protiv Gadafija, dok se Džoržd Buš i Toni Bler šetaju svijetom?

Btw, a možemo li sad saznati tvoje ime, ili ćeš kao zadnja lignja posustati?
zavrzlama

#2037 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

Drug Član wrote:
BiH-x wrote:Zatvorene vojne zone, NATO preuzeo sever Kosova

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... osova.html
Valjda sad i sljepac vidi čija je sve ovo bila režija pod nazivom "napravi problemčić, da se riješi krupno pitanje". Politika i vladavina sile umjesto vladavine prava. Samo da ponovim Međunarodno pravo je samo mrtvo slovo na papiru.
jest bila rezija ali sa srbijanske strane...

by zavrzlama on 27/07/2011 22:01

nema tu vise belaja..srbiji je bio cilj,da albanci zauzmu granicu sa srbijom,cime se stvara jak psiholoski pritisak na srbe na sjeveru kosova da prihvate Kosovo kao drzavu ili se isele(po mogucnosti u rs npr.) u srbiju....kasnije kad srbi koji ostanu u drzavi Kosovo pocnu praviti belaje,tad srbija ima izgovor da im ne moze pomoci jer NATO i albanci drze granicu,i tako se srbija izvuce odgovornosti a srbi na kosovu dozive sudbinu rsk,BIH srba .....to je penta ove velikosrpske igre sa granicnim prijelazima....tako da srbija pri ulasku u EU ne mora priznati Kosovo jer je osigurala da kosovske vlasti preuzmu kontrlou nad cijelim kosovom kojeg su u tim granicama priznale najvece drzave svijeta,a to EU jedino i treba od srbije....srbi su po kozna koji put izdani radi interesa njihovog crkvenog,politickog i intelektualnog vrha..the end.
Drug Član

#2038 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Drug Član »

@Zavrzlama
Srpske političke elite nikad nisu vidjele dalje od svog nosa (džepa) i u akcijama nikad niti su imale ulogu, niti im je bio cilj da budu lider koji zna kuda ide, koji treba da radi za dobrobit naroda koji ih je izabrao; već su isključivo mislili kako ostati na vlasti. Sve veće akcije uglavnom su pravili "ljudi na terenu" i ad hoc podražavajući neko trenutno preovladavajuće mišljenje mase ili govor mržnje likova poput Šešelja; a o nekim dugoročnim jasnim planovima i crisis managament-u srpskih političkih elita ovog tipa nikad nije bilo ni govora. Osim ako se u zadnjih mjesec dana nije desio neki kopernikanski obrt. Drugo, ukoliko su ovo režirali Srbi (bilo sa Kosova ili iz Srbije) na njihovu je štetu jer je ovo trigger kojim počinje reintegracija Kosova na cijeloj svojoj teritoriji.
Bosnolog

#2039 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Ovo oko poslednjih dogadaja na Kosovu,paljenja granicnih prijelaza u reziji Tadica i Beograda citaj DB da bi kao odgovor imali amercko preuzimanje tih istih granicnih prijelaza kao cin konacne reintegracije sjevera Kosova sto je preostalo kao jedini nacin da se Beograd iza zadimljene zavjese oslobodi teskog givikta koji Srbiju vuce ka dnu dvije decenije jer Srbija nema ekonomske,politicke,vojne,diplomatske,moralne i demografske snage da nastavi plivati sa teretom Kosova.

Dvije decenije preopterecene posljedicama proslost, Srbija nema snage niti sanse da zadrzi Kosovo i ide ka EU,Toga su Beograd,Tadic i Borko kao njegov izvodac ove posljednje narodne igrokazne zabave pustanja Kosova niz vodu svijesni,Srbija se nalazi u sve manjem i losijem izboru opcija zbog stanja u njoj samoj,odnosa prema regiji to jest smanjenog diplomatskog prostora a koji joj je sve skuceniji.

Srbije je samomatirana zadnjim izreziranim dogadajima od strane DB i Beograda,u dogovoru sa Amerikom,sistemom odsjecanja jedne noge (Kosova)da bi se spasila druga i ostatak tijela i zivota,nie iskljuceno jos hiruskoh zahvata da bi se Srbija odnosno ono sto ostane od nje kao zdravog dijela tijela spasilo... ;-)
jutarnji

#2040 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jutarnji »

Drug Član wrote:Srpske političke elite nikad nisu vidjele dalje od svog nosa (džepa) i u akcijama nikad niti su imale ulogu, niti im je bio cilj da budu lider koji zna kuda ide, koji treba da radi za dobrobit naroda koji ih je izabrao; već su isključivo mislili kako ostati na vlasti. Sve veće akcije uglavnom su pravili "ljudi na terenu" i ad hoc
ad hoce akcije ne rezultiraju sa preko stotinu hiljada mrtvih, par miliona raseljenih, pola Hrvatske i skoro
citavom BiH do zemlje sprzenom. Zajebi tu pricu o francuskim sobaricama, mutavosti, nisu znali i sl budalastinama.
Znalo se vrlo dobro koga se pitalo citavo vrijeme i kakvi su ciljevi bili. Razlog sto vam nije upalilo da sve manijacke
ideje provedite u djelo lezi u tome sto ste hronicni idioti.
Nadam se da ce im Taci razvalit` zvalje i tako konacno zavrsiti sagu o kretenima koji su 24 miliona ljudi zavili u crno.
Drug Član

#2041 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Drug Član »

psydelija wrote:
lazes, a laze i taj kolega iz interpola!!! da nije kolega m.nicovic ? :lol:

kao prvo, cilj vlade na kosovu je da suzbije sverc-komerc na severu, a usput i da se ispostuje vladin nalog o embargu robe iz srbije... ovo sto se desava, radi se uz odobrenje beograda, a u reziji kfora.

dalje, kako u italiji, tako u svajcarskoj, nemackoj, holandiji, ceskoj i francuskoj, najacu narko kriminalnu mrezu drze srbi (sa crnogorcima).... u samoj svajcarskoj od ukupnog broja zatvorenika za dilanje gudre cak 40% otpada na gradjane srbije (pravoslavce)... da nepisemo o tome da su srpskocrnogorske veze pale sa tonama kokaina, da nepisemo o tome da je jelovic (srb) prosle nedelje pao sa 190 kg heroina u grckoj... pa sarici, braca dujic...
sve sto je interpol imao i ima o albancima je manipulacija kvazi eksperta za drogu, krimanolnog crnogorca marka nicovica... sve njegove analize o narko albancima polako padaju u vodu.
daleko od toga da albanci ne kontrolisu, deo trzista na zapadu kada je rec o gandzi i zutom, ali ni blizu nisu srbima konkurentni, bar ne zadnjih 10tak godina.

ps. na kosovu nije etnicki sukob, vec sukob kriminalaca sa drzavom!
Bez namjere da vraćam diskusiju nazad, već samo da odgovorim na ovaj jučerašnji post kolege koji nisam vidio. Evo pogledaj ovaj poprilično pristrasan izvještaj UN-ovog činovnika Teda Legetta, čija organizacija je naručila da se napiše pozitivan izvještaj o kosovu kako bi se opravdale brojne akcije MZ na Kosovu. Ipak brojke su neumoljive i bez obzira na narativ pisca ....pogledaj nepristrasno tabele str.od 67 do 69.
http://www.unodc.org/documents/Balkan_study.pdf
PS. Još jednom naglašavam, ne govorim o albancima kao narodu već o kriminalcima, jer i ja poznajem dosta normalnih i poštenih ljudi sa Kosova, pa i onih koji rade u njihovim istitucijama i vrlo smo dobri prijatelji, tako da....E da, i ovaj kolega iz interpola je britanac. Zaista :-D
@Ersebet svaka čast!
psydelija

#2042 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

ŠiŠ wrote:gdje su "pink panteri"
dobar si... :lol:
ovde je rec o gudri, kada juvelirnice dodju na red, spomenucemo ih. :D

EDIT:

@drugi clan,

jos uvek je distribucija i prodaja droge nelegalan cin, tako da su sve statistike proizvoljne i jako smesne...

ps. verovatno si cuo za mitsku pricu o trnovcu na jugu srbije? to selo je zahvaljujuci nasim tajnim sluzbama dodpselo na mapi narko mafije sa gradovima kao sto su bogota, njujork, madrid, berlin, cirih, meksiko siti.... a sta je istina u svemu tome, to nam nikada nece biti kazano, jer policija vec 70 godina nece da napravi upad. rekli su nam da je tu leglo droge za zapadnu evropu i sa tom pricom su generacije umirale, sa znanjem da su zeme najveci dileri u svetu. :-)
Helikopter

#2043 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Napeto na Kosovu:

Srbi prave nove barikade, komandant KFOR-a zabranio upotrebu oružja

http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/ ... osovo.html

Autor R. D. 2011-07-29 11:36:00

Image

Iza paljenja graničnog prelaza stoji lokalni boss kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge
Komandant KFOR-a Erhard Biller proglasio je administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, zabranjenim vojnim zonama u kojima vojnici KFOR-a mogu upotrijebiti oružje. U međuvremenu su kosovski Srbi blokirali puteve u mjestu Rudare i u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu. Žele onemogućiti prolazak KFOR-u, Eulexu i policiji. Puteve će, kažu, braniti tijelima, prenosi hrvatski "index.hr".

Šef pregovaračkog tima Beograda upozorio je da je KFOR time izašao iz okvira svog mandata, a ministar Goran Bogdanović kaže da KFOR očigledno pomaže stvaranje nezavisne države Kosovo.

Pregovori se nastavljaju danas, a Stefanović kaže da i dalje postoji mogućnost da neko u zapovjedništvu KFOR-a i NATO-a shvati da je to vrlo loša situacija za mir i stabilnost te ljude koji žive na sjeveru Kosova. Kako navodi, ohrabruje to što u Europskoj uniji ne postoji slaganje sa stavovima NATO-a, javlja "B92".

U međuvremenu je Blic objavio da je paljenje administrativnog punkta Jarinje, prema obavještajnim podacima srpske policije i sigurnosnih službi, organizirao Srbin, lokalni boss kriminalne grupe koja se bavi organiziranim krijumčarenjem droge i švercom robe. Podsjećamo, srpski ekstremisti, među kojima je bilo onih koji su samo zbog toga doputovali na Kosovo, u srijedu su zapalili prijelaz Jarinje, a čin je odmah optužio srpski državni vrh.

Predsjednik Općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je sinoć nakon sastanka s predstavnicima srpske vlade da nije postignut dogovor kako će problemi na sjeveru Kosova biti rješavani. "Ocijenili smo da je situacija loša i tražili od Borislava Stefanovića da prekine razgovore s Erhardom Billerom, zapovjednikom KFOR-a", rekao je Pantić poslije sastanka s Borislavom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem.

Prema njegovim rečima, Stefanović mora kontaktirati Beograd i dobiti instrukcije o daljnjim postupcima. "Ja sam mu rekao da je tri dana bio na Kosovu, da ništa nije napravio i da bi bilo bolje da nije ni dolazio", rekao je Pantić. "Stefanović se složio s onim što smo mu rekli, ali je istaknuo da to za državu nije prihvatljivo. Mi ćemo raditi kako mislimo da treba, a oni neka kažu da država ne stoji iza nas", dodao je.

Blic javlja da su Kosovski Srbi jutros su blokirali puteve u mjestu Rudare i u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu. Dovezli su balvane, automobilske gume, kamione i građevinske strojeve, a okupili su se u velikom broju, usprkos kiši.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2044 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Decerto »

Evo sta se desava na granici..

Helikopter

#2045 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Narko bos zapalio Jarinje?

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 99800.html

VESTIONLINE - 29.07.2011 14:37

Image

BEOGRAD- Napad i paljenje administrativnog punkta Jarinje na sjeveru Kosmeta, prema obavještajnim podacima srpske policije i bezbjednosnih službi, organizovao je Srbin, lokalni bos kriminalne grupe koja se bavi organizovanim krijumčarenjem droge i švercom akcizne robe.

Kako piše Blic, pomenuti lokalni bos je od ranije poznat srpskoj policiji, i to po najtežim krivičnim djelima.
Zbog šverca droge bio je hapšen 2003. godine, a dvije godine kasnije zbog krađe automobila. “Od tada je ušao u ozbiljan narko-biznis i u šverc akcizne robe, pogotovo nafte, kojom se u ovom dijelu ilegalno trguje na tone“, kaže izvor “Blica” upoznat sa kriminalnim dosijeom ovog mafijaškog bosa. Napad je vjerovatno organizovao kako bi zakomplikovao situaciju na prelazima jer mu ne odgovara postavljanje samo albanskih graničnika i carinika. Do istih podataka je došao i beogradskih list “Alo“. “U toku su provjere ko su ljudi koji su pravili incidente na prelazima Jarinje i Brnjak, odakle su, ko je organizator svega toga, da li su i iz kojih izvora finansirani da lome i pale“, kaže izvor lista iz bezbjednosnih struktura. “Prema do sada prikupljenim operativnim podacima, sumnja se da je organizator biznismen sa severa Kosova, to jest da je on organizovao navijačke grupe, i to uglavnom mlađe osobe iz Zubinog Potoka i severnog dela Mitrovice kojima se pridružila manja grupa iz Leposavića“, tvrdi sagovornik “Aloa“.
“Alo“ je kontaktirao i prozvanog kontroverznog biznismena (ne navodeći, međutim, njegovo ime). On odlučno demantuje informacije srpskih bezbjednosnih službi. Pomenuti biznismen ne krije da je na barikadama već danima, ali tvrdi da ne stoji iza demoliranja prelaza, niti je učestvovao u tome. “Ja sam sa svojim narodom na Kosovu od 1999. godine. Već tri noći ne spavam. Evo me na Rudaru, nisam uopšte ni bio na Jarinju i Brnjaku, niti sam organizovao lomljenje i paljenje tih prelaza. Ne stojim ni iza kakvih huligana i navijačkih grupa. U četvrtak uveče kada se to dešavalo ja sam bio na prvoj barikadi u Rudaru. O tome može da posvedoči najmanje 300 ljudi iz Rudara i Zubinog Potoka“, tvrdi on. Komentarišući navode da je ranije hapšen zbog krađe automobila, on kaže da se radi o nameštaljci.
“To hapšenje su mi napakovali Albanci! Ja sam ozbiljan porodičan čovek. Samo napišite da sam privrednik sa severa Kosova koji neće da plaća porez nelegalnoj državi Kosovo i priznaje samo Srbiju i njene institucije“, poručuje biznismen.
zavrzlama

#2046 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

Drug Član wrote:@Zavrzlama
Srpske političke elite nikad nisu vidjele dalje od svog nosa (džepa) i u akcijama nikad niti su imale ulogu, niti im je bio cilj da budu lider koji zna kuda ide, koji treba da radi za dobrobit naroda koji ih je izabrao; već su isključivo mislili kako ostati na vlasti. Sve veće akcije uglavnom su pravili "ljudi na terenu" i ad hoc podražavajući neko trenutno preovladavajuće mišljenje mase ili govor mržnje likova poput Šešelja; a o nekim dugoročnim jasnim planovima i crisis managament-u srpskih političkih elita ovog tipa nikad nije bilo ni govora. Osim ako se u zadnjih mjesec dana nije desio neki kopernikanski obrt. Drugo, ukoliko su ovo režirali Srbi (bilo sa Kosova ili iz Srbije) na njihovu je štetu jer je ovo trigger kojim počinje reintegracija Kosova na cijeloj svojoj teritoriji.
po tebi narod je zlo a srpski politicari ti koji slijede narodnu volju :shock:

ne...srpski narod je isti kao i drugi narodi,samo ima nesrecu da konstantno i kontuinirano ima za politicke,crkvene i intelektualne vodje najvece fasiste..nisu srbi kao narod spontano za tri dana pobili 8000 ljudi,iste bagerima zakopali,usutkali 99,9% srpskog naroda o tome sto se u Srebrenici desilo(i sirom BIH)...za tako sto treba priprema sa najvisih vrhova vlasti...da je srpski narod sataniozvan do savrsenstva je tacno,a da su oni spontano ratovali zadnjih 20 godina nije istina,jer da je tako,zasto se srbi spontano ne pobune i promijene plocu i napsuta podrzavanje najveceg aparthejda i fasizma prema drugima i drzavi BIH...srbi kao narod su taoci dobro organizovane crkvene,politicke,bezbjednonosne i inteleketualne elite(SANU,DB,SPC), koja ima najcrnje fasiosticke ideje prema drugim drzavama i narodima..
tbv

#2047 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tbv »

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je danas da kosovska vlada neće popustiti u svojim zahtevima na severu Kosova, jer bi odustajanje značilo povratak u anarhiju

- Ne verujem da će predstavnici međunarodne zajednice tražiti tako nešto od nas - rekao je Tači u intervju za portal SETimes - setimes.com

Predsednik Vlade Kosova je kazao da je akcija na severu Kosova počela kako bi se prekinulo "švercovanje, organizovani kriminal i stalno kršenje suvereniteta" zemlje koje su činile "srpske paralelne strukture koje terorišu populaciju koja živi u tom delu".

- Ne možemo dozvoliti da kriminalci, koje sponzoriše Srbija, zauvek otimaju budućnost naše zemlje - ne samo zbog našeg Ustava, nego i zbog međunarodnih propisa i evropskih principa - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica u poslednjih deset godina ništa nije preduzela povodom takvog stanja na severu Kosova, pa je Vlada Kosova morala da preduzme akciju koja je počela 26. jula.

Predsednik Vlade Kosova je kazao da je o toj akciji obaveštena međunarodna zajednica i da je tim angažmanom Vlada Kosova izmenila "gorku realnost" na severu.

- Sada će policajci i carinici koji poštuju lanac komande i kosovske zakone obavljati dužnosti na prelazima na severu Kosova. Ti službenici će biti različitih nacionalnosti, ali će poštovati zakone Kosova - rekao je on.

Tači je dodao da akcija nije usmerena protiv Srba na severu Kosova i da je ubeđen da i oni žele da žive u normalnim okolnostima.

- Mi samo imamo problem sa policijom i paravojnim ilegalnim strukturama koje je Beograd uspostavio na severu Kosova. Te ilegalne strukture ćemo rasformirati zakonskim merama predviđenim Ustavom i zakonima Kosova - rekao je on. Prema njegovim rečima, iako Srbija podiže tenzije na severu, one će opadati zbog dobro planiranih aktivnosti Vlade Kosova.

Tači je kazao da od Srbije, kao zemlje koja ima evropske aspiracije, očekuje da se ponaša u skladu sa evropskim principima. - Očekujem da će se Srbija odreći nasilja i svojih bolesnih ambicija da silom otme deo tuđe zemlje. Bilo bi fatalno za Srbiju da se ne odrekne Miloševićeve ekspanzionističke politike - rekao je Tači.

tacno.net
Univerzim-BL

#2048 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Univerzim-BL »

Ovako se drzi Govor

Kosovski premijer Hašim Tači poručio je danas Beogradu da "nema više povratka na staro", da će zabrana uvoza i izvoza ostati na snazi dok Srbija ne promijeni svoj odnos prema Kosovu, a međunarodne zvaničnike upozorio da ne smiju pregovarati sa liderima srpskih institucija.

Hašim Tači
"Moraju da shvate da povratka nazad nema i da status kvo više ne postoji. O granici republike Kosovo nema kompromisa sa bilo kim", poručio je Tači na sjednici kosovske Vlade.

Tači je pozvao Eulex da se "vrati u okvir mandata", upozorivši da je Vlada na čijem je čelu spremna i odlučna da sama, uz pomoć KFOR-a, uspostavi red i zakon na cijeloj teritoriji.

"Ne može Eulex biti legitiman na jednom dijelu teritorije Kosova, a na drugom ne. Upozoravam Misiju Eulex da je ova Vlada spremna i odlučna da uz pomoć KFOR-a sama uspostavi red i zakon na cijeloj teritoriji Kosova i zato od Eulexa očekujem da se vrati mandatu", poručio je Tači.

On je rekao da je uz podršku NATO-a "uspostavljen red i zakon" na prelazima Brnjak i Jarinje i da je potpuno prekinut lanac krijumčarenja. Tači je optužio zvaničnike Srbije da su organizovali, rukovodili i motivisali građane na sjeveru Kosova da napadnu i spale prelaz Jarinje, dodajući da su se kosovski policajci i carinici uspješno suprotstavili na prelazu Brnjak.

On je poručio da će KFOR, carinici i KPS ubuduće spriječiti da na Kosovo preko ova dva prelaza ulaze predstavnici paralelnih struktura, dovlači oružje i municija, krijumčari roba. Prema njegovim riječima, preko ovih prelaza do daljeg će moći da prelaze samo putnički automobili. Tači je ponovio da međunarodni zvaničnici više ne smiju da pregovaraju sa liderima srpskih isntitucija koji se deklarišu u ime kosovskih Srba.

"Bez obzira, bile to diplomate ili vođe međunarodnih misija na Kosovu, oni više ne mogu imati bilo kakvog kontakta sa njima. Jedini predstavnici kosovskih Srba su ljudi koji sjede u Vladi i prihvataju Kosovo kao svoju državu", poručio je Tači. On je istakao da dijaloga neće biti sa ljudima koji ilegalno borave na Kosovu, već da se pregovori mogu nastaviti samo u Briselu, u skladu sa dnevnim redom koji je utvrdila EU, i uz podršku SAD
Boom71

#2049 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Boom71 »

Ne volim Hasima,al' ovo je bilo bez suplje,bez raspravljanja,na prvu,stocom u glavu.
irvinx1

#2050 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by irvinx1 »

Kfor se povlači iz Rudara
Izvor: Tanjug

Rudare -- Kfor se povlači iz Rudara, epilog je troipočasovnog razgovora šefa pregovaračkog tima Borko Stefanović i Erharda Bilera.

Kfor je u Rudare došao danas u 13.40 s ciljem da uklone srpske barikade.

Ocenjujući razgovore s komandantom Kfora kao "mučne", Stefanović je kazao da je general Biler odlučio da "izađe u susret građanima Zvečana" i povuče jedinice iz Rudara, ali da "to ne znači da su muke gotove".

Stefanović je, obraćajući se okupljenim Srbima na ovoj barikadi ka punktu Jarinje, rekao da dogovor oko administrativnih prelaza na severu još nije postignut, ali da je angažovan "ceo državni vrh, vlade drugih zemalja i međunarodne institucije", te da je stvar "blizu dogovora".

Stefanović je apelovao na građane da nastave da mirno protestuju i da ostanu dostojanstveni, jer nas uskoro možda čeka ista situacija.

"Ponovo je bilo hitaca dok smo razgovarali. Molim vas, nemojte više", rekao je Stefanović, a ljudi sa barikada su povikali - "Nismo mi".

Stefanović je najavio i da će, zajedno sa ministrom Goranom Bogdanovićem, otputovati u Beograd, na sednicu Skupštine Srbije koja je zakazana za 14 sati.

"Moraćemo u Beograd, ali odmah vam se vraćamo. Molim vas budite mirni i dostojanstveni - vidite koliko mučnog razgovora, napora koje su uložili i predsednici opština i ministar... samo vi i vaša trezvenost drže ovu situaciju pod kontrolom. Još malo imamo da napravimo sporazum", zaključio je Stefanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pridružio se apelu da građani ostanu mirni i dostojanstvenii pozvao Srbe da ostanu na barikadama i mirno protestuju.

"Bilo kakav incident ili provokacija bi nas udaljila od cilja... blizu smo cilja, jer su građani pokazali međunarodnoj zajednici da možemo bez sile da se borimo za svoj cilj", istakao je ministar.

Po rečima predsednika opštine Zvečan Dragiše Milovića, nemački general Biler mu je preneo da ima dozvolu da ako treba deluje i silom protiv građana, ali da je odlučio da to ne učini.

Istovremeno, general je najavio da će sledeći put intervenisati, rekao je Milović i dodao da će građani Zvečana ostati na barikadama i istrajati so ispunjenja zahteva - vraćanja stanja na prelazima Jarinje i Vrnjak na ono pre intervencije specijalnih jedinica ROSU.

"Nerazuman potez Prištine uz asistenciju Kfora doveo je do eskalacije. Došao je trenutak da se izborimo za svoje zahteve demokratski i gandijevski", poručio je on.

Snage Kfora su u 13.40 oklopnim vozilima došle do barikade u Rudaru i zatražile od Srba da te barikade uklone ili će to učiniti vojnici kfora silom u roku od dva sata.

U međuvremenu su do barikada u Rudaru došli i komandant Kfora Biler, Stefanović i Bogdanović, a razgovori o rešavanju te krize su počeli oko 15,30.

Biler je pred razgovore isticao da je njegova obaveza da ukloni barikade i omogući slobodu kretanja, a Stefanović je odgovorio da niko ne može da ubedi Srbe da sklone barikade. On je, takođe, dodao da Srbija stoji iza odluka svojih građana, izuzev ako se radi o sili.
Sluso sam malo ovoga Borka ministra, fin momak.
Post Reply