Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
-
Mee
#2026 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Idi u Vetlife.... oni su najbolji za ptice ;D
- *miara*
#2027 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
prekasno je. koko umro prije 20 minuta. tako mu se naglo ovo desilo. u srijedu je letio okolo kao i uvijek. u cetvrtak samo hodao po podu kaveza ali je bio dobar. i prije je volio biti na podu... danas se cinilo kao da je bolje. jeo je, hodao okolo, igro se sa mnom...
- Fratris
#2028 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Vidim sve neke mace i cuke, pa da ja malo ubacim nesto za promjenu. Evo i mog hajvana. Ovo ljeto je napunio 18 godina.

- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#2029 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
hehhee, dobar ti hajvan. legenda! 
- dalmatinka
#2030 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
*miara* wrote:prekasno je. koko umro prije 20 minuta. tako mu se naglo ovo desilo. u srijedu je letio okolo kao i uvijek. u cetvrtak samo hodao po podu kaveza ali je bio dobar. i prije je volio biti na podu... danas se cinilo kao da je bolje. jeo je, hodao okolo, igro se sa mnom...
- Daphna
#2031 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
*miara* wrote:prekasno je. koko umro prije 20 minuta. tako mu se naglo ovo desilo. u srijedu je letio okolo kao i uvijek. u cetvrtak samo hodao po podu kaveza ali je bio dobar. i prije je volio biti na podu... danas se cinilo kao da je bolje. jeo je, hodao okolo, igro se sa mnom...
Uvijek je najteže kada odu tako iznenada
- SenSen
#2032 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ajoj bas grozno*miara* wrote:prekasno je. koko umro prije 20 minuta. tako mu se naglo ovo desilo. u srijedu je letio okolo kao i uvijek. u cetvrtak samo hodao po podu kaveza ali je bio dobar. i prije je volio biti na podu... danas se cinilo kao da je bolje. jeo je, hodao okolo, igro se sa mnom...
- _ja_
#2033 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Eh ovako.Evo da se i ja tuspasim 
Zovem se Pasha i imam 8 mjeseci . Iz neke porodice tvorica sam , ali ne smrdim hhehehhehe. Volim strasno puno da spavam, otprilike 16 sati dnevno(nekad i vise).
Kad sam budan ne volim biti sam jer volim puno da se igram. Dusa mi je Bini krasti sve sto stignem u kuhinji i nosim u svoju logu , u Dadovu sobu.
Nanicu najvise volim , ona mi cisti kavez a Alena volim da ganjam jer jedino on brzo trci(ostali su svi lijeni po tom pitanju).
Kad Medo dodje s posla i skine radno odijelo obavezno mu maznem kais...ah sto to voooolim , cudo jedno:)
Juce sam se u chumur uvalio.
....da vam ne pricam kakva je u Bine bila faca kad me je vidjela
Toliko za sad , ne volim ti ja ove kvizove

Zovem se Pasha i imam 8 mjeseci . Iz neke porodice tvorica sam , ali ne smrdim hhehehhehe. Volim strasno puno da spavam, otprilike 16 sati dnevno(nekad i vise).
Kad sam budan ne volim biti sam jer volim puno da se igram. Dusa mi je Bini krasti sve sto stignem u kuhinji i nosim u svoju logu , u Dadovu sobu.
Nanicu najvise volim , ona mi cisti kavez a Alena volim da ganjam jer jedino on brzo trci(ostali su svi lijeni po tom pitanju).
Kad Medo dodje s posla i skine radno odijelo obavezno mu maznem kais...ah sto to voooolim , cudo jedno:)
Juce sam se u chumur uvalio.
Toliko za sad , ne volim ti ja ove kvizove

- Amazonka27
#2034 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
pa sta si cekao do sad ? OOOOO vidi meda malog
- banjaluka078
-
Odeni Zeko
#2036 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Jako mi je žao zbog Koka*miara* wrote:prekasno je. koko umro prije 20 minuta. tako mu se naglo ovo desilo. u srijedu je letio okolo kao i uvijek. u cetvrtak samo hodao po podu kaveza ali je bio dobar. i prije je volio biti na podu... danas se cinilo kao da je bolje. jeo je, hodao okolo, igro se sa mnom...
To što mu se desilo sa kljunom, najvjerovatnije je nedostatak minerala, ne vjerujem da ima veze sa kavezom. Ako se opet odlučiš nabavljati papigicu, obavezno joj nabavi sipinu kost (za jačanje i "turpijanje" kljuna), kao i minerale za papigice.... nekad im obična hrana nije dovoljna, naročito ako neće da jedu ništa sem nje. Ja sam imala ninficu 7 godina koja je bila jako pitoma i svaštojed, što joj je ,vjerovatno, spasilo život u ratu.... jela je čak i leču, rižu... u name it she'd eat it
-
Odeni Zeko
#2037 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Pubertetlija ti je k'o medFratris wrote:Vidim sve neke mace i cuke, pa da ja malo ubacim nesto za promjenu. Evo i mog hajvana. Ovo ljeto je napunio 18 godina.
Oklop mu odlično izgleda... moja kornjača je stara 6 god. i ima problema sa oklopom... mislim da je voda problem... prošle su god.kopali vodov.cijevi u ulici i od tada se počeo ljuštiti i mijenjati boju... Kornjačica je imala i partnera 2-3 godine starijeg koji je uginuo baš kad su te cjevi mijenjali (dobio je infekciju očiju, ništa nije htio jesti 3 sedmice i , na kraju, srce malo, krep'o od gladi
Kakvu vodu ti daješ svojoj kornjačici? Koliko pustiš da voda odstoji? Iz česme ili flaširanu? (ja sam počela koristiti flaširanu)
- Karabaja
-
duboka_misao
#2039 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
ne zelim da vidim clip kad isprobava i novi pijesak 
- Fratris
#2040 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ja svome sipam vodu is cesme(zivim u Kanadi i voda iz cesme je strasno cista). Ne pustam da odstoji. Moj je velika maza i ne voli prljavu vodu. Imam akvarij/terarij u koji stavljam oko 40 litara vode. Imam i pumpu za prociscavanje koja je predvidjena za akvarije do 200 litara. Svakih 2-3 dana malom pumpom pokupim vidljivu prljavstinu u akvariju, znaci ostatke hrane ili velike nuzde. Najcesce to bude 4-5 litara, sto onda nadomjestim. Znaci, svakih par dana promijenim mozda desetinu vode. Svakih 20-30 dana promijenim vodu potpuno, a svakih 3 mjeseca mijenjam filter. On sve ovo jako voli, tako da ga maltene moram tjerati da izadje iz vode. Temperaturu drzim izmedju 24 i 27. U zadnje vrijeme mu je izgleda tako lijepo da ne izlazi cesto iz vode, pa sam prisiljen ga voditi u setnju u vrtu. Pogotovo voli kad je trava malo visocija jer se voli kriti u njoj i istrazivati. Sto se tice tvoje, ne znam koliko cesto mijenjas vodu. Isto tako, problemi s oklopom mogu biti poslijedica nedostatka svjetla.Odeni Zeko wrote: Pubertetlija ti je k'o med
Oklop mu odlično izgleda... moja kornjača je stara 6 god. i ima problema sa oklopom... mislim da je voda problem... prošle su god.kopali vodov.cijevi u ulici i od tada se počeo ljuštiti i mijenjati boju... Kornjačica je imala i partnera 2-3 godine starijeg koji je uginuo baš kad su te cjevi mijenjali (dobio je infekciju očiju, ništa nije htio jesti 3 sedmice i , na kraju, srce malo, krep'o od gladi![]()
). Ova što je preživjela, u vodi boravi samo dok jede i odmah bježi van. (obično se sakrije u vunenu priglavku
) Prije par sedmica sam dobila sasvim normalnu zlatnu ribicu, koja je se počela ponašati čudno već prvi put kad sam joj promijenila vodu. Juče je njena depresija kulminirala, nije htjela jesti, ako pliva, pliva na boku, a u glavnom meditira na dnu akvarija ne radeči ništa
.
Kakvu vodu ti daješ svojoj kornjačici? Koliko pustiš da voda odstoji? Iz česme ili flaširanu? (ja sam počela koristiti flaširanu)
- *miara*
#2041 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
imao je i sipinu kost i kupovala sam mu "potpunu hranu za tigrice". ja sam pretpostavljala da ima minerala u onome, inace ne bi bila "poptuna"... nikad nije copkao onu sipinu kost, mada sam mu je i prinosila da je pocne malo gristi, ali nikad... i ja bih voljela imati nekog malo veceg papagaja, mozda rozenkolisa, ali sad imam 3 mace kuci pa ce biti belaj. njima treba 24/7 njega i zabava, dok su tigrice malo samostalnije kad ih je vise u kavezu.Odeni Zeko wrote:Jako mi je žao zbog Koka*miara* wrote:prekasno je. koko umro prije 20 minuta. tako mu se naglo ovo desilo. u srijedu je letio okolo kao i uvijek. u cetvrtak samo hodao po podu kaveza ali je bio dobar. i prije je volio biti na podu... danas se cinilo kao da je bolje. jeo je, hodao okolo, igro se sa mnom...![]()
To što mu se desilo sa kljunom, najvjerovatnije je nedostatak minerala, ne vjerujem da ima veze sa kavezom. Ako se opet odlučiš nabavljati papigicu, obavezno joj nabavi sipinu kost (za jačanje i "turpijanje" kljuna), kao i minerale za papigice.... nekad im obična hrana nije dovoljna, naročito ako neće da jedu ništa sem nje. Ja sam imala ninficu 7 godina koja je bila jako pitoma i svaštojed, što joj je ,vjerovatno, spasilo život u ratu.... jela je čak i leču, rižu... u name it she'd eat it)), najdraže jelo joj je bila kajgana
... Sad imam zlatnu ribicu, kornjaču i 2 ninfice (doduše one su kod majke, ali ih ja još uvijek zovem mojima
)
- Karabaja
#2042 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
nema kod baje pišuljehadzinica wrote: ajojjjj karabaja, zaljubila sam se u tvoje maceje li zenka? ako bude beba, javis mi?
mužjak je, i to kakav!
- blackberry
#2043 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
u mom haustoru se nalazi mače koje je identično ovom sivom koje ima hadzinica (sivo sa žutim okicama)...mislim da je mužjak...ima još tri mačića (dva narandžasta i jedno skroz bijelo)...moram napomenuti da se pomalo boje ljudi (osim tete koja ih hrani), ali obzirom da su jaaako mali (ne stariji od tri mjeseca), mislim da bi se vrlo lako mogli pripitomiti...ako je neko zainteresiran - javite da ih hvatam
u svakom slučaju bi im bilo bolje u nečijem toplom domu nego u hladnom podrumu...
-
ari2009
#2044 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
[img][http://img5.imageshack.us/i/ari2001.jpg/][img=http://img5.imageshack.us/img5/674/ari2001.th.jpg][[img][/img]/url]/img]
-
ari2009
-
ari2009
- *miara*
#2047 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
cuko je stvarno prelijep!
- Irm@
#2048 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
macak je bash macorhadzinica wrote:
![]()
a da te pitam...zar smijes ga drzati u kuci zbog bebe..znam da je moja rodica poklonila svoju macu nakon sto je rodila jer joj je milion ljudi reklo: ne daj Boze da ti dlaka mace dospije djetetu u usta i takve stvari
ja sam imala zebe (to su male pticice koje sam donijela cak iz Italije i koje su uzasno prznile oko kaveza pa sam ih poklonila), ribice, papagaje...sad imam samo brata pa ne znam pika li se
- *miara*
#2049 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
irma, stotine hiljada ljudi spava sa svojim zivotinjama i odrasta sa njima i oni su, sigurno, kao i ja pojeli sto kila sto maciji, sto psecih sto ljudskih dlaka. ne kontam koji je taj fazon oko macije dlake, to se svari. covjek ne moze da svari ljudsku dlaku, zato se nekad zna desiti da ima u zelucu klupko dlaka koje se mora otkloniti.
napominjem ako nisam bila jasna, od zdrave psece i macije dlake ti se nista nece desiti.
napominjem ako nisam bila jasna, od zdrave psece i macije dlake ti se nista nece desiti.
- Irm@
#2050 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
stotine hiljada ljudi i stotine hiljada beba nije isto...*miara* wrote:irma, stotine hiljada ljudi spava sa svojim zivotinjama i odrasta sa njima i oni su, sigurno, kao i ja pojeli sto kila sto maciji, sto psecih sto ljudskih dlaka. ne kontam koji je taj fazon oko macije dlake, to se svari. covjek ne moze da svari ljudsku dlaku, zato se nekad zna desiti da ima u zelucu klupko dlaka koje se mora otkloniti.
za mene su bebe bash svetinja i uvijek kada cuvam neku bebu ja se ponasam kao da u rukama drzim najvredniji dijamant na planeti...
@hadzinica: hvala na pojasnjenju