Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#2026 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
Tomahawk11 wrote:Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
Ili je standardno, kako vi vidite ovu utakmicu, hvala i sretno :roll:
Jedina stvar koju Robi nije mogao nikako predvidjeti je direktan crveni karton i igrač manje, poslije 2:0 je svjesno usporio, jer je i sam znao da fizički nema šanse da izdržimo u tom tempu do poluvremena a ne cijelu tekmu, ja mislim da je njegova ideja bila da čeka grešku i onda da kontrira, ali s druge strane, grci su nam se počeli opasno šetati kroz sredinu ko da je i nemamo, a kad je Pjanke pocrvenio nije više imao ko dodati loptu u prostor, a mimo svega toga igrač manje na terenu.
Da je zakasnio s izmjenama jeste, ali ja mislim da je svjesno ih čuvao za kraj, jer je mislio da možemo sačuvati 2:1 ...

Selam i fala :mrgreen:
2-1 čuvaš pojačavanjem sredine. Kandidata za izmjenu itekako bila, ako ništa, bez dileme je Duljevića mogao zamijeniti.
edo_79

#2027 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:
edo_79 wrote:
Tomahawk11 wrote:Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
Jedina stvar koju Robi nije mogao nikako predvidjeti je direktan crveni karton i igrač manje, poslije 2:0 je svjesno usporio, jer je i sam znao da fizički nema šanse da izdržimo u tom tempu do poluvremena a ne cijelu tekmu, ja mislim da je njegova ideja bila da čeka grešku i onda da kontrira, ali s druge strane, grci su nam se počeli opasno šetati kroz sredinu ko da je i nemamo, a kad je Pjanke pocrvenio nije više imao ko dodati loptu u prostor, a mimo svega toga igrač manje na terenu.
Da je zakasnio s izmjenama jeste, ali ja mislim da je svjesno ih čuvao za kraj, jer je mislio da možemo sačuvati 2:1 ...

Selam i fala :mrgreen:
2-1 čuvaš pojačavanjem sredine. Kandidata za izmjenu itekako bila, ako ništa, bez dileme je Duljevića mogao zamijeniti.
Pa na to sam i mislio, da izvrši izmjene i osvježi pozicije koje su najkritičnije .... i više mi je pun qrac toga da svi mogu izać jedino se čeka minut do 12 da Džeko izađe.... jarane nemožeš trčat, umoran si, ne igrati se više, tutanj napolje ima ko bi igrao ... sve da si mi otac a ne Džeko
Vitoo

#2028 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Daj otkaz :evil:
detroit-mercy

#2029 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by detroit-mercy »

Muhamed Đakmić wrote:Pa 3-4-3 i jeste u suštini 5-4-1, bez ijedne izmjene :D

Priče o menadžerisanju su debilizam, ako se najbolji igrač ekipe iz liga petice (Krunić) treba menadžerisati da bi bio u reprezentaciji, onda smo mi svjetska velesila.
Ili Gojak koji je kroz utakmice Dinama ove sezone bio veoma vidljiv menadzerima, ma jok prodace se kroz 15 minuta igre reprezentacije protiv Grcke ili Armenije :-).
detroit-mercy

#2030 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by detroit-mercy »

Edin H. wrote:
detroit-mercy wrote:
Crvena Tifoza wrote:Selektore gdje ti je Kenan Kodro? Ni ona golčina protiv Atletiko Madrida nije dovoljna da momak dobije 15 minuta u dvije utakmice? :-)
Do juce bilo koji kurac zoves mrtvog Kodru :?
Moras pratiti formu igraca i ragovati u skladu :oops:
Onda bi svaku utakmicu reprezentacija igrala sa razlicitim igracima :-)
Logovan

#2031 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Ma ne dao Bog nešto drugo pitati, gdje ćeš to raditi, nema smisla. :oops:
P.Starck

#2032 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

edo_79 wrote:Skakača?! Pa jarane on nije pretrč'o 20 metara za cijelu tekmu, onaj štoper Grčke ga stavio u džep prdno nije cijelu tekmu .... koji Džeko bolan, ono sinoć nije ni sjena Džeke .... neznam ko je sinoć igrao na Bilinom Polju, ali Džeko sigurno nije ....
Pa ne trči uvis :)
Image
Image
Ovo je stat. iz lige nacija, i naravno da sama po sebi ništa ne znači, ali govori da osim Džeke i Šunjića smo indiferentni prema grcima što se skakanja tiče. I kad napišem da se čudim odluci da izađe Džeko a ostane na beku Višća, a grci se ubiše centrirajući, odmah se javi neki šuti-i-trpi bošnjo. Gledao sam ja Carlosa i Cordobu kako nadskaču kloceve razne ali brate to su Carlos i Cordoba, a ne Višća koji silom prilika igra beka jbg.
Bazinga1234

#2033 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Ne bih rekao da je Visca igrao beka.
ja71

#2034 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ja71 »

U dosadasnjim utakmicama me Robi prijatno iznenadio jer je davao sansu mladjim igracima i nije (kao Mesa) uvijek izvodio najjaci sastav nego je npr. protiv Armenije izasao u slabijem sastavu sto se pokazalo dovoljnim.

Takodje mi se dopalo sto je poceo zavoditi red u svlacionici npr. iskljucio Begovica ili Vranjesa.

Ali ono sinoc posle crvenog je bilo razocarenje. Podsjetio me na Papeta kad smo igrali bez Kolasinca.

Posle crvenog se moralo reagovati. Cak se i moja zena pitala zasto ne mijenja neke igrace jer su ocigledno pocrkali.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2035 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

ja71 wrote:U dosadasnjim utakmicama me Robi prijatno iznenadio jer je davao sansu mladjim igracima i nije (kao Mesa) uvijek izvodio najjaci sastav nego je npr. protiv Armenije izasao u slabijem sastavu sto se pokazalo dovoljnim.

Takodje mi se dopalo sto je poceo zavoditi red u svlacionici npr. iskljucio Begovica ili Vranjesa.

Ali ono sinoc posle crvenog je bilo razocarenje. Podsjetio me na Papeta kad smo igrali bez Kolasinca.

Posle crvenog se moralo reagovati. Cak se i moja zena pitala zasto ne mijenja neke igrace jer su ocigledno pocrkali.
Pa rekao je da je pogrijesio sto nije odmah uveo Gojaka......
luckylaka

#2036 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

ja71 wrote:U dosadasnjim utakmicama me Robi prijatno iznenadio jer je davao sansu mladjim igracima i nije (kao Mesa) uvijek izvodio najjaci sastav nego je npr. protiv Armenije izasao u slabijem sastavu sto se pokazalo dovoljnim.

Ma trebao je on reagovati nakon 30-40 minuta kad je rezultat bio na nasoj strani a igra na njihovoj.Mislim da je rad morao uci Memisevic ,Krunic i eventualno Kodro.Ali jbga bilo pa proslo.Idemo dalje.
P.Starck

#2037 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

luckylaka wrote: Ma trebao je on reagovati nakon 30-40 minuta kad je rezultat bio na nasoj strani a igra na njihovoj.Mislim da je rad morao uci Memisevic ,Krunic i eventualno Kodro.Ali jbga bilo pa proslo.Idemo dalje.
Ako ne tad, sigurno minut nakon crvenog kartona
Tomahawk11
Globalni moderator

#2038 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Nađite trenera koji bi mijenjao nakon 40 minuta na 2-0 za njega, a da nije povreda u pitanju.
P.Starck

#2039 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

Tomahawk11 wrote:Nađite trenera koji bi mijenjao nakon 40 minuta na 2-0 za njega, a da nije povreda u pitanju.
Ma nađi trenera koji ni ne trepne nakon crvenog kartona playmakera + ekipa evidentno sa padom u igri, posebno nakon penala.
Al na to sve on pravi prvu zamjenu u 80 min. Zatvara utakmicu mijenjajući Duljevića sa Miloševićem? WTF
Što reče bilo pa prošlo, ali me najviše nervira mentalitet "ne talasaj". Ne prozivaj. Ne komentariši.
Znaš li koga komentarišeš? Znaš li gdje je on sve igrao. Ti gledao utakmicu pa komentarišeš, a ne znaš šta je rekao ovaj u svlačionici, koliko onaj kašlje, da je onaj zaljubljen. Pa utakmica i jest mjerilo i to jedino mjerilo. E jbg. I kada da se zatalasa? Kad izgubimo priliku i za baraž. Jbm ti baraž više.
Edin H.

#2040 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

P.Starck wrote: Što reče bilo pa prošlo, ali me najviše nervira mentalitet "ne talasaj". Ne prozivaj. Ne komentariši.
Jok nego cu komentarisati pa da me mrak pojede. :oops:

Tishu i mirna Bosna :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2041 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

P.Starck wrote:
Tomahawk11 wrote:Nađite trenera koji bi mijenjao nakon 40 minuta na 2-0 za njega, a da nije povreda u pitanju.
Ma nađi trenera koji ni ne trepne nakon crvenog kartona playmakera + ekipa evidentno sa padom u igri, posebno nakon penala.
Al na to sve on pravi prvu zamjenu u 80 min. Zatvara utakmicu mijenjajući Duljevića sa Miloševićem? WTF
Što reče bilo pa prošlo, ali me najviše nervira mentalitet "ne talasaj". Ne prozivaj. Ne komentariši.
Znaš li koga komentarišeš? Znaš li gdje je on sve igrao. Ti gledao utakmicu pa komentarišeš, a ne znaš šta je rekao ovaj u svlačionici, koliko onaj kašlje, da je onaj zaljubljen. Pa utakmica i jest mjerilo i to jedino mjerilo. E jbg. I kada da se zatalasa? Kad izgubimo priliku i za baraž. Jbm ti baraž više.
Ako si pratio, mogao si vidjeti da je taj problem detektovan.
Ja sam se ovdje osvrnuo na nebulozu sa izmjenama nakon pola sata ili 40 minuta.

Talasati je trebao prvo onaj ko je odmah poslije utakmice selektoru postavljao pitanja uživo, na terenu.
Talasati su trebali mediji. Jok, kod nas je medijska javnost operisana od toga.
Edin H.

#2042 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote: Ako si pratio, mogao si vidjeti da je taj problem detektovan.

Talasati je trebao prvo onaj ko je odmah poslije utakmice selektoru postavljao pitanja uživo, na terenu.
Obrati paznju na moj post iznad :D

Moraju ljudi od necega zivjeti :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2043 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:
Tomahawk11 wrote: Ako si pratio, mogao si vidjeti da je taj problem detektovan.

Obrati paznju na moj post iznad :D

Moraju ljudi od necega zivjeti :oops:
Vidio. Sve znaš/znam :thumbup:
Edin H.

#2044 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Nego sta mislite zasto Robi nije reagovao nakon crvenog?
Zato sto ne vjeruje igracima sa klupe?
Zato sto je smatrao da nema adekvatnu zamjenu?
Zato sto ga je strah Dulje ili Dzeke?
Uspavao se?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2045 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:Nego sta mislite zasto Robi nije reagovao nakon crvenog?
Uspavao se?
Čuvao zamjene za zadnje minute.
Da ukrade malo vremena.
Konto nećemo ga primiti.

Zato što se teško upada u prvi tim, još teže ispada.

Džeku će teško mijenjati dok igra i to pokazuje da muda kapitena izvesti ako je to potrebno.
Edin H.

#2046 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:
Edin H. wrote:Nego sta mislite zasto Robi nije reagovao nakon crvenog?
Uspavao se?
Čuvao zamjene za zadnje minute.
Da ukrade malo vremena.
Konto nećemo ga primiti.

Zato što se teško upada u prvi tim, još teže ispada.

Džeku će teško mijenjati dok igra i to pokazuje da muda kapitena izvesti ako je to potrebno.
Pa imao je vadionu za poslije da je Dzeko igrao pod lijekovima.
A mozda bi ga Dzeko izofirao ko Keppa Mauizio Sarrija :D hajd' ga znaj
Tomahawk11
Globalni moderator

#2047 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Meni to pogotovo nije jasno da ga nije zamijenio poslije crvenog.
Imaš 2-1, igrača manje i napadača koji je pod inekcijama na terenu.
Nema se šta ljutiti, mijenjaj ga :-)
Edin H.

#2048 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:Meni to pogotovo nije jasno da ga nije zamijenio poslije crvenog.
Imaš 2-1, igrača manje i napadača koji je pod inekcijama na terenu.
Nema se šta ljutiti, mijenjaj ga :-)
Lijepi strah i strahopostovanje :D
manijak1

#2049 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Najlakše je biti pametan na kraju.
Koliko sam ja vidio prvi koji su trebali biti zamijenjeni na početku drugog dijela igre su Džeko i Višća , Džeko nikad gori u duel igri , Višća ispuho gore od Duljevića , penal i jest i nije , ali Pjanić je baš katastrofalna greška majmuna sudije.
Dobro smo prošli kad se sve posloži , Šunjić direktni krivac za oba gola Kipranina sa Cipra, tj. ulitanih Grka.
I Finci su baš nezgodni....prije ćemo uzet Italiju nego njih.
AmiĐa_Idriz

#2050 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Morao je on osvježiti vezni red i da je ostao Pjanić, a kamoli nakon njegovog izlaska. Previše se umor osjetio među igračima. Recimo Gojak, ili neko sa jakim plućima. Kakav Kodro.
Locked