Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
horkesh

#2026 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

Smrcak15 wrote:
horkesh wrote:
Smrcak15 wrote: Imam osjecaj da svako kukanje bosanskog covjeka na stanje u drzavi ce mi biti svejedno,ako ne znate izabrati sebi kako treba onda zasluzuju da ih vuku za nos i usi kao i do sada....
ako ćeš se već ograđivati od "nas" koji biramo, nemoj, vala, ni pametovati.

..... Niko od tebe ništa više ne očekuje, a pametovanje izdaleka ponajmanje. Mi koji smo ostali u domovini zaslužujemo sve što nam se dešava, a vi koji ste pobjegli zaslužujete sve najbolje, jerbo ste vi najpametniji, zato ste i morali otići :zzzz:
ja sam nebitan, bitne su promjene koje Hadzikadic nosi sa sobom, kao sto on kaze na ovom videu, nije bitan on, bitna je BiH
Ne shvataš. Prvo, Hadžikadić je i moj izbor, bez obzira što su mu šanse 5 posto. Prosto, smatram ga najboljim kandidatom.

To nema veze s tim što si ti rekao "ako ne znate izabrati, onda zaslužujete sve što vam se dešava".

Čime to mi nesretnici zaslužujemo da živimo u državi gdje vlada SNSD-HDZ-SDA mafija već decenijama, dok drugi, koji ne žive ovdje, to ne zaslužuju i ograđuju se od nas?
Smrcak15

#2027 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

horkesh wrote:Ne shvataš. Prvo, Hadžikadić je i moj izbor, bez obzira što su mu šanse 5 posto. Prosto, smatram ga najboljim kandidatom.

To nema veze s tim što si ti rekao "ako ne znate izabrati, onda zaslužujete sve što vam se dešava".

Čime to mi nesretnici zaslužujemo da živimo u državi gdje vlada SNSD-HDZ-SDA mafija već decenijama, dok drugi, koji ne žive ovdje, to ne zaslužuju i ograđuju se od nas?
nemoj to ozbiljno shvatati sa moje strane, to je vise ciljano na one osobe koje glasaju za SDA-SBB-SDP...koji imaju sansu da promijene politicare oni glasaju za iste koji ih jasu ko magarce...takve i ne zasluzuju bolje...a posto ti nisi medju takvima, ne odnosi se na Tebe to druze.
Banksy

#2028 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Sinapsa wrote:
Niko nikome nije bliskiji, nego Bosanac Bosancu, ma gdje god on zivio.
To samo dobro zvuči, a u osnovi je sasvim netačno. Najbliži ti je Austrijanac s kojim već 25 godina dijeliš ISTO zdravstvo, obrazovanje, nauku, kulturu, posao, zabavu, isti zrak. S njim živiš u istom društvu, S NJIM imaš iste ciljeve, interese i zanimacije. Bosna su nostalgija i sentimenti, (počesto i šuplja patriotska) i ništa više. A ako jeste nešto više, vratite se nazad.
soha96

#2029 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Evo i Hadzikadic poziva bosnjake da izaberu jednog kandidata da ne bi dva neprijatelja drzave usli u predsjednistvo.
kiligonzales

#2030 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kiligonzales »

horkesh wrote:
Smrcak15 wrote:
horkesh wrote:
ako ćeš se već ograđivati od "nas" koji biramo, nemoj, vala, ni pametovati.

..... Niko od tebe ništa više ne očekuje, a pametovanje izdaleka ponajmanje. Mi koji smo ostali u domovini zaslužujemo sve što nam se dešava, a vi koji ste pobjegli zaslužujete sve najbolje, jerbo ste vi najpametniji, zato ste i morali otići :zzzz:
ja sam nebitan, bitne su promjene koje Hadzikadic nosi sa sobom, kao sto on kaze na ovom videu, nije bitan on, bitna je BiH
Ne shvataš. Prvo, Hadžikadić je i moj izbor, bez obzira što su mu šanse 5 posto. Prosto, smatram ga najboljim kandidatom.

Moram priznati da mi je dobro ovo sto je ispricao ovdje. :thumbup:
kiligonzales

#2031 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kiligonzales »

Sinapsa wrote:
Smrcak15 wrote:Novi live video sa facebooka od veceras, pola sahata pojasnjava tacke u dokumentu problemi i rjesenja =kako poboljsati stanje u Bosni na ekonomskom, edukativnom zdravstvenom planu...ostalih pola sahata pitanja i odgovori
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 742099174/
Smrle, zelim samo da ti se zahvalim na tvom angazmanu... :thumbup: Hvala svima koji podrzavaju, ali i onima koji konstruktivno kritikuju Mirsada Hadzikadica. Ti, Neon-x, Kiki, Ja_ja, archi_a, General i svi ostali, koji ovdje nisu nabrojani (zajedno sa mnom), a ucestvuju u konstruktivnom pro- i kontradijalogu, zasluzuju svaku pohvalu.... Ja preferiram eseje. Volim da obrazlozim svoje misli, tako da ce mi trebati malo vremena, ali trudicu se, da uskoro kriticki doprinesem ovoj diskusiji o kvalitetu i dalekoseznosti ideja kandidata Mirsada Hadzikadica....
Sinapsa, malo je upao s neba pa u rebra sto bi se reklo u naš politički život, iako je do sada bio poznat kao ucesnik svijetskog kongresa Bosnjaka i kao clan Bosnjackog instituta sa jakim imidžem u Americi, ali nedovoljno afirmisanim ovdje. Glasao bih za njega da je covjek prvo ponudio pokret, program, pa onda sebe, stavio se u sluzbu malog covjeka na taj nacin sto je afirmisao sve ono sto on jeste kao jedan obrazovno jak pojedinac, osnivac univerziteta, pojedinac sa mnogo naucnih radova i td.

U ovome momentu, najbolje bi bilo podrzati Željka Komšića zato što je alternativa Čoviću i što bi svojim ulaskom u predsjednistvo uskratio savezu Covic - Dodik mogucnost da kroz predsjednistvo djeluju antidržavno i predstavljaju svoju viziju BiH. Sto se tice za koga glasati? SDA i SDP su definitivno iscjedile od kraja rata na ovamo sve mogucnosti da sebe zadrze na vlasti jer nisu obicnim gradjanima omogucili bolji zivot u godinama iza nas. Njihova sudbina je trebala biti sudbina Stranke za BiH, ali nije, cak sta vise mislim da je ova prestrogo kaznjena u odnosu na ove i koliko su oni sansi propustili da svima nama zivot ucine boljim.

Ako bi me ko pitao kome treba dati sansu, to bi bio DF jer iako je bio prihvatio koaliciju sa SDA, iz iste se povukao onda kada je bilo jasno istima kako se SDA ponasa, a tu je uskocio SBB i nije im trebalo puno da to skontaju jer su istoj posluzili samo da formira vlast. Drugo sto su tu stranku pokusali iskasapiti uticajima na nju i kupovinom papaka i stolica nakon lokalnih izbora. Trece sto je ta stranka pokusala okupiti sve u jedan probosanski ljevicarski blok, a desilo se da se SDP ponese opet kao da je pod diktatotom SNSD, HDZ, pa i SDA, pa sabotira mogucnost da buducu vlast gradi zajedno sa ideoloskim srodnicima. Naša stranka je mala da bi mogla bitnije uticati na ishod izbora, ali svakako su mogli i oni biti dio tog bloka, ne zbog Komsica i DF već što to nama u ovome momentu zaista trebalo ujedinjenje svih mogucih stranaka koje su ovima opozicija, kao i velika izlaznost da jednom za sva vremena gurnemo višegodišnje uzurpatore vlasti i damo šansu nekome drugome da proba mjenjati stvari u BiH jer oni nisu mnogo doprinjeli da zivot svih nas bude lakši.

Ipak je DF uz SDA, SDP, SBB i HDZ jedna od top 5 stranaka u FBiH, a nikada nije bila vlast. Njene mogucnosti jesu male trenutno, ali su opet vece od onoga sto trenutno nudi druga alternativa zvana Nasa Stranka.
SSemir

#2032 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

politicki protivnici otvoreno sumnjaju da su mirsad i falatar fakultetski obrazovani. kako je kaze moguce da su zavrsili fakultet a niko od njih ih nikad nije vidio u skolskim klupama ni u travniku ni u vitezu ni na palama.
Smrcak15

#2033 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

SSemir wrote:politicki protivnici otvoreno sumnjaju da su mirsad i falatar fakultetski obrazovani. kako je kaze moguce da su zavrsili fakultet a niko od njih ih nikad nije vidio u skolskim klupama ni u travniku ni u vitezu ni na palama.
sumnjaju i pitaju se sta je to Amazon :D da nije prasuma amazona :lol:

Hadzikadiceve knjige na Amazonu

Image
Image
Sinapsa

#2034 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Sinapsa »

Banksy wrote:
Sinapsa wrote:
Niko nikome nije bliskiji, nego Bosanac Bosancu, ma gdje god on zivio.
To samo dobro zvuči, a u osnovi je sasvim netačno. Najbliži ti je Austrijanac s kojim već 25 godina dijeliš ISTO zdravstvo, obrazovanje, nauku, kulturu, posao, zabavu, isti zrak. S njim živiš u istom društvu, S NJIM imaš iste ciljeve, interese i zanimacije.
U sirem kontekstu je tacna i na prvi pogled mozda dobro zvuci. Medjutim ona sadrzi i jedan problematican element, a to je iskljucivost. Nju ne treba shvatiti kao maksimu kategorickog imperativa, koja treba da vazi za svaku jedinku u svakom kontekstu. Ona samo treba da gradi mostove izmedju nas i da naglasi nase zajednicke kulturoloske korjene. Napisana je da naglasi zajednicko i oslanja se na ono sto covjek u inostranstvu moze svakodnevno da posmatra - da Bosanci traze blizinu drugih Bosanaca.

Dijelim sa Austrijancima drustvo u kojem zivimo. Medjutim, nije tacno da mi moraju kao kolektiv biti najblizi. Oni to jesu, bliski su mi, ali imati austrijske prijatelje i zivjeti sa Austrijancima ne znaci, da oni odredjuju moj socijalni identitet. Jer, ja sam socijalizovan u BiH i tako se dozivljavam. Moja djeca to donekle nece dijeliti sa mnom.
Banksy wrote: Bosna su nostalgija i sentimenti, (počesto i šuplja patriotska) i ništa više. A ako jeste nešto više, vratite se nazad.
Ova zadnja recenica sadrzi dosta žuči i mogu samo pokusati da je prevedem: Vi ne morate da trpite nasu stvarnost, vi ne snosite posljedice te stvarnosti i nemate moralno pravo, da nam "pametujete"...
Grupna dinamika je takva, da mogu da razumijem da nas okolnosti dijele u dvije grupe. To ne mijenja cinjenicu, da smo ipak dvije strane jedne medalje. Svi smo odredjeni dogadjajima u BiH devedesetih. Da Bosna i Hercegovina za dijasporu nije samo sentiment i nostalgija, mozes da vidis, ako nista, barem na financijskoj podrzci i ulaganju iznenadjujuce visokih svota u BiH. Sa druge strane, kada procitam sta je @Kikibombona napisao o svojoj dijasporskoj tetki, koja mu svojom ignorancijom i neshvatanjem dere zivce, onda mogu samo da tu prirodu nasih ljudi potvrdim. Sa zaljenjem. Osim toga postoji jos problematicnih aspekata u nasim odnosima, o kojima ne zelim sada pisati. Sve u svemu - na nama je, hocemo li produbljavati jaz ili cemo "praviti mostove".
dzakailibu

#2035 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by dzakailibu »

Smrcak15 wrote:
SSemir wrote:politicki protivnici otvoreno sumnjaju da su mirsad i falatar fakultetski obrazovani. kako je kaze moguce da su zavrsili fakultet a niko od njih ih nikad nije vidio u skolskim klupama ni u travniku ni u vitezu ni na palama.
sumnjaju i pitaju se sta je to Amazon :D da nije prasuma amazona :lol:

Hadzikadiceve knjige na Amazonu

Image
Image
Bogati ima li ejupa ganica na amazonu?n se predstavljao kao znacajan autor
Ja_Ja

#2036 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

:lol: :lol:

Svi mi imamo mana pa tako i Hadzikadic. Ali kao sto neko ranije rece prvi put imamo priliku glasati za covjeka koji nije "manje zlo" vec je jednostavno kvalitetniji kandidat od svih ostalih zajedno. Kao Bosnjaci mi imamo luksuz (mada ga neki i ne vide ili dovode u pitanje) da izaberemo najboljeg medju ponudjenim a da u isto vrijeme od svih ocekujemo zastitu vitalnog nacionalnog interesa, tj. sve i jedan kandidat ce sigurno braniti integritet drzave, njenu cjelovitost, i nezavisnost. Za mene je to dovoljno za pocetak, e sad koji od njih ce vise uraditi na drugim poljima je za mene apsolutno jasno. Hadzikadic ima daleko najveci kapacitet da uradi puno vise od ostalih i zbog toga glasam za njega.

Samim tim meni je problematicnije sto ce npr. Komsic svojom kandidaturom polarizovati Hrvatsko glasacko tijelo i bukvalno eliminisati opoziciju HDZ-u, nego da Covic jos 4 godine bude u predsjednistvu. Ovako HDZ dobija 200,000+ glasova i cementira svoju poziciju tamo gdje se broji (parlament i dom naroda). A da ne idem dalje u to sto je Komsic nekompetentan kao politicar. Mislim da je taj isti Covic uradio vise za BiH u ove zadnje cetri godine (i pored sve destruktivnosti), nego sto je Komsic uradio u 8 godina.
Leverage

#2037 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Čuj HDZ dobija 200+ hiljada glasova :lol:

Ne bilo ti mrsko da pogledaš kad je zadnji put HDZ imao preko 200 hiljada glasova. 1996 godine.

Već 1998. godine to je bilo manje od 200 hiljada glasova.

Barem malo pogledajte koji se brojevi vrte na izborima, umjesto što dižete paniku i paušalno licitirate brojevima.
huxley

#2038 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by huxley »

Smrcak15 wrote: sumnjaju i pitaju se sta je to Amazon :D da nije prasuma amazona :lol:
Druže, jesi li čuo za reverse psychology? Npr. kada nekom kažeš da nešto ne može da uradi, a onda on iz inata zapne? Ili što više nekoga ubjeđuješ u nešto, on/a sve više ide u drugu stranu?

Ti Mirsadu više odmažeš, nego što pomažeš, svojim izjavama. Ti si na ovoj temi kao onaj Eurosmijeh na vicu dana.

I ja mislim da je Mirsad najbolji od svih kandidata, ali te molim, zbog njega, da popustiš malo.
shake69

#2039 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shake69 »

Leverage wrote:Čuj HDZ dobija 200+ hiljada glasova :lol:

Ne bilo ti mrsko da pogledaš kad je zadnji put HDZ imao preko 200 hiljada glasova. 1996 godine.

Već 1998. godine to je bilo manje od 200 hiljada glasova.

Barem malo pogledajte koji se brojevi vrte na izborima, umjesto što dižete paniku i paušalno licitirate brojevima.
Senad Avdic rece neku noc na Face TV da je Zubak 1996 g.skupio preko 400 000 glasova!!! Gdje odose glasovi susjeda u protekle 22 godine?
Leverage

#2040 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

shake69 wrote: Senad Avdic rece neku noc na Face TV da je Zubak 1996 g.skupio preko 400 000 glasova!!! Gdje odose glasovi susjeda u protekle 22 godine?
Nije tačno, skupio je tačno 330477 glasova.

Evo link: http://www.izbori.ba/Documents/Document ... 96_20H.PDF

Kao prvo izlaznost. Tad je izlaznost bila preko 80%. Ako mislite da su svi Hrvati baš takve budale da nakon 22 godine idu glasat' za HDZ po svaku cijenu - varate se. Sada nema govora o izlaznosti tog nivoa.

Kao drugo negativan prirodni priraštaj, ko zna koliko potencijalnih glasača HDZ-a je fizički nestalo u protekle 22 godine uslijed negativnog prirodnog priraštaja.

Kao treće migracije, dakle iseljavanje. Ko zna koliko se Hrvata iselilo što u Hrvatsku što u EU u protekle 22 godine.

Kao četvrto HDZ 1990 i ostale stranke. Kao što vidimo, nezanemariv udio u glasovima Hrvata čine stranke koje nisu HDZ. Između trećine i četvrtine glasova Hrvata ne ode HDZ-u. Neće ni sada.

Kao peto, specifično za ove izbore, četiri godine vlasti i HDZ-a i Čovića bez ikakvog rezultata. Iako neki misle da nema Hrvata povremenih glasača HDZ-a koji propituju učinke - ima. Pogledajte rezultate izbora 2006. godine kada se HDZ morao zadovoljiti sa manje od 70 hiljada glasova.

Pogledajte isto tako kako je SDA nekad imala preko 700 hiljada glasova. Mislite da se tako nešto može sad desiti? Naravno da ne. E pa jednaka je šansa da će HDZ imati preko 200 hiljada glasova. Nikakva.
Ja_Ja

#2041 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Leverage wrote:
shake69 wrote: Senad Avdic rece neku noc na Face TV da je Zubak 1996 g.skupio preko 400 000 glasova!!! Gdje odose glasovi susjeda u protekle 22 godine?
Nije tačno, skupio je tačno 330477 glasova.

Evo link: http://www.izbori.ba/Documents/Document ... 96_20H.PDF

Kao prvo izlaznost. Tad je izlaznost bila preko 80%. Ako mislite da su svi Hrvati baš takve budale da nakon 22 godine idu glasat' za HDZ po svaku cijenu - varate se. Sada nema govora o izlaznosti tog nivoa.

Kao drugo negativan prirodni priraštaj, ko zna koliko potencijalnih glasača HDZ-a je fizički nestalo u protekle 22 godine uslijed negativnog prirodnog priraštaja.

Kao treće migracije, dakle iseljavanje. Ko zna koliko se Hrvata iselilo što u Hrvatsku što u EU u protekle 22 godine.

Kao četvrto HDZ 1990 i ostale stranke. Kao što vidimo, nezanemariv udio u glasovima Hrvata čine stranke koje nisu HDZ. Između trećine i četvrtine glasova Hrvata ne ode HDZ-u. Neće ni sada.

Kao peto, specifično za ove izbore, četiri godine vlasti i HDZ-a i Čovića bez ikakvog rezultata. Iako neki misle da nema Hrvata povremenih glasača HDZ-a koji propituju učinke - ima. Pogledajte rezultate izbora 2006. godine kada se HDZ morao zadovoljiti sa manje od 70 hiljada glasova.

Pogledajte isto tako kako je SDA nekad imala preko 700 hiljada glasova. Mislite da se tako nešto može sad desiti? Naravno da ne. E pa jednaka je šansa da će HDZ imati preko 200 hiljada glasova. Nikakva.
Da si bogdom procitao dva puta ono sto sam napisao prije nego sto si bilo sta dodavao onda bi mozda i skontao sta sam rekao. No posto ja vjerujem da mi bas i nismo svi isti i da nekim od nas treba malo vise no drugim da razumiju tako cu i tebi ponoviti. Rekao sam da kandidatura Komsica moze i hoce samo polarizovati hrvatsko glasacko tijelo i dotuci bilo kakvu opoziciju HDZ-u sto ce na kraju dovesti do toga da HDZ dobije 200,000+ glasova, koji i kada nebi doveli HDZ do mjesta predsjednistvu sigurno ce im osigurati poziciju u parlamentu i domu naroda koji inace nebi imali. A sto je opet opasnije po drzavu nego mjesto u predsjednistvu.

Uzimajuci u obzir broj glasaca koji glasaju za pro-hrvatske opcije to je sasvim relano, bez obzira sto sam HDZ nije dugo dobio vise od 200k glasova.
Leverage

#2042 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Ja_Ja wrote: Da si bogdom procitao dva puta ono sto sam napisao prije nego sto si bilo sta dodavao onda bi mozda i skontao sta sam rekao. No posto ja vjerujem da mi bas i nismo svi isti i da nekim od nas treba malo vise no drugim da razumiju tako cu i tebi ponoviti. Rekao sam da kandidatura Komsica moze i hoce samo polarizovati hrvatsko glasacko tijelo i dotuci bilo kakvu opoziciju HDZ-u sto ce na kraju dovesti do toga da HDZ dobije 200,000+ glasova, koji i kada nebi doveli HDZ do mjesta predsjednistvu sigurno ce im osigurati poziciju u parlamentu i domu naroda koji inace nebi imali. A sto je opet opasnije po drzavu nego mjesto u predsjednistvu.

Uzimajuci u obzir broj glasaca koji glasaju za pro-hrvatske opcije to je sasvim relano, bez obzira sto sam HDZ nije dugo dobio vise od 200k glasova.
Znam ja tačno šta si ti napisao samo sam ti brojkama dokazao da je to notorna glupost.

A ti i dalje vjeruj u to.
Ja_Ja

#2043 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Ok, evo jos jednom, po poslijednji put. Ako je 2014 godine za hrvatskog clana predsjednistva glasalo 245,295 glasaca, znaci da postoji najmanje toliko glasaca koji glasaju za pro-hrvatsku opciju. Moja teorija je da Komsiceva kandidatura polarizuje te glasace i da i oni koji bi mozda glasali za HDZ 1990, ili HSP, ili neku drugu pro-hrvatsku stranku (ili koji su glasali za njih u proslosti) zbog Komsica, njegovih teorija i nacina predstavljanja hrvata u predsjednistvu nece to uraditi vec ce se konsolidovati oko HDZ-a, te time omoguciti na poslijetku da HDZ dobije tih 200+ hiljada glasova koji ce im opet omoguciti mnogooo bolju poziciju u parlamentu i domu naroda. Ne zato sto to zele, vec vise zato sto ne zele da ih jedna ojebina poput Komsica vuce za nos. Ne znam sta ti nije jasno?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2044 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Ja_Ja wrote:Ok, evo jos jednom, po poslijednji put. Ako je 2014 godine za hrvatskog clana predsjednistva glasalo 245,295 glasaca, znaci da postoji najmanje toliko glasaca koji glasaju za pro-hrvatsku opciju. Moja teorija je da Komsiceva kandidatura polarizuje te glasace i da i oni koji bi mozda glasali za HDZ 1990, ili HSP, ili neku drugu pro-hrvatsku stranku (ili koji su glasali za njih u proslosti) zbog Komsica, njegovih teorija i nacina predstavljanja hrvata u predsjednistvu nece to uraditi vec ce se konsolidovati oko HDZ-a, te time omoguciti na poslijetku da HDZ dobije tih 200+ hiljada glasova koji ce im opet omoguciti mnogooo bolju poziciju u parlamentu i domu naroda. Ne zato sto to zele, vec vise zato sto ne zele da ih jedna ojebina poput Komsica vuce za nos. Ne znam sta ti nije jasno?
Leverage je u pravu.

od tih 245,000 za hrvatskog člana, skoro 100.000 je dobio Martin Raguž. obrati pažnju koliko je dobio po sarajevskim opštinama i neke stvari će ti biti jasnije.
drag_gost

#2045 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Svejedno, ni SDP, ni SDA, ni SBB, vec covjek koji je daleko najobrazovaniji od rata pa na ovamo, a da je izasao na izbore za poziciju predsjednika drzave - gospodin Mirsad Hadzikadic!
Leverage

#2046 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Ja_Ja wrote:Ok, evo jos jednom, po poslijednji put. Ako je 2014 godine za hrvatskog clana predsjednistva glasalo 245,295 glasaca, znaci da postoji najmanje toliko glasaca koji glasaju za pro-hrvatsku opciju. Moja teorija je da Komsiceva kandidatura polarizuje te glasace i da i oni koji bi mozda glasali za HDZ 1990, ili HSP, ili neku drugu pro-hrvatsku stranku (ili koji su glasali za njih u proslosti) zbog Komsica, njegovih teorija i nacina predstavljanja hrvata u predsjednistvu nece to uraditi vec ce se konsolidovati oko HDZ-a, te time omoguciti na poslijetku da HDZ dobije tih 200+ hiljada glasova koji ce im opet omoguciti mnogooo bolju poziciju u parlamentu i domu naroda. Ne zato sto to zele, vec vise zato sto ne zele da ih jedna ojebina poput Komsica vuce za nos. Ne znam sta ti nije jasno?
Džaba je tebi pričat kad ne slušaš. Ja ti uporno kažem da detaljno gledaš rezultate ranijih izbora al' kakvi, ti misliš da si pametan od kad te pohvalila učiteljica u trećem razredu jer si bio aktivan na času prirode i društva.

Znači moraš pogledati strukturu tih glasova i vidjeti koliko tu zapravo ima glasova Bošnjaka, posebno pod imenom Martina Raguža. Ova činjenica nam govori o tome da nema 200 hiljada potencijalnih glasova za Čovića. Nema ih.

Dalje, postoje Hrvati koji se jednostavno ne slažu s Čovićevom politikom, neće se prikloniti Čoviću kad bi se ne znam ti šta desilo. Oni su na prošlim izborima glasali za Raguža, sada će za Zeleniku. Jednostavno ne puše priču o ugroženosti i tačka. Znači neće se okupiti oko Čovića taman kad bi Komšić objavio rat.

Dakle Čoviću je plafon 115 hiljada hrvatskih i 15 hiljada srpskih glasova. Plafon. Nema više ljudi, ako to ne možeš da shvatiš onda mi je jako žao. Može očekivati samo manje jer je bio 4 godine u fotelji i nije napravio ništa od onoga što je obećao.

I to je to.
Leverage

#2047 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

drag_gost wrote:Svejedno, ni SDP, ni SDA, ni SBB, vec covjek koji je daleko najobrazovaniji od rata pa na ovamo, a da je izasao na izbore za poziciju predsjednika drzave - gospodin Mirsad Hadzikadic!
Glasaćemo za njega i u skupštinama.

Jedna vreća za Bakira i jedno dvjesto stolica za Mirsada.
drag_gost

#2048 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Leverage wrote:
drag_gost wrote:Svejedno, ni SDP, ni SDA, ni SBB, vec covjek koji je daleko najobrazovaniji od rata pa na ovamo, a da je izasao na izbore za poziciju predsjednika drzave - gospodin Mirsad Hadzikadic!
Glasaćemo za njega i u skupštinama.

Jedna vreća za Bakira i jedno dvjesto stolica za Mirsada.
Nastavi pljuvati po Hadzikadicu, valjda ti SDP nadje posao kao sto su vjerovatno obecali. Takvi su se davno prodali.
Last edited by drag_gost on 19/09/2018 23:05, edited 1 time in total.
Leverage

#2049 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

drag_gost wrote: Nastavi pljuvati po Hadzikadicu, valjda ti SDP nadje posao kao sto je obecao.
Svako ko smatra da su SDP i SDA isto diskvalifikovao se kao ozbiljan sagovornik.
drag_gost

#2050 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

Leverage wrote:
drag_gost wrote: Nastavi pljuvati po Hadzikadicu, valjda ti SDP nadje posao kao sto je obecao.
Svako ko smatra da su SDP i SDA isto diskvalifikovao se kao ozbiljan sagovornik.
Isto sranje, kao i SBB naravno, a svako ko smatra da nisu diskvalifikovali su se i prije misli. I jedni i drugi su bili na vlasti i nikome nije bolje bio, osim njima samima.

Sa druge strane, gospodin Hadzikadic je ipak najobrazovaniji i najostvareniji od svih u SDP-u. U historiji SDP-a.
Locked