Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Erice39

#2026 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Erice39 »

I ja sam prije dvadesetak dana naručio ćevape u Zmaju na željezničkoj i takođe su imali neki čudan šmek i smrad. Nikad nisam onakav ukus ćevapa osjetio,jednom rječju katastrofa.
duga puska

#2027 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

Prosle hefte svratim u Zmaj stanicu djeci usput da uzmem cevape, jer znam da se tamo ne ceka :mrgreen:
Helem,kad sam ih donio kaze malac jeste da su ogromni cevapi,ali samo ih 9 ima. Fakat prebrojimo i taman tako,9 komada.Uzmu djeca danas opet na dostavu dvije desetke, mala nije svoju ni dirnula i zapade mene njena desetka kad sam dosao kuci. Pojedem tri cevapa, otvorim ono skroz somun,kad Jos 6 cevapa znaci opet devetka :lol:
Haj budi pametan :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2028 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

zrno po zrno pogaca :D
JThomas

#2029 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

to ti je 10% porcije, a što ne kuca 17% pdv i još 10% poreza na dohodak ili dobit. pa nije baš ni zrno, jel.
bitanga_sa_otesa

#2030 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

onda kamen po kamen palača :-D
mistek

#2031 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mistek »

Vala ne znam kako vam se to dešava. :D Nama se sa Zmajem dešava upravo kontra i baš smo to pratili jedno vrijeme. Čak generalno, recimo da je svaka druga ili treća porcija s većim brojem ćevapa. Ispod 10 nikad nisam dobio, a 11 dobijem svaki drugi put. Rekord koji sam dobio je 13. :D

Generalno, koliko znam, pravilo kuće je da kad-kad gurnu ćevap više u porciju.
i agree

#2032 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by i agree »

Izgleda da ga oni cesto gurnu,samo zavisi kako i kome.
nepass1

#2033 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

mistek wrote:Vala ne znam kako vam se to dešava. :D Nama se sa Zmajem dešava upravo kontra i baš smo to pratili jedno vrijeme. Čak generalno, recimo da je svaka druga ili treća porcija s većim brojem ćevapa. Ispod 10 nikad nisam dobio, a 11 dobijem svaki drugi put. Rekord koji sam dobio je 13. :D

to se meni desavalo u hrasnom u zmaju.
jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.
tempuser

#2034 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

nepass1 wrote: jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.
Ranije napisah, cevapi su solidni, ali su meni zadnja 2-3 x u bajatom i nenaparenom somumu na keramickom tanjuru. Ugodjaj isto k'o da sam ih kuci napravio i nasao helftu star somun.
duga puska

#2035 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

mistek wrote:Vala ne znam kako vam se to dešava. :D Nama se sa Zmajem dešava upravo kontra i baš smo to pratili jedno vrijeme. Čak generalno, recimo da je svaka druga ili treća porcija s većim brojem ćevapa. Ispod 10 nikad nisam dobio, a 11 dobijem svaki drugi put. Rekord koji sam dobio je 13. :D

Da se razumijemo ni meni se nikad i nigdje prije ovo nije desilo. Znam da sam jednom sigurno dobio jedan visak,ne sjećam se gdje,jer sam slucajno to primijetio. Ali isto je cinjenica da ih gotovo nikad i ne brojim. Iskreno ne mislim da to namjerno rade, barem ovi, jer su oni onomad (Zmajevi) jebali nanu svim cevabdzinicama
dizanjem normativa desetki. Prije rata normativ desetke bio 180 gr, a onda ga onaj u Hrasnom Zmaj fikne na 250, a sad vidim da cak imaju desetke od 280 grama( Braca Zmajevi Ilidza, koji nemaju nista sa ovim Zmajevima osim sto su radili na stanici i dodju neka familija). Vecina cevabdzija je morala dizati radi njih normative i sad im se redovno sjecaju familije, znam pouzdano iz vise izvora :lol:
nepass1

#2036 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

tempuser wrote:
nepass1 wrote: jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.
Ranije napisah, cevapi su solidni, ali su meni zadnja 2-3 x u bajatom i nenaparenom somumu na keramickom tanjuru. Ugodjaj isto k'o da sam ih kuci napravio i nasao helftu star somun.
somun je od mahira koliko sam skontao, meni je bio ko da su ga polili kakvim saftom, samo rubovi suhi
tempuser

#2037 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

duga puska wrote: Prije rata normativ desetke bio 180 gr,
Ja mislim da je u Petici jos uvijek tako ili slicno...
Plavo-bijeli

#2038 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Plavo-bijeli »

Nikad mi neće biti jasne naše ove gazde što ćevabdžinica, pa i restorana i buregdzinica. Pa valjda ti je cilj da nakon što ti neko dođe kod tebe da opet dođe i da drugima ispriča da je dobro, a ne da jednom dođe, više nikad ne ode i još baci ti lošu reklamu...
Meni ko da bajat somun, mogu biti ćevapi od ne znam ti kakvog mesa, džaba.
U Sarajevu ne pamtim kada sam jeo dobre ćevape, u Zmaju u Hrasnom ih izbjegavam jer budem narednih par sati konstanto žedan, mada im je somun fantastičan.
Meni je također vrlo bitno da imam opciju i pomfrita, ali eto to su neki lični ukusi.
Pravo solidne ćevape, a još bolju pljeskavicu sa super pomfritom i somunom sam jeo zato u Mostaru, ašćinica Saray.
Naručite nešto za 5km, donesu vam u roku 15min, vrelo. Kod nas naručiš dobiješ nakon sat vremena, mlako, a još ništa ispod 10km ne donose. Ko da smo veličine Bangkoka, a ne Sarajeva. Obezbjedite dostavljačima skuter i to je to.
Porodice Foht

#2039 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

Plavo-bijeli wrote:Nikad mi neće biti jasne naše ove gazde što ćevabdžinica, pa i restorana i buregdzinica. Pa valjda ti je cilj da nakon što ti neko dođe kod tebe da opet dođe i da drugima ispriča da je dobro, a ne da jednom dođe, više nikad ne ode i još baci ti lošu reklamu...
Meni ko da bajat somun, mogu biti ćevapi od ne znam ti kakvog mesa, džaba.
U Sarajevu ne pamtim kada sam jeo dobre ćevape, u Zmaju u Hrasnom ih izbjegavam jer budem narednih par sati konstanto žedan, mada im je somun fantastičan.
Meni je također vrlo bitno da imam opciju i pomfrita, ali eto to su neki lični ukusi.
Pravo solidne ćevape, a još bolju pljeskavicu sa super pomfritom i somunom sam jeo zato u Mostaru, ašćinica Saray.
Naručite nešto za 5km, donesu vam u roku 15min, vrelo. Kod nas naručiš dobiješ nakon sat vremena, mlako, a još ništa ispod 10km ne donose. Ko da smo veličine Bangkoka, a ne Sarajeva. Obezbjedite dostavljačima skuter i to je to.
Ma bjaazi, gdje se to ceka kod nas sat vremena? :roll:
Last edited by Porodice Foht on 23/01/2019 10:41, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2040 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Čuj ćevapi u Mostaru, prije nekih 10-ak godina su me navratili na to i više nikad :mrgreen:
JThomas

#2041 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

čestitamo završili ste intervju na temu ćevapa, javićemo vam jeste li primljeni :thumbup:
Naslovnica

#2042 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:onda kamen po kamen palača :-D
Ćevap po ćevap, ikspetica
bitanga_sa_otesa

#2043 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Tomahawk11 wrote:Čuj ćevapi u Mostaru, prije nekih 10-ak godina su me navratili na to i više nikad :mrgreen:
u sarayu razvaljuju cevapi,odavno bolje ne pojedoh,bakir1 svjedok,pitaj ako ne vjerujes .
Tomahawk11
Globalni moderator

#2044 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Tomahawk11 wrote:Čuj ćevapi u Mostaru, prije nekih 10-ak godina su me navratili na to i više nikad :mrgreen:
u sarayu razvaljuju cevapi,odavno bolje ne pojedoh,bakir1 svjedok,pitaj ako ne vjerujes .
Ne znam, ja sam ih negdje jeo, gluho bilo.
Vjerujem, daću šansu tim iz Saraya :thumbup:
Bakir1

#2045 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Bakir1 »

bakir has aprowed this :lol:
Qler

#2046 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Qler »

i Rotta u mostaru ima fine cevape.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2047 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

tempuser wrote:
duga puska wrote: Prije rata normativ desetke bio 180 gr,
Ja mislim da je u Petici jos uvijek tako ili slicno...
Petica sve manji i manji, nema ondje ni 150 gr...
Naslovnica

#2048 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Nekome je bitniji kvantitet nego kvalitet, a nekome obrnuto.
Na konto kvantiteta sam otišao do "Braća Zmajevi" na Ajliđi, pa se razočarao. Odem još jednom na popravni, i jope se razočaram. Džaba ćevap ko teleća noga kada je LOŠ. Najmanje mesa i njemu, imam osjećaj da je pun soje ili tako neke zamjene. Odron.
Bolje i mal, ali da je tehnićar.
JThomas

#2049 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

a nekome i kvalitet i kvantitet :-D

doduše, ćevapi svakako nisu ozbiljno jelo, pa može nešto na kašiku prije ili poslije.
duga puska

#2050 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

nepass1 wrote:
tempuser wrote:
somun je od mahira koliko sam skontao, meni je bio ko da su ga polili kakvim saftom, samo rubovi suhi
Pa zar pekara Mahir pravi somune Jos uvijek za cevabdzije. Kako je gazda umro mislim da ih ne prave, a i prije Carinikove smrti mislim da je ukinuo somune za ugostitelje.
Post Reply