Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
shadow

#2026 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by shadow »

pa logicno je da je najmanje stete na tom opelu jer je udaren nazad, prednji kraj je najmeksi i napravljen da upija udarce. VIdjeli ste x puta kako se hauba pri malom udarcu savije, da nije tako zaklala bi vozaca auta ko zeca. Jbg ide se na sigurnost putnika a steta se da napraviti. Dobro, u ovom slucaju su bila dva starija auta i jedno novije, i to naravno igra ulogu ali svejedno, da se opel nasao u sredini ili na kraju, najebo bi i on.
chuchumbamayumbe

#2027 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

Jaran mi se sudario nedavno sa Oktavijom, a on vozio Volvo 480, direktan sudar u mahali znači i nije mogla biti velika brzina.
Uglavnom, Oktavija se skršila samo tako, polupani farovi, maska, otišla hauba, vezni limovi, odvalio se hladnjak.
Na Volvu je spala tablica i malo se vidi na karambolci (koji je, čini mi se od "armiranog betona") da je okrznuta.
Od putnika i vozača nikome nije bilo ništa. Kaže jaran, od sada samo Volvo.
:)
sistem

#2028 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by sistem »

chuchumbamayumbe wrote:Jaran mi se sudario nedavno sa Oktavijom, a on vozio Volvo 480, direktan sudar u mahali znači i nije mogla biti velika brzina.
Uglavnom, Oktavija se skršila samo tako, polupani farovi, maska, otišla hauba, vezni limovi, odvalio se hladnjak.
Na Volvu je spala tablica i malo se vidi na karambolci (koji je, čini mi se od "armiranog betona") da je okrznuta.
volvo 480 se prestao proizvoditi 1995, znaci stari koncept automobila. znaci - krut, ne amortizuje udarac. i gdje ode energija od udarca, ako je ne apsorbuje auto? na putnike u automobilu. hocu reci - to je naivna iluzija da je auto koji izadje neostecen iz sudara bolji i sigurniji za putnike od onog koji se naprijed sav zguzva. jer novi auti se prave bas tako - da se zguzva, amortizuje udarac, a zivotni prostor u autu ostane netaknut i putnici citavi.

tvoj jaran je imao srece da se skrsio pri maloj brzini, pa su svi citavi. ne daj mu boze da je auto novijeg tipa, kao oktavija, sreo pri vecoj brzini, putnici bi vjerovatno imali unutrasnje ozlijede.
chuchumbamayumbe

#2029 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by chuchumbamayumbe »

sistem wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Jaran mi se sudario nedavno sa Oktavijom, a on vozio Volvo 480, direktan sudar u mahali znači i nije mogla biti velika brzina.
volvo 480 se prestao proizvoditi 1995, znaci stari koncept automobila. znaci - krut, ne amortizuje udarac. i gdje ode energija od udarca, ako je ne apsorbuje auto? na putnike u automobilu. hocu reci - to je naivna iluzija da je auto koji izadje neostecen iz sudara bolji i sigurniji za putnike od onog koji se naprijed sav zguzva. jer novi auti se prave bas tako - da se zguzva, amortizuje udarac, a zivotni prostor u autu ostane netaknut i putnici citavi.

tvoj jaran je imao srece da se skrsio pri maloj brzini, pa su svi citavi. ne daj mu boze da je auto novijeg tipa, kao oktavija, sreo pri vecoj brzini, putnici bi vjerovatno imali unutrasnje ozlijede.
Znam ja to, ali mi se čini da pri malim brzinama više stradaju ovi novi automobili u odnosu na stare, dakle više štete bude na njima.
Ovde ne govorim o sudarima sa ljudskim žrtvama ili povrijeđivanjima, nego, ono, striktno sudari po mahali i naselju, brzine oko 50km/h i manje.
sistem

#2030 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by sistem »

chuchumbamayumbe wrote:Znam ja to, ali mi se čini da pri malim brzinama više stradaju ovi novi automobili u odnosu na stare, dakle više štete bude na njima.
Ovde ne govorim o sudarima sa ljudskim žrtvama ili povrijeđivanjima, nego, ono, striktno sudari po mahali i naselju, brzine oko 50km/h i manje.
za onog ko ima para & garaznog prostora za dva auta, mozda nije losa ideja da ima tenkic za grad, a siguran za putnike za otvoren put. ako treba imati jedan od ta dva, ja biram auto koji amortizira udarac, a spasava zivote i zdravlje. i naravno - dobar kasko.
cappy_tempo

#2031 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by cappy_tempo »

prije pola sata na obali kod pozorista sudar bio,kolko sam uspio vidjet od bandere nisan ili mazda 323 prosao na zeleno preko mosta prema eronetu a golf 2 prema drvenij prosao kroz crveno i to dovoljnom brzinom da je ovom nisanu ili mazdi blatobrane i haubu iscupo i malo motora zakacio,tacnije ovaj nisan-mazda udario golfa u vrata i skoro pa se auto raspalo.bilo mi ofirno slikat :-D
dimu

#2032 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

na toj rakrsnici kod pozorista cesto budu takvi udesi ... vrijeme je da i tu stave kameru dok neko ne pogine
alica.k

#2033 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by alica.k »

oko 5, pola 6 na kobiljoj glavi auto oborilo motoristu (valjda :S). ne upamtih koje auto, al motor je bio...bjelicaste boje.
zgembo24

#2034 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by zgembo24 »

prekjuce ujutro, ja na posao (prvo vozim dijete u vrtic),kolona, Lukavica, guzva, semafor, vozi 30-40 max, stade frajer ispred mene, ja na kocnicu, polako se zaustavljam, gledam retrovizor, fino stala, kad nakon 3-4 sekunde buuum
Frajer se zapuco iza u mene.

Izlazim iz auta, provjerim dijete (koje je uvije i bez iznimke u autosjedalici), malo se uplasio, ali je ok, a lik sjedi u autut, i tek kad sam ja presla nazad da vidim sta je bilo on izlazi iz auta, pogleda karambolku i kaze meni "Ma nije vam nista gospođo, hajde vozi" ja :shock: , ok nije nista ali kontam bolan sta radis i kazem mu jedino sto mi pada na pamet "Dijete mi je u autu", a on "Nije vam nista (naravno ni sekunde ne misleci na ljude/dijete nego na stetu na autu)" sjeda u auto, obilazi me i odeeeeeeeeeee. Ja ostala paf, ne mogu da vjerujem, ode lik... Zapamtim tablice i zovnem policiju, potrajalo je dobrih 20 minuta dok su dosli, jer dok su nasi javili ovima iz RS-a pa dok su oni dosli ja se smrzla (znate kakva su sad jutra hladna)

Toliko me je razljutila ta bahatost, pa to je idiot koji ce sutra pregaziti pjesaka i pobjeci ili mu reci pa dobro je nemam stete na autu

bdw ja sam vozila nissan note, a on audija nakog crnog, napucanog...

Zlo mi je od ovakvih vozaca

Ne zanima steta, jer je i nije bilo, ali me zanima da taj majmun dobije dobro kaznu, pa mozda ga malo to sto ga opali po dzepu nauci pameti
duplo_golo

#2035 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by duplo_golo »

obavještenje za one koji koriste cestu na relaciji Stup-Dobroševići i obratno

U naselju Doglodi na ulazu u EUROBETON dogodila se teška saobraćajna nezgoda,saobraćaj obustavljen do daljnjeg. Nisam mogla prići mjestu udesa niti su dozvolili fotografisanje,izgleda da ima stradalih.
Na licu mjesta prisutne 4 policijske patrole i 2 ambulantna vozila. Zastoj je skroz od mosta u Bojniku iz pravca Dobroševića a iz pravca Stupa je negdje do hotela Delminijum.

Koristite zaobilaznicu (Rajlovac) jer će uviđaj trajati dugo (tako reče jedan od ORGANA) po njegovom mišljenju to dugo znači 4-5 sati :shock: (efikasno,nema šta)
ARmAn1i

#2036 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

duplo_golo wrote:obavještenje za one koji koriste cestu na relaciji Stup-Dobroševići i obratno

U naselju Doglodi na ulazu u EUROBETON dogodila se teška saobraćajna nezgoda,saobraćaj obustavljen do daljnjeg. Nisam mogla prići mjestu udesa niti su dozvolili fotografisanje,izgleda da ima stradalih.
Na licu mjesta prisutne 4 policijske patrole i 2 ambulantna vozila. Zastoj je skroz od mosta u Bojniku iz pravca Dobroševića a iz pravca Stupa je negdje do hotela Delminijum.

Koristite zaobilaznicu (Rajlovac) jer će uviđaj trajati dugo (tako reče jedan od ORGANA) po njegovom mišljenju to dugo znači 4-5 sati :shock: (efikasno,nema šta)
da, uvidjaj trajao dugo pravo.. bas mi se potrefila ta relacija danas/juce.. navodno je stradalo dijete(pjesak) u toj nesreci, a kako su djeca i stariji ljudi dolazili do mene pjeske sa lica mjesta placuci i u soku, ja sam se samo okrenuo nisam zelio ni da znam sta je tacno bilo... :( :(
hotazmaj

#2037 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

Prije nekih pola sata. Jeste da je ovo ukljucenje ruzno napravljeno i treba dobro otvoriti oci, ali ovog lika sa hondom sam upratio par puta i ponasa se kao da je cesta samo njegova
Image
Image
respo

#2038 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

vise nije samo njegova :D
alica.k

#2039 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by alica.k »

sta je ovo bilo ispod mosta na ciglanama? ulica zatvorena, ide se okolo na jezero pa oko stadiona...
lolo_lolo

#2040 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by lolo_lolo »

alica.k wrote:sta je ovo bilo ispod mosta na ciglanama? ulica zatvorena, ide se okolo na jezero pa oko stadiona...
na mjestu gdje je izvrsen atentat na jozu leutara(il je leotar :D )

neki udes meni se cini 4 auta,neki je opel najvise nastradao,kolko sam ja mogao vidjeti,ali su mu se ukljucili oni zracni jastuci
valjda je sve ok
branimir stulic

#2041 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by branimir stulic »

Sudar tri auta... frajer sa bijelim Kadetom (cca 1982.) preticao na semaforu kod američke ambasade(isao iz pravca Skenderije)!!!!!!!! presao dvije pune, i udario Opela koji se ukljucivao iz pravca Ciglana (prva raskrsnica )... Udarac ga bacio na Skodu Favorit... a blizu je bio i autobus koji istina nikog nije zakacio, ali su putnici imali naglo kocenje. Uglavnom dosta ucesnika, a samo jedna zena povrijedjena. Najbolja provala je da su skoro svi ucesnici (osim momka sa Opelom) stariji. Ovaj sto je preticao ima nekih 50-tak godina.
dimu

#2042 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

a koji je opel u pitanju ?
ARmAn1i

#2043 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ARmAn1i »

mene interesuje sta se ono desilo na drveniji, kod skole branko lasic odnosno gdje se trola okrece...

2 semafora su sravnjena sa zemljom, dosta djelova je ostalo nekakvih..i vidi se da je udarac bio i u zid skole..

ovo sam vidio jutros oko 7.
ima li kakvih informacija ?
dimu

#2044 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

ARmAn1i wrote:mene interesuje sta se ono desilo na drveniji, kod skole branko lasic odnosno gdje se trola okrece...

2 semafora su sravnjena sa zemljom, dosta djelova je ostalo nekakvih..i vidi se da je udarac bio i u zid skole..

ovo sam vidio jutros oko 7.
ima li kakvih informacija ?

ma ne valja cesta nije dovoljno siroka da mozes stoju uletit ocam

:D
bpsang

#2045 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

evo maloprije preko puta Saraj Polja na cesti prema Dobrinji ovaj autic je nekoga udario , vidi se patika pored automobila, sad je 18h i 17 min.
Image
ChupoJasa

#2046 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ChupoJasa »

Image
Jutros. U ulici Muse Ćazima Ćatića.
ChupoJasa

#2047 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ChupoJasa »

Image
duboka_misao

#2048 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by duboka_misao »

sta je ovo skoro svaki dan auto bude zapaljeno ....
slavkoimamodilera

#2049 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Zasto je ovom mondeu razbijena zadnja sajba? :-?
bataljon-hamza

#2050 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bataljon-hamza »

slavkoimamodilera wrote:Zasto je ovom mondeu razbijena zadnja sajba? :-?
:lol:
Locked