Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Banksy

#2026 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote:
Banksy wrote:
A_A_AKCIJA wrote: Da se radi po tvom, bili bi NS, ali u opoziciji...
Sad ćemo malo o meni... Tipično, SDA škola.

Nije od početka sve na NiPu, sad je, njihovom voljom,

I odlukom da ponište svoju volju od prije pola godine.

Znate gdje to vodi, samo naprijed.
Ne, nećemo o tebi, jer nemamo šta. Koristim te samo da drugima za koje ima nade pojasnim stvari.
Volio bih i ja tebe povezati sa nekom školom, ALI... :D

Sjedi i uživaj, sve će to biti OK, jer koaliciju na svu sreću, ne vode ljudi kao ti, niti se puno pitaju :wink:

Pogledaj se i pročitaj se, argumentacija i način na koji komuniciraš,
Naletjelk ste na prvi kamenčić, i odmah se vraćate na sda postavke,,
Tužno.
kluz franjo

#2027 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Hajde bolan Kiki,
ti bi kao STAV i "drnišlići" sve ukalupio, a za drnišliće je i Konaković "self-hating Bošnjak"......

Neka nas različitih. Ljepše je.
Banksy

#2028 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

JThomas wrote:https://analiziraj.ba/2019/08/25/narod- ... edi-jedan/

o vezniku ali. osjećam se malo plagirano ALI halalim :mrgreen:
Kebu ne čitam otkako ga plaća SDA, ali pretpostavljam da ih loži da se ne povlače :lol:

Sami pali....
Banksy

#2029 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Kada bi mogli Tarika Haverica klonirati u 3 miliona primjeraka BiH bi bila napredna i civilizovana zemlja, tolerantna i otvorena prema svim skupinama ukljucujuci muslimane.
Ako jw NiP Erdoganov fan klub, šta drugo Haverić može biti nego islamofob.
A_A_AKCIJA

#2030 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:
A_A_AKCIJA wrote:U toj koaliciji, je stranka jednog Islamofoba i self hating Bošnjaka, Tarika Haverića koji sve probleme vidi u muslimanima
Glupost!!

Kada bi mogli Tarika Haverica klonirati u 3 miliona primjeraka BiH bi bila napredna i civilizovana zemlja, tolerantna i otvorena prema svim skupinama ukljucujuci muslimane.
Našao se jedan ateista da objašnjava da bi BiH u kojoj je 90% vjernika, bila bolje mjesto da je više ljudi kao Haverić, militantni ateista, francuski školovani islamofob i komunista.

Kiki, nije tema Iran, fulio si.
statixx

#2031 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Liberalni komunista... :D
Styling

#2032 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Roccohljup wrote:
Styling wrote:
To je sve samo nije setnja. Ako je setnja, zbog cega to onda zovu parada.
Eto beli je onda problem samo u nazivu :D Da zovu šetnja Hadži Dino bi podržao :D
Pa djelimicno i jeste. Parada podrazumjeva paradiranje, izrazavanje, ekspresiju. Muskarci u vristecim kupacim kostimima i slip gacicama, drag queens sa napadnom sminkom i perjem k'o u pauna, zvaljenje muskaraca i zena na ulici, glasna muzika ...sve je to parada.
wewa

#2033 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by wewa »

no, dok se to isto zove SFF onda nema problema.
kluz franjo

#2034 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Styling wrote:
Roccohljup wrote:
Styling wrote:
To je sve samo nije setnja. Ako je setnja, zbog cega to onda zovu parada.
Eto beli je onda problem samo u nazivu :D Da zovu šetnja Hadži Dino bi podržao :D
Pa djelimicno i jeste. Parada podrazumjeva paradiranje, izrazavanje, ekspresiju. Muskarci u vristecim kupacim kostimima i slip gacicama, drag queens sa napadnom sminkom i perjem k'o u pauna, zvaljenje muskaraca i zena na ulici, glasna muzika ...sve je to parada.
Organizuje se POVORKA.
A sada to što bi SDA, SAFF i STAV više voljeli paradirajuće muškarce koji se žvale u vrištećim kupaćim kostimima i slip gaćicama...
Neka organizuju takvu manifestaciju.
drug_profi

#2035 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Da se razumijemo ni hetereoseksualno zvaljenje nije prihvatljivo (nije pristojno) u javnosti.
Ovdje se radi samo o tome da neko ima pogresnu percepciju povorke ponosa.

Ovo je borba ZA PRAVA MANJINE koju ugrozavaju samo nase predrasude. Oni nece ici okolo i je*at sve sto stignu. Hoce samo da im mi kazemo da je OK biti Gej. To se ne bira. Kao sto se ne bira ni ko ce te roditi
El_comadante

#2036 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

dobar potez NiP, sada su u javnom prostoru zastupljeni barem evo na forumu. da bi osvoji glasove moraš biti i u medijima.
Styling

#2037 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote:Da se razumijemo ni hetereoseksualno zvaljenje nije prihvatljivo (nije pristojno) u javnosti.

Ovo je borba ZA PRAVA MANJINE koju ugrozavaju samo nase predrasude. Oni nece ici okolo i je*at sve sto stignu. Hoce samo da im mi kazemo da je OK biti Gej. To se ne bira. Kao sto se ne bira ni ko ce te roditi
O tome da li se "to" bira ili ne bira bi se dalo diskutovati danima.
Roccohljup

#2038 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Styling wrote:
drug_profi wrote:Da se razumijemo ni hetereoseksualno zvaljenje nije prihvatljivo (nije pristojno) u javnosti.

O tome da li se "to" bira ili ne bira bi se dalo diskutovati danima.
To je sasvim nebitno. Taj dio populacije postoji kako svud po svijetu tako i kod nas i trebaju imati prava kao i svi što imaju.
Styling

#2039 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Roccohljup wrote:
Styling wrote: O tome da li se "to" bira ili ne bira bi se dalo diskutovati danima.
To je sasvim nebitno. Taj dio populacije postoji kako svud po svijetu tako i kod nas i trebaju imati prava kao i svi što imaju.
Ako ste vec toliko tolerantni, dozvolite da postoje i oni koji misle drugacije. Poprilicno ste iskljucivi kada se tice onih koji misle drugacije.
mrgreen

#2040 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mrgreen »

Ako/kada NiP počne namještati tendere forumski analitičari će opet reći da NiP mora tako da bi oteo glasačko tijelo SDA.
kluz franjo

#2041 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Styling wrote:
Roccohljup wrote:
Styling wrote: O tome da li se "to" bira ili ne bira bi se dalo diskutovati danima.
Ako ste vec toliko tolerantni, dozvolite da postoje i oni koji misle drugacije. Poprilicno ste iskljucivi kada se tice onih koji misle drugacije.
A ko to nekome brani da misli drugačije?
Možeš i povorku organizovati, ako želiš.
Takav nam ustav i zakon. Isti za sve.
Company85

#2042 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Company85 »

mrgreen wrote:Ako/kada NiP počne namještati tendere forumski analitičari će opet reći da NiP mora tako da bi oteo glasačko tijelo SDA.
Realno me ne cudi sto jedan ljubitelj SDA razmislja na ovakav nacin
Styling

#2043 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

kluz franjo wrote:
Styling wrote:
A ko to nekome brani da misli drugačije?
Možeš i povorku organizovati, ako želiš.
Takav nam ustav i zakon. Isti za sve.
Brane i napadaju on koji se bore za prava LGBT osoba. Cim kazes da se ne slazes s tim odmah napadaju i proglasavaju te maltene civilizacijski zaostalim. Poruke koje sam zadnjih dan aprocitala na formuma, twitteru i FB ljudim akoji su protiv povorke granici sa zdravim razumom.

Mozemo diskutovati ali se ne smijemo vrijedjati i obracati se sa omalovazavanjem ljudima koji drugacije misle.
Roccohljup

#2044 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Styling wrote:
Roccohljup wrote:
pa zar ti branim? Ti imas svoj stav sa kojim se ja ne slažem, al bože sacuvaj da ti želim neko zlo ili da te mrzim radi toga.
Styling

#2045 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Roccohljup wrote:
Styling wrote:
pa zar ti branim? Ti imas svoj stav sa kojim se ja ne slažem, al bože sacuvaj da ti želim neko zlo ili da te mrzim radi toga.
Ti licno mozda ne, ali ima ih gomila koji se jos predstavljaju kao neka intelektualna elita i koji vec danima po drustvenim mrezama napadaju i omalovazavaju one koji drugacije misle.
Roccohljup

#2046 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Styling wrote:
Roccohljup wrote:
Styling wrote:
Ti licno mozda ne, ali ima ih gomila koji se jos predstavljaju kao neka intelektualna elita i koji vec danima po drustvenim mrezama napadaju i omalovazavaju one koji drugacije misle.
Eh to ti ne znam. nisam na društvenim mrežama a jedan od razloga je i to automatsko pljuvanje, omaložavanje pa čak i prijetnje čim neko ima drugačije mišljenje. Za mene je forum plafon :D
statixx

#2047 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Company85 wrote:
mrgreen wrote:Ako/kada NiP počne namještati tendere forumski analitičari će opet reći da NiP mora tako da bi oteo glasačko tijelo SDA.
Njegov licni stav je nebitan, iako moze posluziti u populisticke svrhe, ali on je prije svega predsjedavajuci skupstine KS i duzan je:
Član 8.
Zaštita ljudskih prava i sloboda
Skupština će obezbijediti donošenje takvih propisa kojima će se u prvom redu zaštititi utvrđena ljudska prava i slobode, te uvesti efikasni instrumenti te zaštite. Organi vlasti u Kantonu prilikom izvršavanja propisa su obavezni onemogućiti svako narušavanje ljudskih prava i sloboda, te poduzimati sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti radi njihove potpune zaštite. Ovo se posebno odnosi na policijske snage koje će efikasnim, preventivnim i operativnim radom obezbijediti punu ličnu i imovinsku zaštitu svakog građanina.
Company85

#2048 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Company85 »

statixx wrote:
Company85 wrote:
Njegov licni stav je nebitan, iako moze posluziti u populisticke svrhe, ali on je prije svega predsjedavajuci skupstine KS i duzan je:
Član 8.
Zaštita ljudskih prava i sloboda
Skupština će obezbijediti donošenje takvih propisa kojima će se u prvom redu zaštititi utvrđena ljudska prava i slobode, te uvesti efikasni instrumenti te zaštite. Organi vlasti u Kantonu prilikom izvršavanja propisa su obavezni onemogućiti svako narušavanje ljudskih prava i sloboda, te poduzimati sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti radi njihove potpune zaštite. Ovo se posebno odnosi na policijske snage koje će efikasnim, preventivnim i operativnim radom obezbijediti punu ličnu i imovinsku zaštitu svakog građanina.
Ne kontam sto me citiras, nisam ja mislio na Konakovica vec na pisca posta koji sam citirao
Kikibombona

#2049 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote:
Kikibombona wrote:
A_A_AKCIJA wrote:U toj koaliciji, je stranka jednog Islamofoba i self hating Bošnjaka, Tarika Haverića koji sve probleme vidi u muslimanima
Glupost!!

Našao se jedan ateista da objašnjava da bi BiH u kojoj je 90% vjernika, bila bolje mjesto da je više ljudi kao Haverić, militantni ateista, francuski školovani islamofob i komunista.

Kiki, nije tema Iran, fulio si.
Smtram da imas problem sa cinjenicama i da si od onih koji ulazu napore da se odrzi postojece stanje.

Ljudi poput Tarika Haverica, a imamo ih veoma malo, su 100 godina ispred BH vremena.

Zalosti me sto mozda necu dozivjeti da BiH bude zemlja kakvu zagovara i prizeljkuje Tarik. Kod nas sve ide sporo. I to je jedan od razloga masovnog egzodusa.
Last edited by Kikibombona on 26/08/2019 15:39, edited 1 time in total.
statixx

#2050 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Nesporazum, ok halali. :D
Post Reply