pa nemoj odmah sve..pomjesaj malo i evo imas do ujutro da potrefis nijansuCholina_Lokica wrote:to i ja kontam... al ne znam kako to ferceraMa.Le.Na wrote:da probas malo pomjesat sa bebi puderom?Cholina_Lokica wrote:treba mi za ujutro puder
@mima
ne budi zla, necu k'o indijanac na posao
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Ma.Le.Na
#2026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Cholina_Lokica
#2027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
na sta li ce ovo licit 
kad sutra budem gori indijanac nego sa pretamnim puderom
kad sutra budem gori indijanac nego sa pretamnim puderom
- bez_ideje
#2028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel ti puder u prahu ili kamenu ?Cholina_Lokica wrote:to i ja kontam... al ne znam kako to ferceraMa.Le.Na wrote:da probas malo pomjesat sa bebi puderom?Cholina_Lokica wrote:treba mi za ujutro puder
@mima
ne budi zla, necu k'o indijanac na posao
Ako je u prahu,izvadis malo i dodajes malo bebi pudera i mjesas dok ne dobijes zeljenu nijansu
Ako je u u kamenu pospes malo po povrsini i zamutis cetkom
ili kako ja to radim,pospem po cetki,pa cetku u puder
- Cholina_Lokica
#2030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nemoj da bi mi slucajno dosla pred office da zajebajes*mima* wrote:haj da se sretnemo nedje u jutro da se smijem
@bezidejna
u kamenu je, elem sad sam probala, otkinula komadic pudera i u ruku i zamiksala, mislim da ce bar na nesto liciti to
kontam da se natrackam samo baby puderom
- Cholina_Lokica
#2032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
znam da hoces... kao i uvijek
- Ma.Le.Na
#2033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa jel mozes proci samo sa tecnim?Cholina_Lokica wrote:nemoj da bi mi slucajno dosla pred office da zajebajes*mima* wrote:haj da se sretnemo nedje u jutro da se smijem![]()
@bezidejna
u kamenu je, elem sad sam probala, otkinula komadic pudera i u ruku i zamiksala, mislim da ce bar na nesto liciti to
mislim ako koristis samo kameni - onda mozes proci i bez pudera
ako koristis tecni i kameni..onda malo tecnog po kriticnim podrucjima i bit ce to ok
-
*mima*
#2034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cholina_Lokica wrote:znam da hoces... kao i uvijek
ponijet cu ja svoj pa se namazi
- Cholina_Lokica
#2035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne stavljam tecni, samo ovaj u kamenu
ne mogu bez pudera, isto sam duhic, plus svako malo mi iskoce crvene fleke, pa budem bijela na crvene tufne... 
@mima
e fala ti
@mima
e fala ti
-
*mima*
#2036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cholina_Lokica wrote:ne stavljam tecni, samo ovaj u kamenune mogu bez pudera, isto sam duhic, plus svako malo mi iskoce crvene fleke, pa budem bijela na crvene tufne...
@mima
e fala ti
sve za ljubav
- Michun
#2037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kutija od kreme malo dublja, pola pudera izmrvi kasikom ili drskom od cetke, i dodaj bebi pudera. Pomalo da utrefis nijansu...cetkom ga nanosis kao puder u prhu.Cholina_Lokica wrote:nemoj da bi mi slucajno dosla pred office da zajebajes*mima* wrote:haj da se sretnemo nedje u jutro da se smijem![]()
@bezidejna
- Cholina_Lokica
#2038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
*mima* wrote:Cholina_Lokica wrote:ne stavljam tecni, samo ovaj u kamenune mogu bez pudera, isto sam duhic, plus svako malo mi iskoce crvene fleke, pa budem bijela na crvene tufne...
@mima
e fala ti
sve za ljubav
@michun
probam i tako...
- VenomousV
#2040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bez_ideje wrote:
ju hev priti ajz & if I may say, nice work
(zvucim k'o dijasporac
- Partizzanka
#2041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
je ovo nesto na moj racun
cuj dijasporac ....
e vala kada mi prodje ova frka ... i ja cu se nafrkati pa se slikati
cuj dijasporac ....
- VenomousV
#2042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hahaha ma nije, nego ne volim dijasporu koja se lafo ne sjeca nekih rijeci na bosanskom... a ovo sto napisah mi nekako bolje zvucalo na engleskom, pa eto reko da me neko ne shvati pogresno =)Partizzanka wrote:je ovo nesto na moj racun
cuj dijasporac ....
a znala sam da ces se ti partizanko javit'
- yellow cat
#2043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
VenomousV wrote:bez_ideje wrote:
ju hev priti ajz & if I may say, nice work![]()
(zvucim k'o dijasporac)
Zaista imaš prelijepe okice...
- Michun
#2044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo ga brzinski tip...roze i crvena su veoma tricky. Ukoliko se dobro ukombinuje sa sivom ili smedjom izgleda odlicno za ljetne varijante i uz cvijetne haljine. Ovako nekako.yellow cat wrote: Zaista imaš prelijepe okice...ma ko bonbon, alema takođe, mada mi se prva slika ne sviđa jer imam otpor prema roza boji
U svakom slučaju, cure, zbog vas dvije će nam se dečki sa foruma nakačiti na ovu našu žensku temu... kolega i ridjobrki su već veliki fanovi
![]()

Koriste se inace na modnim revijama roze i crvene uz "zabijeljivanje" usana, a kreator uz tu sminku i grdnu frizuru pokusava da prikaze ljepotu modela/odjevnog predmeta a ne manekenke koja ga nosi. Znate na sta mislim
- Michun
#2045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Divne obrve, rijetko da neko ima tako fine da prate liniju oka.alemaa wrote:Eh prvo da vam se zahvalim gdje culi i ne culi...trepavice s onom Loreal telescopic maskarom sto dodje uz puder je extra..Trepuske nisu onoliko sljepljene kao s obicnom...i na kapcima sjena ARTDECO broj 204
Dobra sjena, samo pliiiiz olovka i van oka na donji kapak. Probaj jedno vako jedno nako namazat pa slikaj i naljepi i da vidis sta ce cure reci.
Ti si dobar kandidat za umjetnih trepusa
-
Gospoda Ministarka
#2046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Odoh ja danas onda da je kupim.alemaa wrote:Eh prvo da vam se zahvalim gdje culi i ne culi...trepavice s onom Loreal telescopic maskarom sto dodje uz puder je extra..Trepuske nisu onoliko sljepljene kao s obicnom...i na kapcima sjena ARTDECO broj 204
Babyline, maskara i puder kostaju 24 KM-a.
@alemaa, sjajne obrve imas, dobra gustoca samo kao sto vec ove sminkerice rekose, malo u korijenu stanji (a sto ja ja neznam objasniti nista kad je sminkanje u pitanju) uglavnom nesto sl.
Odi kod strucnjaka ne bi trebalo biti vise od 10 KM (da ti napravi pravi oblik a poslje mozes sama).

- Ma.Le.Na
#2047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
smokey eyes ona olovka MF...nakuplja se na kapcima
valjda zato sto je masna..
ni podloga ne pomaze

ni podloga ne pomaze
-
Gospoda Ministarka
#2048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alemaa wrote:Ma ja otisla kod kozmeticarke i ona meni veli sto si dosla ovo ti je tamam kako su ti sada..ona mi samo pocupala one sto su izrasle i uzela 5KM. I to da ja nisam navljivala ne bi ni uzela..al ja sam bas otisla da mi "sredi" obrve. Moram ici kod druge ili naruciti sebi ovo ..
Dobar set pravo ima sve sto je potrebno.
Mozda ti nije htjela nista raditi zato sto ti pristaju obliku lica (kojeg mi ne vidimo).
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#2049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@ alema:
tek se sad, na ovoj slici, vidi kako su ti lijepe obrve. one su jako zahvalne prilikom sminkanja... i ja bih takve
(moje su jako guste, do sad ih nisam nikad korigovala, osim pincetom. u posljednjih par dana pocela sam naglasavati gornje vrhove obrva, te sam i ja uspjela dobiti nekakav luk...da mi ne budu ravne
)
tek se sad, na ovoj slici, vidi kako su ti lijepe obrve. one su jako zahvalne prilikom sminkanja... i ja bih takve
(moje su jako guste, do sad ih nisam nikad korigovala, osim pincetom. u posljednjih par dana pocela sam naglasavati gornje vrhove obrva, te sam i ja uspjela dobiti nekakav luk...da mi ne budu ravne
- Michun
#2050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Garant je to. Znas kako meni kozmeticarka rekla...ne cupaj puno obrve, zene kod ostare istanje im se obrve i opadnu same tako da ce ti trebat te pocupane dlakeGospoda Ministarka wrote:alemaa wrote:Ma ja otisla kod kozmeticarke i ona meni veli sto si dosla ovo ti je tamam kako su ti sada..ona mi samo pocupala one sto su izrasle i uzela 5KM. I to da ja nisam navljivala ne bi ni uzela..al ja sam bas otisla da mi "sredi" obrve. Moram ici kod druge ili naruciti sebi ovo ..
Dobar set pravo ima sve sto je potrebno.
Mozda ti nije htjela nista raditi zato sto ti pristaju obliku lica (kojeg mi ne vidimo).