Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
Erice39
#2026 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I ja sam prije dvadesetak dana naručio ćevape u Zmaju na željezničkoj i takođe su imali neki čudan šmek i smrad. Nikad nisam onakav ukus ćevapa osjetio,jednom rječju katastrofa.
- duga puska
#2027 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Prosle hefte svratim u Zmaj stanicu djeci usput da uzmem cevape, jer znam da se tamo ne ceka
Helem,kad sam ih donio kaze malac jeste da su ogromni cevapi,ali samo ih 9 ima. Fakat prebrojimo i taman tako,9 komada.Uzmu djeca danas opet na dostavu dvije desetke, mala nije svoju ni dirnula i zapade mene njena desetka kad sam dosao kuci. Pojedem tri cevapa, otvorim ono skroz somun,kad Jos 6 cevapa znaci opet devetka
Haj budi pametan
Helem,kad sam ih donio kaze malac jeste da su ogromni cevapi,ali samo ih 9 ima. Fakat prebrojimo i taman tako,9 komada.Uzmu djeca danas opet na dostavu dvije desetke, mala nije svoju ni dirnula i zapade mene njena desetka kad sam dosao kuci. Pojedem tri cevapa, otvorim ono skroz somun,kad Jos 6 cevapa znaci opet devetka
Haj budi pametan
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2028 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zrno po zrno pogaca 
- JThomas
#2029 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
to ti je 10% porcije, a što ne kuca 17% pdv i još 10% poreza na dohodak ili dobit. pa nije baš ni zrno, jel.
- bitanga_sa_otesa
#2030 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
onda kamen po kamen palača 
-
mistek
#2031 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vala ne znam kako vam se to dešava.
Nama se sa Zmajem dešava upravo kontra i baš smo to pratili jedno vrijeme. Čak generalno, recimo da je svaka druga ili treća porcija s većim brojem ćevapa. Ispod 10 nikad nisam dobio, a 11 dobijem svaki drugi put. Rekord koji sam dobio je 13.
Generalno, koliko znam, pravilo kuće je da kad-kad gurnu ćevap više u porciju.
- i agree
#2032 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Izgleda da ga oni cesto gurnu,samo zavisi kako i kome.
- nepass1
#2033 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
to se meni desavalo u hrasnom u zmaju.mistek wrote:Vala ne znam kako vam se to dešava.Nama se sa Zmajem dešava upravo kontra i baš smo to pratili jedno vrijeme. Čak generalno, recimo da je svaka druga ili treća porcija s većim brojem ćevapa. Ispod 10 nikad nisam dobio, a 11 dobijem svaki drugi put. Rekord koji sam dobio je 13.
![]()
jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.
-
tempuser
#2034 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ranije napisah, cevapi su solidni, ali su meni zadnja 2-3 x u bajatom i nenaparenom somumu na keramickom tanjuru. Ugodjaj isto k'o da sam ih kuci napravio i nasao helftu star somun.nepass1 wrote: jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.
- duga puska
#2035 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Da se razumijemo ni meni se nikad i nigdje prije ovo nije desilo. Znam da sam jednom sigurno dobio jedan visak,ne sjećam se gdje,jer sam slucajno to primijetio. Ali isto je cinjenica da ih gotovo nikad i ne brojim. Iskreno ne mislim da to namjerno rade, barem ovi, jer su oni onomad (Zmajevi) jebali nanu svim cevabdzinicamamistek wrote:Vala ne znam kako vam se to dešava.Nama se sa Zmajem dešava upravo kontra i baš smo to pratili jedno vrijeme. Čak generalno, recimo da je svaka druga ili treća porcija s većim brojem ćevapa. Ispod 10 nikad nisam dobio, a 11 dobijem svaki drugi put. Rekord koji sam dobio je 13.
![]()
dizanjem normativa desetki. Prije rata normativ desetke bio 180 gr, a onda ga onaj u Hrasnom Zmaj fikne na 250, a sad vidim da cak imaju desetke od 280 grama( Braca Zmajevi Ilidza, koji nemaju nista sa ovim Zmajevima osim sto su radili na stanici i dodju neka familija). Vecina cevabdzija je morala dizati radi njih normative i sad im se redovno sjecaju familije, znam pouzdano iz vise izvora
- nepass1
#2036 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
somun je od mahira koliko sam skontao, meni je bio ko da su ga polili kakvim saftom, samo rubovi suhitempuser wrote:Ranije napisah, cevapi su solidni, ali su meni zadnja 2-3 x u bajatom i nenaparenom somumu na keramickom tanjuru. Ugodjaj isto k'o da sam ih kuci napravio i nasao helftu star somun.nepass1 wrote: jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.
-
tempuser
#2037 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja mislim da je u Petici jos uvijek tako ili slicno...duga puska wrote: Prije rata normativ desetke bio 180 gr,
- Plavo-bijeli
#2038 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nikad mi neće biti jasne naše ove gazde što ćevabdžinica, pa i restorana i buregdzinica. Pa valjda ti je cilj da nakon što ti neko dođe kod tebe da opet dođe i da drugima ispriča da je dobro, a ne da jednom dođe, više nikad ne ode i još baci ti lošu reklamu...
Meni ko da bajat somun, mogu biti ćevapi od ne znam ti kakvog mesa, džaba.
U Sarajevu ne pamtim kada sam jeo dobre ćevape, u Zmaju u Hrasnom ih izbjegavam jer budem narednih par sati konstanto žedan, mada im je somun fantastičan.
Meni je također vrlo bitno da imam opciju i pomfrita, ali eto to su neki lični ukusi.
Pravo solidne ćevape, a još bolju pljeskavicu sa super pomfritom i somunom sam jeo zato u Mostaru, ašćinica Saray.
Naručite nešto za 5km, donesu vam u roku 15min, vrelo. Kod nas naručiš dobiješ nakon sat vremena, mlako, a još ništa ispod 10km ne donose. Ko da smo veličine Bangkoka, a ne Sarajeva. Obezbjedite dostavljačima skuter i to je to.
U Sarajevu ne pamtim kada sam jeo dobre ćevape, u Zmaju u Hrasnom ih izbjegavam jer budem narednih par sati konstanto žedan, mada im je somun fantastičan.
Meni je također vrlo bitno da imam opciju i pomfrita, ali eto to su neki lični ukusi.
Pravo solidne ćevape, a još bolju pljeskavicu sa super pomfritom i somunom sam jeo zato u Mostaru, ašćinica Saray.
Naručite nešto za 5km, donesu vam u roku 15min, vrelo. Kod nas naručiš dobiješ nakon sat vremena, mlako, a još ništa ispod 10km ne donose. Ko da smo veličine Bangkoka, a ne Sarajeva. Obezbjedite dostavljačima skuter i to je to.
- Porodice Foht
#2039 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma bjaazi, gdje se to ceka kod nas sat vremena?Plavo-bijeli wrote:Nikad mi neće biti jasne naše ove gazde što ćevabdžinica, pa i restorana i buregdzinica. Pa valjda ti je cilj da nakon što ti neko dođe kod tebe da opet dođe i da drugima ispriča da je dobro, a ne da jednom dođe, više nikad ne ode i još baci ti lošu reklamu...
Last edited by Porodice Foht on 23/01/2019 10:41, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2040 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Čuj ćevapi u Mostaru, prije nekih 10-ak godina su me navratili na to i više nikad 
- JThomas
#2041 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
čestitamo završili ste intervju na temu ćevapa, javićemo vam jeste li primljeni 
-
Naslovnica
#2042 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ćevap po ćevap, ikspeticabitanga_sa_otesa wrote:onda kamen po kamen palača
- bitanga_sa_otesa
#2043 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
u sarayu razvaljuju cevapi,odavno bolje ne pojedoh,bakir1 svjedok,pitaj ako ne vjerujes .Tomahawk11 wrote:Čuj ćevapi u Mostaru, prije nekih 10-ak godina su me navratili na to i više nikad
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2044 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam, ja sam ih negdje jeo, gluho bilo.bitanga_sa_otesa wrote:u sarayu razvaljuju cevapi,odavno bolje ne pojedoh,bakir1 svjedok,pitaj ako ne vjerujes .Tomahawk11 wrote:Čuj ćevapi u Mostaru, prije nekih 10-ak godina su me navratili na to i više nikad
Vjerujem, daću šansu tim iz Saraya
- Bakir1
#2045 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
bakir has aprowed this 
- Qler
#2046 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
i Rotta u mostaru ima fine cevape.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2047 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Petica sve manji i manji, nema ondje ni 150 gr...tempuser wrote:Ja mislim da je u Petici jos uvijek tako ili slicno...duga puska wrote: Prije rata normativ desetke bio 180 gr,
-
Naslovnica
#2048 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nekome je bitniji kvantitet nego kvalitet, a nekome obrnuto.
Na konto kvantiteta sam otišao do "Braća Zmajevi" na Ajliđi, pa se razočarao. Odem još jednom na popravni, i jope se razočaram. Džaba ćevap ko teleća noga kada je LOŠ. Najmanje mesa i njemu, imam osjećaj da je pun soje ili tako neke zamjene. Odron.
Bolje i mal, ali da je tehnićar.
Na konto kvantiteta sam otišao do "Braća Zmajevi" na Ajliđi, pa se razočarao. Odem još jednom na popravni, i jope se razočaram. Džaba ćevap ko teleća noga kada je LOŠ. Najmanje mesa i njemu, imam osjećaj da je pun soje ili tako neke zamjene. Odron.
Bolje i mal, ali da je tehnićar.
- JThomas
#2049 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
a nekome i kvalitet i kvantitet
doduše, ćevapi svakako nisu ozbiljno jelo, pa može nešto na kašiku prije ili poslije.
doduše, ćevapi svakako nisu ozbiljno jelo, pa može nešto na kašiku prije ili poslije.
- duga puska
#2050 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa zar pekara Mahir pravi somune Jos uvijek za cevabdzije. Kako je gazda umro mislim da ih ne prave, a i prije Carinikove smrti mislim da je ukinuo somune za ugostitelje.nepass1 wrote:somun je od mahira koliko sam skontao, meni je bio ko da su ga polili kakvim saftom, samo rubovi suhitempuser wrote:Ranije napisah, cevapi su solidni, ali su meni zadnja 2-3 x u bajatom i nenaparenom somumu na keramickom tanjuru. Ugodjaj isto k'o da sam ih kuci napravio i nasao helftu star somun.nepass1 wrote: jucer prvi put jeo cevape kod dzenite, maksuz da probam. vala nista specijalno.