Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#2026 Re: Manchester United FC
Možda jeste, možda nije, nije ni bitno.
Neće nijedna ekipa propasti ako kupuje u okvirima vlastitih mogućnosti, ali hoće ako ne zna razviti i koristiti igrače koje kupi.
Neće nijedna ekipa propasti ako kupuje u okvirima vlastitih mogućnosti, ali hoće ako ne zna razviti i koristiti igrače koje kupi.
- fidoremilienko
#2027 Re: Manchester United FC
Hergraves, šteta pa je kuburio sa povredama. Inače je igrač za 10missko wrote:Kako nije SAFu je slozio Bayern Hergravesa za tada ogromnih 20 miliona i nista.vaučer wrote:A nije se ni jednom dogodilo da kupi ćorke i preplati bolnički inventar..
Nit bolji nit lošiji od većine zapravo.
Po meni to uopšte nije bio promašaj, ali jbga, povrede ga nisu zaobišle
- vaučer
#2028 Re: Manchester United FC
Pa nije promašaj u Bebe smislu, tj da igrač nije kvalitetan ali je svejedno novac bačen u vjetar.
Bio bi i Van Persie novi Henry ili Fabio Aurelio najbolji lijevi bek u ligi da su ih ozljede zaobilazile.
Ali nisu.
Bio bi i Van Persie novi Henry ili Fabio Aurelio najbolji lijevi bek u ligi da su ih ozljede zaobilazile.
Ali nisu.
- fidoremilienko
#2029 Re: Manchester United FC
Slažem se s ovim oko Bebea. Def.promašaj
- Obuca9
- vaučer
#2031 Re: Manchester United FC
Scholes je za čvoku opaliti. 
- Obuca9
#2032 Re: Manchester United FC
A je ko ovaj ponkle na prvoj slici?
-
Teufik
#2033 Re: Manchester United FC
Bit ce jeben kad poraste.vau+-AQ0-er wrote:Scholes je za +-AQ0-voku opaliti.
- lester burnham
#2034 Re: Manchester United FC

Wayne Rooney, zvijezda Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, trenutačno se odmara na Barbadosu. Kako se ondje zabavlja, objavljuje na Twitteru, a možda bi za njega bilo bolje da ne objavljuje previše.
Wayne Rooney je ovoga puta objavio zanimljivu fotografiju ispod koje je napisao: "Ja i Jay-Z odmaramo se na Barbadosu". I ništa ne bi bilo čudno da tamnoputi čovjek uopće nije proslavljeni pjevač.
Netko je Rooneya očito dobro povukao za nos, a kada je shvatio da je pogriješio, 25-godišnji se napadač pokušao izvući.
"Ha-ha, to je jedan od onih koji sliče na njega", opravdao je Wayne još jednu u nizu svojih komičnih epizoda.
...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- art vandeley
#2036 Re: Manchester United FC
Raspored za narednu sezonu :
Sat 13 Aug - West Bromwich Albion (A)
Sat 20 Aug - Tottenham Hotspur (H)
Sat 27 Aug - Arsenal (H)
Sat 10 Sep - Bolton Wanderers (A)
Sat 17 Sep - Chelsea (H)
Sat 24 Sep - Stoke City (A)
Sat 1 Oct - Norwich City (H)
Sat 15 Oct - Liverpool (A)
Sat 22 Oct - Manchester City (H)
Sat 29 Oct - Everton (A)
Sat 5 Nov - Sunderland (H)
Sat 19 Nov - Swansea City (A)
Sat 26 Nov - Newcastle United (H)
Sat 3 Dec - Aston Villa (A)
Sat 10 Dec - Wolves (H)
Sat 17 Dec - QPR (A)
Wed 21 Dec - Fulham (A)
Mon 26 Dec - Wigan Athletic (H)
Sat 31 Dec - Blackburn Rovers (H)
Mon 2 Jan - Newcastle (A)
Sat 14 Jan - Bolton Wanderers (H)
Sat 21 Jan - Arsenal (A)
Tue 31 Jan - Stoke City (H)
Sat 4 Feb - Chelsea (A)
Sat 11 Feb - Liverpool (H)
Sat 25 Feb - Norwich City (A)
Sat 3 Mar - Tottenham Hotspur (A)
Sat 10 Mar - West Bromwich Albion (H)
Sat 17 Mar - Wolves (A)
Sat 24 Mar - Fulham (H)
Sat 31 Mar - Blackburn Rovers (A)
Sat 7 Apr - QPR (H)
Mon 9 Apr - Wigan Athletic (A)
Sat 14 Apr - Aston Villa (H)
Sat 21 Apr - Everton (H)
Sat 28 Apr - Manchester City (A)
Sat 5 May - Swansea City (H)
Sun 13 May - Sunderland (A)
Vec na pocetku sezone utakmice protiv rivala i glavnih konkurenata za naslov , decembar pravo povoljan kao posljednjih 10-tak utakmica prvenstva ( jedino gostovanje na Eastlandsu je " guravo " ) .
Zadnje kolo kod Bruceovog Sunderlanda
.
Sat 27 Aug - Arsenal (H)
Sat 17 Sep - Chelsea (H)
Sat 29 Oct - Everton (A)
Sat 10 Dec - Wolves (H)
Sat 17 Dec - QPR (A)
Wed 21 Dec - Fulham (A)
Sat 21 Jan - Arsenal (A)
Sat 4 Feb - Chelsea (A)
Sat 17 Mar - Wolves (A)
Sat 24 Mar - Fulham (H)
Sat 7 Apr - QPR (H)
Sat 21 Apr - Everton (H)
Vec na pocetku sezone utakmice protiv rivala i glavnih konkurenata za naslov , decembar pravo povoljan kao posljednjih 10-tak utakmica prvenstva ( jedino gostovanje na Eastlandsu je " guravo " ) .
Zadnje kolo kod Bruceovog Sunderlanda
- ja.neron
#2037 Re: Manchester United FC
EPL 2011/2012 MAN UTD

ovako je preglednije

ovako je preglednije
-
689908
#2038 Re: Manchester United FC
extra,prelagane tekme pred krak osim citya samo da se prva pobjediart vandeley wrote:Raspored za narednu sezonu :
Sat 27 Aug - Arsenal (H)
Sat 17 Sep - Chelsea (H)
Sat 29 Oct - Everton (A)
Sat 10 Dec - Wolves (H)
Sat 17 Dec - QPR (A)
Wed 21 Dec - Fulham (A)
Sat 21 Jan - Arsenal (A)
Sat 4 Feb - Chelsea (A)
Sat 17 Mar - Wolves (A)
Sat 24 Mar - Fulham (H)
Sat 7 Apr - QPR (H)
Sat 21 Apr - Everton (H)
Zadnje kolo kod Bruceovog Sunderlanda.
- JThomas
#2039 Re: Manchester United FC
jao
pa ni ne liči bogzna kako
pa ni ne liči bogzna kako
- Baltazar_khan
-
missko
#2041 Re: Manchester United FC
Ahahaha koj aje to ljubomora kod ovih sadasnjih plavih Redsa.
- fidoremilienko
#2042 Re: Manchester United FC
paćenici pravi
- Baltazar_khan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2044 Re: Manchester United FC
Isto BadzaBaltazar_khan wrote:
- MrBega
#2045 Re: Manchester United FC
"Ima puno boljih, vjeruj mi", ti si kao prorok pa ti vjerujem na riječ, ali to zvuči kao da ima mnogo boljih igrača od Messija, samo jadni igraju u malim klubovima pa kao ne zna se za njih.vaučer wrote:Ima puno boljih vjeruj mi, ali oni uglavnom treniraju manje klubove.L00d wrote:AJ nemojte da se provaljujete bezveze ... Uvjeren sam u to da je njegovo poslovanje oko kupovanja i prodaje igraca u velikom plusu ... I malo ih je takvih . A vi antiUnitedovci pricajte sta hocete
Treneri velikih momčadi, koji troše velike novce na puno igrača svi do jednog imaju listu skupih promašaja - to je činjenica nogometa. Zato ti kažem, nit bolji nit gori od većine.
O razvoju igrača i regeneriranju momčadi kroz godine samo pohvale, tu nitko nikad nije napravio što je Ferguson uspio, ali u kupovini ima brdo promašaja i pomiri se s tim (jer je normalno i samo će te netko ložiti bezveze).
Ja kazem "ne postoje puno bolji", možda ima nešto boljih ali to je nemohuce za utvrditi, a što se kupoprodaje tiče, dovoljno je izračunati kolko je ko(od vecih europskih klubova) potrošio i zaradio u zadnjih, pa ne moramo ic dalje od 10 godina, pa ćeš vidjeti da je Fergi baš škotski škrt i da troši manje nego što u biti može za kupovinu igrača.Jel bilo promašaja?Naravno, ali reći da ima puno boljih menadžera od Fergija je baška bezze, i kada nabacaš svo to njegovo "brdo" promašaja i uporediš s "planinom" kupovine ili prodaje pojedinih igrača vidjećeš razliku.
- vaučer
#2046 Re: Manchester United FC
Mislim da si razumio da govorim da ima boljih menadžera. Nisam mislio na to, to je druga tema.
Govorim samo o poslovanju u plusu i okretanju profita na igračima, gdje se lako zaboravljaju skupi promašaji (Hargreaves, Veron, Djemba..) a pamte samo 'dobri dani' (Schemeichel, Cantona, Ronaldo..). Da se razumijemo, više je puta on izvukao keca iz rukava (Solskjaer, Van der Saar itd..) nego što je zasrao motku, ali treba biti objektivan i gledati obe strane priče - svi griješe a oni koji kupuju skupo i griješe skupo.
Ako govoriš o Fergusonovom 'škrtom' trošenju unazad deset godina moraš imati na umu da Ferguson trenira United preko dvadeset godina i da ima izgrađenu momčad/sistem koju iz sezone u sezonu 'osvježava'. To nije isto kao skupe rekonstrukcije momčadi koje češće mjenjaju trenere. To sam uostalom već napisao da mu je jača strana gdje se zapravo i nema s kim porediti radi dugovječnosti na klupi Uniteda.
Valjda smo se bolje razumijeli sad.

Govorim samo o poslovanju u plusu i okretanju profita na igračima, gdje se lako zaboravljaju skupi promašaji (Hargreaves, Veron, Djemba..) a pamte samo 'dobri dani' (Schemeichel, Cantona, Ronaldo..). Da se razumijemo, više je puta on izvukao keca iz rukava (Solskjaer, Van der Saar itd..) nego što je zasrao motku, ali treba biti objektivan i gledati obe strane priče - svi griješe a oni koji kupuju skupo i griješe skupo.
Ako govoriš o Fergusonovom 'škrtom' trošenju unazad deset godina moraš imati na umu da Ferguson trenira United preko dvadeset godina i da ima izgrađenu momčad/sistem koju iz sezone u sezonu 'osvježava'. To nije isto kao skupe rekonstrukcije momčadi koje češće mjenjaju trenere. To sam uostalom već napisao da mu je jača strana gdje se zapravo i nema s kim porediti radi dugovječnosti na klupi Uniteda.
Valjda smo se bolje razumijeli sad.
- MrBega
#2047 Re: Manchester United FC
Uglavnom se slažem, ali okretanje novca i zarađivanje na kupi prodaj igrače vezano je i za uspjehe koje tim postiže.Zavisi od čega ko živi.Npr. Ajax, i još neki klubovi koji imaju jaku akademiju i proizvode fantastične igrače, uglavnom zarađuju prodavajući ih.Manchester je tim koji ne može gledati na par 10aka miliona koji se troše na dovođenje igrača, jer imaju druge izvore zarade(sponzori, tv prava, filijale širom svijeta) koje donose novac.
A fudbalska pijaca je pijaca ko svaka druga, nekad moraš naletit na pokvarenu bušilicu.
I, da, u pravu si, kad vodiš jedan te isti tim 20 godina, nemaš neke česte potrebe za rekonstrukcijom, dovoljno je da s vremena na vrijeme začepiš neke rupe.Ipak se ne slažem da je Fergi imao nekih, aman fulanja kod dovođenja igrača.
Iz prostog razloga što je ManUtd sigurno tim koji ima igrače sa najdužim stažom u svojim redovima.
Budaleština koju je započeo Abramovič, pa sad razni Arapi, a o Realu da i ne govorim, pravi anarhiju na tržištu igrača, i imam osjećaj da ih više kupuju zbog njihove opće popularnosti nego zbog kvaliteta koji posjeduju.Za Ronalda je dobio 90mil, i opet je postao prvak Premiership-a i igrao finale LP. Jedan igrač ne čini proljeće.
A fudbalska pijaca je pijaca ko svaka druga, nekad moraš naletit na pokvarenu bušilicu.
I, da, u pravu si, kad vodiš jedan te isti tim 20 godina, nemaš neke česte potrebe za rekonstrukcijom, dovoljno je da s vremena na vrijeme začepiš neke rupe.Ipak se ne slažem da je Fergi imao nekih, aman fulanja kod dovođenja igrača.
Iz prostog razloga što je ManUtd sigurno tim koji ima igrače sa najdužim stažom u svojim redovima.
Budaleština koju je započeo Abramovič, pa sad razni Arapi, a o Realu da i ne govorim, pravi anarhiju na tržištu igrača, i imam osjećaj da ih više kupuju zbog njihove opće popularnosti nego zbog kvaliteta koji posjeduju.Za Ronalda je dobio 90mil, i opet je postao prvak Premiership-a i igrao finale LP. Jedan igrač ne čini proljeće.
-
manutd77
#2048 Re: Manchester United FC
Ešli Jang je na ljekarskom pregledu u redovima šampiona Engleske
U roku od najviše 24 sata biće potvrđeno da će on nositi dres Junajteda u novoj sezoni
U roku od najviše 24 sata biće potvrđeno da će on nositi dres Junajteda u novoj sezoni
- art vandeley
- vaučer
#2050 Re: Manchester United FC
Dobra kupovina.
Ashley je malo stagnirao zadnju sezonu u Villi, ali mislim da će ga razbuditi promjena i napadačka ekipa.
Ashley je malo stagnirao zadnju sezonu u Villi, ali mislim da će ga razbuditi promjena i napadačka ekipa.