Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nuki_cika

#2026 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Taj isti Necko je davno sazrio za penzije
Irm@

#2027 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

Abedin je sad i na GPP 1 i GPP 2 :-D :D
nuki_cika

#2028 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Idealno rješenje :D
Nego,odakle ti ta informacija?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2029 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

nuki_cika wrote:Idealno rješenje :D
e sad nam je faks težak ko mašinstvo :mrgreen:
Irm@

#2030 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

nuki_cika wrote:Idealno rješenje :D
iz pouzdanih izvora vjeruj mi ;-)
nuki_cika

#2031 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Ako je tako onda ti vjerujem :-D
Chmoljo
Još malo i biće ko medicina težak :D
Al hajde,nije meni to što će on predavati jedan od najtežih predmeta,nego je meni što ću opet morati praviti skriptu s pitanjima kao i iz obligacija.To mi je gore :-)
Chmoljo

#2032 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

hm, meni je osto vanparnični i izvršni postupak... dobro, sad samo malo više stolicu zagrijati :-) možda čak i knjigu uzeti iz GPP-a :lol: :lol: :lol:
nuki_cika

#2033 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Još samo da nam duvnjaka vrate na upravu i da ugođaj na četvrtoj bude potpun :lol: :lol:
Irm@

#2034 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

po mom misljenju.. on ce napraviti pakao od oba GPP-a jer znam koliko je ljut sto smo mi polagali na nacin na koji jesmo..
i u pravu je..jer je meni sef dao napamet da naucim ZPP :D jer sve sto znam o parnicnom postupku je iz obligacija i uprave 2 (vjerovali ili ne)..a svako se na pripravnickom mora susresti sa parnicom..
Haris.ba

#2035 Re: Pravni fakultet

Post by Haris.ba »

Pa jeste bilo smješno jedan od najvažnijih ispita na čitavom studiju polagati onako kako se polagalo. Mada kada je postao tek profesor isto je cijedio studente, i sve se moralo znati. A šta se promjenilo potom - zna se.

A četvrta godina je možda najgora što se tiče znanja koje student može da ponese sa sobom. Mada mislim da je gpp takva materija da bi bolje bio način ispitivanja kakav ima Muminović nego Abedin. Sada će se sve znati k.h.
nuki_cika

#2036 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Dobro,sve sad zavisi od njega.Ne mora znaciti da će isti nacin polaganja ispita biti kao i iz obligacija(mada pretpostavljam da hoće),ali ja se uopće ne bunim sto će kriterij biti mnogo strožiiji nego kod muminovica.
Eborg

#2037 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Pa neka nas riba, bit će nam lakše kasnije, barem na 4. godini mjesec-dva više studiranja ništa ne znači. :) S izuzetkom onih koji žele diplomirati u julu zbog mastera naravno.
elSaik

#2038 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Niko vas ni do sada nije sprječavao da pogledate knjigu i zakon. Drago mi je što je profesor zamijenjen, a iskreno se nadam da Abedinu neće ostati isti metod kao na Obligacijama i da će kriterij nafake biti zamijenjen znanjem.
hurmasica

#2039 Re: Pravni fakultet

Post by hurmasica »

Super sto je Abedin dosao na GPP jer mislim da ce se studenti konacno nesto i nauciti iz tog predmeta. Meni je veoma zao sto imam jako malo znanje iz GPP, a sve radi nacin polaganja tog ispita kod omanovica. Mislim da je GPP jedan od jako bitnih predmeta.

Nego imali ikakvih informacija za postdiplomski? Zna li se koje su katedre i koliko ce se placati?
nuki_cika

#2040 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

A koliko ima strana ta knjiga iz GPP?
Nece to biti lahko polagati,jer kod njega nema parcijala
Da se ja pitam,ja bi najviše na tom predmetu volio vidjet Melihu :-D
hurmasica

#2041 Re: Pravni fakultet

Post by hurmasica »

pa da i meliha bi bila savrsen profesor na tom predmetu. Ona i Abedin su zaista kvalitetni profeosiri koji se trude da prenesu znanje i studente nauce nesto. I kada sam vidjela koliko se oni trude onda sam se i ja potrudila i sijela naucila oba ta predmeta i polozila iz prve i nisam imala nikakvih problema. To su profesori koji studentima zele prenijeti znanje ali isto tako i traze znanje od studenata.
_Seny_

#2042 Re: Pravni fakultet

Post by _Seny_ »

Zar nije i u septembru trebao ostati prof. Omanovic na predmetu GPP?
Chmoljo

#2043 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

nuki_cika wrote:A koliko ima strana ta knjiga iz GPP?
Nece to biti lahko polagati,jer kod njega nema parcijala
Da se ja pitam,ja bi najviše na tom predmetu volio vidjet Melihu :-D
ja imam položen parnični postupak. :roll: valda će to priznati, jer i Duvnjak je priznavo ono što je Ajanović ispitivao, a svi znamo šta Duvnjak misli o Ajanoviću.
nuki_cika

#2044 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

elSaik wrote:Niko vas ni do sada nije sprječavao da pogledate knjigu i zakon. Drago mi je što je profesor zamijenjen, a iskreno se nadam da Abedinu neće ostati isti metod kao na Obligacijama i da će kriterij nafake biti zamijenjen znanjem.
A to se na obligacijama ne traži znanje?Po tvome ispade da se obligacije mogu položiti i sa minimalno urađenim gradivom što je nemoguće.Traži on zanje i na obligacijama,samo što je kriterij malo više cudan
Chmoljo
Ne vidim svrhu citiranja mog posta ako nisi odgovorio koliko ima strana knjiga :D ?
NoriDeNoir

#2045 Re: Pravni fakultet

Post by NoriDeNoir »

Mislim da se Abedinu ne moze prigovoriti ama bas nista. Svi ti prigovori su uglavnom i dosli od onih koji obligacije uzmu da uce 2 dana prije ispita ili koji vjecito skupljaju neka pitanja pa izlaze 2000 puta dok ih slucajno neko pitanje ne potrefi, pa svaki put umjesto da kazu "eh nisam naucio i nek sam pao" oni nalaze milion drugih razloga :run:

Isto mislim da je kod Abedina prilikom ocjenjivanja tj. ispitivanja igra ulogu i dosta drugih, u pozitivnom smislu, stvari kao sto je prijasnja aktivnost, dolasci, nacin na koji odgovaras (u smislu da li si naucio napamet i nemas pojma o cemu pricas ili pricas sa razumijevanjem pa da covjek u 3 recenice vidi da vladas materijom).

Za kampanjce i one koji idu uvijek na srecu ili lovljenje famoznih pitanja to onda na kraju izgleda kao neki cudni kriteriji. Eto ja sam susta suprotnost gore navedenom ponasanju i obligacije sam polozio iz prvog puta, bez ikakve stele i slicnih opravdanja ovih koje Abedin "maltretira".

A sto se tice GPP-a i meni je zao sta nam je Omanovic uradio, jer o GPP-u znam koliko i o proizvodnji banana. Naravno ima tu ono "ko mi je kriv, sto ne uzmem knjigu i naucim bez obzira na profesora" ali koliko god mene to sve interesovalo ipak ako nema nekog pritiska (tipa zeznut prof., mora se naucit) to nece ici glatko barem ne sada dok se sprema Muminovic ili Uprava tj. nece se uhvatit vremena za citanje cisto radi sebe. A kasnije htjeli mi to ili ne vjerovatno ce velika vecina nas morati to gradivo dobro prouciti. Ja sam na srecu ili zalost rijesio oba predmeta kod Omanovica ali eto kao sto rekoh pojma nemam nista :skoljka:

Uf kilometar i po' post, pa cu se ovdje iskljuciti 8-)
Irm@

#2046 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

NoriDeNoir wrote:Mislim da se Abedinu ne moze prigovoriti ama bas nista. Svi ti prigovori su uglavnom i dosli od onih koji obligacije uzmu da uce 2 dana prije ispita ili koji vjecito skupljaju neka pitanja pa izlaze 2000 puta dok ih slucajno neko pitanje ne potrefi, pa svaki put umjesto da kazu "eh nisam naucio i nek sam pao" oni nalaze milion drugih razloga :run:

Isto mislim da je kod Abedina prilikom ocjenjivanja tj. ispitivanja igra ulogu i dosta drugih, u pozitivnom smislu, stvari kao sto je prijasnja aktivnost, dolasci, nacin na koji odgovaras (u smislu da li si naucio napamet i nemas pojma o cemu pricas ili pricas sa razumijevanjem pa da covjek u 3 recenice vidi da vladas materijom).

Za kampanjce i one koji idu uvijek na srecu ili lovljenje famoznih pitanja to onda na kraju izgleda kao neki cudni kriteriji. Eto ja sam susta suprotnost gore navedenom ponasanju i obligacije sam polozio iz prvog puta, bez ikakve stele i slicnih opravdanja ovih koje Abedin "maltretira".

A sto se tice GPP-a i meni je zao sta nam je Omanovic uradio, jer o GPP-u znam koliko i o proizvodnji banana. Naravno ima tu ono "ko mi je kriv, sto ne uzmem knjigu i naucim bez obzira na profesora" ali koliko god mene to sve interesovalo ipak ako nema nekog pritiska (tipa zeznut prof., mora se naucit) to nece ici glatko barem ne sada dok se sprema Muminovic ili Uprava tj. nece se uhvatit vremena za citanje cisto radi sebe. A kasnije htjeli mi to ili ne vjerovatno ce velika vecina nas morati to gradivo dobro prouciti. Ja sam na srecu ili zalost rijesio oba predmeta kod Omanovica ali eto kao sto rekoh pojma nemam nista :skoljka:

Uf kilometar i po' post, pa cu se ovdje iskljuciti 8-)
:thumbup:
u potpunosti dijelim misljenje..i svako ko Abedinu lose govori treba da se zapita i to dobro :!: :!:
mada kolega moram ti reci da sam ja kampanjac i to bas :-D :D ali sam opet iz prvog puta polozila Obligacije i to s najvishom ocjenom :-D
Eborg

#2047 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Realno, koliko je dovoljno vremena za obligacije (opći dio), pošto ga sad moram zakucati baš za uslov? :-) Imam nekih pluseva no ne vjerujem da će to uzimati u obzir. :D
Irm@

#2048 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

realno :-D 15 dana maksimum :-D
a reci cu ti kako sam ga ja spremala.. 10 dana po 6 sati dnevno i zakucala :-D
nuki_cika

#2049 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Obligacije opći dio sam ucio po svojoj skripti od 64 stranice i odmah sam ga položio sa devetkom,ali sam ga bas naucio k.h. :D
Poskočica

#2050 Re: Pravni fakultet

Post by Poskočica »

Irm@ wrote:Abedin je sad i na GPP 1 i GPP 2 :-D :D
Ovo je totalna dezinformacija, jer prof.Sanjin je normalno ispitivao u Julu, a tada je naglasio pojedinim studentima kako će ispitivanje nastaviti i u septembru. Zaista, postoji mogućnost da dođe novi profesor, ali trenutno se o tome ništa ne može znati, jer 15 jula svi su otišli na kolektivni godišnji odmor, a većina profesora ( uključujući samim time NNV) mnogo ranije. Prof. Sanjin je dobio suspenziju od 2 godine ( ako se dobro sjećam) od strane Univerzitetske zajednice, međutim Pravni fakultet se nikada nije oglasio o tome pitanju, niti na bilo koji način suspenziju potvrdio. To sve još uvijek nekako visi u zraku ;)
Post Reply