Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
r_faruk
#2026 Re: Bitcoins
prije par mjeseci je bilo dosta valuta koje su kostale <0.02 $, sada su sve oko 1$ osim 4-5 valuta
- phillie
#2027 Re: Bitcoins
Znajuci sebe, ja bih znalacki odabrao 3 od te 4-5r_faruk wrote:prije par mjeseci je bilo dosta valuta koje su kostale <0.02 $, sada su sve oko 1$ osim 4-5 valuta
Frtalj investicije od ripleta
- perfekcionista1
#2028 Re: Bitcoins
Evo registrovao se na IQOPTION, uplatio novac, krenuo sa probnih 10 dolara da vidim je li sve radi i odmah problem, iako pise da je 1$ min investment oni meni ne primaju ni dolar niti 9 niti ista slicno, evo sta pise
https://ibb.co/kNYeC6
Zna li neko sta je u pitanju
edit Upalilo je da ulozim prvo dolar pa tek onda mogu ostalo.
https://ibb.co/kNYeC6
Zna li neko sta je u pitanju
edit Upalilo je da ulozim prvo dolar pa tek onda mogu ostalo.
- Dozer
#2029 Re: Bitcoins
Sta pokusavas kupiti?
Edit:
Ripple 0,96
IOTA: 5,2
@Reds, prodaj sad po 0,9+, klepi te 2+ milje profita, sacekaj danas poslijepodne ili sutra, a mozda i prekosutra, pa kupi opet po 0,7-0,8
Naravno, na 3-4 pozicije ovaj put, da se kasnije mozes igrati.
A mozes i ostaviti i cekati da dobaci na 100. Tamo negdje na ljeto
Pardon, "naljeto", po novobosanskom
Edit:
Ripple 0,96
IOTA: 5,2
@Reds, prodaj sad po 0,9+, klepi te 2+ milje profita, sacekaj danas poslijepodne ili sutra, a mozda i prekosutra, pa kupi opet po 0,7-0,8
Naravno, na 3-4 pozicije ovaj put, da se kasnije mozes igrati.
A mozes i ostaviti i cekati da dobaci na 100. Tamo negdje na ljeto
Pardon, "naljeto", po novobosanskom
Last edited by Dozer on 21/12/2017 13:40, edited 1 time in total.
- phillie
#2030 Re: Bitcoins
Ne vidjeh je prije hahaha odlicnaHendrix wrote:![]()
- perfekcionista1
#2031 Re: Bitcoins
Ulozio simbolicnih 100 dolara na bitcoin, iotu i ripple, za sad gubim na svim stranama. Realno jedino od ripple ocekujem neki profit jer ima neki rast u zadnje vrijeme, ovo daj Boze
-
r_faruk
#2032 Re: Bitcoins
Doge samo sto nije nakucao na milijardu marcetcap..... otisao je 100% u mjesec dana
sada je 0.008 dolara...
sada je 0.008 dolara...
-
mega_mashcine
#2033 Re: Bitcoins
evo ripple po prvi put dostigao vrijednost od 1$

-
AsharaK
#2034 Re: Bitcoins
Evo ripple probio je 1$ .
Prvi put čujem za doge, može li nešto više o njemu?
Prvi put čujem za doge, može li nešto više o njemu?
-
gidra
#2035 Re: Bitcoins
probi i Ripple granicu od 1$
Očekivao sam ga iza Nove godine oko 1$ ali evo poranio
Očekivao sam ga iza Nove godine oko 1$ ali evo poranio
- perfekcionista1
#2036 Re: Bitcoins
Ulozio sam tacno 22$ na Ripple, vidim evo da je narastao na 1$ a svejedno sam u minusu 7,41%. U cemu je poenta?
-
AsharaK
#2037 Re: Bitcoins
Jer si ga kupio po većoj cijeni od trenutne.perfekcionista1 wrote:Ulozio sam tacno 22$ na Ripple, vidim evo da je narastao na 1$ a svejedno sam u minusu 7,41%. U cemu je poenta?
-
Nisam_fin
#2038 Re: Bitcoins
Raja, moze mi neko na pp objasniti ili i ovdje cak kako u 3 koraka u BiH doci najbzbjednije i najjednostavnije do bitcoina i trgovanja na Binance ili gdje sta vec?
Hvala
Hvala
-
mega_mashcine
#2039 Re: Bitcoins
jer ga ne placas po trenutnoj njegovoj cijeni, nego po većoj. Npr. sad je njegova cijena 1$, ti ces ga kupiti kao da je ~1,05$, i uz to ćeš još platiti 10% provizije..perfekcionista1 wrote:Ulozio sam tacno 22$ na Ripple, vidim evo da je narastao na 1$ a svejedno sam u minusu 7,41%. U cemu je poenta?
Imaš practice account, pa se igraj sa njim dok ne skontaš sve, pa onda ulaži pravi novac.
-
gidra
#2040 Re: Bitcoins
poenta je da se ne isplati na IQOptionu trgovati kriptovalutama.perfekcionista1 wrote:Ulozio sam tacno 22$ na Ripple, vidim evo da je narastao na 1$ a svejedno sam u minusu 7,41%. U cemu je poenta?
Prvo oderali su te sa provizijom na transakciju 10%.
Druga stavar je da si ga kupio po cijeni koja je puno veća od trenutne(Stranice kao što su IQOption nisu mjenjačnice već trading platforme, berze. Imaju kupovnu (veća) i prodajnu (manja) od trenutne po kojoj se vrti tvoj altcoin). Cijenu sa kojom si ga kupio možeš vidjeti na Portfolio > Opened> Open Price
Uglavnom deru sa svih strana.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2041 Re: Bitcoins
Uskoro ce biti moguce placanje iz BIH dosta lakse nego sto je sada. Stay tuned for more info soon 
Sto se tice XRP, budite JAAKO pazljivi. Veceras izlaze sa imenom partnera, ocekuje se Amazon, Uber i slicno, cijena mozda ode do 1.5$ do vecerasnje objave, ali ako bude neka shit objava, ima da XRP rokne bas zestoko.
Sto se tice XRP, budite JAAKO pazljivi. Veceras izlaze sa imenom partnera, ocekuje se Amazon, Uber i slicno, cijena mozda ode do 1.5$ do vecerasnje objave, ali ako bude neka shit objava, ima da XRP rokne bas zestoko.
-
gidra
#2042 Re: Bitcoins
Otvoriš račun na binance.com i zapišeš ili uslikaš koja ti je BTC Deposit Address na toj mjenjačnici.Nisam_fin wrote:Raja, moze mi neko na pp objasniti ili i ovdje cak kako u 3 koraka u BiH doci najbzbjednije i najjednostavnije do bitcoina i trgovanja na Binance ili gdje sta vec?
Hvala
Onda nađeš u svom gradu nekoga ko prodaje Bitcoin, pogodite kurs i onda ti njemu keš a on tebi uplatu na tvoju depozitnu adresu i sve to uz kafu u nekoj od kafana...
- phillie
#2043 Re: Bitcoins
Hajde keru bar na 70 
- KAMI666
#2044 Re: Bitcoins
Kad veceras izlaze ove informacije, tacnije?un1ted wrote:Uskoro ce biti moguce placanje iz BIH dosta lakse nego sto je sada. Stay tuned for more info soon
Odakle ti taj info? Moze link , thx
- Dozer
#2045 Re: Bitcoins
Ja vas fakat, ali fakat, ne kotnam...un1ted wrote:Uskoro ce biti moguce placanje iz BIH dosta lakse nego sto je sada. Stay tuned for more info soon
Partneri mogu samo dici vrijednost, ali nikako je oboriti jer su oni samo novo ulaganje, a niposto oduzimanje postojece vrijednosti, pobogu....
Ovo je isto kao da sad kazete:
"Imam u dzepu 100 KM, a ako mi jaran sutra da jos 100, imacu 200. Ali, ako mi jaran ne da tih dodatnih 100, onih mojih 100 u dzepu ce postati 50".
Nigdje veze s pamecu, zar ne...?
E, isto je i s ovim.
XRP trenutno ima svoj MarketCap i trenutnu ukupnu do sada ulozenu cifru. Ta cifra se nece smanjiti ako neki novi partner ne udje u deal. Svasta...
A ove fluktuacije vrijednosti od 5-20% su samo odraz trenutnih desavanja, odnosno kupoprodaje koja se odvija. Ako neko kupi ili trazi da kupi - vrijednost raste, ako neko proda ili pokusava prodati - vrijednost opada.
Nivo rasta pada zavisi od kolicine kupovine ili prodaje.
- phillie
#2046 Re: Bitcoins
jbg nije isto kad ti je partner Amazon ili kad ti je partner GRAS 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2047 Re: Bitcoins
@Dozeru,
postoji nesto sto se zove hype. Trenutna cijena je 1$ i MOZDA JE u nju vec ukljucen novi partner ukoliko nije neko veliko ime. Cesto se desi da se hajpa neki projekat, zbog neke vijesti i kada dodje ta vijest, ne bude partner Apple, vec neki lokalni lanac trgovina i onda ide masivni dump. Bilo je primjera koliko hoces, jedan od njih je i XRP kada su u avgustu najavili masivnu konferenciju, cijena se pumpala, da bi konferencija bila obicna sprdancija i cijena se prepolovila.
Naravno da je partner dobra i pozitivna stvar, sada je samo pitanje koliko je hype i koji je partner.
Pored toga, XRP je jako manipulativan, odnosno veliki igraci, pa mozda i sami vlasnici MANIPULIRAJU CIJENOM, jer im iz nekog razloga odgovara niza cijena. Kada su se ostali probudili, i sam XRP je morao djelovati
David Schwartz
@JoelKatz
14h14 hours ago
More
In honor of #5YearsofXRP I’m doing a #live Q&A tomorrow 12/21 at 12:45pm PT to answer your questions about @Ripple and $XRP - reply to this tweet with your question and you might just get an answer! I’ll post the livestream link tomorrow before we get started.
postoji nesto sto se zove hype. Trenutna cijena je 1$ i MOZDA JE u nju vec ukljucen novi partner ukoliko nije neko veliko ime. Cesto se desi da se hajpa neki projekat, zbog neke vijesti i kada dodje ta vijest, ne bude partner Apple, vec neki lokalni lanac trgovina i onda ide masivni dump. Bilo je primjera koliko hoces, jedan od njih je i XRP kada su u avgustu najavili masivnu konferenciju, cijena se pumpala, da bi konferencija bila obicna sprdancija i cijena se prepolovila.
Naravno da je partner dobra i pozitivna stvar, sada je samo pitanje koliko je hype i koji je partner.
Pored toga, XRP je jako manipulativan, odnosno veliki igraci, pa mozda i sami vlasnici MANIPULIRAJU CIJENOM, jer im iz nekog razloga odgovara niza cijena. Kada su se ostali probudili, i sam XRP je morao djelovati
Ripple RetweetedKAMI666 wrote:Kad veceras izlaze ove informacije, tacnije?un1ted wrote:Uskoro ce biti moguce placanje iz BIH dosta lakse nego sto je sada. Stay tuned for more info soon
Odakle ti taj info? Moze link , thx
David Schwartz
@JoelKatz
14h14 hours ago
More
In honor of #5YearsofXRP I’m doing a #live Q&A tomorrow 12/21 at 12:45pm PT to answer your questions about @Ripple and $XRP - reply to this tweet with your question and you might just get an answer! I’ll post the livestream link tomorrow before we get started.
- perfekcionista1
#2048 Re: Bitcoins
Halalio sam tih 10% provizije jer se sve jednostavno zavrsava, registraciju sam zavrsio za par minuta. Ali ipak su malo pretjerali. Da li je na exmu ili gatehubu moguce kupiti po cijeni kakva zaista jeste? Gatehub sam pokusao na pocetku i sve dokumente fino im krenuo poslati za verifikaciju ali nece da ode iako sam sve uradio sto treba, pise identity error, dok na exmu kad sve popunis i posaljes pise ERROR i neki brojevi. Znaci uzas, ako nisu sposobni normalno osigurati da se verifikujem i registrujem pitam se sta ce biti kad budem trebao isplatiti novacgidra wrote:poenta je da se ne isplati na IQOptionu trgovati kriptovalutama.perfekcionista1 wrote:Ulozio sam tacno 22$ na Ripple, vidim evo da je narastao na 1$ a svejedno sam u minusu 7,41%. U cemu je poenta?
Prvo oderali su te sa provizijom na transakciju 10%.
Druga stavar je da si ga kupio po cijeni koja je puno veća od trenutne(Stranice kao što su IQOption nisu mjenjačnice već trading platforme, berze. Imaju kupovnu (veća) i prodajnu (manja) od trenutne po kojoj se vrti tvoj altcoin). Cijenu sa kojom si ga kupio možeš vidjeti na Portfolio > Opened> Open Price
Uglavnom deru sa svih strana.
-
esso_sa
#2049 Re: Bitcoins
Dozeru, koliko dugo u prosjeku traje povlacenje para na karticu sa IQ Option ? Povukao sam sve, osim nekih 15 USD koje mi iz nekog razloga ne daju da povucem pa sam ih ulozio u Ripple
Hocu da se selim negdje drugo jer fakat deru sa provizijama...
-
gidra
#2050 Re: Bitcoins
https://blog.iqoption.com/how-do-i-with ... -the-card/esso_sa wrote:Dozeru, koliko dugo u prosjeku traje povlacenje para na karticu sa IQ Option ? Povukao sam sve, osim nekih 15 USD koje mi iz nekog razloga ne daju da povucem pa sam ih ulozio u RippleHocu da se selim negdje drugo jer fakat deru sa provizijama...
Eto pojašnjeno