21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#2026 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Josip321 wrote:Vidim da spominjete SAD-e i nogomet.
Danas slucajno naleti na Fox Soccer FB stranicu. I kazu, Hrvatska u finalu a velika kao Oregon i ima stanovnika kao neka druga, nebitno ... I onda nekoliko komentara procitam gdje se ljudi zale kako nikada nece biti sila u nogometu jer je nogomet kod njih sport za bogatu djecu, odnosno spominju cesto u komentarima: pay then play
Oregon je koliko znam daleko veći od Hrvatske... Može biti jedino da si obrnuo - populacije bi im mogle biti slične...

A što se tiče Amerikanaca - joj kako su oni naopaki po tom pitanju... Fudbal je svugdje sport prvenstveno za one iz siromašnih slojeva i sa margine, a kod njih eto za bogatu djecu :-) :-) Svašta...
al-em

#2027 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by al-em »

Gdje su poznati ruski huligani?
Nijednu vijest o navijackim sukobima nisam procitao u ovih mjesec dana, a novinari jedva cekaju da napumpaju informacije o neredima u sportu.
uglavnomja

#2028 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by uglavnomja »

al-em wrote:Gdje su poznati ruski huligani?
Nijednu vijest o navijackim sukobima nisam procitao u ovih mjesec dana, a novinari jedva cekaju da napumpaju informacije o neredima u sportu.

preventivno pospremljeni u sibir :D
Lakat Jebić

#2029 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:
Danas slucajno naleti na Fox Soccer FB stranicu. I kazu, Hrvatska u finalu a velika kao Oregon i ima stanovnika kao neka druga, nebitno ... I onda nekoliko komentara procitam gdje se ljudi zale kako nikada nece biti sila u nogometu jer je nogomet kod njih sport za bogatu djecu, odnosno spominju cesto u komentarima: pay then play
Oregon je koliko znam daleko veći od Hrvatske... Može biti jedino da si obrnuo - populacije bi im mogle biti slične...

A što se tiče Amerikanaca - joj kako su oni naopaki po tom pitanju... Fudbal je svugdje sport prvenstveno za one iz siromašnih slojeva i sa margine, a kod njih eto za bogatu djecu :-) :-) Svašta...
Oregon je ogroman. Kazu da je bosna otprilike ko zapadna virginija. Hrvatska nije puno veca
Fudo387

#2030 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Fudo387 »

Nije bolan, bogati igraju ono pedersko sranje, lacrosse.
I cim se crnci pocnu zanimati za to oni ce odustati jer ce ih ovi usiti. Ja, ima i ono jos pederskije, golf.
Jack Be Nimble

#2031 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Jack Be Nimble »

Fudo387 wrote:
I cim se crnci pocnu zanimati za to oni ce odustati jer ce ih ovi usiti. Ja, ima i ono jos pederskije, golf.
Jeste za bogatu ako hoces da nesto napravis od sebe. Nemaju neke akademije, tako da roditelji moraju ulagati velike pare da bi im sin mozda postao Pulisic. Znam dvojicu nasi koji tako guraju svoje sinove, koliko su para potrosili mogli su upisati po tri puta na Harvard. Al jebiga, sa 13 godina primjetila ih akademija Liverpula, Bayerna pa su bili pozvani preko bare. Ali da bi mogli tako nesto postici u Americi, roditelji su ti koji moraju grdne pare davati, nema organizovane akademije od strane US saveza.
Fudo387

#2032 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Fudo387 »

Jack Be Nimble wrote:
Fudo387 wrote:
Jeste za bogatu ako hoces da nesto napravis od sebe. Nemaju neke akademije, tako da roditelji moraju ulagati velike pare da bi im sin mozda postao Pulisic. Znam dvojicu nasi koji tako guraju svoje sinove, koliko su para potrosili mogli su upisati po tri puta na Harvard. Al jebiga, sa 13 godina primjetila ih akademija Liverpula, Bayerna pa su bili pozvani preko bare. Ali da bi mogli tako nesto postici u Americi, roditelji su ti koji moraju grdne pare davati, nema organizovane akademije od strane US saveza.
Pa dje ih je primjetila akademija liverpula?
Jack Be Nimble

#2033 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Jack Be Nimble »

Fudo387 wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Fudo387 wrote: Jeste za bogatu ako hoces da nesto napravis od sebe. Nemaju neke akademije, tako da roditelji moraju ulagati velike pare da bi im sin mozda postao Pulisic. Znam dvojicu nasi koji tako guraju svoje sinove, koliko su para potrosili mogli su upisati po tri puta na Harvard. Al jebiga, sa 13 godina primjetila ih akademija Liverpula, Bayerna pa su bili pozvani preko bare. Ali da bi mogli tako nesto postici u Americi, roditelji su ti koji moraju grdne pare davati, nema organizovane akademije od strane US saveza.
Pa dje ih je primjetila akademija liverpula?
Kada sam napisao da nemaju neke akademije, mislio sam na savez. Pa bogati salju djecu u privatne akadmije koje su povezani sa evropskim klubovima. Pa onda ako su iole dobri sa 12, 13 godina klub ih pozove preko ljeto da treniraju sa njima. Kao sto je Pulisica Borusija zovnula a do tada americki savez nije znao o njemu. Ili barem po pricama, znali bi da su slasali njegovog oca koji im je slao pisma, video i molio da dodju i vide kako njegov sin igra. I zato Ameri kazu ako nemas para da se uclanis u privatnu akademiju tesko da ces postati neko i nesto. Oni zele da savez otvori svoje akademije, sirom amerike, pogotovo u dijelovima gdje zive imigranti i siromasniji, da njima dadnu sanse da trce za loptom pa makar svi bili kloc do kloca.
Fudo387

#2034 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Fudo387 »

Koga zanima, ima na svaki kilometar stadion, klub, i neka ljustri. Svaka srednja skola ima klub, svaki univerzitet, more kampova...kako je Ibisevic uspio?
Ako ista zna ulozice u njega, problem je sto ih jako malo zna, nije popularno ni blizu kao drugi sportovi.
Pa jebote, vecina ni sad ne konta pravila, a kamo li da se bavi fudbalom.
Ja odem gledati, jaran mi trenira djecu u jednoj akademiji koju sponzorise tim iz evrope, nakon pola sata mi dodje da ono sve nogom nabijem.
Ne znam kako moze biti onoliko netalentovan da me ubijes. I nije to ni neka bruka para za clanstvo kako ti kazes, ni blizu troskova harvarda.
klosar pravi

#2035 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by klosar pravi »

Spavajte
°u°

#2036 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

Dobila ruska bagra uređaje za praćenje, strpani u kućne pritvore, višemjesečno praćenje i snimanje na stadionima s prepoznavanjem lica. I konjska glava u krevetu :mrgreen:
Pa se ti kur..
Ovim stranim hajvanima vjerovatno su utjerali strah od Putina još kod kuće.
Ako nisam šta propustio samo su oni argentinski kreteni napali dvojicu Hrvata i oni su uhapšeni. Masaža u Rusiji i još kad ih vrate kući.
pizarro

#2037 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pizarro »

a sta u americi nasa djeca najvise treniraju?
mislim na ove generacije sto su tamo i rodjeni.
bingov buraz

#2038 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by bingov buraz »

p206 wrote:
omar little wrote:ocel imat neki super bowl imbecilitet sa pjevanjem prije tekme ko sto su poceli s lp radit?
hoće
Kažu Will Smith i neka Era Istrefi

bolje da naprave neki hologram sa akcijama sa prvenstva na centru igrališta... to bar danas ne bi trebalo biti teško
I Era sa Kosova :shock:
Pjevačice im postaju jaci brend od kifli :mrgreen:

Kompilacija pjesama za SP od prve do danas,ima dobrih
https://youtube/e4KnmsKnZjw
Labirint

#2039 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Labirint »

pizarro wrote:a sta u americi nasa djeca najvise treniraju?
Kolo :D
p206

#2040 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by p206 »

Što se mene tiče Ameri i Kinezi ne treba da se bave fudbalom. Prestao sam pratiti olimpijadu zbog njih.. U 80 % sportova je borba između njih za prvo mjesto, jednih im ko mrava drugi od svega naprave farmu za masovnu proizvodnju
°u°

#2041 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

bingov buraz wrote:
p206 wrote:
omar little wrote:ocel imat neki super bowl imbecilitet sa pjevanjem prije tekme ko sto su poceli s lp radit?
hoće
Kažu Will Smith i neka Era Istrefi

bolje da naprave neki hologram sa akcijama sa prvenstva na centru igrališta... to bar danas ne bi trebalo biti teško
I Era sa Kosova :shock:
Pjevačice im postaju jaci brend od kifli :mrgreen:

Kompilacija pjesama za SP od prve do danas,ima dobrih
https://youtube/e4KnmsKnZjw
I Dua Lipa i finale CL. U komšiluku nestašica aparata :lol:
°u°

#2042 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

Labirint wrote:
Kad opletu sitno čikaško, oždriblaj ga :D
pirmin

#2043 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pirmin »

Pitanje za ove sto zive na ostrvu:
Kako je zenska populacija prezivjela ovo prvenstvo?
Citam da je nasilje poslje svakog sve ucestalije.
insomnia78

#2044 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by insomnia78 »

Labirint wrote:
A jbt :lol: :lol: :lol: :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#2045 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Zavisi imal nargile kod Trumpa.
pizarro

#2046 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pizarro »

p206 wrote:Što se mene tiče Ameri i Kinezi ne treba da se bave fudbalom. Prestao sam pratiti olimpijadu zbog njih.. U 80 % sportova je borba između njih za prvo mjesto, jednih im ko mrava drugi od svega naprave farmu za masovnu proizvodnju
kod njih se djeca odluce vecinom za americke sportove i tesko da mozes i pomocu masovne proizvodnje doci do vrhunskog kvaliteta.
zato pitam jesu li i nasa djeca vec pocela forsirati americke sportove.
Russki

#2047 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Russki »

uglavnomja wrote:

preventivno pospremljeni u sibir :D
:lol: :lol:

NIsu bili ni ostali poznati huligani, poljaci, neki od hrvata, englezi i sl.

Znaju oni vrlo dobro svi da im gulag ne gine kad FSB krene hapsit.
pizarro

#2048 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pizarro »

navodno argentina i sampaoli raskidaju ugovor, odsteta oko 2 miliona $.
muhafuca

#2049 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by muhafuca »

cyprus wrote: A što se tiče Amerikanaca - joj kako su oni naopaki po tom pitanju... Fudbal je svugdje sport prvenstveno za one iz siromašnih slojeva i sa margine, a kod njih eto za bogatu djecu :-) :-) Svašta...
I kod njih je fudbal :D sport za sirotinju a "soker" im je za onaj malo visi sloj
zomri

#2050 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by zomri »

Koliko je stopera popilo crveni karton na prvenstvu? Onako na prvu ni blizu kao prošlih prvenstava.
Locked