Sarajevski taksisti- dno dna
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2026 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
aduka11, hajde napisi koje auto vozis i koji broj imas pa da te svi izbjegavamo u sirokom luku
Jednostavno s takvim ljudima se ne zelim voziti, a ni ostavljati bilo kakve pare!
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2027 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a kada ce oni (sarajevski taxisti)
shvatiti da su oni samo obicni kocijasi??? al bukvalno je tako
! ljudi prije postojanja automobila imali konje i kocije i jbg znali samo kocijati
pa razvozili raju,sad vi isto tako samo sto imate automobile ,a vi umislili u najmanju ruku da za NASU radite pa se kofrcite svojim gazdovanjem 
- MedenoSrce
#2028 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bas tako doVla, mos misliti onda sta vozaci ovih malo sofisticiranijih prevoznih sredstava tipa airbus misle o sebi i koji su to egotripovi
- bambina78
#2029 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Najzanimljvije je sto su njihove dozvole nasljedne, ocekujemo da zaposlenici Telekoma, javne uprave i EP dobiju isto 
- baustelac
#2030 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mislim da nema potrebe komentarisati ST-Taxiste. Njabolje komentare daju sami o sebi.
- nidokralj
#2031 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A jeste li culi da pojedini taksisti dojavljuju lopovima gdje moze kakav auto ukrasti,gdje koji stoji i slicno... skoro sam cuo o tome, a i ne zvuci mi cudno jer se po cijeli dan vozaju i najbolje poznaju gradu.opcepoznato je da se takse cesto "sa strane" necim bave...
- poznanik
#2032 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hajde ne izmišljaj gluposti, ne trolaj temu bezzenidokralj wrote:A jeste li culi da pojedini taksisti dojavljuju lopovima gdje moze kakav auto ukrasti,gdje koji stoji i slicno... skoro sam cuo o tome, a i ne zvuci mi cudno jer se po cijeli dan vozaju i najbolje poznaju gradu.opcepoznato je da se takse cesto "sa strane" necim bave...
- nidokralj
#2033 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jebiga sad, ja kazem da sam nacuo da se time bave i pitam ljude da li je to moguce ,ti me napade da sam troll 
-
kojeime
#2034 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
"Ne kontam cemu ovo "pa nisam sarajevski taksista", ti si kao, nesto bolja od njih ili nekog drugog taksiste? Po cemu si to zakljucila, zato sto nece da vozi prtljag, nece da ti naplati, pusi cigaru ili? Pa pitatel se zasto vas levate? Jer mogu, jer date da vas levate."
I tako, majka si sa dvoje manje djece, sletjela na Sarajevski aerodrom, u jednoj ruci djeca u drugoj torbe, djeca na rubu paca od umora i nervoze, ti na rubu zivaca zbog umora, nervoze, djece i samo zelis doci kuci. I uzmes taksi, tamo neki 120 kilas vozi ne upali taksimetar i uzme ti po cenera za svaku torbu, a ti naravno skocis u pravednom gnijevu i namlatis ga kao vola u kupusu.
Forumaski junaci.
I tako, majka si sa dvoje manje djece, sletjela na Sarajevski aerodrom, u jednoj ruci djeca u drugoj torbe, djeca na rubu paca od umora i nervoze, ti na rubu zivaca zbog umora, nervoze, djece i samo zelis doci kuci. I uzmes taksi, tamo neki 120 kilas vozi ne upali taksimetar i uzme ti po cenera za svaku torbu, a ti naravno skocis u pravednom gnijevu i namlatis ga kao vola u kupusu.
Forumaski junaci.
-
Skenderijaba
#2035 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa si ti, brze bolje, poletila odma s vrijedjanjem, nedo Bog ispast pametnija pa presutit jel? Sta vam je ba, forum je pun kompleksasa koji nedaju sebi rijeci reci. U svakom poslu ima izuzetaka, i na osnovu tih izuzetaka trebaju svi ostali ispastat? Pa onda bi ja, po vasoj logici, trebo krivit cijeli grad.plain vanilla wrote:
Mene jos nije izlevatio sarajevski taksista, i cak sam drzala njihovu stranu na ovoj temi![]()
Dok se nije pojavio kolega koji je mislio mene uvrijediti cinjenicom da nisam Sarajka kao da je to nesto gluho bilo, cega se trebam stiditi
Pa nek ta ista mater mu kaze upali taksimetar, nece da upali STANI IMA IZAC. Hoce torbe dodatno da naplati, to je do njega. Dozvoljeno im je naplacivat. Vozika te okolo, STANI IMA IZAC. Jel to tesko ? Jel tu trebaju neka damu o kojima vi pricate, o strahu da vas ne prebije neko? Pa kad hocete da glumite gospodu, da vas neko voza od ilidze do carsije za petaka, pa budi onda i spreman borit se za svog petaka, ALIIII uzivo. Preko tastature svi smo mi zijad turkovic, na tome i ostanekojeime wrote:
Forumaski junaci.
Pa sta vam je ba, sta koji qrac izvodite vise ? 12godina se vozim taxijem i ne mozes me ubjedit da ne moze FINO. Evo, i kolega poznanik ima ista iskustva kao ja. Da ne kazete "ovaj je taxista, brani svoje". Nisam, nit imam taxistu u familiji, kazem onako kako jeste. Kad god hocete, bilo ko od vas, po svim taxi standovima sto ste nabrojali uzet cemo taxi i vozit se, ako treba i sa torbama, pa da vidis da lijepa rijec i kultura otvaraju svaka, AMA BAS SVAKA vrata.
- respo
#2036 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nisam sam sebi odgovorio ako si na cesti sto odbijas da vozis musteriju u spici idi kuci onda samo zauzimas prostor drugimaaduka11 wrote:Sam si sebi odgovorio na pitanje, zato što sam sam svoj gazda, i hvala Bogu imam opciju da biram kad i koliko ću da radim, koga da vozim itd, itd...respo wrote:koji klinac onda radis na taxiju kad je spica?aduka11 wrote:Ne razumijem zašto je toliko teško shvatiti narodu da se nijednom taxisti ne isplati voziti u vrijeme špice u gradu ? Pa više se potroši goriva nego što se može zaraditi, nebitno i da je relacija van grada, dok se vratiš u grad želja za životom te prođe...![]()
Haj' sad počnite mjenjaj profesiju, gdje si na štandu itd..
posebno vi sto ste sami sebi gazde
ja ako zaustavim taxi da me vozi od centralne na alipasino boli me briga hoce li se njemu isplatiti ili ne
ja cu platiti voznju a on moze sto se mene tice voziti i na kerozin a i na zrak
-
Anti Anti Fa
#2037 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nema pite od govneta nit covjeka od SA taxiste
-
aduka11
#2038 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Molim administraciju da ove kompleksase oslobodi frustracija.
lp
Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
lp
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2039 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moze li broj taxia ? Sta se stidis ?aduka11 wrote:Molim administraciju da ove kompleksase oslobodi frustracija.
lp
-
aduka11
#2040 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema potrebe, izbjeci cu ja tebe.nimajneb wrote:Moze li broj taxia ? Sta se stidis ?aduka11 wrote:Molim administraciju da ove kompleksase oslobodi frustracija.
lp
I nemojte se zamjerati taxama, dati cemo tipe sanerima da vam auto odrade.
-
ifbbpro
#2041 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni jednom voznja kostala 3,5km, ja dajem cenera i govorim mu zaokruzi (misleci na 4km) a car zaokruzi na petaka
)) prejako bilo
)
-
Saka
#2042 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dobro ti nije zaokruzio na 10. 
-
Jon Spencer
#2043 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
U pravu si, samo što u kočiju nije sjedala raja i fukara nego hadžije i gospoda. Problem je nastao kada je raja i fukara nagrnula u taxi da nadoknadi vjekovnu nepravdu.Matijevic_Vlado wrote:a kada ce oni (sarajevski taxisti)shvatiti da su oni samo obicni kocijasi??? al bukvalno je tako
! ljudi prije postojanja automobila imali konje i kocije i jbg znali samo kocijati
pa razvozili raju,sad vi isto tako samo sto imate automobile ,a vi umislili u najmanju ruku da za NASU radite pa se kofrcite svojim gazdovanjem
Činjenice su da je svaki član Udruženja Sarajevo taxi sam svoj gazda i da nema radno vrijeme, ako je to kofrčenje za tebe onda ok-kofrčimo se.
-
Jon Spencer
#2044 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To samo u slučaju da imamo pauzu u rasturanju gudre.aduka11 wrote:Nema potrebe, izbjeci cu ja tebe.nimajneb wrote:Moze li broj taxia ? Sta se stidis ?aduka11 wrote:Molim administraciju da ove kompleksase oslobodi frustracija.
lp
I nemojte se zamjerati taxama, dati cemo tipe sanerima da vam auto odrade.
Sent from my HTC Wildfire S A taxi 510e using Tapatapatalk 22
-
aduka11
#2045 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ili odrađujemo Cargo centar, ko će ti ga znati s nama taxistima. 
-
Jon Spencer
#2046 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Svašta je očekivati od nas jer mi smo ti onaj najniži društveni sloj.aduka11 wrote:Ili odrađujemo Cargo centar, ko će ti ga znati s nama taxistima.
Kako ide kod tebe, ja slabo danas, razvuko samo 4 ture bijelog i odradio 3 tipe. Skromno, za cekera.
-
aduka11
#2047 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Slabo haveru skroz, im'o turu onih ravaku na Lašvi, al' izradi me frajer.Jon Spencer wrote:Svašta je očekivati od nas jer mi smo ti onaj najniži društveni sloj.aduka11 wrote:Ili odrađujemo Cargo centar, ko će ti ga znati s nama taxistima.
Kako ide kod tebe, ja slabo danas, razvuko samo 4 ture bijelog i odradio 3 tipe. Skromno, za cekera.
-
sabanss
#2048 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovo nije kofrcenje ali nepostivanje par stvari jeste. Ali moze vam se...Jon Spencer wrote: Činjenice su da je svaki član Udruženja Sarajevo taxi sam svoj gazda i da nema radno vrijeme, ako je to kofrčenje za tebe onda ok-kofrčimo se.
Prepisati stvari od pametnijih: cjenovnik obavezno u vozilima, uklanjanje standa na aerodromu i ako je moguce jednoobrazan izgled vozila.
Taxi cini imidz grada i vazan dio javnog prevoza medjutim u Sarajevu je savrseno uklopljen u opstu sliku tog istog prevoza (vidi GRAS)
- drndalo
#2049 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako cemo tako, i kocijasi su morali imati cilindar na glavi, i uredno crno odijelo, nije moglo razdrljene kosulje sa cackalicom u zubima da se vozi, pa taj argument o padu kvaliteta musterija ima 2 strane... Osim toga, nikoga ne vozite dzaba pa prema tome malo postovanja prema parama tih ljudi koje i vas hrane ne bi bilo na odmet, nisu ih ni oni nasli na ulici, kao sto bi i vi trebali da ih zaradite, a ne da cekate da vam se donira... Cast izuzecima... ALi bogami vam je malo izuzetaka u udruzenju...Jon Spencer wrote: U pravu si, samo što u kočiju nije sjedala raja i fukara nego hadžije i gospoda. Problem je nastao kada je raja i fukara nagrnula u taxi da nadoknadi vjekovnu nepravdu.
Činjenice su da je svaki član Udruženja Sarajevo taxi sam svoj gazda i da nema radno vrijeme, ako je to kofrčenje za tebe onda ok-kofrčimo se.
Clan udruzenja ako nece da se kofrci kad mu se ne isplati, skine taxi firmu sa krova, i ode fino na kaficu, rucak, kladionicu, sah, tavlu, vecericu, svalericu, dok prodje neisplativa guzva sitne raje, a kada se ponovo bude isplatilo, stavi firmu, pa zaradi sta... Prilicno jednostavan sistem, pametniji od nas na Balkanu ga izmislili... Ali, ako si sa firmom na cesti, onda radis, a kada radis morao bi da podlijezes pravima i obavezama napisanim za vas, makar i 1974 zadnji put...
- Zox
#2050 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja ti logike...Skenderijaba wrote:plain vanilla wrote:
pa budi onda i spreman borit se za svog petaka,
Pa valjda se on treba boriti za tog petaka. ja se na MOM poslu borim za petaka. Niko ga ne tjera da vozi od ilidze do carsije za petaka. ako mu se ne isplati, neka nadje drugi posao. nije OBAVEZNO taxirati.