Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Legolas

Post by Legolas »

Kao što rekoh, postoje svjedoci sa kojima sam provjerio o kome se radi i šta je pričao. Prema tome znam da sam pričao sa Ensadom Husićem, kao što znam i ljude kojima je pričao što je pričao, a koji će to i posvjedočiti. Čovjek jednostavno "ne želi probleme" i zbog toga je i napisao što je napisao, iako mu je bilo saopšteno da će njegova izjava biti objavljena,s a čime se složio i nije imao ništa protiv. Žalosno je šta u BiH neko mora trpiti da kaže istinu - i žalosno je na šta su ensada natjerali. No dobro, na sudu je lako dokazati kako su, kada i sa čim urezivani "hijeroglifi", a ti stojdraga sa svojom ljigavom demagogijom si dio te ekipe - prevaranata i ansilnika. No, ima sud, postoje vještaci, pa će biti utvrđeno kako je "pismo" nastalo.
Last edited by Legolas on 14/12/2007 14:51, edited 1 time in total.
wels

Post by wels »

Legolas wrote:To je najobičnija laž. Na R Blogu sam već napisao ovo, pa sada ponovo prenosim i ovdje:

Ja, Vuk Bačanović, izjavljujem pod punom krivičnom odgovornošću za svoje riječi da je iskaz Ensada Husića naveden na stranici Fondacije lažan i, po svemu sudeći, izrečen pod pritiskom. Također pod punom krivičnom odgovornošću tvrdim da sam njegove riječi preneo upravo onako kakve su objavljene u Danima, br. 546., te da sa Nađijom Nukić nije razgovarao ono što navodi, niti da ijednom spomenuo "nemojte me u to uvlačiti". Kao profesionalac i moralna osoba nikada ne bih pogrešno naveo nečije riječi, a kamoli preneo izjavu nekoga ko to ne želi, odnosno nekoga, koga bi izjava bilo koje vrste mogla ugroziti.Dotični Ensad Husić je, dok je sa mnom razgovarao, bio u dobrom raspoloženju i nije pokazivao bilo kakve znake straha i primio je na znanje da će njegove riječi upravo u onom obliku kako ih je izrekao biti objavljene na stranicama magazina Dani protiv čega nije imao ništa protiv. Postavlja se logično pitanje, zbog čega bih ja naneo sebi štetu prenoseći, odnosno izmišljajući nečije riječi i pri tom spominjući ime dotične osobe, znajući da na takvo nešto slijedi logična reakcija? Pogotovo u ovako delikatnoj situaciji. Ensad Husić je također istakao da činjenicu da je on urezao pomenute natpise "znaju svi". Postoje osobe kojima je to rekao i koje su spremne to i posvjedočiti. Sa svoje strane prihvatam svaki sudski proces i gore navedenu izjavu i iskaz dat ću na svakom sudu.

Vuk Bačanović

Iskaz naveden na stranici Fondacije izrecen pod pritiskom?

Moguce ali zashto bi,Fondacija nanosila sebi shtetu iznudjujuci iskaz pod pritiskom.
Ne ide im u prilog iz istog razloga kao i tebi.

... Dotični Ensad Husić je, dok je sa mnom razgovarao, bio u dobrom raspoloženju i nije pokazivao bilo kakve znake straha ... ?

Jeste li mu sipali whisky, rakiju,mozda,te je bio u dobrom raspolozenju?

Ili je vec bio pripit?

Poznavajuci nas,vrlo lako moguce.

Uostalom jedan takav delikatan iskaz je morao biti snimljen osnovnim novinarskim "alatom" Image
Last edited by wels on 14/12/2007 15:01, edited 1 time in total.
stojdraga

Post by stojdraga »

Izgleda da nemaš niš više od onoga "pričam ti priču". Više bih vjerovo u to da je razgovor sa Husićem napravio netko manje zainteresovan, ovako sve to se svodi na vađenje, kao što ti reče - imam ja svjedoke." Ma velka stvar, ima i gospon Muris svjedoke za ono što je objavio na stranicama Fondacije, možda i gospođa Nukić ima neke "svjedoke" (npr. gospođu Dowell), itd, itd. Grozno nešto - maltene bi se sve to moglo pretvorit u jedan pravi čaršijski rašamon u kojem je jedina visprena aktivnost kako da jedan drugom polomite noge.

Ipak, kao što vidiš iz gornje izjave gospodina Husovića, nije čovjek nešto vješt u pisanju slova. Pa sad, kad razmisliš, ležio on ono u mraku tunela, vani vruče a njemu dosadno. I šta će jadan, a baš mu se pripisalo (ne pripišalo), pa izvadi u nedostatku bolje zabave džepni nožić i stade gravirat slova po kamenju. I tako njih čitavu gomiletinu. Još se pri tome i ceri jer se sjeća učiteljice što ga je tjerala da piše, a on nije htio već se više "volio zezat". To je, moj Vučko, čista fantastika, kakav Borhez, Husović.

Nego, zašto ti proizvoljno tvrdiš da je njegova izjava dana pod "pritiskom". To bi se isto tako moglo reč i za prijašnju na koju ga je očito nagovarala gospođa Nukić?
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

Legolas wrote:Kao što rekoh, postoje svjedoci sa kojima sam provjerio o kome se radi i šta je pričao. Prema tome znam da sam pričao sa Ensadom Husićem, kao što znam i ljude kojima je pričao što je pričao, a koji će to i posvjedočiti. Čovjek jednostavno "ne želi probleme" i zbog toga je i napisao što je napisao, iako mu je bilo saopšteno da će njegova izjava biti objavljena,s a čime se složio i nije imao ništa protiv. Žalosno je šta u BiH neko mora trpiti da kaže istinu - i žalosno je na šta su ensada natjerali. No dobro, na sudu je lako dokazati kako su, kada i sa čim urezivani "hijeroglifi", a ti stojdraga sa svojom ljigavom demagogijom si dio te ekipe - prevaranata i ansilnika. No, ima sud, postoje vještaci, pa će biti utvrđeno kako je "pismo" nastalo.
Taman pomislis da je Osmanagic "Sta fali bageru" dotakao dno dna, a onda vidis - moze on jos nize i nize.

Na cemu li ce zavrsiti, pitam se. Poceo s malim izmisljotinama, pa preko krupnih lazi, unistavanjem imovine neposlusnih. Sada, vidim, ucjene i prijetnje. Nemoj bogati, jos da padne cija mrtva glava.

Kako li je samo istinita ona stara: ko laze, taj krade, itd.
Vuce, respekt.
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

Vuče, bolan, pusti lopove, srozali se do fizičkih prijetnji ljudima! Stvarno bi bilo dobro da taj lopov Osmanagić nađe tog volontera advokata pa da izađe na sud ako smije! :zzzz:
wels

Post by wels »

Hajde dovedite Ensada Husica na forum i to u pisutstvu obje suprotstavljene strane.

:D
veseoko_kukulamovic

wels wrote:Hajde dovedite Ensada Husica na forum i to u pisutstvu obje suprotstavljene strane.

Ma još bolje direktno na sud sve izvesti, pogotovo malo Fondacijine finansijske knjige protabirit. I telefonske racune da se vidi ko je koga zvao i ko je kome prijetio ;)

A mozda ima i kakav snimak na tvoj omiljeni novinarski aparat ;)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ajde ja mogu da razumijem Vuka da se brani i da ima svoje vidjenje i svoju istinu u koju necete vjerovati ma koliko ja bio protiv njegovih pisanja donekle vjerujem ali koji klinac se uvijek nadjete vas dvojica u ulozi njegovog advokata. Od 80 napisanih strana vise od pola je ispisano vasim nesuvislim teorijama. Ah da naravno radi se o Veselku i Houstonu. Daj ba ohladite vise.
Vuce ocito tvoje neiskustvo te je dovelo u vrlo nezgodnu situaciju jer takve stvari moraju imati cvrst dokaz a to je ton i slika. U svakom drugom slucaju ti gubis. Jer ako ti imas svjedoke imat ce i on. I jos jednom ti ponavljam da jednostavno ne mogu da shvatim koji si moj toliko zavro da blatis Osmanagica i sve oko njega. Narod vise vjeruje Osmanagicu negu tebi i slicnima ovoj dvojici besposlicara. Tvoji textovi nisu vise kontra-argumentacije nego cisti napadi a svako koga napadnes ce se braniti. Nemoj ime sticati blacenjem drugoga nego svojim djelima. Zaista nemam nista protiv tebe i mislim a i davno sam napisao da mislim da si jedan izuzetno intelegentan mladic ali si krenuo pogresnim putem. Jos kad dozvoljavas da te ova dvojica indijanaca brane onda tek padas do samog dna. Drugi put diktafon u ruke i ne moze ti niko nista.
veseoko_kukulamovic

hrasno38 wrote:Ajde ja mogu da razumijem Vuka da se brani i da ima svoje vidjenje i svoju istinu u koju necete vjerovati ma koliko ja bio protiv njegovih pisanja donekle vjerujem ali koji klinac se uvijek nadjete vas dvojica u ulozi njegovog advokata. Od 80 napisanih strana vise od pola je ispisano vasim nesuvislim teorijama. Ah da naravno radi se o Veselku i Houstonu. Daj ba ohladite vise.
Vuce ocito tvoje neiskustvo te je dovelo u vrlo nezgodnu situaciju jer takve stvari moraju imati cvrst dokaz a to je ton i slika. U svakom drugom slucaju ti gubis. Jer ako ti imas svjedoke imat ce i on. I jos jednom ti ponavljam da jednostavno ne mogu da shvatim koji si moj toliko zavro da blatis Osmanagica i sve oko njega. Narod vise vjeruje Osmanagicu negu tebi i slicnima ovoj dvojici besposlicara. Tvoji textovi nisu vise kontra-argumentacije nego cisti napadi a svako koga napadnes ce se braniti. Nemoj ime sticati blacenjem drugoga nego svojim djelima. Zaista nemam nista protiv tebe i mislim a i davno sam napisao da mislim da si jedan izuzetno intelegentan mladic ali si krenuo pogresnim putem. Jos kad dozvoljavas da te ova dvojica indijanaca brane onda tek padas do samog dna. Drugi put diktafon u ruke i ne moze ti niko nista.
E haj nek se javio i nezavisni obIjektivni ekspert za novinarstvo i narodne osjećaje! :lol:
Jel, Hrasno38, a ne pitaš se što se vazda nađu isti nickovi da preko ove teme prodaju Osmanagićevu šupljologiju? 8-) :lol:
wels

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:
wels wrote:Hajde dovedite Ensada Husica na forum i to u pisutstvu obje suprotstavljene strane.

Ma još bolje direktno na sud sve izvesti, pogotovo malo Fondacijine finansijske knjige protabirit. I telefonske racune da se vidi ko je koga zvao i ko je kome prijetio ;)

A mozda ima i kakav snimak na tvoj omiljeni novinarski aparat ;)

Shto moj omiljeni ...?

Trebali ste taj razgovor snimiti.Vasha greska ako niste.

Ili glas ne bi shtimao originalu ?

Shto se tice knjiga,izvolite,svi moraju podlijegati finansijskoj kontroli,od ... do...

Prijetnje,uvrede,lazi,izmisljotine,ukoliko nisu u funkciji s mjerom i ukusom doziranog humora stavljam u istu ravan i naravno osudjujem.
veseoko_kukulamovic

wels wrote:Prijetnje,uvrede,lazi,izmisljotine,ukoliko nisu u funkciji s mjerom i ukusom doziranog humora stavljam u istu ravan i naravno osudjujem.
Wells, a jel to imaju neke prijetnje, uvrede, laži i izmišljotine koje su OK ako su "u funkciji"? :D

Znaš šta mene zanima? Ako je taj Husić sad promijenio priču koju je dao Vuku, što onda to Fondacija nije uputila u ovaj broj Dana za, recimo, rubriku Reagiranja? Ha? Ili u neku drugu novinu? 8-)

I što ti i Stojdraga, stari advokati Osmanagića na ovom forumu, hoćete da to rješavate preko foruma? Jel to Fondacija ne smije oficijelno uputiti tu novu izjavu u neke novine? Jer ako je iznuđeno pod pritiskom na Husića, onda može biti još veće zakonske reperkusije? 8-)
stojdraga

Post by stojdraga »

Vuče, opet ti u prazno. Nemam ništa ni sa kim, a to da zajebavam APWR je moj hobby, i to mi je baš ono - merak.

Elem, to da je Ensad natjeran na bilo što opet je tvoja proizvoljnost jer ni to nemožeš dokazati. Uostalom, takvih je proizvoljnosti u tvojim primjerima mnogo, i dobro ti kaže ovaj Hrasno 38 - ti si uključena strana a ne netko tko bi se u ičem mogo pozivat na neku novinarsku neutralnost (Prelistaj BH Dane pa ćeš to shvatit).
SaraLe

Post by SaraLe »

Jos nisam skontala :oops: ko su vece budale :? :roll: piramidasi ili anti-piramidasi :D :-)
chinese_water

Post by chinese_water »

SaraLe wrote:Jos nisam skontala :oops: ko su vece budale :? :roll: piramidasi ili anti-piramidasi :D :-)
Ni meni nije jasno
:D :D
wels

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:
wels wrote:Prijetnje,uvrede,lazi,izmisljotine,ukoliko nisu u funkciji s mjerom i ukusom doziranog humora stavljam u istu ravan i naravno osudjujem.
Wells, a jel to imaju neke prijetnje, uvrede, laži i izmišljotine koje su OK ako su "u funkciji"? :D

Znaš šta mene zanima? Ako je taj Husić sad promijenio priču koju je dao Vuku, što onda to Fondacija nije uputila u ovaj broj Dana za, recimo, rubriku Reagiranja? Ha? Ili u neku drugu novinu? 8-)

I što ti i Stojdraga, stari advokati Osmanagića na ovom forumu, hoćete da to rješavate preko foruma? Jel to Fondacija ne smije oficijelno uputiti tu novu izjavu u neke novine? Jer ako je iznuđeno pod pritiskom na Husića, onda može biti još veće zakonske reperkusije? 8-)
Na zalost,nemam tolika ovlashtenja da informishem javnost,pogotovo konkurenciju o strateshkim planovima i mogucim reagovanjima svog klijenta. :D

P.S.Ukoliko se osjetis fizicki ugrozenim na osnovu ozbiljnih eventualnih prijetnji u svakom slucaju stojim na raspolaganju. :D
veseoko_kukulamovic

Stojdraga, što se tiče proizvoljnosti, nek prvo dokaže Fondacija da je onaj papir s nečijim naškrabanim rukopisom fakat izjava Ensada Husića.

Vrlo jednostavno, zar ne?

Mislim, na taj fol može svako naškrabati šta hoće i objaviti na internetu, i reći, evo ga, dokaz. Ups! Pa već smo tako nešto vidjeli s međunarodnim verifikacijama! :lol:

Čini mi se da je ova prozivka Vuka Bačanovića na forumu krenula samo zato da se sakrije činjenica da Fondacija i ne smije otići dalje od objavljivanja neke škrabotine na svom web sajtu! :lol:

U protivnom, neka to objave u novinama, ako smiju!
wels

Post by wels »

chinese_water wrote:
SaraLe wrote:Jos nisam skontala :oops: ko su vece budale :? :roll: piramidasi ili anti-piramidasi :D :-)
Ni meni nije jasno
Oni shto ih citaju,rekao bih.

Sorry.

Mi smoooo ...
Last edited by wels on 14/12/2007 17:55, edited 1 time in total.
SaraLe

Post by SaraLe »

chinese_water wrote:
Ni meni nije jasno
Da ih zamolimo :D da nam objasne ko je u pravu :? :oops: :lol: :lol:
chinese_water

Post by chinese_water »

wels wrote:
chinese_water wrote:
Ni meni nije jasno
Oni shto ih citaju,rekao bih.

Sorry,moro sam.
U potpunosti se slazem, samo... mislim da ovo niko ne cita...
Osim par budala...
veseoko_kukulamovic

SaraLe wrote:Da ih zamolimo :D da nam objasne ko je u pravu :? :oops: :lol: :lol:
Mozda prije toga da odete na teren pa da se uvjerite na svoje oci uz nezavisnu i obIjektivnu Osmanagićevu prezentaciju? :D
chinese_water

Post by chinese_water »

Stvarno ljudi...
Ko je ovdje u pravu?
chinese_water

Post by chinese_water »

SaraLe wrote:
chinese_water wrote:
Ni meni nije jasno
haj', ja zavijam za ljevlje, ti za desnije?
:D:D
SaraLe

Post by SaraLe »

chinese_water wrote:
SaraLe wrote:
chinese_water wrote: Ni meni nije jasno
haj', ja zavijam za ljevlje, ti za desnije?
:D:D
Ma ja sam uvijek lijevo :D
Nego, mogao si za novu godinu da me vodis na piramidu :oops: :D
wels

Post by wels »

veseoko_kukulamovic

Wells, evo ja se mogu opkladiti da ova nova Husiceva izjava nece biti objavljena ni u jednim novinama, i da ce vrlo brzo nestati i sa web sajta Fondacije, a nikakva tuzba nikad nece biti pokrenuta ni protiv Dana ni protiv bilo koga drugog. Jer se s materijalom iznudjenim pod prisilom ne smije pred zakon, jel tako? ;)

Zato se sad malo i zachatava tema, zar ne? ;)
Locked