FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2026 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Akcija od 0:37, zašto je poništen ovaj divni lob :shock:
11sumirp

#2027 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Sviro je ranije prekid,prekrsaj u napadu :mrgreen: :skoljka:
plemba

#2028 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

Plavih_11 wrote:LOSE je jer su ispali u ranoj fazi takmicenja!
UTJEHA je sto su ispali od dobre ekipe Seville (sinoc ne tako dobre)!
DOBRO je sto je jedno takmicenje manje, vise odmora za igrace i manja mogucnost za povrede!

Idemo dalje! Samo odbrana dvije titule (LP-a i Primera) i halal im bilo za sve ostalo .. :mrgreen:
ko je mislio da ce da uspiju odbraniti svih 6 titula, bio je u velikoj zabludi.
neka, malo odmora treba ljudima
za ovu sezonu bi ja bio zadovoljan sa ligom i ligom sampiona :mrgreen:
11sumirp

#2029 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

U ovoj sezoni ja bih bio zadovoljan i sa Primerom, i 1/2 LP... posteno/realno govoreci :mrgreen: :dance:
plemba

#2030 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

11sumirp wrote:U ovoj sezoni ja bih bio zadovoljan i sa Primerom, i 1/2 LP... posteno/realno govoreci :mrgreen: :dance:
i ta ti je na mjestu... ali eto, ja malo optimistican :)
Fordas

#2031 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Gledao sam sinoc utakmicu i moram priznati da mi Barcelona nekako igra bolje bez Zlatana. Sinoc su imali milion sansi i stvarno su trebali natrpati Sevilu do vrha ali lopta nije htjela u gol pa eto... nema veze. Sada sve snage usmjeriti na Primeru i LP, bice bolje
LSD

#2032 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Gledao sam drugo poluvrijeme i vidio samo konstantne napade Barcelone do samog kraja, 4 zicera koja su promašili,stativu Messija,nevjerovatan promašaj Zlatana i Palopa koji je sve živo branio.
Onaj gol Xavija nije moglo ni tri Palopa izvaditi.
Sevilla se sabila na svoju polovinu i cekala na neku kontru i imali su jednu extra akciju kada je Puyol intervensiao ispred Negreda i spasio gol i to je bilo sve od domacina.
Prvi susret i kombinovani sastav koji je izvao Guardiola je presudio u ovom dvomecu.
adcor

#2033 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ne sjecam se da sam vidio guardiolu onako potistenog (tokom meca).
bas sam razmisljao da li je bolji prolaz ili poraz. nadao sam se ako ispadnemo, da to nece biti sa najjacim sastavom. sinoc su puno pretrcali, posebno alves, messi i iniesta. ipak je ona glupost chigrinskog presudila.
nadam se da ce u subotu osvojiti sva 3 boda...

ako nista i bilbao je ispao :-D

p.s. mislim da je za ovakvo zaustavljanje messija trebao dobiti crveni
Image
Last edited by adcor on 14/01/2010 15:53, edited 1 time in total.
adcor

#2034 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Fordas wrote:Gledao sam sinoc utakmicu i moram priznati da mi Barcelona nekako igra bolje bez Zlatana. Sinoc su imali milion sansi i stvarno su trebali natrpati Sevilu do vrha ali lopta nije htjela u gol pa eto... nema veze. Sada sve snage usmjeriti na Primeru i LP, bice bolje
na osnovu cega si zakljucio da barca igra bolje bez zlatana... :-?
Zlocin&Kazna

#2035 Re: FC Barcelona

Post by Zlocin&Kazna »

LSD wrote:Gledao sam drugo poluvrijeme i vidio samo konstantne napade Barcelone do samog kraja, 4 zicera koja su promašili,stativu Messija,nevjerovatan promašaj Zlatana i Palopa koji je sve živo branio.
Sevilla se sabila na svoju polovinu i cekala na neku kontru i imali su jednu extra akciju kada je Puyol intervensiao ispred Negreda i spasio gol i to je bilo sve od domacina.
Prvi susret i kombinovani sastav koji je izvao Guardiola je presudio u ovom dvomecu.
Kazes to je sve, pa sevilla dala regularan gol koji je ponisten zbog navodnog ofsajda... Sevilla je igrala hrabro vise od sat vremena utakmice, i protiv kvalitetnije Barce su prosli zahvaljujuci sreci i borbenosti (ali sreca je sastavni dio nogometa, Barca ju je imala kod ponistenog gola i jos jednog iz prvog poluvremena kada je sudac vidio nekakav faul na onom rezervnom golmanu - ne znam gdje ga nadjose - djeluje siguran k'o Piplica)..
Jbga,zasad jedna titula manje ove sezone.
LSD

#2036 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Zlocin&Kazna wrote:
LSD wrote:Gledao sam drugo poluvrijeme i vidio samo konstantne napade Barcelone do samog kraja, 4 zicera koja su promašili,stativu Messija,nevjerovatan promašaj Zlatana i Palopa koji je sve živo branio.
Kazes to je sve, pa sevilla dala regularan gol koji je ponisten zbog navodnog ofsajda... Sevilla je igrala hrabro vise od sat vremena utakmice, i protiv kvalitetnije Barce su prosli zahvaljujuci sreci i borbenosti (ali sreca je sastavni dio nogometa, Barca ju je imala kod ponistenog gola i jos jednog iz prvog poluvremena kada je sudac vidio nekakav faul na onom rezervnom golmanu - ne znam gdje ga nadjose - djeluje siguran k'o Piplica)..
Jbga,zasad jedna titula manje ove sezone.
Ocito nismo gledali istu utakmicu...ja sam na terenu vidio samo jedna tim koji hoce da igra,drugi tim se grcevito branio pred svojim golom i na svom stadionu i još prošao dalje....Sevilla,koja pretenduje da postanje elitni klub u Primeri, me razocarala totalno igrom,ali to je tako kada bilo (osima Reala) igra protiv Barce...i nije bitno igraju li ko kuce ili na strani...cilj ne bira sredstvo.
Ono ako je bio gol,što ga poništiše odmah.
A ako nisi vidio razliku u kvaliteti timova sinoc,ne znam onda šta si i u šta si gledao :shock: :shock: :shock:
Šteta samo što mnogo lošiji tim prođe dalje.
P.S. Za koga ti navijaš u Primeri??
Distortion

#2037 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Barcelona sinoc nije imala srece i to je to. Nekad hoce nekad nece, sinoc lopta drugi put nije htjela u gol a na njemu je stajao Palop koji je sve branio. Nema dileme da je Barcelona bolja, sinoc su bili puno bolji ali bolji uvijek ne prolazi dalje. Presudila je prva utakmica u kojoj je Guardiola odmarao nekoliko igrača i to je to...

Mozda je ovo ispadanje iz kupa i bolja za ovaj tim jer je previse utakmica odigrano vec sad...
11sumirp

#2038 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Kazu Messi i Pique... :)

"Boli nas ovaj poraz i boli nas ispadanje. Imali smo u drugom poluvremenu mnogo prilika za plasman dalje, no preostaje nam tek čestitati Sevillinim nogometašima na njihovom uspjehu. Želimo im sve najbolje u nastavku natjecanja", kazao je Messi.

"I ja bih želio čestitati Sevilli koja je napravila sjajan posao. Nismo naviknuti na poraze, u dobroj smo formi, ali ne možemo pobijediti baš svaku utakmicu koju igramo. Premda je to obaveza nas kao Barceloninih nogometaša", dodao je Pique.

Sto ti je rec veličina,veliki u pobjedama,joše veći u porazima :dance:
Ovo priprema za sutra :D...
Brat bratu 3:1... 8-)

#2039 Re: FC Barcelona

Post by profil »

11sumirp wrote:Kazu Messi i Pique... :)

"Boli nas ovaj poraz i boli nas ispadanje. Imali smo u drugom poluvremenu mnogo prilika za plasman dalje, no preostaje nam tek čestitati Sevillinim nogometašima na njihovom uspjehu. Želimo im sve najbolje u nastavku natjecanja", kazao je Messi.

"I ja bih želio čestitati Sevilli koja je napravila sjajan posao. Nismo naviknuti na poraze, u dobroj smo formi, ali ne možemo pobijediti baš svaku utakmicu koju igramo. Premda je to obaveza nas kao Barceloninih nogometaša", dodao je Pique.

Sto ti je rec veličina,veliki u pobjedama,joše veći u porazima :dance:
Ovo priprema za sutra :D...
Brat bratu 3:1... 8-)
Uce polako :thumbup: Za razliku od nekih ovdje :-)
Djokej

#2040 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

Sto je najgore Barsa nije porazena, Sevilla se branila ko žepa na svom terenu al to je fudbal, a Barsa je gospodsi klub i to ce neopazeno proci jer je Barsa VISE OD KLUBA.
Fordas

#2041 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Halo profil, sto si ba naporan vise?? Tvoj pokusaj da 'discipliniras' nekog Barcinog simpatizera je fakat smijesan, bez uvrede ;-)

Iskreno, najmanje nas je briga hoces li ti gotiviti Barcu ili neces i zbog cega bi to cinio ili ne. zato popusti malo... uzivaj... ok?

#2042 Re: FC Barcelona

Post by profil »

Fordas wrote:Halo profil, sto si ba naporan vise?? Tvoj pokusaj da 'discipliniras' nekog Barcinog simpatizera je fakat smijesan, bez uvrede ;-)
Halo :D
Kako kome, mislim da su ipak najsmjesniji upravo ti koje spomninjes. Naravno, iz tvog posta, jasno je da se ti neces sloziti sa tom konstatacijom.
Fordas wrote: Iskreno, najmanje nas je briga hoces li ti gotiviti Barcu ili neces i zbog cega bi to cinio ili ne.
Totalno si promasio namjeru mog pisanja ovdje. Naime, ona nije motivisana time koliko ce koga biti briga hocu li ja gotiviti Barcu ili necu, vec je motivisana smijesnim i djetinjastim ponasanjem istih tih za koje ti kazes da ih nije briga. Dakle, motiv nije vasa, eventualna, reakcija i briga, tj. ono sto cete misliti/napisati, vec vasi postupci pisanja, tj. ono sto mislite/pisete.
Fordas wrote: zato popusti malo... uzivaj... ok?
Ali eto, ako ti toliko smeta moje prisustvo ovdje, onda se vise necu javljati. Zivite u svom idealnom svijetu. :thumbup:
kory

#2043 Re: FC Barcelona

Post by kory »

ee samo da cestitam svim navijacima barse na ovoj pobjedi svaka cast potpuno zasluzeno..jest ono nije bilo nekih igraca vam al to ne umanjuje rezultat nikako..jos jednom svaka cast
Charuga
Globalni moderator

#2044 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:U subotu ce biti nesto drugo. Dolaze na Camp Nou sa istim ovim sastavom i ako Barsa iskoristi samo polovinu jucerasnjih sansi ni hendikep ne bi trebao doci u pitanje. Ali uvjek postoji ono AKO. Sevilla je neugodna i dobra ekipa. Nadam se citavom plijenu .. ;-)
Hendikep je dosao puno lakse nego sto sam ocekivao .. :thumbup:
Fordas

#2045 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Igrom i krajnjim ishodom sam zadovoljan ali realizacijom nisam. Ova mrtva i veceras totalno indisponirana Sevila morala je fasovati mnogo vise. Oni promasaji Zlatana, Henrya pa i Messija sa 2-3 metra su prava kriza. Sva sreca pa im se to nije ovaj put nije obilo od glavu kao u nekim proslim tekmama.
A sto se Zlatana tice, nisam rekao da Barca igra losije sa njim vec da igra 'nekako' losije a pod tim sam mislio da igra manje ubojitije. Po meni, Zlatan se previse pokusava uklopiti u Barcin 'sitni vez', jednostavno i lagano diranje lopte, lagani i precizni pasovi i sutevi. On je poznat kao izuzetno snazan i prodoran igrac sa odlicnom tehnikom i snaznim i preciznim sutem. Sve to ja sad ne vidim kod njega. Nekako se i on upustio u to 'podmetanje' lopte sto Messi, Iniesta i Xavi rade, u tu pikanteriju. Daj malo onih njegovih prodora i suteva sa 16, 20, 25 metara. Daj, nek se svi protivnici boje kad Zlatan ima loptu na 20-30 metara. Pa c.ronaldo kad god primi loptu, pa makar i na 80 metara od protivnickog gola, svi se pripremaju, kontaju samo kako da ga zaustave i nista vise, citava odbrana gleda samo njega, doslovno - strah i trepet! Zlatan je u italiji bio strah i trepet za odbrambene igrace a pogotovo golmane, kad Interu nije islo Zlatan je obicno bio prevaga. Nekako mi se cini da je Zlatan daleko od toga u Barci, barem za sada. Mozda ce biti jedan od kljucnih igraca za koji mjesec ili naredne sezone ali za sada mi se cini da Barca jednostavno moze i bez njega

P.S. Osim u cuvanju linija svog sesnaesterca igraci sevile veceras su mislim srusili jos jedan rekord - ono povlacenje messija od 10-ak sekundi je definitivno nesto sto se rijetko vidja na fudbalskim terenima :D :lol:
dingdong066

#2046 Re: FC Barcelona

Post by dingdong066 »

Fordas wrote:Igrom i krajnjim ishodom sam zadovoljan ali realizacijom nisam. Ova mrtva i veceras totalno indisponirana Sevila morala je fasovati mnogo vise. Oni promasaji Zlatana, Henrya pa i Messija sa 2-3 metra su prava kriza. Sva sreca pa im se to nije ovaj put nije obilo od glavu kao u nekim proslim tekmama.
A sto se Zlatana tice, nisam rekao da Barca igra losije sa njim vec da igra 'nekako' losije a pod tim sam mislio da igra manje ubojitije. Po meni, Zlatan se previse pokusava uklopiti u Barcin 'sitni vez', jednostavno i lagano diranje lopte, lagani i precizni pasovi i sutevi. On je poznat kao izuzetno snazan i prodoran igrac sa odlicnom tehnikom i snaznim i preciznim sutem. Sve to ja sad ne vidim kod njega. Nekako se i on upustio u to 'podmetanje' lopte sto Messi, Iniesta i Xavi rade, u tu pikanteriju. Daj malo onih njegovih prodora i suteva sa 16, 20, 25 metara. Daj, nek se svi protivnici boje kad Zlatan ima loptu na 20-30 metara. Pa c.ronaldo kad god primi loptu, pa makar i na 80 metara od protivnickog gola, svi se pripremaju, kontaju samo kako da ga zaustave i nista vise, citava odbrana gleda samo njega, doslovno - strah i trepet! Zlatan je u italiji bio strah i trepet za odbrambene igrace a pogotovo golmane, kad Interu nije islo Zlatan je obicno bio prevaga. Nekako mi se cini da je Zlatan daleko od toga u Barci, barem za sada. Mozda ce biti jedan od kljucnih igraca za koji mjesec ili naredne sezone ali za sada mi se cini da Barca jednostavno moze i bez njega
Zar nije lakse barem pomisliti ako nista drugo, da je Ibra tu da odvlaci protivnicke igrace, dok ostali u Barsi rade svoje :D
Fordas

#2047 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Pa dobro, ima i ta ali ne bi on to sam sebi dozvolio vjeruj mi. Fakin je to :D
Nego ja pozelio vidjeti neku njegovu bombu sa 25m u devedesetku :D

P.S. Ja sta fuli nocas Zlatan, prazan gol sa 2-3 metra - k'o saranovic u svoje vrijeme :D
adcor

#2048 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Fordas wrote:Igrom i krajnjim ishodom sam zadovoljan ali realizacijom nisam. Ova mrtva i veceras totalno indisponirana Sevila morala je fasovati mnogo vise. Oni promasaji Zlatana, Henrya pa i Messija sa 2-3 metra su prava kriza. Sva sreca pa im se to nije ovaj put nije obilo od glavu kao u nekim proslim tekmama.

P.S. Osim u cuvanju linija svog sesnaesterca igraci sevile veceras su mislim srusili jos jedan rekord - ono povlacenje messija od 10-ak sekundi je definitivno nesto sto se rijetko vidja na fudbalskim terenima :D :lol:
odlicno si srocio ovo :-D mada mora se priznati da je dosta njegovih asistencija zavrsilo pogotkom. ako nista, bio je kljucni igrac protiv reala i espanjola (malo vise protiv reala :-D).
sto se tice mesija ono je fkt postalo pretjerivanje. u prosloj utakmici su ga rukama cupali za noge, sad ga onaj bilmez vukao, da ne pretjeram, 10 metara...

p.s. abidal je veceras imao bas upecatljiv nastup.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2049 Re: FC Barcelona

Post by Admir_1984 »

Onaj Henry je fakat cigan pravi i kurac od sportiste. Pogadja golmana u stomak i dize ruku da je kao golman rukom zaustavio loptu i da dobije crveni :x

I onda ono protiv Irske kao bilo slucajno

Mislim da on ne bi trebao biti clan ovako finog kluba kao sto je Barcelona
LSD

#2050 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tacno :thumbup: ...firaun poput Henryija i ne treba da bude član jednog gospodskog kolektiva kakva je Barcelona.

Što se tice tekme,sve je "receno" na terenu...4 komada u mreži odlicnog Palopa koji je branio nemoguce i spasio ih od totalne blamaže.
Ne mogu nikako da shvatim kako je Barca ispala od ovakve Seville u kupu :shock: :?
Ibrahimović je van forme evidentno,a i što ce biti u formi kad su tu Iniesta,Xavi (jao pasa za Pedra :shock: ) Messi,Pedro.
Sa svih strana opasnost vreba kad je Barcelona u pitanju.
Post Reply