Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#2026 Re: reprezentacija

Post by palermo »

Comrad wrote:Cuj otkud turska a lik prije godinu dvije htio igrati za tursku, dakle prije nego sto ga je iko kontaktirao iz naseg saveza.

Jel ja to nisam rekao da je Preldzic govno, pa naravno da je govno. Nije poenta u tome. On je papak i to je to. Pa idemo onda dalje do sljedeceg papka koji ce odabrat drugu repku, a bogami dosta ih ode. A ljudi u KS glade muda i prate druge repke ne bi li nasli potencijalnog reprezentativca... :roll: Treba se zapitati zasto ta djeca odlaze i igraju za druge repke, pa nije valjda su svi tolika govna. Ja mislim da nije samo u njima problem i to je to.

@palermo, jeste, glavni razlog zasto hrvati i srbi ne zele igrati za druge repke je to sto ce ih svi prozvat govnima. daj bolan, ljudi imaju uslove kakve sportisti trebaju da imaju.
Sve dok se u ovoj zemlji ne bude promovirala i neka vrsta pozitivnog patriotizma neće od ove zemlje biti fajde. Srećom, u drugim oblastima je situacija bolja nego što je u sportu.Valjda zato što za sport i nije potrebna neka inteligencija. Pa i mater se na tebe zadere, i učini ti nepravdu, pa je se opet ne odričeš. A ovdje ti propagiraš ideju, da zbog dva ili tri idiota u Savezu svatko ima pravo da se posere na ovu zemlju.
Comrad

#2027 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Pa tu se slazem, jer mi prakticno i nemamo drzavu, mislim imas drzavu, al kakve fajde kad je sigurno 30% ljudi ne voli i ne priznaje.

Medjutim, kako objasniti toliki odliv igraca. Pa nije samo Preldzic otisao. Otisao je njih mali milion. Pa za sta mi placamo Sabita i ostale u KS-u? I bwt njihove plate nisu toliko male, ako gledamo plate obicnog naroda. Pa jel njihov posao da prate te igrace u svaku stopu i vide da li imaju potencijala. Mozda da smo Preldzicu prisli kad je imao 17-18 godina umjesto Slovenije, mozda bi nesto i bilo. Preldzica ovdje koristim samo kao primjer, a odnosi se na ostale koji su na slican nacin otisli.

I ponovo, ne opravdavam ja ove dezertere, nego jednostavno veliki broj njih odlazi i moramo se jednom zapitati u cemu je problem i rijesiti to, a ne ponasati se kao i cijela drzava, nikad nije do njih, nikad nije ni do jednog ministarstva, vlade..uvijek je neko drugi kriv.
ketronsd1

#2028 Re: reprezentacija

Post by ketronsd1 »

http://sportsport.ba/ino_kosarka/na-ep- ... raca/61043

E sad bi bilo pravo da supak iz Zepca ne prodje kod turaka
palermo

#2029 Re: reprezentacija

Post by palermo »

Comrad wrote:Pa tu se slazem, jer mi prakticno i nemamo drzavu, mislim imas drzavu, al kakve fajde kad je sigurno 30% ljudi ne voli i ne priznaje.
pa imamo državu, i to što je 30 % ne voli ili ne priznaje ne znači da ne postoje ovih 70 % koji je priznaju i vole.
Na svakom od nas je da odluči gdje pripada. Predžić je odlučio, i u kontekstu njegove odluke ja i formiram svoj stav prema njemu. Dakle,govno.
Ne želim ja da branim niti Sabita Hadžića niti te ljude koji rade u savezu, niti vog niti onog, ali se jednostavno kruške i jabuke ne trebaju miješati. jedno je nerad, nesposobnost Saveza ili bilo koga u ovoj državi i protiv nje se treba boriti i javno prozivati sve one koji se na takav način ponašaju. Al drugo je kada ti jednostavno otpisuješ ovu državu.
Pazi,u životu, općenito, za to što nešto neću ti ćeš naći stotinu razloga (opravdanih,neopravdanih) za ono što hoćeš, uvijek je dovoljan jedan razlog, jer znaš da tako treba.
vryzas

#2030 Re: reprezentacija

Post by vryzas »

Comrad wrote:Pa tu se slazem, jer mi prakticno i nemamo drzavu, mislim imas drzavu, al kakve fajde kad je sigurno 30% ljudi ne voli i ne priznaje.

Medjutim, kako objasniti toliki odliv igraca. Pa nije samo Preldzic otisao. Otisao je njih mali milion. Pa za sta mi placamo Sabita i ostale u KS-u? I bwt njihove plate nisu toliko male, ako gledamo plate obicnog naroda. Pa jel njihov posao da prate te igrace u svaku stopu i vide da li imaju potencijala. Mozda da smo Preldzicu prisli kad je imao 17-18 godina umjesto Slovenije, mozda bi nesto i bilo. Preldzica ovdje koristim samo kao primjer, a odnosi se na ostale koji su na slican nacin otisli.

I ponovo, ne opravdavam ja ove dezertere, nego jednostavno veliki broj njih odlazi i moramo se jednom zapitati u cemu je problem i rijesiti to, a ne ponasati se kao i cijela drzava, nikad nije do njih, nikad nije ni do jednog ministarstva, vlade..uvijek je neko drugi kriv.

Stanje u KSBiH je 5 puta gore nego FSBiH...samo sto se o tome slabo prica po kafanama :wink:
Bodkin

#2031 Re: reprezentacija

Post by Bodkin »

kad bi vi znali kako se stoka iz saveza i klubova odnosi prema, prvo mladim igracima, pa onda igracima koji bi trebali i koji hoce da igraju za reprezentaciju ne bi ovako pisali
vryzas

#2032 Re: reprezentacija

Post by vryzas »

Bodkin wrote:kad bi vi znali kako se stoka iz saveza i klubova odnosi prema, prvo mladim igracima, pa onda igracima koji bi trebali i koji hoce da igraju za reprezentaciju ne bi ovako pisali

kako se stoka iz saveza odnosi? :?
Pitarrr82

#2033 Re: reprezentacija

Post by Pitarrr82 »

Mene jedino trenutno sto nervira je prica kako situacija, raspolozenje itd. nikada nisu bili bolji i onda odemo na EP pa nas svi oderu :D
saim_adka

#2034 Re: reprezentacija

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 13:57, edited 1 time in total.
lerdi

#2035 Re: reprezentacija

Post by lerdi »

saim_adka wrote:
Pitarrr82 wrote:Mene jedino trenutno sto nervira je prica kako situacija, raspolozenje itd. nikada nisu bili bolji i onda odemo na EP pa nas svi oderu :D
oderu nas...al jedan od razloga je sto mi uvijek kasnimo sa pripremama i nikad da se kompletiramo (vazda nesto u hodu)...sve repke su jos prije 15 dana igrale prve pripremne meceve (makedonci npr)...a mi tek tokom sljedece sedmice imamo prvu provjeru...
i uvijek ista prica...dok drugi uigravaju akcije, mi cemo biti tvrdi i spori...i onda naravno svi formu tempiraju za EP, samo mi tempiramo za zavrsnicu...i uvijek prva 2 meca koji nam odlucuju dalji plasman mi odigramo razocaravajuce uz puno promasaja, puno pogresnih pasova, tromi, spori...
Hajde šta ima veze. Bitno je da zablisatamo u finalu ;)
Pitarrr82

#2036 Re: reprezentacija

Post by Pitarrr82 »

saim_adka wrote:
Pitarrr82 wrote:Mene jedino trenutno sto nervira je prica kako situacija, raspolozenje itd. nikada nisu bili bolji i onda odemo na EP pa nas svi oderu :D
oderu nas...al jedan od razloga je sto mi uvijek kasnimo sa pripremama i nikad da se kompletiramo (vazda nesto u hodu)...sve repke su jos prije 15 dana igrale prve pripremne meceve (makedonci npr)...a mi tek tokom sljedece sedmice imamo prvu provjeru...
i uvijek ista prica...dok drugi uigravaju akcije, mi cemo biti tvrdi i spori...i onda naravno svi formu tempiraju za EP, samo mi tempiramo za zavrsnicu...i uvijek prva 2 meca koji nam odlucuju dalji plasman mi odigramo razocaravajuce uz puno promasaja, puno pogresnih pasova, tromi, spori...

Jeste samo sto ce to spominjati na kraju kad nas oderu svi pa im treba vadiona, sad je sve super i krasno...
saim_adka

#2037 Re: reprezentacija

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 13:56, edited 1 time in total.
smoki_choko

#2039 Re: reprezentacija

Post by smoki_choko »

deremo makedonce 29-21
teletovic u svom stilu 10 poena
just principe

#2040 Re: reprezentacija

Post by just principe »

smoki_choko wrote:deremo makedonce 29-21
teletovic u svom stilu 10 poena

ma da mi njih poderemo na euro, ovo sad nije bitno, cak bi mozda bilo bolje da izgubimo :roll:
KPNCTNJAH

#2041 Re: reprezentacija

Post by KPNCTNJAH »

Sad ne valja ni kad maltretiramo solidne reprezentacije, ko bi nam ugodio :-D
smoki_choko

#2042 Re: reprezentacija

Post by smoki_choko »

teletovic se raspucao. :bih:
just principe

#2043 Re: reprezentacija

Post by just principe »

prije je bila 3/4 a sad je to 4/4. ali bolje i u prijateljskim nego na euru..da se to popraviti
bosnovizija

#2044 Re: reprezentacija

Post by bosnovizija »

Nažalost:

Bh. nade bez finala i A divizije
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH (U 16) poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije koje se održava u Makedoniji od vršnjaka iz Slovenije
Kadetsko EP B divizije
Piše: SportCentar
06.08.2011 u 22:59 sati.
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH (U 16) poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije koje se održava u Makedoniji od vršnjaka iz Slovenije (53:74 ) čime je ostala bez finala i plasmana u A diviziju naredne sezone.
Onda kada je najviše trebalo izabranici trenera Damira Zeljkovića su posustali, no mora im se odati priznanje za dosadašnje sjajne partije na EP. Finalisti Eurobasketa B divizije postali su Slovenija i Engleska koja je u drugom polufinalu nadigrala Izrael.
Pomenute dvije selekcije ušle su u A diviziju, a nama ostaje da sačekamo neko drugo vrijeme.
Pitarrr82

#2045 Re: reprezentacija

Post by Pitarrr82 »

Ipak nam Srbija pokaza jucer gdje nam je mjesto...
smoki_choko

#2046 Re: reprezentacija

Post by smoki_choko »

da nije mirze pokazala bi nam i makedonija
Murat Sabanovic

#2047 Re: reprezentacija

Post by Murat Sabanovic »

SABE NAPOLJE !!!
bosnovizija

#2048 Re: reprezentacija

Post by bosnovizija »

http://sportsport.ba/bh_kosarka/za-kraj ... nije/62214

Sve u svemu prava slika reprezentacije BiH na turniru EX-YU u Ljubljani. U utakmici za 3. mjesto sa Slovenijom, imali smo dvije, tzv, "CRNE RUPE" od nekih 5-6 minuta bez postignutog koša (1. i 3.četvrtima). Ove "crne rupe", ako se ponove, ništa od prolaza u 2.krug na EP. Slaba je borbenost, skok, šut it.d. Ovdje je jedini kvalitet, po mom mišljenju, Teletović, a sve je ostalo neki prosjek ili ispod njega za EP.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2049 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

Golf dizel 2, januar, -20...to je nasa reprezentacija. Pa oni ko da dodju na utakmicu nezagrijani, treba cijela cetvrtina da se ubaci kos. Tako se nece dobiti nijedna utakmica.
I kapitena ostaviti na klupi, samo neka on sjedi, nek ne ulazi u igru. Ucinak mu je katastrofalan, osjecaj nikakav, covjek dobije po pet banana svaku tekmu, da ne govorim o katastrofalnom pregledu igre i gubljenju lopti, namjestanju na trici od jedno sat i po. Jedina mu je pozitiva sto je pokupio par lopti u odbrani, ali kad se sabere i oduzme, vise stete nego koristi.
Ako je ovo bilo samo uigravanje, onda je Sabitu oprosteno. Nadam se da sada ima viziju kako na prvenstvu, inace :skoljka:
shalla

#2050 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Tomahawk11 wrote:Golf dizel 2, januar, -20...to je nasa reprezentacija. Pa oni ko da dodju na utakmicu nezagrijani, treba cijela cetvrtina da se ubaci kos. Tako se nece dobiti nijedna utakmica.
I kapitena ostaviti na klupi, samo neka on sjedi, nek ne ulazi u igru. Ucinak mu je katastrofalan, osjecaj nikakav, covjek dobije po pet banana svaku tekmu, da ne govorim o katastrofalnom pregledu igre i gubljenju lopti, namjestanju na trici od jedno sat i po. Jedina mu je pozitiva sto je pokupio par lopti u odbrani, ali kad se sabere i oduzme, vise stete nego koristi.
Ako je ovo bilo samo uigravanje, onda je Sabitu oprosteno. Nadam se da sada ima viziju kako na prvenstvu, inace :skoljka:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bogami druže teško, ipak je riječ o Sabetu...
Post Reply