Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Josip321 wrote:Vidim da spominjete SAD-e i nogomet.
Danas slucajno naleti na Fox Soccer FB stranicu. I kazu, Hrvatska u finalu a velika kao Oregon i ima stanovnika kao neka druga, nebitno ... I onda nekoliko komentara procitam gdje se ljudi zale kako nikada nece biti sila u nogometu jer je nogomet kod njih sport za bogatu djecu, odnosno spominju cesto u komentarima: pay then play
Oregon je koliko znam daleko veći od Hrvatske... Može biti jedino da si obrnuo - populacije bi im mogle biti slične...
A što se tiče Amerikanaca - joj kako su oni naopaki po tom pitanju... Fudbal je svugdje sport prvenstveno za one iz siromašnih slojeva i sa margine, a kod njih eto za bogatu djecu Svašta...
Gdje su poznati ruski huligani?
Nijednu vijest o navijackim sukobima nisam procitao u ovih mjesec dana, a novinari jedva cekaju da napumpaju informacije o neredima u sportu.
al-em wrote:Gdje su poznati ruski huligani?
Nijednu vijest o navijackim sukobima nisam procitao u ovih mjesec dana, a novinari jedva cekaju da napumpaju informacije o neredima u sportu.
Danas slucajno naleti na Fox Soccer FB stranicu. I kazu, Hrvatska u finalu a velika kao Oregon i ima stanovnika kao neka druga, nebitno ... I onda nekoliko komentara procitam gdje se ljudi zale kako nikada nece biti sila u nogometu jer je nogomet kod njih sport za bogatu djecu, odnosno spominju cesto u komentarima: pay then play
Oregon je koliko znam daleko veći od Hrvatske... Može biti jedino da si obrnuo - populacije bi im mogle biti slične...
A što se tiče Amerikanaca - joj kako su oni naopaki po tom pitanju... Fudbal je svugdje sport prvenstveno za one iz siromašnih slojeva i sa margine, a kod njih eto za bogatu djecu Svašta...
Oregon je ogroman. Kazu da je bosna otprilike ko zapadna virginija. Hrvatska nije puno veca
Nije bolan, bogati igraju ono pedersko sranje, lacrosse.
I cim se crnci pocnu zanimati za to oni ce odustati jer ce ih ovi usiti. Ja, ima i ono jos pederskije, golf.
I cim se crnci pocnu zanimati za to oni ce odustati jer ce ih ovi usiti. Ja, ima i ono jos pederskije, golf.
Jeste za bogatu ako hoces da nesto napravis od sebe. Nemaju neke akademije, tako da roditelji moraju ulagati velike pare da bi im sin mozda postao Pulisic. Znam dvojicu nasi koji tako guraju svoje sinove, koliko su para potrosili mogli su upisati po tri puta na Harvard. Al jebiga, sa 13 godina primjetila ih akademija Liverpula, Bayerna pa su bili pozvani preko bare. Ali da bi mogli tako nesto postici u Americi, roditelji su ti koji moraju grdne pare davati, nema organizovane akademije od strane US saveza.
Jeste za bogatu ako hoces da nesto napravis od sebe. Nemaju neke akademije, tako da roditelji moraju ulagati velike pare da bi im sin mozda postao Pulisic. Znam dvojicu nasi koji tako guraju svoje sinove, koliko su para potrosili mogli su upisati po tri puta na Harvard. Al jebiga, sa 13 godina primjetila ih akademija Liverpula, Bayerna pa su bili pozvani preko bare. Ali da bi mogli tako nesto postici u Americi, roditelji su ti koji moraju grdne pare davati, nema organizovane akademije od strane US saveza.
Fudo387 wrote:
Pa dje ih je primjetila akademija liverpula?
Kada sam napisao da nemaju neke akademije, mislio sam na savez. Pa bogati salju djecu u privatne akadmije koje su povezani sa evropskim klubovima. Pa onda ako su iole dobri sa 12, 13 godina klub ih pozove preko ljeto da treniraju sa njima. Kao sto je Pulisica Borusija zovnula a do tada americki savez nije znao o njemu. Ili barem po pricama, znali bi da su slasali njegovog oca koji im je slao pisma, video i molio da dodju i vide kako njegov sin igra. I zato Ameri kazu ako nemas para da se uclanis u privatnu akademiju tesko da ces postati neko i nesto. Oni zele da savez otvori svoje akademije, sirom amerike, pogotovo u dijelovima gdje zive imigranti i siromasniji, da njima dadnu sanse da trce za loptom pa makar svi bili kloc do kloca.
Koga zanima, ima na svaki kilometar stadion, klub, i neka ljustri. Svaka srednja skola ima klub, svaki univerzitet, more kampova...kako je Ibisevic uspio?
Ako ista zna ulozice u njega, problem je sto ih jako malo zna, nije popularno ni blizu kao drugi sportovi.
Pa jebote, vecina ni sad ne konta pravila, a kamo li da se bavi fudbalom.
Ja odem gledati, jaran mi trenira djecu u jednoj akademiji koju sponzorise tim iz evrope, nakon pola sata mi dodje da ono sve nogom nabijem.
Ne znam kako moze biti onoliko netalentovan da me ubijes. I nije to ni neka bruka para za clanstvo kako ti kazes, ni blizu troskova harvarda.
Dobila ruska bagra uređaje za praćenje, strpani u kućne pritvore, višemjesečno praćenje i snimanje na stadionima s prepoznavanjem lica. I konjska glava u krevetu
Pa se ti kur..
Ovim stranim hajvanima vjerovatno su utjerali strah od Putina još kod kuće.
Ako nisam šta propustio samo su oni argentinski kreteni napali dvojicu Hrvata i oni su uhapšeni. Masaža u Rusiji i još kad ih vrate kući.
Što se mene tiče Ameri i Kinezi ne treba da se bave fudbalom. Prestao sam pratiti olimpijadu zbog njih.. U 80 % sportova je borba između njih za prvo mjesto, jednih im ko mrava drugi od svega naprave farmu za masovnu proizvodnju
p206 wrote:Što se mene tiče Ameri i Kinezi ne treba da se bave fudbalom. Prestao sam pratiti olimpijadu zbog njih.. U 80 % sportova je borba između njih za prvo mjesto, jednih im ko mrava drugi od svega naprave farmu za masovnu proizvodnju
kod njih se djeca odluce vecinom za americke sportove i tesko da mozes i pomocu masovne proizvodnje doci do vrhunskog kvaliteta.
zato pitam jesu li i nasa djeca vec pocela forsirati americke sportove.
preventivno pospremljeni u sibir
NIsu bili ni ostali poznati huligani, poljaci, neki od hrvata, englezi i sl.
Znaju oni vrlo dobro svi da im gulag ne gine kad FSB krene hapsit.
cyprus wrote:
I kod njih je fudbal sport za sirotinju a "soker" im je za onaj malo visi sloj