Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Jazzy.ba

#2026 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Maestro karta ne ide na internet. Traži Mastercard, Visu ili Visu electron.
RLewis

#2028 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by RLewis »

visa iz sber banke radi provjereno bas sam nedavno upario s paypalom i poslao kinezima neke novce :-D
FreakyStyley

#2029 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Zavrsio sam sve ovo oko registracije, skinuto mi je 1.95 USD sa kartice, eh sad me zanima, posto sam iz banke trazio onaj kod, jer mi nije mogla dat izvod zena (skinuto mi je prvog ovog mjeseca-februar, a trenutno mi moze samo dat izvod za januar), napisala mi je broj tj. kod na papir. Sad, problem je sto mi ima 5 cifara, umjesto cetiri, pa me zanima da nije prvi broj neki broj od banke ili sta vec? Jer se na paypalovoj stranici samo 4 broja mogu unijet. U unicredit banci imam karticu. Hvala unaprijed, ako neko zna.
FreakyStyley

#2030 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Nisam htio probavat nista, jer pise na paypalovoj stranici, da ako se unese pogresan kod, opet se skinu pare za verifikaciju itd. Vjerovatno je ona nesto pogrijesila, neam pojma. Oticu kasniju ili cu ih nazvat, tebi hvala u svakom slucaju. :thumbup:
Averus

#2031 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Ja danas uplatio na karticu 10KM i povezao istu sa PayPal-om.

Koliko trebam čekati da se transakcija obavi kako bih tražio potvrdni broj?
Neki mi kažu da se čeka mjesec dana, ali ja ne vjerujem da treba toliko... Valjda je i banci i PayPalu u interesu da bude što prije :zoka:

Ugl, ako ima neko da je Raiffeisen komitent, da li mogu, recimo, sutra odmah tražiti izvod za danas ili moram čekat 1.3.?
Jazzy.ba

#2032 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

kad verifikujes karticu odmah se kod pojavi na izvodu, kakvih mjesec dana. Idi sutra u banku i neka ti procitaju opis te transakcije.
Averus

#2033 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Jazzy.ba wrote:kad verifikujes karticu odmah se kod pojavi na izvodu, kakvih mjesec dana. Idi sutra u banku i neka ti procitaju opis te transakcije.
:thumbup:

Danke! :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2034 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Velkoski »

Računaj da imamo krkanske banke.. Unicreditu trebaju 3 dana da se pojavi.

I obično imaju teleći pogled kad im kažeš šta ti treba. :D
Jazzy.ba

#2035 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Neka ih sutra okrene telefonom, ne mora ni ići u banku, fino natenane objasni da mu pročitaju opis zadnje transakcije na računu na iznos 1.95$. Slovo po slovo. :D Na US mastercardu se instant pojavi to na online izvodu. Znaci par sekundi.
FreakyStyley

#2036 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Zavrsio sam sve, pa ako neko ima slican problem, da napisem kako i sta. Znaci u subotu uplatio 10 KM na karticu, odmah mi isti dan paypal skinuo pare za registraciju, dakle ne ceka se dugo. Danas otisao po kod do Unicredita i dali mi. E, sad, prvi put mi je zena sto radi dala pogresan, peterocifreni kod, jer inace imaju dva valjda, pa je ona fulila.

Telefonski vam ne mogu dati kod, barem ne u Unicreditu, zvao sam i kaze da se mora licno u banku doc s karticom i licnom kartom. Zapisao kod, sad na paypalovoj stranici ga napisao i odmah pise da mi je kartica verifikovana i da ce mi vratit pare za registraciju u roku od 24 sata.

Sto se tice izvoda, ne morate ga trazit, samo trazite da vam procitaju taj kod tamo, da se kartica i licna i to je to. Ako treba nekom izvod, daju ga za prosli mjesec i placa se, barem u Unicreditu, 3 KM.

Mene jos jedino zanima, kad bi mogao pare podic s bankomata, jer bi trebalo sa stranice na kojoj zaradjujem svakog utorka da mi prebacuju na paypal? Odnosno koliko bi trebalo da s paypala stigne cash na karticu?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2037 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Velkoski »

2-3 dana dok legnu pare sa Paypala na karticu, u Unicreditu.

Samo ti je bolje da Paypal na kraju mjeseca sam prebaci sve sam jer tako ne plaćaš nikakve takse, inače oni skidaju po 5 dolara (ako se ne varam) za svaki transfer na karticu.
FreakyStyley

#2038 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Aha, cuo sam i za te takse.

Hvala ti. :-D
quarterback

#2039 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

FreakyStyley wrote:
Sto se tice izvoda, ne morate ga trazit, samo trazite da vam procitaju taj kod tamo, da se kartica i licna i to je to. Ako treba nekom izvod, daju ga za prosli mjesec i placa se, barem u Unicreditu, 3 KM.
izvod naplacuju samo ako izdaju duplikat odnosno ako ste ga dobili postom ili mailom a vise ga nemate, ako niste prijavljeni za izvod dati ce vam ga besplatno
FreakyStyley

#2040 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Prebacen mi je danas cash s ove stranice na kojoj radim na PayPal, ali na paypalu mi stoji samo 1.95? Nesto sam citao, ovdje mislim, da tako treba ostat i sl. ,pa samo da provjerim. Ili bi mi se i na paypalu trebao vidjet taj iznos?

I jos me zanima, ako su mi prebacene pare, kako da ih prebacim s paypala na karticu prije prvog? Samo odem na ovo withdraw, je li?

Hvala unaprijed.
DON_eARL

#2041 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

FreakyStyley wrote:Prebacen mi je danas cash s ove stranice na kojoj radim na PayPal, ali na paypalu mi stoji samo 1.95? Nesto sam citao, ovdje mislim, da tako treba ostat i sl. ,pa samo da provjerim. Ili bi mi se i na paypalu trebao vidjet taj iznos?

I jos me zanima, ako su mi prebacene pare, kako da ih prebacim s paypala na karticu prije prvog? Samo odem na ovo withdraw, je li?

Hvala unaprijed.
Ja sam jednom prilikom primao novac sa neke freelance stranice za nekoga drugog, i čekali smo 4-5 dana da obrade povlačenje love sa te stranice na PayPal. Vjerovatno je slična situacija i kod tebe.

Što se tiče povlačenja prije prvog, nisam to nikada radi, ali iz ranijih postova se može vidjeti da uzimaju 4-5$ za tu transakciju.
FreakyStyley

#2042 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Aha, hvala ti.

Konto sam da mi vec treba bit na paypalu cash, jer mi na toj stranici pise balance 0, a pise da je 80 usd prebaceno na paypal, jer sam toliko zaradio, a ovi prebacuju svakog utorka.

Sacekacu znaci, pa valjda ce stic ovih dana
Averus

#2043 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Evo, možda nekome pomognem...

Dakle, skraćena verzija priče: U petak, 24.1.2014 sam podnio zahtjev za otvaranje racuna u Raiffeisen Banci.
U petak, 31.1.2014 sam dobio PIN i obavijest da je kartica gotova, te sam u subotu, 1.2.2014. otišao u Raiffeisen i preuzeo istu.

Juče sam povezao karticu sa PayPalom, a danas nazvao Raiffeisen direkt (033 755 010), objasnio ženi o čemu se radi i nakon nekih minutu dvadeset sekundi tokom kojih me pitala za neke osnovne podatke (prvih šest i poslednje četiri cifre broja kartice, ime i prezime, datum rođenja, majčino djevojačko prezime) mi žena pročita potrebni paypal code.

Moram napomenuti da je gospođa na telefonu bila nevjerovatno ljubazna.

Čas posla, sve sređeno :)
seoBIH

#2044 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

tako se to i radi, bez komplikacija :thumbup:
ZPP

#2045 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ZPP »

Averus wrote:Evo, možda nekome pomognem...

Dakle, skraćena verzija priče: U petak, 24.1.2014 sam podnio zahtjev za otvaranje racuna u Raiffeisen Banci.
U petak, 31.1.2014 sam dobio PIN i obavijest da je kartica gotova, te sam u subotu, 1.2.2014. otišao u Raiffeisen i preuzeo istu.

Juče sam povezao karticu sa PayPalom, a danas nazvao Raiffeisen direkt (033 755 010), objasnio ženi o čemu se radi i nakon nekih minutu dvadeset sekundi tokom kojih me pitala za neke osnovne podatke (prvih šest i poslednje četiri cifre broja kartice, ime i prezime, datum rođenja, majčino djevojačko prezime) mi žena pročita potrebni paypal code.

Moram napomenuti da je gospođa na telefonu bila nevjerovatno ljubazna.

Čas posla, sve sređeno :)
Koja ti je kartica?

Ja imam Maestro debitnu i evo šta mi konstantno izbacuje kad je pokušam verifikovati :roll:

Image
Jazzy.ba

#2046 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Maestro i internet plaćanja se ne vole. Izvadi bilo koju drugu karticu.
Averus

#2047 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

ZPP wrote:
Averus wrote:
Koja ti je kartica?

Ja imam Maestro debitnu i evo šta mi konstantno izbacuje kad je pokušam verifikovati :roll:

Image
Visa, samo Visa :)
Averus

#2048 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Averus »

Imam novo pitanje, pa ako neko moze pomoci bio bih veoma zahvalan.
Naime, kao sto sam ranije napisao, novi sam user na PayPalu.

Imam account i vec sam naplatio usluge preko istog. Sad mi kao available funds stoji odredjena cifra i nema vise natpisa da moram cekati do 30 dana da bi mi novac bio dostupan.
Medjutim kada hocu da platim nesto, odbija me. Da li moram prebaciti novac na karticu da bih mogao placati preko PayPal-a, ili bi trebalo da mogu placati cim je na PayPalu neka cifra dostupna?

Takodje, koliko love mi uzimaju ako sad prebacim novac na karticu?
Da li je istina da oni sami besplatno prebace svakog prvog u mjesecu?

Eto, hvala unaprijed na informacijama :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2049 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Velkoski »

Da bi plaćao novac mora biti na kartici, u BiH nema opcija da se plaća direktno sa Paypal fundsima.

Mislim da je 5 dolara taksa ako hoćeš da prebaciš odmah danas npr. a istina je da se besplatno prebacuje svakog prvog u mjesecu. Kada prebaciš čekaš 2-3-4 dana da novac legne na karticu.
rangoj

#2050 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Averus wrote:Imam novo pitanje, pa ako neko moze pomoci bio bih veoma zahvalan.
Naime, kao sto sam ranije napisao, novi sam user na PayPalu.

Imam account i vec sam naplatio usluge preko istog. Sad mi kao available funds stoji odredjena cifra i nema vise natpisa da moram cekati do 30 dana da bi mi novac bio dostupan.
Medjutim kada hocu da platim nesto, odbija me. Da li moram prebaciti novac na karticu da bih mogao placati preko PayPal-a, ili bi trebalo da mogu placati cim je na PayPalu neka cifra dostupna?

Takodje, koliko love mi uzimaju ako sad prebacim novac na karticu?
Da li je istina da oni sami besplatno prebace svakog prvog u mjesecu?

Eto, hvala unaprijed na informacijama :)
Ja vec skoro dvije godine dobijam platu preko paypal iz US, is trenutka kada je u to postalo moguće. Poslije svake update postoji taj period čekanja od 30 dana koji je osiguranje za kupca (onoga ko je poslao novac). U toku tih 30 dana novac ti nije na raspolaganju, I ja sam prvih mjeseci uvijek čekao da taj period prodje, a onda sam shvatio da je dovoljno da moj poslodavac u svom paypal nalogu oznaci da je primio posiljku i novac bude dostupan u roku od par minuta od uplate, tako da više ne čekam tih dugačkih 30 dana :)

Kod nas nije moguće plaćanje sa paypal balansa - novac se mora povući sa kartice, a balans se svakog prvog u mjesecu prebacuje na tvoju karticu.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Post Reply