2-1 čuvaš pojačavanjem sredine. Kandidata za izmjenu itekako bila, ako ništa, bez dileme je Duljevića mogao zamijeniti.edo_79 wrote:Jedina stvar koju Robi nije mogao nikako predvidjeti je direktan crveni karton i igrač manje, poslije 2:0 je svjesno usporio, jer je i sam znao da fizički nema šanse da izdržimo u tom tempu do poluvremena a ne cijelu tekmu, ja mislim da je njegova ideja bila da čeka grešku i onda da kontrira, ali s druge strane, grci su nam se počeli opasno šetati kroz sredinu ko da je i nemamo, a kad je Pjanke pocrvenio nije više imao ko dodati loptu u prostor, a mimo svega toga igrač manje na terenu.Tomahawk11 wrote:Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
Ili je standardno, kako vi vidite ovu utakmicu, hvala i sretno
Da je zakasnio s izmjenama jeste, ali ja mislim da je svjesno ih čuvao za kraj, jer je mislio da možemo sačuvati 2:1 ...
Selam i fala
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2026 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
- edo_79
#2027 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa na to sam i mislio, da izvrši izmjene i osvježi pozicije koje su najkritičnije .... i više mi je pun qrac toga da svi mogu izać jedino se čeka minut do 12 da Džeko izađe.... jarane nemožeš trčat, umoran si, ne igrati se više, tutanj napolje ima ko bi igrao ... sve da si mi otac a ne DžekoTomahawk11 wrote:2-1 čuvaš pojačavanjem sredine. Kandidata za izmjenu itekako bila, ako ništa, bez dileme je Duljevića mogao zamijeniti.edo_79 wrote:Jedina stvar koju Robi nije mogao nikako predvidjeti je direktan crveni karton i igrač manje, poslije 2:0 je svjesno usporio, jer je i sam znao da fizički nema šanse da izdržimo u tom tempu do poluvremena a ne cijelu tekmu, ja mislim da je njegova ideja bila da čeka grešku i onda da kontrira, ali s druge strane, grci su nam se počeli opasno šetati kroz sredinu ko da je i nemamo, a kad je Pjanke pocrvenio nije više imao ko dodati loptu u prostor, a mimo svega toga igrač manje na terenu.Tomahawk11 wrote:Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
Da je zakasnio s izmjenama jeste, ali ja mislim da je svjesno ih čuvao za kraj, jer je mislio da možemo sačuvati 2:1 ...
Selam i fala
-
Vitoo
-
detroit-mercy
#2029 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ili Gojak koji je kroz utakmice Dinama ove sezone bio veoma vidljiv menadzerima, ma jok prodace se kroz 15 minuta igre reprezentacije protiv Grcke ili ArmenijeMuhamed Đakmić wrote:Pa 3-4-3 i jeste u suštini 5-4-1, bez ijedne izmjene
Priče o menadžerisanju su debilizam, ako se najbolji igrač ekipe iz liga petice (Krunić) treba menadžerisati da bi bio u reprezentaciji, onda smo mi svjetska velesila.
-
detroit-mercy
#2030 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Onda bi svaku utakmicu reprezentacija igrala sa razlicitim igracimaEdin H. wrote:Moras pratiti formu igraca i ragovati u skladudetroit-mercy wrote:Do juce bilo koji kurac zoves mrtvog KodruCrvena Tifoza wrote:Selektore gdje ti je Kenan Kodro? Ni ona golčina protiv Atletiko Madrida nije dovoljna da momak dobije 15 minuta u dvije utakmice?
- Logovan
#2031 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma ne dao Bog nešto drugo pitati, gdje ćeš to raditi, nema smisla.Tomahawk11 wrote:Dobro, dosad je i pticama na grani jasno, Robi fulio, odnosno zakasnio sa izmjenama, da li mu je neki novinar sugerisao to?!
- P.Starck
#2032 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa ne trči uvisedo_79 wrote:Skakača?! Pa jarane on nije pretrč'o 20 metara za cijelu tekmu, onaj štoper Grčke ga stavio u džep prdno nije cijelu tekmu .... koji Džeko bolan, ono sinoć nije ni sjena Džeke .... neznam ko je sinoć igrao na Bilinom Polju, ali Džeko sigurno nije ....

Ovo je stat. iz lige nacija, i naravno da sama po sebi ništa ne znači, ali govori da osim Džeke i Šunjića smo indiferentni prema grcima što se skakanja tiče. I kad napišem da se čudim odluci da izađe Džeko a ostane na beku Višća, a grci se ubiše centrirajući, odmah se javi neki šuti-i-trpi bošnjo. Gledao sam ja Carlosa i Cordobu kako nadskaču kloceve razne ali brate to su Carlos i Cordoba, a ne Višća koji silom prilika igra beka jbg.
-
Bazinga1234
#2033 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne bih rekao da je Visca igrao beka.
-
ja71
#2034 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
U dosadasnjim utakmicama me Robi prijatno iznenadio jer je davao sansu mladjim igracima i nije (kao Mesa) uvijek izvodio najjaci sastav nego je npr. protiv Armenije izasao u slabijem sastavu sto se pokazalo dovoljnim.
Takodje mi se dopalo sto je poceo zavoditi red u svlacionici npr. iskljucio Begovica ili Vranjesa.
Ali ono sinoc posle crvenog je bilo razocarenje. Podsjetio me na Papeta kad smo igrali bez Kolasinca.
Posle crvenog se moralo reagovati. Cak se i moja zena pitala zasto ne mijenja neke igrace jer su ocigledno pocrkali.
Takodje mi se dopalo sto je poceo zavoditi red u svlacionici npr. iskljucio Begovica ili Vranjesa.
Ali ono sinoc posle crvenog je bilo razocarenje. Podsjetio me na Papeta kad smo igrali bez Kolasinca.
Posle crvenog se moralo reagovati. Cak se i moja zena pitala zasto ne mijenja neke igrace jer su ocigledno pocrkali.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2035 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa rekao je da je pogrijesio sto nije odmah uveo Gojaka......ja71 wrote:U dosadasnjim utakmicama me Robi prijatno iznenadio jer je davao sansu mladjim igracima i nije (kao Mesa) uvijek izvodio najjaci sastav nego je npr. protiv Armenije izasao u slabijem sastavu sto se pokazalo dovoljnim.
- luckylaka
#2036 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma trebao je on reagovati nakon 30-40 minuta kad je rezultat bio na nasoj strani a igra na njihovoj.Mislim da je rad morao uci Memisevic ,Krunic i eventualno Kodro.Ali jbga bilo pa proslo.Idemo dalje.ja71 wrote:U dosadasnjim utakmicama me Robi prijatno iznenadio jer je davao sansu mladjim igracima i nije (kao Mesa) uvijek izvodio najjaci sastav nego je npr. protiv Armenije izasao u slabijem sastavu sto se pokazalo dovoljnim.
- P.Starck
#2037 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ako ne tad, sigurno minut nakon crvenog kartonaluckylaka wrote: Ma trebao je on reagovati nakon 30-40 minuta kad je rezultat bio na nasoj strani a igra na njihovoj.Mislim da je rad morao uci Memisevic ,Krunic i eventualno Kodro.Ali jbga bilo pa proslo.Idemo dalje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2038 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nađite trenera koji bi mijenjao nakon 40 minuta na 2-0 za njega, a da nije povreda u pitanju.
- P.Starck
#2039 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma nađi trenera koji ni ne trepne nakon crvenog kartona playmakera + ekipa evidentno sa padom u igri, posebno nakon penala.Tomahawk11 wrote:Nađite trenera koji bi mijenjao nakon 40 minuta na 2-0 za njega, a da nije povreda u pitanju.
Al na to sve on pravi prvu zamjenu u 80 min. Zatvara utakmicu mijenjajući Duljevića sa Miloševićem? WTF
Što reče bilo pa prošlo, ali me najviše nervira mentalitet "ne talasaj". Ne prozivaj. Ne komentariši.
Znaš li koga komentarišeš? Znaš li gdje je on sve igrao. Ti gledao utakmicu pa komentarišeš, a ne znaš šta je rekao ovaj u svlačionici, koliko onaj kašlje, da je onaj zaljubljen. Pa utakmica i jest mjerilo i to jedino mjerilo. E jbg. I kada da se zatalasa? Kad izgubimo priliku i za baraž. Jbm ti baraž više.
- Edin H.
#2040 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jok nego cu komentarisati pa da me mrak pojede.P.Starck wrote: Što reče bilo pa prošlo, ali me najviše nervira mentalitet "ne talasaj". Ne prozivaj. Ne komentariši.
Tishu i mirna Bosna
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2041 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ako si pratio, mogao si vidjeti da je taj problem detektovan.P.Starck wrote:Ma nađi trenera koji ni ne trepne nakon crvenog kartona playmakera + ekipa evidentno sa padom u igri, posebno nakon penala.Tomahawk11 wrote:Nađite trenera koji bi mijenjao nakon 40 minuta na 2-0 za njega, a da nije povreda u pitanju.
Al na to sve on pravi prvu zamjenu u 80 min. Zatvara utakmicu mijenjajući Duljevića sa Miloševićem? WTF
Što reče bilo pa prošlo, ali me najviše nervira mentalitet "ne talasaj". Ne prozivaj. Ne komentariši.
Znaš li koga komentarišeš? Znaš li gdje je on sve igrao. Ti gledao utakmicu pa komentarišeš, a ne znaš šta je rekao ovaj u svlačionici, koliko onaj kašlje, da je onaj zaljubljen. Pa utakmica i jest mjerilo i to jedino mjerilo. E jbg. I kada da se zatalasa? Kad izgubimo priliku i za baraž. Jbm ti baraž više.
Ja sam se ovdje osvrnuo na nebulozu sa izmjenama nakon pola sata ili 40 minuta.
Talasati je trebao prvo onaj ko je odmah poslije utakmice selektoru postavljao pitanja uživo, na terenu.
Talasati su trebali mediji. Jok, kod nas je medijska javnost operisana od toga.
- Edin H.
#2042 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Obrati paznju na moj post iznadTomahawk11 wrote: Ako si pratio, mogao si vidjeti da je taj problem detektovan.
Talasati je trebao prvo onaj ko je odmah poslije utakmice selektoru postavljao pitanja uživo, na terenu.
Talasati su trebali mediji. Jok, kod nas je medijska javnost operisana od toga.
Moraju ljudi od necega zivjeti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2043 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Vidio. Sve znaš/znamEdin H. wrote:Obrati paznju na moj post iznadTomahawk11 wrote: Ako si pratio, mogao si vidjeti da je taj problem detektovan.
Talasati su trebali mediji. Jok, kod nas je medijska javnost operisana od toga.![]()
Moraju ljudi od necega zivjeti
- Edin H.
#2044 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nego sta mislite zasto Robi nije reagovao nakon crvenog?
Zato sto ne vjeruje igracima sa klupe?
Zato sto je smatrao da nema adekvatnu zamjenu?
Zato sto ga je strah Dulje ili Dzeke?
Uspavao se?
Uspavao se?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2045 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Čuvao zamjene za zadnje minute.Edin H. wrote:Nego sta mislite zasto Robi nije reagovao nakon crvenog?
Uspavao se?
Da ukrade malo vremena.
Konto nećemo ga primiti.
Zato što se teško upada u prvi tim, još teže ispada.
Džeku će teško mijenjati dok igra i to pokazuje da muda kapitena izvesti ako je to potrebno.
- Edin H.
#2046 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa imao je vadionu za poslije da je Dzeko igrao pod lijekovima.Tomahawk11 wrote:Čuvao zamjene za zadnje minute.Edin H. wrote:Nego sta mislite zasto Robi nije reagovao nakon crvenog?
Uspavao se?
Da ukrade malo vremena.
Konto nećemo ga primiti.
Zato što se teško upada u prvi tim, još teže ispada.
Džeku će teško mijenjati dok igra i to pokazuje da muda kapitena izvesti ako je to potrebno.
A mozda bi ga Dzeko izofirao ko Keppa Mauizio Sarrija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2047 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Meni to pogotovo nije jasno da ga nije zamijenio poslije crvenog.
Imaš 2-1, igrača manje i napadača koji je pod inekcijama na terenu.
Nema se šta ljutiti, mijenjaj ga
- Edin H.
#2048 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Lijepi strah i strahopostovanjeTomahawk11 wrote:Meni to pogotovo nije jasno da ga nije zamijenio poslije crvenog.
- manijak1
#2049 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Najlakše je biti pametan na kraju.
Koliko sam ja vidio prvi koji su trebali biti zamijenjeni na početku drugog dijela igre su Džeko i Višća , Džeko nikad gori u duel igri , Višća ispuho gore od Duljevića , penal i jest i nije , ali Pjanić je baš katastrofalna greška majmuna sudije.
Dobro smo prošli kad se sve posloži , Šunjić direktni krivac za oba gola Kipranina sa Cipra, tj. ulitanih Grka.
I Finci su baš nezgodni....prije ćemo uzet Italiju nego njih.
Koliko sam ja vidio prvi koji su trebali biti zamijenjeni na početku drugog dijela igre su Džeko i Višća , Džeko nikad gori u duel igri , Višća ispuho gore od Duljevića , penal i jest i nije , ali Pjanić je baš katastrofalna greška majmuna sudije.
Dobro smo prošli kad se sve posloži , Šunjić direktni krivac za oba gola Kipranina sa Cipra, tj. ulitanih Grka.
I Finci su baš nezgodni....prije ćemo uzet Italiju nego njih.
- AmiĐa_Idriz
#2050 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Morao je on osvježiti vezni red i da je ostao Pjanić, a kamoli nakon njegovog izlaska. Previše se umor osjetio među igračima. Recimo Gojak, ili neko sa jakim plućima. Kakav Kodro.