Čekaju se samo srpski svatovi na Baščaršiji pa da počMemo
Rat u BiH zbog referenduma?
- duh_sa_sjekirom
#2026 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ako sam dobro upratio, sve je spremno za rat.
- Dozer
#2027 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Super. Zasto se onda niste vratili na svoje?prog321 wrote:Dozer wrote:Koje godine si rodjen haveru? To sto si rodjen tamo pred rat, pa otisao, ne znaci da sad znas kako je tamo, sta ljudi pricaju i rade, itd.
Ima nas na ovom forumu vjerovatno vise rodjenih u Banjaluci nego iz Sarajeva.
Pogresnom horu pjevas.
Ali, to sto ste tamo rodjeni i sto ste otamo otisli kao djeca, i dalje ne znaci da znate sta i kako je sada tamo... Mislim...ono... Nidje veze...
-
prog321
#2028 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Vecina jos uvijek imamo imovinu tamo. Obilazim komsije i rodbinu svaki mjesec ako nisam negdje na putovanju izvan zemlje.
Cesto sam u Zagrebu pa kad idem iz Sarajeva, to je zwischen stop.
Cesto sam u Zagrebu pa kad idem iz Sarajeva, to je zwischen stop.
-
julisiz es grant
#2029 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Znači, odrkeli se poštovanja Ratka Mladića, izvinili se za zločine nad komšijama, slobodno možeš hodati po gradu u dresu reprezentacije BiH? Krasno.Dozer wrote: Ali, to sto ste tamo rodjeni i sto ste otamo otisli kao djeca, i dalje ne znaci da znate sta i kako je sada tamo... Mislim...ono... Nidje veze...
Bio sam i ja tamo iza rata, zadnji put prošle godine, i bilo mi je pravo gotivno. Ali bio sam tamo samo poslovno, pa normalno da će ljudi biti ljubazni sa mnom.
- mO k3
#2030 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
ko kaze da se nismo vratili tu smo mozda se i sretnemo nekad pred boskom prodjemo jedan pored drugoga , mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platioDozer wrote:Super. Zasto se onda niste vratili na svoje?prog321 wrote:Dozer wrote:Koje godine si rodjen haveru? To sto si rodjen tamo pred rat, pa otisao, ne znaci da sad znas kako je tamo, sta ljudi pricaju i rade, itd.
Ima nas na ovom forumu vjerovatno vise rodjenih u Banjaluci nego iz Sarajeva.
Pogresnom horu pjevas.
Ali, to sto ste tamo rodjeni i sto ste otamo otisli kao djeca, i dalje ne znaci da znate sta i kako je sada tamo... Mislim...ono... Nidje veze...
- arzuhal
#2031 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ako i jest, onda se bavi poštenim poslom, halal poslom, ne otima...mO k3 wrote:...mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platio
- mO k3
#2032 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
problem u tome sto bas te sto sam pustio u kucu znaju sa ima u kuci i bas ti nedaj boze nemira ucice u kucu i sve odnijeti ... kontasarzuhal wrote:Ako i jest, onda se bavi poštenim poslom, halal poslom, ne otima...mO k3 wrote:...mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platio
- arzuhal
#2033 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nemoj to...mO k3 wrote:problem u tome sto bas te sto sam pustio u kucu znaju sa ima u kuci i bas ti nedaj boze nemira ucice u kucu i sve odnijeti ... kontasarzuhal wrote:Ako i jest, onda se bavi poštenim poslom, halal poslom, ne otima...mO k3 wrote:...mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platio
- mO k3
#2034 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I ne radim vise 
-
prog321
#2035 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mene bi interesovalo kada bi se Dozer preselio u Banjaluku koliko bi mu trebalo da odbaci Bosanstvo ??
Jer u tom gradu nema Bosanaca.
Cudno, nema ih nigdje gdje su Srbi i Hrvati vecina.
Cudno skroz
Cudno skroz
-
dezurni_ucenik
#2036 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
mO k3 wrote:ko kaze da se nismo vratili tu smo mozda se i sretnemo nekad pred boskom prodjemo jedan pored drugoga , mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platioDozer wrote: Super. Zasto se onda niste vratili na svoje?
Mozda je zivio ko podstanar u mom stanu. Uredno placao kiriju
-
daddy-kool
#2037 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I ti ih vadiš, đe se sjeti znojnica.radostan dan wrote:
![]()
ako si mislio bit -zajeban-, moro si ovo imat ili džabe sve...
valja li ova znojnica, il adidas...
možda bolje adidas?
to samo oko jedne ruke, oko druge ću isprljati pa zamotati medicinski zavoj, od zgloba šake do lakta.
I'm adidas man myself, ali bolje ide original (turski) nike uz raybanke.
- mO k3
#2038 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa sve je moguce , mada ja mislim da dozer nije fizicki radnik ne bi imao toliko vremena da gusla ah nije ni vaznodezurni_ucenik wrote:mO k3 wrote:ko kaze da se nismo vratili tu smo mozda se i sretnemo nekad pred boskom prodjemo jedan pored drugoga , mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platioDozer wrote: Super. Zasto se onda niste vratili na svoje?
Mozda je zivio ko podstanar u mom stanu. Uredno placao kiriju
- Dozer
#2039 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja tebe posluzim u banjaluckom kaficu? Ti meni nesto tamo platio? TeskomO k3 wrote: ko kaze da se nismo vratili tu smo mozda se i sretnemo nekad pred boskom prodjemo jedan pored drugoga , mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platio
Dozer je, za tvoju informaciju, u Banja Luci svaki mjesec bar jednom, i to jos od kraja '96. Tamo poznajem masu ljudi, Srba, sa svima se uredno druzim (a nikome nista ne placam, ni privatno ni poslovno, zamisliprog321 wrote:Mene bi interesovalo kada bi se Dozer preselio u Banjaluku koliko bi mu trebalo da odbaci Bosanstvo ??
Cudno skroz
Takodjer sam i u BG, ZG, PG i SK bar po 3-4x godisnje, kao i u masi drugih mjesta bivse Juge, i sire.
I - svi oni znaju da je Dozer SAMO Bosanac.
A iznenadio bi se koliko ih Dozer poznaje u RS koji sami za sebe kazu da jesu Bosanci, i da je sve ovo sto se radi totalno sranje.
Last edited by Dozer on 05/09/2016 11:26, edited 1 time in total.
- mO k3
#2040 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa onda nisi banjalucaninDozer wrote:Ja tebe posluzim u banjaluckom kaficu? Ti meni nesto tamo platio? TeskomO k3 wrote: ko kaze da se nismo vratili tu smo mozda se i sretnemo nekad pred boskom prodjemo jedan pored drugoga , mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platio![]()
![]()
Dozer je, za tvoju informaciju, u Banja Luci svaki mjesec bar jednom, i to jos od kraja '96. Tamo poznajem masu ljudi, Srba, sa svima se uredno druzim (a nikome nista ne placam, ni privatno ni poslovno, zamisliprog321 wrote:Mene bi interesovalo kada bi se Dozer preselio u Banjaluku koliko bi mu trebalo da odbaci Bosanstvo ??
Cudno skroz), i NIKAD nisam imao ni najmanji problem ni sa kim i nigdje.
A iznenadio bi se koliko ih Dozer tamo poznaje koji sami za sebe kazu da jesu Bosanci, i da je sve ovo sto se radi totalno sranje.
sa kim ja pricam allahu dragi ....
Nego sta su nego bosanci ti banjalucani , nisu valjda klingonci ??
-
julisiz es grant
#2041 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Onda je sve jasno...tamo si nji'ov, vamo si BosanacDozer wrote: Dozer je, za tvoju informaciju, u Banja Luci svaki mjesec bar jednom, i to jos od kraja '96.
-
prog321
#2042 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Posjeta je jedno a zivit tamo nesto sasvim drugo.

- ABH017
#2043 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ma možeš ti reći šta hod hoćeš.Bodkin wrote:I tebi mogu reci sto i njemu. I onda je svizac zamotao cokoladu u folijuABH017 wrote:
Sigurno! @hAZNADAR je u pravu.
A ako ćeš cjepidlačiti, koliki procenat među Srbima i Hrvatima i koliko prostora u njihovim nacionalnim politikama, nađeš za multietičnost, toliki, a možda i manji, procenat Bošnjaka ćeš naći, koji su za etnički čistu Bošnjačku BiH.
O nacionalnoj, pogotovo "velikobošnjačkoj", politici je smiješno i pričati.
Možeš reći i da je Dobrica Ćosić zamotao memorandum u foliju. To je tvoje mišljenje. Činjenice govore nešto deseto.
Bošnjaci nisu išli ni u Srbiju ni u Hrvatsku da ratuju, niti su ikad sanjali o tome da pripoje sebi dio tuđe države, a kamo li da su vojno napadali.
-
dezurni_ucenik
#2044 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Raspravljate se sa likom kojem su glavne teme depopulacija stanovnistva i vanzemaljci.
- Dozer
#2045 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne znam otkud ti uopste ideja da sam ja banjalucanin...mO k3 wrote:Pa onda nisi banjalucaninDozer wrote:Ja tebe posluzim u banjaluckom kaficu? Ti meni nesto tamo platio? TeskomO k3 wrote: ko kaze da se nismo vratili tu smo mozda se i sretnemo nekad pred boskom prodjemo jedan pored drugoga , mozda me i posluzis u nekome kaficu , mozda si mi i kucu zidao , plocice postavljao i ja ti sve uredno platio![]()
![]()
Cudno skroz), i NIKAD nisam imao ni najmanji problem ni sa kim i nigdje.
A iznenadio bi se koliko ih Dozer tamo poznaje koji sami za sebe kazu da jesu Bosanci, i da je sve ovo sto se radi totalno sranje.
sa kim ja pricam allahu dragi ....
Nego sta su nego bosanci ti banjalucani , nisu valjda klingonci ??
-
julisiz es grant
#2046 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
A inače jako poslovan čovjek, kako se predstavlja, koji od silnog posla ima vremena da se bavi tim glupostimadezurni_ucenik wrote:Raspravljate se sa likom kojem su glavne teme depopulacija stanovnistva i vanzemaljci.
- Dozer
#2047 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovaj Forum, ako nisi znao, ima i neke opcije poput "View User's Posts"...dezurni_ucenik wrote:Raspravljate se sa likom kojem su glavne teme depopulacija stanovnistva i vanzemaljci.

- mO k3
#2048 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
@dozer nisi ti los momak , ali ponekad izvuces gusle i volis zaguslati
Ziv ti meni bio ..
Ziv ti meni bio ..
- seln
#2049 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jesam li negdje napisao da si ljubitelj Covica (treba biti dooobro zatucan, pa biti ljubitelj tog hrsuzbase)?tututuuuu wrote:seln wrote:Kao sto kazes, Bosna bi mogla savrseno funkcionirati kao multinacionalna/multinarodna drzava....tututuuuu wrote:
tu su kampanju imali Bosnjaci... a i sam sam o tome pricao... da im se izricito govorilo da se ne izjasne Bosancima i Hercegovcima. I sta sad oni hoce? Meni niko nista nije trebao reci... Problem je samo kad jedan svoj stav namece onom drugom... Nema nikakvog razloga sto H/B/S ne bi mogli funkcionirati i drzava. Problem je kad jedan od ovih one druge pocne vrijedjati, odredjivati ima sta su oni po nekakvom vlastitom vidjenu itd... To je izvor problema... Nije BiH jedina multinacionalna, odnosno multinarodna drzava.
kad ne bi nacija/narod bili alfa i omega svih politickih odluka.
Eto, zar neprikosnoveni vodja tvog naroda (Bakir nema ni priblizno toliku podrsku medju Bosnjacima) ne izdaje fetve ko je Hrvat, a ko nije?
Ja licno nisam pristalica neke uniformnosti, gdje svi moramo biti Bosanci, i to iz jednog konkretnog razloga: volim sarenilo, volim nase male razlike, to je ono sto cini posebnost Bosne.
Dakle, nije problem ni Srbin ni Hrvat (a bogami ni Bosnjak) toliko dugo dok taj S/H/B ne zahtjeva specijalni tretman, posebna prava, ekskluzivnu teritoriju i td.
A ti znas da sam ja ljubitelj Covica? A Covic i HDZ sto ima takvu podrsku kad Hrvata je samo iz razloga sto smo kao narod najmalobrojniji i sto nas se preglasava (ala Komsic), sto se ne mjesta predidjena za Hrvate postavljaju Bosnjaci, koji se prigodno za tu potrebu izjasne Hrvatima itd... Covic kao politicar to samo koristi... Tako da komotno mozes tu monolitnost hrvatske politicke opcije zahvaliti Bosnjacima i bosnjackoj politici. Pa i dio zblizavanja s Dodikom.
Slazem se da ne treba specijalan tretman, oko toga se mozemo sloziti. Ali to znaci kako ni povlasten status tako ni neravnopravan status... Ali opet je problem prakse, sto ce jedan reci da je povlasten a drugi da nije ni ravnopravan...
A to za monolitnost ipak necu uzeti zdravo za gotovo, jer supremciju nisu izmislili Bosnjaci.
Provodi se svuda gdje je jedan narod vecina.
-
dezurni_ucenik
#2050 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
dozer bosanski Alex Jones