KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
GaRGa

#2026 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by GaRGa »

Dozer wrote:Toplo preporucujem da prvo nazovete i pitate koje je ulje - THC ili CBD. CBD vam ne treba za rak.
"So everyone knows THC, tetrahydrocannabinol. It was first discovered in 1964 in Raphael Mechoulam's lab in Israel. And it was about the same time the Beatles were first being exposed to cannabis themselves and it was the '60s and so voila. This is the chemical that's causing all the effects of marijuana is what people thought.

Before that time people had not been able, scientists had not been able to find this one abundant compound. They couldn't isolate it. They couldn't dictate the chemical structure of it. They found other compounds called cannabinoids in cannabis. But THC was the big find and a 32-year-old scientist discovered it and, you know, made his, launched an illustrious career.

But it turns out that THC is not the only game in town in marijuana or in cannabis, and is not the only extremely useful compound in cannabis. And for that you have to look at CBD. CBD stands for cannabidiol, CBD. It's basically a structural isomer of THC. What that means to say is THC and CBD have the same chemical composition but the atoms are just arranged just a little bit differently. In fact, there's a ring that opens and closes. If that ring is closed it's THC, if that ring is open it's CBD. And you can actually in a flask convert between one and the other with just a little bit of acid. And, you know, any organic chemist out there will know what I'm talking about.

So that CBD compound we've actually known about for longer than THC but it's only in the last few decades that we've begun to appreciate how useful it is both in helping to modulate the effects of THC and as a unique compound itself. It has antiseizure properties. It has pain relieving properties. It has anticancer properties. It blunts the worst effects of THC itself when it's coadministered. So people talk about dissociative effect with THC. People talk about a anxiogenic effect. When you put CBD in there it actually helps to mitigate those effects. And that's been shown in studies where they go out in the field and they test what types of marijuana people have and the ones that have CBD in them people report improved, less of those negative symptoms I've described. And that's also been seen in animal studies and on and on.

Some groups have even called for just adding CBD into cancer chemotherapy regimens and these are cancer research groups. CBD has been also hailed as a treatment to prevent diabetic neuropathy which is the leading cause of blindness in the United States. It protects nerves. And this is all from a little compound, set of compounds that this cannabis plant naturally produces. Some strains have higher amounts of THC and low amounts of CBD. Some strains have low amounts THC and high amounts of CBD and some are in between somewhere. And that's all part of the genetic diversity and chemical diversity of cannabis."
Dozer

#2027 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Zapravo, eksperimentima je potvrdjeno da sam CBD nema ucinka na celije raka, nego je za to zasluzan THC, sam ili sa CBD-om, svejedeno je, ali on mora biti tu. Samim tim ova prica o identicnosti CBD-a i THC-a, tj. u fizickim razlikama tih molekula, jednostavno je besmislena.
Ako su isti, a, eto, razlikuju se samo u svojoj strukturi, zasto se onda THC izbacuje iz medicinske marihuane?
Da, CBD djeluje smirujuce u odnosu na THC, medjutim samo THC napada celije raka. CBD ne. Imate masu studija na onoj drugoj temi, pa razgledajte malo.
Pirija

#2028 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Pirija »

pisalo je i na posti "ovo je Srbija" ako se sjecas.... a i odgovor...
Dozer

#2029 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

:thumbup:
rundavi

#2030 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by rundavi »

Ove i slicne teme ovim su vjerovatno sad ili ce biti pod prismotrom policije. RAZLOG : znaju i ptice na granama.Puno se digla prasina oko istog ulja ne samo kod nas nego i na Balkanu.
Zasto sam ovo napisao jeste i razlog kakve mi poruke dolaze u inbox . Recimo maloprije mi je dosla poruka gdje se lik raspituje kako gde i staiako samprodajnu cijenu naveo tako dame nigdje nema.Poenta svega jeste pazite s kim saradjujete i koga reklamirate...

Zao mi je sto sam morao ovo napisati a bio sam voljan pomoci.
200 KM -3 mg
nadžak

#2031 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by nadžak »

rundavi wrote:Ove i slicne teme ovim su vjerovatno sad ili ce biti pod prismotrom policije. RAZLOG : znaju i ptice na granama.Puno se digla prasina oko istog ulja ne samo kod nas nego i na Balkanu.
Zasto sam ovo napisao jeste i razlog kakve mi poruke dolaze u inbox . Recimo maloprije mi je dosla poruka gdje se lik raspituje kako gde i staiako samprodajnu cijenu naveo tako dame nigdje nema.Poenta svega jeste pazite s kim saradjujete i koga reklamirate...

Zao mi je sto sam morao ovo napisati a bio sam voljan pomoci.
200 KM -3 mg
Nemoj vraga prizivat i neće doć.

Ima i sa "one strane" bolesnih i ljudi koji znaju, ne brigaj se za to.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2032 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

Dozer

#2033 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Nije ovo oko ulja hampa samo na Balkanu, nego u cijelom svijetu. U Njemackoj pogotovo, a i Francuskoj, Italiji i Spaniji, ali i USA.
Ne brinite se za ulje i policiju.
Zakonski se ulje od marihuane ne tretira kao droga, pa ako vas ne uhvate sa biljkom, onda vas se ne moze optuziti ni za uzgajanje i dilanje, tako da - relax ;)
Baba_Droga

#2034 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Baba_Droga »

Zna li iko kakva je situacija sa citostaticima?
IMA LI IKO NAZNAKA kada bi se to moglo pokrenuti, jer najgore je čekanje. Svaki dan zovemo Koševo...svaki dan kažu: "Zovite svaki dan!" I tako u krug :(
Cholina_Lokica

#2035 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Cholina_Lokica »

Baba_Droga wrote:Zna li iko kakva je situacija sa citostaticima?
IMA LI IKO NAZNAKA kada bi se to moglo pokrenuti, jer najgore je čekanje. Svaki dan zovemo Koševo...svaki dan kažu: "Zovite svaki dan!" I tako u krug :(
Pa prije par dana su bili objavili da su stigli
Baba_Droga

#2036 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Baba_Droga »

Cholina_Lokica wrote: Pa prije par dana su bili objavili da su stigli
Mislim da su samo neki do ljekova stigli, ali nažalost većina nije. Mi još uvijek čekamo, iako smo se dali u potragu za nabavkom/kupovinom.
Hvala Lokice !
Dozer

#2037 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Update:
Prvi korak, kojeg smo se svi nekako pribojavali i iscekivali ga, konacno je uradjen - nakon 2,5 mjeseca od pocetka koristenja ulja (17.11.14.), i to u manjim dozama od propisanih, uradjen je nalaz krvi.
Rezultati - sve u normali!
Jedine dvije vrijednosti koje jedva odskacu su vrlo malo nizak hemoglobin i RBC, ali je i ovo dosta bolje od zadnjeg nalaza od 16.11.. Sve ostalo je u granicama referentnih vrijednosti, ukljucujuci i kreatinin i ureu.
U utorak ide na slikanje, pa cemo vidjeti i to, ali ovo sad je vise nego obecavajuce.
kerima1

#2038 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by kerima1 »

Kako me raduje ovako nesto cuti.Ko bi reko' i 'otrovima' i 'bezveznosti' se nalaze prijeki lijekovi. :wink:
Kinesko prkno

#2039 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Kinesko prkno »

Dozer wrote:Update:
Prvi korak, kojeg smo se svi nekako pribojavali i iscekivali ga, konacno je uradjen - nakon 2,5 mjeseca od pocetka koristenja ulja (17.11.14.), i to u manjim dozama od propisanih, uradjen je nalaz krvi.
Rezultati - sve u normali!
Jedine dvije vrijednosti koje jedva odskacu su vrlo malo nizak hemoglobin i RBC, ali je i ovo dosta bolje od zadnjeg nalaza od 16.11.. Sve ostalo je u granicama referentnih vrijednosti, ukljucujuci i kreatinin i ureu.
U utorak ide na slikanje, pa cemo vidjeti i to, ali ovo sad je vise nego obecavajuce.
:thumbup: a za nizak hemoglobin preporucujem surutku, 0,5 l dnevno
nadžak

#2040 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by nadžak »

Hvala Bogu. Drago mi je zbog toga. Javi obavezno za ostale nalaze.

Biće to dobro akoBogda. Pozz
apsidejzi

#2041 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by apsidejzi »

Chuckie wrote:Van helsinga nema par mjeseci na temi.
Zadnje je ovaj ban od 14 dana iz maja 2014

http://forum.klix.ba/a-s-r-1927-p100512 ... #p10052309
Truba

#2042 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

joj vidim donu ares

uzas bas je nedostojanstvena bolest
kerima1

#2043 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Black swan wrote:joj vidim donu ares

uzas bas je nedostojanstvena bolest
Gdje to?
Truba

#2044 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Truba »

pa na klix portalu donatorska vecer
Dozer

#2045 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

I jos jedan update.
Uradjen i kontrolni RTG, kao i markeri.
Rijeci doktorice nakon toga: "OVO JE ODLICNO! Ja sam prezadovoljna!"
Markeri ok, RTG slika pluca neuporedivo bolja od one prije 2 i po mjeseca, a krvnu sliku vec opisah. Metastaza nema. :-D
Hemo nije ni spominjala kao da treba i sl.
On je kuci otisao presretan, i to sve na svojim nogama.

Dakle, ovo je sad zaista dokaz da ulje "radi", i u suprotno me vise niko ne mozw ubijediti. :-D
kerima1

#2046 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by kerima1 »

Dozer wrote:I jos jedan update.
Markeri ok, RTG slika pluca neuporedivo bolja od one prije 2 i po mjeseca, a krvnu sliku vec opisah. Metastaza nema. :-D

Dakle, ovo je sad zaista dokaz da ulje "radi", i u suprotno me vise niko ne mozw ubijediti. :-D
Ohhhhh,usrecio si i mene sa ovom vijescu.nevjerovatno da je uspjelo :thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax: :bih:
nadžak

#2047 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by nadžak »

Bravo dozeru.

Kerima, nema ti šta biti nevjerovatno. Čovjek da nije vjerovao u to nebi ni pokušavao.

Žalosno je da se mora ponovo otkrivat topla voda. Šta je ljudi umrlo bez razloga, strašno.
Borba

#2048 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Borba »

Dozer wrote:I jos jedan update.

Kod tebe ima napretka, svaka cast!

Vidjecemo kako ce biti kod mene... :)
Dozer

#2049 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by Dozer »

Samo polako i strpljivo, bice.
I ovaj rezultat kod mene je tek nakon 2,5 mjeseca...
kerima1

#2050 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak

Post by kerima1 »

nadžak wrote:
Kerima, nema ti šta biti nevjerovatno. Čovjek da nije vjerovao u to nebi ni pokušavao.
.
Znam,samo vjerovali su mnogi i kemoterapijama pa...
Post Reply