Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lab3352

#2026 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Muri, Don Karlos ... mislim da nije bitno sada gdje je bio prvi ili drugi, jer na kraju cijele price, od svega toga iz ex-Yu ostalo je samo taj Festival i "Blue Moon" kompilacija, kao dokaz da je rockabilly bio na ovim prostorima. Edin se jeste potrudio da napravi nesto veliko i da s time nastavi dalje, ali ... Kako mi je Jefto rekao on ima to negdje snimljeno na VHS, pa evo cekam da to pronađe i da prebacimo na DVD. To je snimao s TV SA tadašnje ...

Zato mislim da nema potrebe za nekom diskusijom gdje i sta? Svi znamo sta je Festival i kako se on radi. Ono sto se onda desilo u SA jeste bio pionirski pokušaj nekolicine ljudi (prije svega Edina i manje, ali ne nebitno, Ismira) i na tome je ostalo. Bilo nam je dobro, super sam se proveo i imam pravo fina sjecanja :-D ... i nisam znao da si pjevao s "Rockin' Kids" (mislim na Dona), sve do one tvoje informacije, nekoliko desetina strana unazad ... :thumbup:

Lab3352
Muri

#2027 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

i nisam znao da si pjevao s "Rockin' Kids" (mislim na Dona), sve do one tvoje informacije, nekoliko desetina strana unazad ...
Nisam ja pjevao sa Rockin Kids, vec sam imao svoj prateci band.

Meni je zao sto to pada u zaborav jer "nije bitno" ... kako kome.
Ja pratim to i svaki mi je dogadjaj vazan, i njegov redoslijed, kad se dogodio, kada, gdje i zasto.
i treba da se zna.

Jer ako se ne zna onda i ne postoji, bas kako si ti fino rekao: nisam znao da si ti bio tu. A jos si bio na koncertu kazes.
A kad si dobio informaciju i cuo od ljudi, onda to mjenja stvari.

Mislim da je to ipak razlika.
wild one

#2028 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Djeco, što se Zagreba tiče,imam sve, plakate sa prvih rocknroll party-a, sve novine,(Nomad je bio puno kasnije), brdo fotografija sa negativima, tj, imam prijedlog. dogovorimo jedan vikend bilo kad i bilo gdje, da oživimo uspomene, ja ću napraviti majice za taj događaj(moj poklon), a iduće godine ozbiljno razmišljam o moto-rockabilly vikendu(organizacija vjerojatno Istra), volio bih vidjeti Janeta(Bg) i što je s Vanjom(Torpeda), tko su Morbilly i Crorockabilly?
Don Karlos

#2029 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Iz Bosne su bili Torpeda,iz Srbije nitko...Tko je i kako medijski popratio,nemam pojma...Šta,nije festival ako traje jedan dan? Ili,da bi nešto bilo festival mora biti međunarodnog(međurepubličkog) karaktera? Definiraj mi pojam "festival"...
Nisu svi dobili poziv na sarajevski festival i ako se dobro sjećam,razlog je bio u ograničenom buđetu.Možda je razlog nedolaska većine HR bendova i u činjenici da je tada već bilo vrlo nesigurno putovati...Bila je to 90' čini mi se...
wild one

#2030 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Još mi fali Morbilly
Don Karlos

#2031 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Divlji,smisao foruma je da ljudi pod pseudonimima mogu srati do mile volje...Nije pristojno zahtjevati od drugih da otkriju njihov identitet..."Matori",počni se prilagođavati modernoj komunikaciji! :wink:
crorockabilly

#2032 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by crorockabilly »

Poštovanje gospodine "Divaljak" ,
crorockabilly ili ti http://www.crorockabilly.com nadam se da će biti jedna od većih stranica rockabilly -a hrvatske gdje je sada ternutno u izgradnji
a tko smo mi ,
pa nismo kao ti "stari mačci "u rockabilly ali ponešta znamo a ponešta ćemo naučiti
sve će vrijeme pokazati...
ili ćeta nam Vi reći ,pokazati

...well it's friday night about nine o'clock
Oh baby baby it's time to rock
Gonna comb my hair put on my dancing shoes
Only one thing can kill my blues
...
Better than diamonds better than gold
Everybody needs rock and roll
You might drive a big cadillac
Or maybe a pick up truck
You might be a millionaire
You might depend on your luck
gocatgoer

#2033 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Cyclones - Street Altered
Image

1. Green eyed blonde
2. Blow me down
3. Ship came a sailin'
4. I don't care
5. Shorty's got to go
6. Branded
7. I had a dream
8. Where you at
9. Change your mind
10. Ain't got no money
11. Fire of love
12. Rattlesnakin' daddy

"In the autumn of 2002 Cyclones were founded by three guys that have known each other for some years, as they were all involved in the same music scene. The founders Paul Epäilys, from the Moondogs, Go-Getters and Dominators, Marcus Olsson from the western swing orchestra the Toneflyers and finally Joakim Erixon from the neo-rockabilly group Blackout set time to get some new ideas together and the rockin’ trio Cyclones was formed.

They were convinced that various styles of American music such as swing of the forties, rockabilly and r&b of the fifties and surf and garage of the sixties have a lot in common. It’s all rockin’ music! Because of this they draw influences from past masters as Magic Sam, Eddie Cochran, Link Wray and the Sonics. But no note by note covers are allowed. Originality rules, and a bunch of originals are mixed into the blend."

http://rapidshare.com/files/218254848/C ... ltered.zip
gocatgoer

#2034 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.vredni beograđani...svi online :D
Nice Guy Eddie

#2035 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

gocatgoer wrote:.vredni beograđani...svi online :D
Pozdrav Gvozdo, još samo da ukačimo ko je coolcat u stvarnosti ;-)
lab3352

#2036 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Muri: mislim da si malo lose razumio moj post oko rockabilly festa. Mozda je do mene u pisanju, ali kada sam rekao za Rockin Kids, mislio sam na Don Karlosa, ne na tebe :wink: ... Znam da si ti imao svoj bend ... i da ispravim Don Karlosa :D ... iz Srbije su svirali Vera Kvark i imali najbolji nastup po meni, svirali dvije veceri ... Imam i sada ovdje neke slike, ali me Velja iz VK zamolio da ih jos ne objavljujem ... Sjedio sam s Jeftom i pricali oko toga famoznog festa i mislim da on ima neka bolja sjecanja od mene :twisted: ... Ono sto je najbitnije (i ovo pisem po ko zna koji put) jeste da se to desilo i to je dobra stvar. Ali od toga praviti neku famu nakon 20g mislim da nema smisla. On je bio, bilo je dobro i to je to ... Nadam se da sam sada bio malo jasniji ... :-)

@Wild One: Nije losa ideja, mislim da je vrijedno imati covjeka koji je bio te scene osamdesetih godina i da sigurno imas materijala za pokazati. Ja sam spomenuo Nomad, jer sam citao jedan tekst u njemu o rockabilly sceni u ZG, nista vise ... Mislim da bi bilo dobro da nam malo izneses informacija iz tog perioda ovdje, ako ti nije problem?

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
Nice Guy Eddie

#2037 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote: @Wild One: Nije losa ideja, mislim da je vrijedno imati covjeka koji je bio te scene osamdesetih godina i da sigurno imas materijala za pokazati. Ja sam spomenuo Nomad, jer sam citao jedan tekst u njemu o rockabilly sceni u ZG, nista vise ... Mislim da bi bilo dobro da nam malo izneses informacija iz tog perioda ovdje, ako ti nije problem?

Lab3352
Cenim da je neki bircuz u Medulinu sa "hot chicks and cheap boose" idealno mesto za jedno takvo dešavanje :thumbup:

Malopre sam rekao Fadillu na fejsbuku. ako misli da mu dođemo "skockani i nauljeni" na koncert u Bg mora bend da natera da pripremi i 1 rbilly blok.
S.Cats, Horton ili sun sesson...nama je sve jedno :dance: :dance:
Don Karlos

#2038 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Lab,mi se sporazumijevamo ko gluhi islijepi...Kad sam rekao da nije bilo bendova iz Srbije,pričao sam o ZG festivalu 88'... :-)
U SA su osim VK bili i Rock Terapija koliko se ja sjećam...Za ostale neznam...
Don Karlos

#2039 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Nice Guy Eddie wrote:
lab3352 wrote: @Wild One: Nije losa ideja, mislim da je vrijedno imati covjeka koji je bio te scene osamdesetih godina i da sigurno imas materijala za pokazati. Ja sam spomenuo Nomad, jer sam citao jedan tekst u njemu o rockabilly sceni u ZG, nista vise ... Mislim da bi bilo dobro da nam malo izneses informacija iz tog perioda ovdje, ako ti nije problem?

Lab3352
Cenim da je neki bircuz u Medulinu sa "hot chicks and cheap boose" idealno mesto za jedno takvo dešavanje :thumbup:

Malopre sam rekao Fadillu na fejsbuku. ako misli da mu dođemo "skockani i nauljeni" na koncert u Bg mora bend da natera da pripremi i 1 rbilly blok.
S.Cats, Horton ili sun sesson...nama je sve jedno :dance: :dance:
Možeš zaboraviti "cheep booze" u Medulinu...Jedino će ove godine stvar spasiti Kruno organizator(ako ne bude pohlepan...),jer će sam držati šankove...
Orhanowski

#2040 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Orhanowski »

Nice Guy Eddie wrote:

Image
Hvala.
Muri

#2041 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Lab,mi se sporazumijevamo ko gluhi islijepi...
HAHAHAHA
jebote jesmo se sastavili.. sve ludji od blentavijeg :D
Nije ni cudo sto je ovaj forum poznat u cjelom svijetu.

Jucer sam na myspace pricao sa frajerom iz Afganistana. Frajer je crn ko ugalj a po njegovom sopstvenom izjasnjavanju -skinnheads- i voli i rockabilly. Kaze da su prvi skinnheadsi bili obojeni...ne kontam kako je dosao do te info ali nek mu bude.

Uglavnom iznenadio sam se, ali frajer kaze da zna za ovaj forum i da je bio ovdje i skido sebi albume :-)
pozdrav
Muri
P.S. ne mora festival trajati vise dana, moze trajati i 45 minuta zavisi kako brzo sviras :D
lab3352

#2042 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma mi se odlicno razumijemo ... sve je OK ... do mene je ... :thumbup: :lol:

Lab3352
catcool

#2043 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by catcool »

Pa dragi Eddie nema bas nekih mistifikacija 8-) kod mene, sto ce reci catcool = Drazen, onaj gitarista iz Lucky Marcell and ... , a ranije Havana Whisper, Atomic Sunset i sta god vec. Ako budem krenuo da blatim nesto da znate koga da jurite! :run: Cisto da malo bolje upoznam scenu ili bendove iz okolnih drzava, posto bas i ne mogu da se pohvalim nekim znanjem. :?:
lab3352

#2044 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:lol: :lol: :lol: Fakat tacno ... sve sami nesporazumi danas ... Nadam se da Wild One priprema malo teksta vise ... A sta je to s Medulinom? Je li to nema jeftine cuge?! Pa mora biti neki morski birc koji cemo okupirati dole ... A evo svi muzicari (barem BG prednjaci sada) se javljaju ovdje ...

Lab3352
fadill

#2045 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

Morbilly vidi sad PM valjda je proslo ovaj put
lab3352

#2046 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:lol: Sta je ovo ... skoro smo svi ONLINE?

Lab3352
Nice Guy Eddie

#2047 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Don Karlos wrote: Možeš zaboraviti "cheep booze" u Medulinu...Jedino će ove godine stvar spasiti Kruno organizator(ako ne bude pohlepan...),jer će sam držati šankove...
Onda ćemo primeniti slovenački recept iz Senigallije..."svoju pivu sobom nosim" :D

Limenka pive u LIDL-u je bila 0,45eur, a mogao si uvek okačiti kesu ili dve (cca. 10 piva) na bebeća kolica
Muri

#2048 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

moracemo da skontamo ChatRoom :lol:
Nemoze vise ovako hehehe
Nice Guy Eddie

#2049 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

@ Catcool.....

Eheeej...pozdrav Drazene

Drago mi je da se srećemo makar u virtualnom svetu kad već ne svirate po lokalu ;-)

Mali info za naše drugare kad ti već ne otkrivaš "gig list" za 2009. :thumbup:

May 1 2009
FESTIVAL BLUE KATZ PARTY 2 - SEVRIER
Jun 19 2009
THE ROCKABILLY RAVE UK TN31 7RL, Southwest
Sep 9 2009
HIGH ROCKABILLY 2009 Calafell

Očekujemo detaljni info sa ovih dešavanja...kad već nećemo moći i mi da uživamo tamo :dance:
morbilly

#2050 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

Nice Guy Eddie wrote:
Don Karlos wrote: Možeš zaboraviti "cheep booze" u Medulinu...Jedino će ove godine stvar spasiti Kruno organizator(ako ne bude pohlepan...),jer će sam držati šankove...
Onda ćemo primeniti slovenački recept iz Senigallije..."svoju pivu sobom nosim" :D

Limenka pive u LIDL-u je bila 0,45eur, a mogao si uvek okačiti kesu ili dve (cca. 10 piva) na bebeća kolica
Vidim da će nas biti višeeee :P :thumbup:
Post Reply