Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bingov buraz

#2026 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bingov buraz »

Vezano nevezano za temu,neki dan ostadoh na trenutak postiđen ( da sam više obrazli trajalo bi i duže :mrgreen: ) pred vlastitim djetetom.objašnjavam petogodišnjaku nešto i kažem onaj čiko crnac uradio to i to,mali sveznadar me gleda ko da sam sa kruške pao,ne konta šta je to crnac,(inače zna svaki model svake auto marke izašao u zadnjih pedeset godina uključujući i neke kineske,ja sa 5 jeo blato :mrgreen: ,),kažem čiko sa crnom kožom,još ništa...onda se moram sjetiti šta je nosio na sebi,kapu ili nešto prepoznatljivo.
Ne treba potcijenjivati male ljude,pametne su to glavice bez predrasuda,jebiga odrastanje će ih u većoj ili manjoj mjeri pokvariti kao i nas sve.

Nisu svi gejevi divni ljudi valjda,ima sigurno i toj populaciji šupaka ( :mrgreen: ),karijerista,zlobnih kuja,korumpiranih političara kao što ima i divnih ljudi,kad to shvatiš shvatiš da su isti kao i hetero baš u svemu ostalom.

Naši gejevi :mrgreen: moraju imati razumijevanja prema sredini u kojoj žive i da idu korak po korak,svagdje u svijetu tempo prilagođavaju sredini,Filadelfija,San Francisco Ili Skandivija su izuzetci a ne pravilo,ne može sve odjednom jebiga,ne može sve odjednom ni kod koga ko se bori za svoja prava.
Tradicionalni Bošnjo će tim tempom gunđati,psovati ali preći preko toga s vremenom,vjerski fanatici su druga priča,oni nigdje u svijetu nisu normalni.

Čisto sumnjam da bi neko na bosanskom prajdu izvadio ćundaru i mlatarao okolo,to je degutantno bilo gdje u svijetu uraditi,za žvalenje na javnom mjestu bi vješao i hetero i gej i tako.Ljubav da,nasilna in your face inat ljubav ne.Nije prirodno jebi ga bez obzira na orijentaciju.
Last edited by bingov buraz on 06/04/2019 17:19, edited 1 time in total.
insomnia78

#2027 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

mO k3 wrote:Insomnija dominira , idi baksuze vani čitav dan visiš ovdje
Neces vjerovati ja sad uso u kucu. Evo napravio sebi meze, nasuo pice i sjedim.
hAZNADAR

#2028 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

The 51st State wrote:Da nije bilo najave parade, sumnjam da bi bile izmarisane, a nije iskljuceno ni da je napad izreziran u svrhu predparadnih aktivnosti
Jok, trebala je biti nenajavljena. Pa naravno da je sasvim u redu da je uredno najavljena.
Mislim da je upravo ona politicarka Samra svojim izjavama potpirila situaciju. A bilo je frke i onda prije desetak godina na queer festivalu iza zatvorenih vrata koji nije bas imao neke velike reklame.

U nasem mentalitetu, tj onom nasilnom dijelu naseg balkanskog mentaliteta je uvijek bilo razbit pedera . Ne zbog otvorene seksualnosti vec zbog izgleda, ponasanja.

Kada se u moje vrijeme nosila duga kosa kod muskih - masa ih je nastradala zasto sto je jalija skontala evo pedera idemo ga razbit.
Pa kada je poceo glam rock i muski se poceli kititi nakitom - masa nastradala jer su nekome bili pederi.
Osamdesetih kada je poceo New Wave stil u muzici i oblacenju, Duran Duran look, ugladjenost, mantili,... jos ih vise nastrada jer isto ispadose pederi koje treba razbit.

Ne racunajuci sve one koji su ispali pametni u nekoj temi, one koji su imali modernu frizuru a zalutali u pogresan dio grada, ili one koji su slusali nesto drugo od Semse Suljakovic i Sinana - i ti su isto nastradali jer su krkanima bili pederi koje treba razbit.

Hajd nije cudno sto je uvijek bilo krkana sto su stalno negdje vidjeli pedere i cipelarili ih - cudno je da je malo kada to nalazio na opcu osudu kada se sazna. I prije intereneta si mogao cuti od ljudi e nek su ga, i svi se utrkivali da se upoznaju i budu dobri sa nasilnicia... a danas na drustvenim mrezama obicni porodicni ljudi hvale nasilnike od neki dan u Sarajevu.

Srecom pa i jalija nosi ove torbice popularno zvane pederuse pa nisam cuo da je neko konto toga nastradao,..... u moje vrijeme nema sanse da bi prosetao sa tim i ostao citav. :D
insomnia78

#2029 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

bingov buraz wrote:Vezano nevezano za temu,neki dan ostadoh na trenutak postiđen ( da sam više obrazli trajalo bi i duže :mrgreen: ) pred vlastitim djetetom.objašnjavam petogodišnjaku nešto i kažem onaj čiko crnac uradio to i to,mali sveznadar me gleda ko da sam sa kruške pao,ne konta šta je to crnac,(inače zna svaki model svake auto marke izašao u zadnjih pedeset godina uključujući i neke kineske,ja sa 5 jeo blato :mrgreen: ,),kažem čiko sa crnom kožom,još ništa...onda se moram sjetiti šta je nosio na sebi,kapu ili nešto prepoznatljivo.
Ne treba potcijenjivati male ljude,pametne su to glavice bez predrasuda,jebiga odrastanje će ih u većoj ili manjoj mjeri pokvariti kao i nas sve.

Nisu svi gejevi divni ljudi valjda,ima sigurno i toj populaciji šupaka ( :mrgreen: ),karijerista,zlobnih kuja,korumpiranih političara kao što ima i divnih ljudi,kad to shvatiš shvatiš da su isti kao i hetero baš u svemu ostalom.

Naši gejevi :mrgreen: moraju imati razumijevanja prema sredini u kojoj žive i da idu korak po korak,svagdje u svijetu tempo prilagođavaju sredini,Filadelfija,San Francisco Ili Skandivija su izuzetci a ne pravilo,ne može sve odjednom jebiga,ne može sve odjednom ni kod koga ko se bori za svoja prava.
Tradicionalni Bošnjo će tim tempom gunđati,psovati ali preći preko toga s vremenom,vjerski fanatici su druga priča,oni nigdje u svijetu nisu normalni.

Čisto sumnjam da bi neko na bosanskom prajdu izvadio ćundaru i mlatarao okolo,to je degutantno bilo gdje u svijetu uraditi,za žvalenje na javnom mjestu bi vješao i hetero i gej i tako.Ljubav da,nasilna in your face inat ljubav ne.Nije prirodno jebi ga bez obzira na orijentaciju.
Djeca su cudo
Ja gledam tenis, igra Serena protiv nekak’e. Kaze mala tata zasto ona, pa sad nesto ne sjecam se vise sta.
Koja, imaju ih dvije?
Pa ona u crnoj haljini
mO k3

#2030 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:
mO k3 wrote:Insomnija dominira , idi baksuze vani čitav dan visiš ovdje
Neces vjerovati ja sad uso u kucu. Evo napravio sebi meze, nasuo pice i sjedim.
I što ti neću vjerovati :mrgreen: :lol:
insomnia78

#2031 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Pa da sam citav dan vani :lol:
Škobo Habu

#2032 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

insomnia78 wrote:Previse vi glorifikujete evropu. Ljudima je pun kurac ljevice, liberala i njihove borbe za “vrijednosti” koje makar polovina gradjana ne osjeca svojima
Ko previše glorifikuje EU?

Ovi koji su za PRIDE ili ovi koji su protiv PRIDE-a, a životni im cilj da pošalju djecu u tu istu EU kako bi tamo radili, živjeli, plaćali poreze, gledali taji sti "pederluk" po ulicama, hudu muku mučili, samo da ih izbave odavde, jer ovde nafake nema?
insomnia78

#2033 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Škobo Habu wrote:
insomnia78 wrote:Previse vi glorifikujete evropu. Ljudima je pun kurac ljevice, liberala i njihove borbe za “vrijednosti” koje makar polovina gradjana ne osjeca svojima
Ko previše glorifikuje EU?

Ovi koji su za PRIDE ili ovi koji su protiv PRIDE-a, a životni im cilj da pošalju djecu u tu istu EU kako bi tamo radili, živjeli, plaćali poreze, gledali taji sti "pederluk" po ulicama, hudu muku mučili, samo da ih izbave odavde, jer ovde nafake nema?
To nema nikakve veze jedno sa drugim. Glolifikuje se EU sto se tice odnosa prema tim nekim grupacijama. Istina postoje zakoni ali postoji i nesto sto se zove zivot
mO k3

#2034 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:Pa da sam citav dan vani :lol:
Ejs ..... :mrgreen:
Sara03

#2035 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Pa da, postoje zakoni, mehanizam zaštite i institucionalne podrške.

Na koje se možeš pozvati, kada neko, primjerice, ubije hljeb u tebi. Na ulici, u kući.

Ovdje? Kako kome, ako išta.
insomnia78

#2036 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Sara03 wrote:Pa da, postoje zakoni, mehanizam zaštite i institucionalne podrške.

Na koje se možeš pozvati, kada neko, primjerice, ubije hljeb u tebi. Na ulici, u kući.

Ovdje? Kako kome, ako išta.
Pa mores i ovdje
Sara03

#2037 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

jah
Škobo Habu

#2038 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote:

Jok, trebala je biti nenajavljena. Pa naravno da je sasvim u redu da je uredno najavljena.
Mislim da je upravo ona politicarka Samra svojim izjavama potpirila situaciju. A bilo je frke i onda prije desetak godina na queer festivalu iza zatvorenih vrata koji nije bas imao neke velike reklame.

U nasem mentalitetu, tj onom nasilnom dijelu naseg balkanskog mentaliteta je uvijek bilo razbit pedera . Ne zbog otvorene seksualnosti vec zbog izgleda, ponasanja.
Koliko se sjećam tog vremena - tad je najgore prošao Peđa Kojović.

Njega su razjarene vehabije, taj rigidno fundamentalni isprdak SDA u svakom smislu, napale ne samo što je bio neko ko je lično došao da podrži manifestaciju, već i zbog svega onoga što je predstavljao i u nacionalnom, i u vjerskom, i u političkom, i kulturnom, i društvenom smislu.
Jednom riječu, ideološkom logikom fundamentalista tipa ove iz SDA, da joj ime ne spominjem, on je, jednostavno, anamo on.

Na kraju, ako sumiramo sva ova dešavanja od tada do danas za rezultat imamo jedan paradoks - tad je sasvim "demokratski" bilo prihvatljivo da vehabije zavode red na ulici, iako će se upravo SDA kasnije ograđivati od istih tih, kada počnu spaljivati bosanskohercegovačke pasoše nakon stupanja na tlo Islamske Države, i odricati se vlastitog nacionalnog i etničkog porijekla, tvrdeći kako su oni manjina među Bošnjacima, dok ista ta fundamentalistička SDA - ovska logika tvrdi da je Pride, u stvari, nametanje "nemorala" od strane liberalne manjine prema konzervativnoj većini.

U suštini, o kakvo mi moralu govorimo?
Ko je to ostavio esdeaovcima u "amanet" da oni tumače kakav moral Bošnjaci moraju poštovati? Svojih deda i nana?

Kako dešavanja poput Pridea, koji je, u suštini, lakmus - papir za demokratiju i poštovanje ljudskih prava u banana - državama tipa BiH, mogu potpadati po tumačenja tipa "terora" manjine nad većinom, ako ta seksualana manjina od gay populacije uredno izmiruje svoje obveze prema državi, plaćaju porez, lojalni su joj, dok, sa druge strane, imamo vjersku manjinu koja niti poštuje ni etiku, ni moral, niti sekularni karakter države u kojoj žive, i koja živi u paralelnom rigidno teološkom svemiru, prkoseći svima ostalima, i, kao takva, traži da se poštuju njihova ljudska prava?

Trebali reći da su to ljudi koji sasvim normalno, uz članove svojih porodica, gledaju snimke dekapitiranja šiita, Jezida, arapskih kršćana po sirijskim gradovima, slave najmorbidnije primjere ljudskog divljaštva, a sve u ime nekog njihovog Boga, i kao takvi traže da ih se sotavi na miru?
I ne samo to, već bi da nam drže predavanja o moralu, jer je moralno ubiti homoseksualca, ali nije moralno ubiti nekoga ko drži djecu kao seksualno roblje samo zato što su "otpadnici" od vjere?
smijesni_ste

#2039 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Škobo :thumbup: :thumbup:
Korisničkoime

#2040 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:U Parizu sigurno nema bagre iz cijelog svijeta ukljucujuci Balkance. :D
Jos jedno tradicionalno misljenje iz zemalja treceg svijeta je kako su ovi iz EU svi odreda pickice i miroljubivi tako da mora da su ih napali balkanci jal Harapi
Joj jucer na semaforu vidim brata ko Šišani. Halja je ona preko pantola, dole patike, na glavi kapica u usima slusalice a narandzasta brada je do pupka :lol:
Imali jednog takvog u gradu.
Carsija mu odmah dala nadimak Hogar strasni.
Nadimak mu se nije bas svidio tako da je u carsiji, kako to biva, odmah zazivio, lika vise niko nije znao po imenu samo Hogar.
Škobo Habu

#2041 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

insomnia78 wrote: To nema nikakve veze jedno sa drugim. Glolifikuje se EU sto se tice odnosa prema tim nekim grupacijama. Istina postoje zakoni ali postoji i nesto sto se zove zivot
Koji tebi dio nije jasan?

SDA, stranka koja se predstavlja kao vodeći nacionalni i politički pokret u Bošnjaka, mada to ona odavno nije, tvrdi da je za članstvo u EU, poštovanje ljudskih prava i svega onoga što proizilazi iz konvencije o ljudskim pravima, ne želi Pride u glavnom gradu države koja je na putu evropskih integracija?

Šta SDA uopšte želi od Sarajeva? Da bude anadolska zabit, erdoganskog političkog tipa, jedini grad u Evropi bez održanog Pridea ili grad u kojem će seksualne manjine, bez ikakvih posljedica, moći jasno staviti do znanja da egzistiraju i da su vidljivi u društvu.

Vidi, i meni smetaju žene u nikabima, pogotovo one koje zaziru otvoreno od svih muškaraca osim vlastitog muža, ali ih nikada ne bih zbog toga verbalno napadao, niti upućivao prijetnje, na kraju, ne bih potpisivao nikakve peticije protiv takve vrste odjeće, pa ako takvo nešto mogu tolerisati, mogu i dvije lezbijke koje iudu ulicom i drže se za ruke.
Korisničkoime

#2042 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Braco 82 stranice o jednostavnoj stvari.

Postoji li u nasem zakonodavstvu pravo na slobodno okupljanje.
Postoji.
Krse li pripadnici te zajednice i jedan zakon s tim sto su gay.
Ne krse.

Gotova prica.

Ne svidja se svima, ma daj ja mislio zakoni postoje kako bi se svima svidjeli, jbg ljudi ne svidja se ni meni sto sam morao neki dan dati preko XY hiljda KM poreza ali pazite sad niko me ne pita i nikog nije briga.

Zakoni se ne prave kako bi se svima svidili, to je nemoguce naciniti.
kakavdanakneiskustvu

#2043 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

Škobo Habu wrote:
hAZNADAR wrote:

Njega su razjarene vehabije, taj rigidno fundamentalni isprdak SDA u svakom smislu, napale ne samo što je bio neko ko je lično došao da podrži manifestaciju, već i zbog svega onoga što je predstavljao i u nacionalnom, i u vjerskom, i u političkom, i kulturnom, i društvenom smislu.
Jednom riječu, ideološkom logikom fundamentalista tipa ove iz SDA, da joj ime ne spominjem, on je, jednostavno, anamo on.

Na kraju, ako sumiramo sva ova dešavanja od tada do danas za rezultat imamo jedan paradoks - tad je sasvim "demokratski" bilo prihvatljivo da vehabije zavode red na ulici, iako će se upravo SDA kasnije ograđivati od istih tih, kada počnu spaljivati bosanskohercegovačke pasoše nakon stupanja na tlo Islamske Države, i odricati se vlastitog nacionalnog i etničkog porijekla, tvrdeći kako su oni manjina među Bošnjacima, dok ista ta fundamentalistička SDA - ovska logika tvrdi da je Pride, u stvari, nametanje "nemorala" od strane liberalne manjine prema konzervativnoj većini.

Ko je to ostavio esdeaovcima u "amanet" da oni tumače kakav moral Bošnjaci moraju poštovati? Svojih deda i nana?

Kako dešavanja poput Pridea, koji je, u suštini, lakmus - papir za demokratiju i poštovanje ljudskih prava u banana - državama tipa BiH, mogu potpadati po tumačenja tipa "terora" manjine nad većinom, ako ta seksualana manjina od gay populacije uredno izmiruje svoje obveze prema državi, plaćaju porez, lojalni su joj, dok, sa druge strane, imamo vjersku manjinu koja niti poštuje ni etiku, ni moral, niti sekularni karakter države u kojoj žive, i koja živi u paralelnom rigidno teološkom svemiru, prkoseći svima ostalima, i, kao takva, traži da se poštuju njihova ljudska prava?

Trebali reći da su to ljudi koji sasvim normalno, uz članove svojih porodica, gledaju snimke dekapitiranja šiita, Jezida, arapskih kršćana po sirijskim gradovima, slave najmorbidnije primjere ljudskog divljaštva, a sve u ime nekog njihovog Boga, i kao takvi traže da ih se sotavi na miru?
I ne samo to, već bi da nam drže predavanja o moralu, jer je moralno ubiti homoseksualca, ali nije moralno ubiti nekoga ko drži djecu kao seksualno roblje samo zato što su "otpadnici" od vjere?

:thumbup: :thumbup:
insomnia78

#2044 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Škobo Habu wrote:
hAZNADAR wrote:

Elem. Citav tvoj post moze se svesti na onu “svi to znaju al neće da vide borila se braća protiv Al qaide”
insomnia78

#2045 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Image
kakavdanakneiskustvu

#2046 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

on kad nešto lupi baš lupi
Kikibombona

#2047 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

insomnia78

#2048 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Lupi, lupi
Ima onaj Francuz Arsène Lupin
Last edited by insomnia78 on 06/04/2019 18:38, edited 1 time in total.
choxnox

#2049 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

Sara03 wrote:
choxnox wrote:US i UK su kolijevke ideje sekularne drzave. U prvoj je zvanicni moto drzave "In God We Trust", a u drugoj himna nosi naziv "God Save the Queen". Ah, cekaj malo...
Ni blizu (niti su sekularne države), to bi bila Francuska. Samo to oni zovu laicitet.
Ejs.
Škobo Habu

#2050 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

insomnia78 wrote: Elem. Citav tvoj post moze se svesti na onu “svi to znaju al neće da vide borila se braća protiv Al qaide”
Je li ti smatraš da je moralno plakati nad sudbinom Alepa, recimo, a šutiti predhodno nad pokoljem Jezida na planini Sindžir?
Locked