A ja sam Dzeko drago mi jematematicar_teski wrote:muamer nece igrati za bih
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#2026 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
- Logovan
#2027 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Otkud znaš? Nemoj lupati bezveze, vidjet ćemo za koju godinu hoće li ili ne.matematicar_teski wrote:muamer nece igrati za bih
-
matematicar_teski
#2028 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
hvala, ja sam prof. dr elektrotehnikeMOSALJOZE wrote:A ja sam Dzeko drago mi jematematicar_teski wrote:muamer nece igrati za bih
- IcedMFEarth
#2029 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Možda si mi profesor, jel' na ETF u Tuzli ?matematicar_teski wrote:hvala, ja sam prof. dr elektrotehnikeMOSALJOZE wrote:A ja sam Dzeko drago mi jematematicar_teski wrote:muamer nece igrati za bih
- MOSALJOZE
#2030 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
TEHNIČKI DIREKTOR NFSBIH DENIJAL PIRIĆ: AKO TANKOVIĆ IMA ŽELJU DA IGRA ZA BIH, MI ĆEMO MU JE ISPUNITI!
- MOSALJOZE
#2031 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Adis Omerbašić trenirao sa prvom ekipom Šalkea.Dobio je poziv da trenira jer je bio jako dobar u LP za juniore,i u dva nastupa upisao dva gola,i dvije asistencije.Karačić ga je pozvao,ali on zbog školskih obaveza nije mogao doći na okupljanje.Ovo vam je još jedan od onih kad u njemačku po kolašinca podjem ja............
-
groove
#2032 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
za jedno 20 godina ocekuje se veliki broj talentovanih polu-brazilaca a koji ce moci da igraju za nas

- thekupus
#2033 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
hahahahagroove wrote:za jedno 20 godina ocekuje se veliki broj talentovanih polu-brazilaca a koji ce moci da igraju za nas![]()
- MOSALJOZE
#2034 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Dobargroove wrote:za jedno 20 godina ocekuje se veliki broj talentovanih polu-brazilaca a koji ce moci da igraju za nas![]()
- BHF_Manijak
#2035 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
groove wrote:za jedno 20 godina ocekuje se veliki broj talentovanih polu-brazilaca a koji ce moci da igraju za nas![]()
- Reglan
#2036 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
groove wrote:za jedno 20 godina ocekuje se veliki broj talentovanih polu-brazilaca a koji ce moci da igraju za nas![]()
- Tomos
#2037 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pod hitno moramo naći defanzivnog veznog bar jednog iako bi nam 2 trebala, pa onaj Branimir Hrgota da li je iko sa njim razgovarao on je iz Kaknja igra za Gladbach uspješno napad, pa ne može sam Džeko i Ibišević treba nam i on.
- vee-jay
#2038 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
- Muhamed Đakmić
#2039 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Znam da se ponavljamo, ali prejakogroove wrote:za jedno 20 godina ocekuje se veliki broj talentovanih polu-brazilaca a koji ce moci da igraju za nas![]()
Taman kad nam presuši ova dijaspora, da dobijemo novu, nastalu nešto sretnijim sticajem okolnosti
- shiljak
- Real Khan
#2041 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Momak, potpuno te razumijem... na žalost, takvo je stanje u našem fudbalu. Nije ništa bolja situacija ni u premijer-ligašima, pa ni u najvećem BH klubu u kojem igra moj sin. On je samo malo mlađi od tebe. Nije što se radi o mom djetetu, pa sam subjektivan, ali ko je god gledao njegove utakmice i treninge, imao je samo riječi hvale. Jak, brz, dobra kontrola lopte, uporan, redovan na svim treninzima bez obzira da li se radi o temperaturama ispod nule ili 30 iznad nule...Međutim, kada se trebaju igrati nekakve "veće" ili "važnije" utakmice gdje dolaze skauti iz inostranstva, mog sina nema među prvotimcima. Jednostavno ne može uću u igru pored tatinih (babinih) sinčina koje MORAJU igrati bez obzira što se na zagrijavanju pred utakmicu toliko umore da ne mogu ni potrčati kako treba...ima svakakvih roditelja i to shvatam, ali moj sin mi je zaprijetio da ukoliko ikada potegnem štelu da zaigra za prvu ekipu, odmah će napustiti fudbal jer se nije sam izborio... Ne znam kako da mu objasnim da ne zavisi sve od njega nego od raznih "trenera" koji blago rečeno uništavaju naš (domaći) fudbal. Ako je neko dijete sin bivšeg fudbalera, ili istovremeno i unuk "legende kluba", ne znači da je i to dijete toliki talenat i igrač da se može zajebavati po terenu na treningu, dok druga djeca liju litre znoja... i kada se čita spisak ko će igrati sljedeću utakmicu, prvi su na spisku tatini sinovi i dedini unuci, a one djece koja su ginula čitav trenažni proces nema ni na klupi...E zato nema hajra u našem fudbalu sve dok ne odeš negdje vani.rhonin18 wrote:Meni je samo zao mladih fudbalskih talenata.
u ovoj zemlju talenat , mogu slobodno reci , truhne.
Krenut cu od svog kluba.
Treniram u F.K. Sloga Doboj vec 6 godina , putujem 4 kilometra svaki dan sa biciklom na trening i vraćam se , kako bi postigao neki uspjeh u Fudbalu u tom klubu i aBd krenuo dalje. Tacnije nastavio "fudbalsku"karijeru van granica BiH.
Imam 17 godina , trenutno sam mlađi Junior ( generacija 96/95).
Na kraju prosle sezone , dobio sam poziv od reprezentacije Sjeveroistočne Bosne da nastupim za njih zajedno sa jos dva momka iz mog' kluba, ali doslo je do nekih komplikacija sa Skautima , da skratim pricu nismo upisali nastup za rep. :/
Sada trebam da uđem u prvi tim i nadam se nečemu velikome. Uz jos veci rad, rad, rad i opet malo rada.
Zelio bi' da napomenem , da ce slabo koji skaut doci da gleda 2. ligu ( prvu ligu rs-a) pored prve lige.
Zasto ovo napominjem ?
Zbog toga , sto Juniori i Kadeti zavise od prve ekipe ( koja trenutno igra katastrofalno) i ne mogu da napredjuju u veci rang takmičenja.
To je veoma zalosno , zbog toga sto u svakoj generaciji imaju po minimalno dva tri momka koji znaju da igraju fudbal.
Znam da ko god ovo pročita je nemoćan da bilo šta promjeni ali tako je kako je.
samo RAD RAD RAD i jos malo RADA
Mislite da bi nam reprezentacija ikada dobacila do Brazila da naši momci nisu odrasli vani bez "školovanja" ovih domaćih "trenera"...mislite da bi Edin Džeko ikada bio ono što je sada da je ostao u Želji i da je ostao u "milosti i nemilosti" raznih domaćih "stručnjaka" (koji su u njemu vidjeli samo kloca i šljivotresa). Da je, ne daj Bože, Edin Džeko ostao ovdje, siguran sam da bi mu najveći domet bio da igra za FK Vrbanjušu i slušao bi filozofiranje još jednog "stručnjaka" Brace gumene glave... Ljudi, niste svjesni koliko stotina ili hiljada vrhunskih talenata je propalo zahvaljujući nepotizmu u domaćim klubovima. Jednostavno se djeca, momci, razočaraju i batale fudbal jer se ne mogu gurati sa tatinim sinovima koji nikada neće biti ni blijeda sjena svojih slavnih tata ili deda...
Naš domaći fudbal će godinama uništavati istinske talente i gurati tatine sinove koji hoće igrati lopte, ali u većini slučajeva nemaju kuveta
-
sumasumarum77
#2042 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
I ja sam cuo tu pricu. Toliko je propalih talenata. Ne znam kako da se protiv toga borimo ali je nepotizam jedan od osnovnih razloga sto nemamo dobrih igraca u nasim timovima. A sve se to moze primjeniti i na ostale profesije.
- Real Khan
#2043 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa zato su vani klubovi puno kvalitetniji, ne samo zbog novca i infrastrukture, nego zbog činjenice da tamo možeš biti bukvalno niko i ništa, izbjeglica iz pi#ke materine, ali ako si dobar i kvalitetan igrač - mjesto u ekipi ti je osigurano...a djeca "poznatih sportskih radnika", direktora, političara i dr. baš moraju dobro zapeti i izboriti se za to mjesto u ekipi.
-
Hodidid
#2044 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jel istina da je to rekao? Ako jeste, svaka cast. Malog treba podhitno uzeti u nase redove. Razvija se u prvoklasnog napadaca. Ako se ne varam trenutno je u Fulham-u.MOSALJOZE wrote:TEHNIČKI DIREKTOR NFSBIH DENIJAL PIRIĆ: AKO TANKOVIĆ IMA ŽELJU DA IGRA ZA BIH, MI ĆEMO MU JE ISPUNITI!
- kako to
#2045 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo sta na Fulamovoj stranici pise za Muamera:
Biography
The Swedish youth international has settled well since joining the Academy in August 2011, with the talented forward going on to score a number of important goals for the Under-18s.
Extremely creative, he has thrived in the number 10 role, while also impressing as an out-and-out striker. With clever movement and a pleasing knack of losing his marker, Tankovic has made a real difference.
A player that can both find the net and create chances for others, his vision in and around the box is often invaluable. The Club have high hopes for the youngster, who should come to the fore this season.
Biography
The Swedish youth international has settled well since joining the Academy in August 2011, with the talented forward going on to score a number of important goals for the Under-18s.
Extremely creative, he has thrived in the number 10 role, while also impressing as an out-and-out striker. With clever movement and a pleasing knack of losing his marker, Tankovic has made a real difference.
A player that can both find the net and create chances for others, his vision in and around the box is often invaluable. The Club have high hopes for the youngster, who should come to the fore this season.
- asurbanipal
#2046 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Šta je sa ovim Dinom Arslanagićem iz Standard Liegea ? Koliko vidim igra za U-21 reprezentaciju Belgije. Također moj zemljak Jasmin Šćuk pruža dobre partije i zabija golove u češkoj ligi...
-
Frankyee
#2047 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sta je sa Kolasnicem , koliko ce ti papiri da se prave ?
Mislim da sad kad je Brazil u dzepu vjerovatno i on ce da se potrudi jos vise,,,
Mislim da sad kad je Brazil u dzepu vjerovatno i on ce da se potrudi jos vise,,,
-
matematicar_teski
#2048 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
nista od dine,reko to i pape u avazuasurbanipal wrote:Šta je sa ovim Dinom Arslanagićem iz Standard Liegea ? Koliko vidim igra za U-21 reprezentaciju Belgije. Također moj zemljak Jasmin Šćuk pruža dobre partije i zabija golove u češkoj ligi...
-
mistek
#2049 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prcić ušao u 71. minuti u igru u domaćem remiju Sochauxa protiv Monaca. To što je odigrao, odigrao uz dosta trke i borbenosti, sasvim korektno.
A onaj imbecil u mladoj reprezentaciji ga handri.
- Logovan
#2050 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Biće dobar igrač ovaj Prcić, samo da ovako nastavi.mistek wrote:Prcić ušao u 71. minuti u igru u domaćem remiju Sochauxa protiv Monaca. To što je odigrao, odigrao uz dosta trke i borbenosti, sasvim korektno.