Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

znanje wrote:
Prenj wrote:Semirove energetske kugle izlozene u muzeju u Ublehi Donjoj ...

Image
Sve "okruglija" od "okruglije"!

:thumbup:
Visocki dinosaurus kop'o nos pa gadj'o dinosauricu.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Macuser Poslano: 11/01/2006 19:34
Piramide, a izgleda i sekta. Covjek ima utjecaja na ljude, toliko da ako se ne slazes sa njima postaju vrlo agresivni. Ja sam za ovih nekoliko dana, od kada sam na forumu, dobih dosta psovki, samo zato sto mislim svojom glavom. Ispao sam negativac, mrzitelj Bosne i sl. Ponekad propraceno socnom psovkom (to vise govori o tim ljudima samo po sebi, kada nema argumenata, onda primitivac progovori kako jedino zna i umije). Nema svrhe nastavljati sa diskusijom, jer se nema sa kime diskutovati.

ja mogu svakog razumjeti ko kaze , ne vjerujem da je piramida

ali ne mogu razumjeti one koje pljuju po covjeku , ubleha , lazov ovo ono

ili na primjer ako kazes da nije piramida , onda dokazi da nije to sto osmangich kaze :-?

jer ako kazes: to nemoze biti to sto osmanagich kaze jer zbog toga i toga , eh to ja hocu da cujem , dokaz da nema piramide

a ne covjek kaze nasli smo ovo ono

a ti naprimjer kazes lazov, budala zanesenjak i tako dalje, bez dokaza ikakvih sto govore protiv njegovih stavova

evo da podijelimo sa vama ove slike , pa sta vi kazete za ovo

Image

Uzorak “betonskog” kamena u kome se nalaze razne vrste stijenskog materijala. Riječ je o kamenom bloku, sastavljenom od prirodnih materijala, od koga su građeni zidovi piramide

Image

Bušotina broj četiri; Pogodak u “sridu”. Smeđi uglačani kamen (“glačanje” je proizvod ljudske ruke) se nalazi ravnomjerno, u slojevima po 20 cm, na slijedećim dubinama: 2.20 – 2.40 metara, 3.30 – 3.50 metara i na dubini od 4.40 – 4.60 metara. Ovaj kamen za koga pretpostavljam da je bio podni ukrasni kamen sreće se i na još dvije bušotine

Uglačani smeđi kamen koji se redovito sreće u sondažnim bušotinama, ukrašavao je podove podzemnih prostorija u piramidi. Riječ je o kompaktnom kamenu rezanom u slojeve po 20 cm i zatim ugrađivanom u prostorije.

sta vi mislite o ova dva kamena :?
znanje

Post by znanje »

Kako piramide izgledaju iz satelita (lijevo)......................................................................................................... a kako u mašti (desno).

Image
helo

Post by helo »

znanje wrote:Kako piramide izgledaju iz satelita (lijevo)......................................................................................................... a kako u mašti (desno).

Image
To što si sada reko trebaš reči tek sljedeče godine. Jer Bosanske piramide još nisu iskopane.
Goran_35

Post by Goran_35 »

tipicno neznanje :-)

porediti kruske i jabuke ili ti dvije razlicite skale i razmjere :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

po gosn znanju :oops:

100m=5km

i naravno to ce ponoviti jos jedno dv'est-tri'est :oops: puta :oops: da bi "znanje" dobro utvrdio ;) a i nas prosvjetlio :oops:
znanje

Post by znanje »

Goran_35 wrote:po gosn znanju

100m=5km

i naravno to ce ponoviti jos jedno dv'est-tri'est puta da bi "znanje" dobro utvrdio a i nas prosvjetlio
Gorane, Gorane... Brđane... na lijevom snimku najmanja podjela je 100 m, a na desnom 1 km, a ne 5 km. Što otprilike odgovara redu veličina kako je postavio amater piramidaš, tj. po njemu visočke "piramide" su najveće na svijetu, "veće i od kineskih", i čak kao bajagi dosežu 700 m visine. :!:

Dakle, u ovoj razmjeri desno veličina piramida bi trebala biti prepoznatljiva barem koliko i u ovoj lijevo. Hajde, pa bolje to malo ubuduće spremi prije nego se javiš. Sjedi - jedan. :mrgreen:
Last edited by znanje on 11/01/2006 22:58, edited 1 time in total.
A-ZO

Post by A-ZO »

Priznajem, isprva sam povjerovao svim srcem u mogucnost postojanja piramide, ali kad su poceli na sva usta da spominju postojanje i druge piramide, pa i trece piramide, pa evo sada i cetvrtu bi da nam uvale, a nigdje ni P od prve... hmmmmmmm!!!

Onda sam saznao da je covjek zavrsio fakultet politickih nauka, uuuuhhhhhhhhhhhh..., e tu sam se zaustavio, pogadjate zasto, zatim, cujem covjek je vrsni ekonomista, khm-khm..., vidim mu na internetu radionicu koja vapi za svjezim kapitalom, jaooooooo..., a povrh svega sam sebe vec naziva predsjednikom, cccccccc..., a evo i dokaz:

MET Company, Inc.
Contacts: Sam Osmanagich, President

PS. Samo mi nije jasno, kako neko ima obraza napisati knjigu o piramidi koju jos ocima nije vidjeo??? Molio bih da mi to neko objasni, posto ovo nikako ne reazumijem, zar to nije slicno kad bi se neko zagledao u mjesec, zamislio da u njemu postoje podzemni gradovi i da su ustvari mjesecevi krateri tajni ulazi u svijet neke supercivilizacije, napisao knjigu o tome, i onda navalio na NASA-u da mu obezbjedi ekspediciju na mjesec :-)
znanje

Post by znanje »

A-ZO wrote:Priznajem, isprva sam povjerovao svim srcem u mogucnost postojanja piramide, ali kad su poceli na sva usta da spominju postojanje i druge piramide, pa i trece piramide, pa evo sada i cetvrtu bi da nam uvale, a nigdje ni P od prve... hmmmmmmm!!!

Onda sam saznao da je covjek zavrsio fakultet politickih nauka, uuuuhhhhhhhhhhhh..., e tu sam se zaustavio, pogadjate zasto, zatim, cujem covjek je vrsni ekonomista, khm-khm..., vidim mu na internetu radionicu koja vapi za svjezim kapitalom, jaooooooo..., a povrh svega sam sebe vec naziva predsjednikom, cccccccc..., a evo i dokaz:

http://www.metcompany.com
MET Company, Inc.
Contacts: Sam Osmanagich, President

PS. Samo mi nije jasno, kako neko ima obraza napisati knjigu o piramidi koju jos ocima nije vidjeo??? Molio bih da mi to neko objasni, posto ovo nikako ne reazumijem, zar to nije slicno kad bi se neko zagledao u mjesec, zamislio da u njemu postoje podzemni gradovi i da su ustvari mjesecevi krateri tajni ulazi u svijet neke supercivilizacije, napisao knjigu o tome, i onda navalio na NASA-u da mu obezbjedi ekspediciju na mjesec :-)
S tim što je taj link http://www.metcompany.net - imali smo to već ali nije zgore ponoviti radi nove raje u diskusiji...
Goran_35

Post by Goran_35 »

znanje wrote:

100m=5km

i naravno to ce ponoviti jos jedno dv'est-tri'est puta da bi "znanje" dobro utvrdio a i nas prosvjetlio
Gorane, Gorane... Brđane... na lijevom snimku najmanja podjela je 100 m, a na desnom 1 km, a ne 5 km. Što otprilike odgovara redu veličina kako je postavio amater piramidaš, tj. po njemu visočke "piramide" su najveće na svijetu, "veće i od kineskih", i čak kao bajagi dosežu 700 m visine. :!:

Dakle, u ovoj razmjeri desno veličina piramida bi trebala biti prepoznatljiva barem koliko i u ovoj lijevo. Hajde, pa bolje to malo ubuduće spremi prije nego se javiš. Sjedi - jedan. :mrgreen:
ok,gosn.neznanje :oops: Znaci po vama je :oops: sasvim normalno porediti ove dvije skale?

Ili ti drugim rijecima po gosn. neznanju :oops:

100m=1000m

sto je samo :oops: nekih DESET puta manje i i naravno moze se porediti, kada je u pitanju demagogija :oops:

Ma jasta sitno je to :oops: hebo deset puta :oops:

A glede visine,ja jos nisam cuo da je Semir spomenuo 700 m vec oko 220 m visine ;)

Cini mi se da je gosn. znanje dobar poznavalac demagogije? Ili se varam? :roll:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Ja! I ako moze, da se ova slika ponovo postira jos jedno 30 puta, po starim dobrim demagoskim receptima i uhodanom praksom :oops:
znanje

Post by znanje »

Goran_35 wrote:
znanje wrote:

100m=5km

ok,gosn.neznanje Znaci po vama je sasvim normalno porediti ove dvije skale?

Ili ti drugim rijecima po gosn. neznanju

100m=1000m

sto je samo :oops: nekih DESET puta manje i i naravno moze se porediti, kada je u pitanju demagogija

Ma jasta sitno je to hebo deset puta

A glede visine,ja jos nisam cuo da je Semir spomenuo 700 m vec oko 220 m visine
A zvučao si mi na momente pametan, eh što prvi utisak zna prevariti čovjeka... Helem, evo ti pa vidi šta je amater sam upisao u Wikipediu pod "Visoko":
"In October 2005, amateur archaeologist Semir Osmanagić claimed that the hill of Visočica concealed a 100 m high pyramid,[1]. In another news article he claimed that there could be two pyramids, with the larger one being 645 m high.[2]" (http://en.wikipedia.org/wiki/Visoko#History).
I daj više nauči se Google-at pa zar moram ja svaki put... :zoka:
Goran_35

Post by Goran_35 »

samo ti guglaj - tu je znanje :oops: ,meni ne treba jer sam ga cuo i vidio (ne samo ja vec svi) kad kaze visinu prvo u stopama,pa onad prevede u metre- "about 220 m"

;)

ps

na internetu ima i gresaka :oops: a ti guglaj i dalje :lol:
Sinapsa

Post by Sinapsa »

dobro znanje,
ali zbog cega tolika averzija prema Osmanagicu....Isto kao da je nesto strasno lose uradio...zbog cega svaku njegovu rijec ili ono sto pretpostavljas da je rekao stavljas na apotekarsku vagu. Da li ti je na neki nacin licno naskodio???
Sta sada treba uraditi?? Citav projekt poslati u pm samo zato sto Osmanagic nije dr.mr.prof..arheologije??? sta sada treba uraditi?? Ne postoje li indicije?? Sta cemo sa svim tim materijalom?
znanje

Post by znanje »

Goran_35 wrote:samo ti guglaj - tu je znanje ,meni ne treba jer sam ga cuo i vidio (ne samo ja vec svi) kad kaze visinu prvo u stopama,pa onad prevede u metre- "about 220 m"

ps

na internetu ima i gresaka :oops: a ti guglaj i dalje
Eto, opet si lupio - fino ti piše "645 m". Ovo "m" ti je internacionalna oznaka za jedinicu dužine, metar (metre). Pa ni čitati ne znate, a htjeli biste, kako to svi primjetiše, sektu svoju imati, a joj tugo moja. :sad: :D
kekec

Post by kekec »

Vec se govori o 5 piramida, a nigdje ni
jedne sfinge. Nesto mi je tu sumnjivo. :D
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:
sta vi mislite o ova dva kamena :?
Sondazna busenja u bilo kojem dijelu zenicko-lasvanske doline kojoj pripada i teren oko Visokog bi svugdje dala manje-vise slicne ili mozda cak i daleko egzoticnije nalaze. To sto Semir nakon "procjene svog izvjezbanog oka" prodaje kao vjestacki uglacan kamen je najobicniji produkt prirode.
Kakve ti je argumente ponudio za takvu tvrdnju osim "procjene svog izvjezbanog oka"?
Evo npr. kada se ide od Nahoreva za Bukovik uz samu cestu moguce je primijetiti obilje uglacanog kamena kojeg je napravila priroda.
Ili kod Bradine, ili u klisuri iza Lasve gdje Bosna pravi slapove (cuveni lasvanski konglomerati), ili u Dreznici, ...

Takodjer, Semir O. sada spekulise o starosti "piramide" pa sada kaze da je starija od 3000 godina.
A sve sto je trebalo da ucini jeste da posalje uzorke gline u kojoj je nadjen "vjestacki uglacani kamen" na analizu ...
I odgovor bi relativno brzo stigao.
Ali cemu analize kada je tu "izvjezbano oko".
Kakve crne analize, valja sljedecih deset godina sesir nosati, praviti komitete, izdavati saopstenja, ...
Goran_35

Post by Goran_35 »

znanje wrote:
Goran_35 wrote:samo ti guglaj - tu je znanje ,meni ne treba jer sam ga cuo i vidio (ne samo ja vec svi) kad kaze visinu prvo u stopama,pa onad prevede u metre- "about 220 m"

ps

Eto, opet si lupio - fino ti piše "645 m". Ovo "m" ti je internacionalna oznaka za jedinicu dužine, metar (metre). Pa ni čitati ne znate, a htjeli biste, kako to svi primjetiše, sektu svoju imati, a joj tugo moja. :sad: :D

:-) :lol: bolestan si covjece. Idi lijeci se ....
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:(...)
To sto Semir nakon "procjene svog izvjezbanog oka" prodaje kao vjestacki uglacan kamen je najobicniji produkt prirode.
Kakve ti je argumente ponudio za takvu tvrdnju osim "procjene svog izvjezbanog oka"?
(...)
Takodjer, Semir O. sada spekulise o starosti "piramide" pa sada kaze da je starija od 3000 godina.
(...)
ImageImage
Fair Life

Post by Fair Life »

Goran_35 wrote: :-) :lol: bolestan si covjece. Idi lijeci se ....
Hajte amo sluge moje...

Image
Sensei

Post by Sensei »

znanje wrote:

ps

WIKIPEDIA MAKES NO GUARANTEE OF VALIDITY
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia: ... disclaimer
Sensei

Post by Sensei »

Visočka piramida
Glavni članak: Visočka piramida

Pogled na VisočicuU aprilu 2005. Semir Osmanagić, istraživač bosanskog porijekla koji živi u SAD, je posjetio visočki Zavičajni muzej. Dok je prof. Senad Hodović pomenutom istraživaču objašnjavao sve o srednjovjekovnoj Bosni i kamenim ostacima srednjovjekovnog grada Visoki na Visočici, te kako se sa Visočice vide tri kraljevska stolna mjesta, pomenuo je kako Visočica ima piramidalni oblik.

Jedan od najvećih "anti-piramidaša" je osoba pod pseudom "Znanje", za kojeg članovi foruma sa-x pretpostavljaju da je jedan od bivših stanovnika grada Visokog, inače srbin, koji je posjedovao komad zemlje u blizini Piramide. Također, pojedini vjeruju da je čak i djelatnik Zemaljskog muzeja u Sarajevu, pa zbog njihove neangažiranosti oko projekta Piramide osporava postojanje iste.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Visoko#Vis ... a_piramida
Eto ti tvoje Wikipedia-e
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

a vidi to hahahahah , cak se i na internetu prica kako je znanje ljubomorni srbin ili neko i zemaljskog muzeja :lol:

To je bolesno koliko to znanje insistira da nema piramide al sto je gore covjek lupeta da i djeca mala mogu vidjeti da govori gluposti

Image

sporedi sliku ,

ova 100 metara ova 5 km hahahaha bruko

ove piramide odkopane ove zakopane

pa bola ti imas li mozga matere ti :? kako mozes sporediti ovo dvoje
Fair Life

Post by Fair Life »

@ El-bosniaco

Znas li ti citati razmjer ?

Upitaj Terzica... da ti pojasni.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »