Slažem se.drugi profil wrote:Samo ti bivsi pusac moze reci sta je najbolje. Pusti ljekare koji imaju procenat... a svaki ga ima.vivace wrote:ja ti kazem da sam pitala lekare, organizaciju protiv nikotinske ovisnosti, koju sacinjavaju lekari i oni su mi preporucili samo zyban. a nekad kad sam bila tamo postojao je neki program sa filmovima o operaciji pluca i predavanja i svasta nesto. i ja sam se iznenadila.
Vidjela si afere u HR sa stimulisanjem recepata odredjenih proizvodjaca. Garantujem ti da je i u SRB isto jer je i u BiH bas tako i to se smatra normalnim.
Shvati da je ovisnost najmanji problem. Ovisnost je u tvojoj glavi, Kad odlucis da neces vise da to bdes, i kad odlucis da se boris, onda ces uspjeti. Daj se posvadjaj sa sobom, i reci sebi u ogledalu da nisi toliko slab karakter da nisi u stanju izdrzati bez cigare.
Ako ti nisi to u stanju, Zyban ti nece pomoci da pijes kafu bez cigare, da nacinis nove navike i da s enikad vise ne vratis duhanu. U tom aspektu je apstinencija teska, a sama fizicak ovisnost je lako savladiva. Jednostavno zapisi razloge zbog kojih zelis baciti cigare. Baci ih iz kuce i zamoli ukucane da ti ih ne daju. Kad pomislis da vise ne mozes i da ces zapaliti, procitaj razloge protiv i pokusaj se oduprijeti odlasku po duhan.
Shvati da ces umrijeti. Vrlo brzo. Embolija ili slcina stvar. Mozda rak, mozda emfizem...
Moli se bogu za emboliju. To ti je najbolji izbor ako ostanes na duhanu.
A i dalje ti tvrdim da je Zyban suvisna stvar, ma sta ti korumpirani ljekari rekli.
Danas mi je 4. dan i puno je lakše nego prethodna dva dana... Tko kaže da je teško prestati, laže.