Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
drndalo

#2026 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Ripicipi wrote:Ti hoce da kazes da je njima otvaranje firmi bila primarna stvar, a kupovina nekretnina onako usput dosla :-)
Ne, upravo je suprotno, firme su otvarali SAMO I ISKLJUCIVO da bi dosli do nekretnina, a svi znamo da stranci ne mogu kupovati nekretnine ako nema reciprociteta, A NEMA GA.
Stvar je tako jasna da mi je nejasno kako neko ne konta ili bolje receno nece da konta.
Najbolje o tome govori podatak da je 80% firmi fiktivno i da su osnovane samo da bi varali zakon i kupovali nekretnine jer ih drugacije i ne mogu kupiti.
Znaci vazinji je zakon koji ne sluzi za nista nego dobrobit i razvitak ekonomije. Kako cete vi kupiti nesto u Dubaju za recimo 2, 3 miliona dolara mozes kupiti stancic u Dubaju. I vi ste zabrinuti o reciprocitetu? Kao eto vi bi zelijeli da kupujete u Emiratima nesto ali nemozete. BTW sa Emiratima imate reciprocitet mozda sa Kuwajtom nemate. A koji ce Bosanac kupiti nesto u Kuwajtu? Ili u Saudijskoj Arabiji. Tih ljudi ima mozda 2 ili 3 u cijeloh BiH ili maximalno 10. I radi tih 10 ljudi ce se kociti arapske investicije koje se broje u miljardima. :-)

Holandjani to nazivaju "jebanju mrava" Vi bi jebali malo mrave i trazili neku pravdu a nemate para da u svojoj zemlji rijesite problem smoga. Nemozete zivijeti 3 mjeseca jer svako zivi lozi drva jer nema za plina a vi ste zabrinuti zasto nemozete kupiti nekretnine u Kuwajtu i Saudijskoj Arabiji. A najbogatiji Bosnjaci imaju nekretninu u Neumu ili max Makarskoj. :D
Ti ocito nemas pojma sta je investicija, i sta se kao takva moze smatrati u privredi bilo koje zemlje... Bez obzira sto si ti ocito nanisanio da uvalis nekih 5 dunuma dedovine arapima za velike pare pa da mozes u Holandiji hadzijati, i otici na 5-6 koncerata AlDina, Merlina, Harija, i jos ponekoga... Jer sva ti se prica svodi na zasto arap preko firme makar i fiktivne, ne bi mogao kupiti privatnu zemlju, npr. od tebe ili mene...? Ma koliko bi to tebi bilo korisno, mozda, to niti mora biti korisno zemlji, niti je investicija... Tako da su te investicije diskutabilne, posebno u milijardama... Cak i da meni neki od njih izbroji milijardu-dvije za mojih xx dunuma, to za BiH nije i ne moze biti investicija...

Posto volis srati po mjestu gdje si rodjen, da ne kazem domovini, ponovicu sto rekoh ranije:
drndalo wrote:
Obicno je po mom iskustvu i najcesce mentalna bijeda onaj koji stalno istice svoje blagostanje, i "nasu bijedu"... Ti bogat, ti hadzija, ti Tito, ti dionice, ti Dubai, ti Pegamber mozda??? Ne znas ni s kim pricas, niti koliko ko s druge strane ima, i s kojim se problemima u zemlji pokusava boriti, za razliku od tebe koji nisi nasao za shodno da kuci zaposlis 4-5 ljudi po 300 €, umjesto sto placas zeljakinjama po 50€/metak...
Dakle mi ne znamo, ti znas, zasto ne pomognes zemlji, zaposlis x ljudi, das im hljeb, i jos i sebi uzmes extra profit...? Odmah bi nam 5 arapa manje trebalo...

Apsolutno je nebitno da li iko ima i hoce kupiti nekretninu tamo, ukoliko zakonski to nije moguce, onda isti takav slucaj biva i ovdje, barem dok se ne izglasa jednostrano odustajanje od tog reciprociteta. Ako to nije ukinuto, a nije, nije legalno. I koristenje rupe u zakonu i administraciji nisu opravdanje za zaobilazenje duha i intencije zakona... A to je da neki Mohhamad Inb ben Tup moze doci kao turista u hotel, ali da ne moze biti kucevlasnik. Ako taj isti napravi hotel, i bude dovlacio svojih 127.000 suzemljaka da trose pare, to je druga prica...
Sanjarko

#2027 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ripicipi wrote:
Dobro, ne krse zakon, ali ga varaju, moRe l' tako?

Je l' legalno udati/ozeniti se samo zbog papira??
Hoces li dobiti papire ako vide da si se ozenio samo zbog njih?
Oni krše zakon o sjedištu firme i to se treba sankcionisati. Taj zakon krše i pojedini građani BiH i tu ne treba imati pardona, ja ne vidim u čemu je problem. Kupovina nekretnina putem firmi je drugi par rukava.

Taj primjer o ženidbi/udaji zbog papira baš i nema smisla u ovom slučaju. Više bi imalo smisla da se oženiš nekom njemicom te da prijaviš kao mjesto boravka krivu adresu. Policija dođe da provjeri da li si na toj adresi i utvrdi da takve osobe nema na toj adresi...shodno njihovom zakonu možeš snositi posljedice ali to nije dokaz da si se oženio radi paipira.
Ne kontam, sta ak se zene, to zabranjeno zakonski.
Zene se i da ostane penzija itd. nekome, cak izmedzu sebe, rod rodzeni.
Ne kontam, nije zakonski zabranjeno. Cak su mnogi i prije toga rod zenili i bez ovoga svega.
Eno Ajnstajn primjerice rodicu ozenio itd.

Najbolje hajmo zakon o cistoci rase uvest i slicno sve, i odredzivat sve.
Jednoumlje uvest.

Nesto treba uvest i zakonski regulisat al jednoumlje. :-)
Sanjarko

#2028 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: Ne kontam, sta ak se zene, to zabranjeno zakonski.
Ne kontam, nije zakonski zabranjeno. Cak su mnogi i prije toga rod zenili i bez ovoga svega.

Jednoumlje uvest.

Evo malo za investicije.
Jel mital u zenicu ulozio. Jest. Znaci investiro.
E sad jel iznijeo profit koji je zaradio nekoliko puta veci od investicije jest.
Hocel zatvorit zeljezaru, mozda, ak mu se ne bu isplatila vise.

Tako bas ni te investicije nisu bas kak se misli crno-bijelo, nego nesto izmedzu.
Ulozis malo da bi iskoristavao i izvukao profit.
Fakticki kolonijalizam samo putem kapitalizma itd.

Sto se tice naseljavanja, pa ak hoce nek se i nasele, ako smo nemocni, losi, pokvareni itd. i treba da se neko drugi bolji itd. naseli, sto ne.
Evo i mi svi ovda naseljavamo citav svijet od Amerike do Novog Zelanda.

Al ono vas ce neko za ista pitat.
Narod za nest pitaju. :lol:

Reko je dr, pr, mr Tudzmo sta ste. Stoka sitnog zuba.
drndalo

#2029 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ne kontam, sta ak se zene, to zabranjeno zakonski.

Jednoumlje uvest.

Evo malo za investicije.
Jel mital u zenicu ulozio. Jest. Znaci investiro.
E sad jel iznijeo profit koji je zaradio nekoliko puta veci od investicije jest.
Hocel zatvorit zeljezaru, mozda, ak mu se ne bu isplatila vise.

Tako bas ni te investicije nisu bas kak se misli crno-bijelo, nego nesto izmedzu.
Ulozis malo da bi iskoristavao i izvukao profit.
Fakticki kolonijalizam samo putem kapitalizma itd.

Sto se tice naseljavanja, pa ak hoce nek se i nasele, ako smo nemocni, losi, pokvareni itd. i treba da se neko drugi bolji itd. naseli, sto ne.
Evo i mi svi ovda naseljavamo citav svijet od Amerike do Novog Zelanda.

Al ono vas ce neko za ista pitat.
Narod za nest pitaju. :lol:

Reko je dr, pr, mr Tudzmo sta ste. Stoka sitnog zuba.
Cekaj, kakvu ti potrojenu licnost imas pa sam sebi solo repliciras post za postom...? :mrgreen:
Sanjarko

#2030 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

drndalo wrote: Cekaj, kakvu ti potrojenu licnost imas pa sam sebi solo repliciras post za postom...? :mrgreen:
:lol:

Pa kreativnu. :lol:
Ja svaki dan izbacim po minimalno 5-6 ideja itd.
Ne mogu sve ni popisat koliko sam kreativan.
Evo juce i danas na demografiji radio, prije 15tak dana samo zabiljezio nesto o tome, i reko poslije cu, reko malo kafa, malo net i zaboravio na to, a juce slucajno to vidio da nisam nist odradio o tome.
Danas odradio nest, al ni to nije blizu onog sta sam htjeo o tome pisat, sta sam razmisljao, skontao itd.

Ovo radim da povezem svoje postove i misao, a da ne editiram stalno. :lol:

Jbt nimalo kreativnosti, samo jednoumnost. :lol:

Da vidis sve sta sam Ja smislio za ovih oko 9 godina. Ideja itd. ko Tesla, da Vinci i ostali.
Bili su oni vrh, al i kreativnost moja, je. :-) Da se zamanta.
Gdje je sta sam citav zivot uradio samo nisam imo nista da biljezim ideje, pjesme, igre itd.

Jbg nadaren tak, sta cu.
Ne tvrdim visa intaligencija il da sam kreativniji od ostalih, al da vidis sveski i sveski.
Tomovi, Gomila. :lol:

Al jbg podvojen, lud itd. zato su mi i pukli F23 kad sam im reko da vidim svoja krvna zrnca i sve drugo sta sam im reko.
sarlo

#2031 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sarlo »

Vizionar 1985 wrote:
drndalo wrote: Cekaj, kakvu ti potrojenu licnost imas pa sam sebi solo repliciras post za postom...? :mrgreen:

Evo juce i danas na demografiji radio, prije 15tak dana samo zabiljezio nesto o tome, i reko poslije cu, reko malo kafa, malo net i zaboravio na to, a juce slucajno to vidio da nisam nist odradio o tome.
Danas odradio nest, al ni to nije blizu onog sta sam htjeo o tome pisat, sta sam razmisljao, skontao itd.

Da vidis sve sta sam Ja smislio za ovih oko 9 godina. Ideja itd. ko Tesla, da Vinci i ostali.
Gdje je sta sam citav zivot uradio samo nisam imo nista da biljezim ideje, pjesme, igre itd.

Jbg nadaren tak, sta cu.
Ne tvrdim visa intaligencija il da sam kreativniji od ostalih, al da vidis sveski i sveski.

Al jbg podvojen, lud itd. zato su mi i pukli F23 kad sam im reko da vidim svoja krvna zrnca i sve drugo sta sam im reko.
Svaka cast na genijalnosti, kreativnosti, lucidnosti i drugom. I Tesli i Da Vinciju takodje.
Usprkos genijalnosti moras biti na pravoj stravi.Ovo je treca agresija na Bosnu i Hercegovinu.
Borba za casnu i pravednu stvar nema alternativu.

I jos nesto...dj i dz su posebni glasovi, i treba ih razlikovati u pisanju i govoru.
Sanjarko

#2032 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:

Jbg nadaren tak, sta cu.

Zaboravio o tome. I sta sam jos svega zaboravio citav zivot :-) Ideja, razmisljanja itd. bruka.
Ne mogu sve zapamtit jos imam i slabo pamcenje i problem sa pamcenjem.

Jos sestra mi istrgla iz sveske sto bi suhim zlatom platile elite, mocnici.
Kartica mi se izbrisala sa 280 dokumenata u kojim je bilo pribiljezeno mozda oko hiljadu ideja itd.
Jer mi stara nije htjela dat pare da kupim stik i diskove, da ocitam karticu na komp.
Ja u mob karticu i puf nestade sve.
Sanjarko

#2033 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

sarlo wrote: Svaka cast na genijalnosti, kreativnosti, lucidnosti i drugom. I Tesli i Da Vinciju takodje.
Usprkos genijalnosti moras biti na pravoj stravi.Ovo je treca agresija na Bosnu i Hercegovinu.

I jos nesto...dj i dz su posebni glasovi, i treba ih razlikovati u pisanju i govoru.
Ma jb to.
Mene je nest prije i zanimalo sad i ne odavno nist.
Ovo za glasove to ti je meni sve isto.
Nije govno nego se pas posro.

Ja sam odavno i za reformu jezika, ima o tome isto sve uteftereno.
Kod mene naravno. ;-)
Ak me ko nadgleda ima i kod njega. ;-)
Sanjarko

#2034 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Jbg nadaren tak, sta cu.

Zaboravio o tome. I sta sam jos svega zaboravio citav zivot :-) Ideja, razmisljanja itd. bruka.
Ne mogu sve zapamtit jos imam i slabo pamcenje i problem sa pamcenjem.

Jos sestra mi istrgla iz sveske sto bi suhim zlatom platile elite, mocnici.
Kartica mi se izbrisala sa 280 dokumenata u kojim je bilo pribiljezeno mozda oko hiljadu ideja itd.
Jer mi stara nije htjela dat pare da kupim stik i diskove, da ocitam karticu na komp.
Pisat.
Sanjarko

#2035 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
sarlo wrote: Svaka cast na genijalnosti, kreativnosti, lucidnosti i drugom. I Tesli i Da Vinciju takodje.

Ma jb to.
Mene je nest prije i zanimalo sad i ne odavno nist.
Ovo za glasove to ti je meni sve isto.
Nije govno nego se pas posro.

Ja sam odavno i za reformu jezika, ima o tome isto sve uteftereno.
Kod mene naravno. ;-)
Ak me ko nadgleda ima i kod njega. ;-)
Ak me neko nadgleda.
S obzirom sta valjam odavno svuda, ne bi me iznenadilo da me nek nadgleda.

Ne samo Bog. ;-)
SkyLimit

#2036 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by SkyLimit »

Matzan wrote:Ranije se na ovoj temi spominjalo da se Bošnjakinje ne bi smjele udavati za Arape pa da upitam je li neko od zagovornika te ideje poslao inicijativu prema Parlamentarnoj Skupštini BiH da se to usvoji kao zakon?

Ja sam to govorio i sada stojim iza toga, ali uvijek ću naglasiti da to smatram pogršenim sa moralne, a ne zakonske strane.

Bošnjakinja koja je sa Arapinom, Srbinom, Turčinom, Englezom itd. mora imati sva zakonska prava da je neće niko uznemiravati zbog toga, ja se nikad ne bi zalagao za nešto drugo.

Ali isto tako, ja imam sva prava ovog svijeta da ne želim da imam išta sa takvom osobom ženskog spola, hodaj ti sa njima slobodno, ali sa mnom se više nećeš ni pozdraviti a kamoli išta više, pa bila mi poznanica, prijateljica, sestra ili kćerka. Imam rodicu koja je udata za Srbina i rekao sam javno da joj ni na dženazu ne bi otišao, godinama je već nisam vidio i nikad više i neću osim ako slučajno ne naletim na nju, no i taj susret bi samo proletio kao da se nije ni desio.

Sve po zakonu.
Last edited by SkyLimit on 01/01/2017 21:28, edited 2 times in total.
Sanjarko

#2037 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: Jos sestra mi istrgla iz sveske sto bi suhim zlatom platile elite, mocnici.
Sestra nije znala da je sa necim bilo i to sto bi suhim zlatom platili.
Stara mislila da mi netreba to sve, zena sta ces nije pismena informaticki ko ni Ja.
Mislila ne treba nista vise oko uredzaja. Mislila da mi ne treba stik.

Ne zamjerim ni jednoj al ne mogu ni zaboravit.

Jbg malo me opet ponijelo ovo jadanje, zaspama temu skroz. :lol:
Jbg sta cu takav cudak, cudan. Ludzak. :lol:

:stidljiv:
sumirprimus

#2038 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sumirprimus »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Jos sestra mi istrgla iz sveske sto bi suhim zlatom platile elite, mocnici.
Sestra nije znala da je sa necim bilo i to sto bi suhim zlatom platili.
Stara mislila da mi netreba to sve, zena sta ces nije pismena informaticki ko ni Ja.
Mislila ne treba nista vise oko uredzaja. Mislila da mi ne treba stik.

Ne zamjerim ni jednoj al ne mogu ni zaboravit.

Jbg malo me opet ponijelo ovo jadanje, zaspama temu skroz. :lol:
Jbg sta cu takav cudak, cudan. Ludzak. :lol:

:stidljiv:
auuh brate, ne znam jel trolas il fakat ovolko kukas preko neta zaprave?
kako god nije ti lako, al sta realno ocekujes? paznju? utjehu? sta je tvoj krajnji cilj sa ovako crnjackim postovima?
Sanjarko

#2039 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote: auuh brate, ne znam jel trolas il fakat ovolko kukas preko neta zaprave?
kako god nije ti lako, al sta realno ocekujes? paznju? utjehu? sta je tvoj krajnji cilj sa ovako crnjackim postovima?
Ma nista, boli me briga za svim. Nazalost.
Nego odgovaram na ove sto nisu nimalo kreativni, nego samo jednoumno razmisljaju.

Jbg ponijelo me. Ovo ostalo.

Pozdrav.
Sanjarko

#2040 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
sumirprimus wrote: auuh brate, ne znam jel trolas il fakat ovolko kukas preko neta zaprave?
Ma nista, boli me briga za svim. Nazalost.
Nego odgovaram na ove sto nisu nimalo kreativni, nego samo jednoumno razmisljaju.

Jbg ponijelo me. Ovo ostalo.

Pozdrav.
Za ovo neznam jesil upravu, da mi nije lako.
Jedva sam sebe podnosim, dobro je da me ikako drugi trpe.
Matzan

#2041 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Vizionar 1985 wrote:

Jbg nadaren tak, sta cu.

:thumbup:
Genijalci ljudi su obicno neshvaceni u vremenu u kojem zive. Mnogi su za zivota ludim proglasavani, a tek puno kasnije covjecanstvo je shvatalo koliko su bili puno ispred svog vremena.
Sanjarko

#2042 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Matzan wrote: :thumbup:
Genijalci ljudi su obicno neshvaceni u vremenu u kojem zive. Mnogi su za zivota ludim proglasavani, a tek puno kasnije covjecanstvo je shvatalo koliko su bili puno ispred svog vremena.
:kiss:

Ma vjeruj nije mi do priznanja, mozda jest mozda nije, nisam ravnodusan ne znam, nego nisam htjeo da donesem zlo i unistenje ljudima sa nekim stvarima sto sam ih smislio. Mozda mi bilo stalo da se zna da sam Ja sta smislio, itd. Sad bas i ne. Ne znam. Ni tamo ni vamo.
Ali nisam nista htjeo da objavim itd. jer ima dosta toga sto bi nas unistilo, zlo nam donijelo itd.
Ima stvari koje bi pomogle, recimo Auta koja ne zagadzuju bez filtera itd. novo nest skroz.
Rade na necemu danas slicnom drugi, Svabe.

Ne smatram se genijalcem nit nesto posebnim, drugaciji sam, sto jest jest, al ne nest posebno, barem ne smatram se posebnim, ne znam jesam drugaciji, mutant il ludzak, mozda oboje.

Steta sto ne dade nista drugo sto bi dobra donijelo, vjerovatno, od pomagala pa nadalje.
Dobro ni ne mogu, nisam dobar u crtanju itd. ko tesla, da vinci, njutn itd. Bez pomoci i podrske drugih nisam nista mogo ni da dam mozda neke samo stvari, recimo kalendar novi, precizniji i jednostavniji.

Al jbg sta cu. Ispalo ovako, odusto.
Lud jesam, normalan cojek nemere smislit sta sve Ja smislim.

Ima da ovo chmoljo sve pobrise kad uleti. Jbg ushicen danas, vedar, pun energije. Cune vise.

Pozdrav.
krater

#2043 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by krater »

:mrgreen:
SkyLimit

#2044 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by SkyLimit »

Tipični krajolik Vlašića, hladan povjetarac, Judina žena...

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2046 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Drvosjeca iz Dejcica

2 sedmice
paladinka

#2047 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by paladinka »

Pitam se , zasto ti arapi ne kupuju kuce u recimo Austriji ili Njemackoj,ne pricam ovde sad o super-milionerima koji mogu stanove po Londonu i Parizu kupovati nego o toj srednjoj klasi ?
drndalo

#2048 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Zato sto oni ne daju guze tako jeftino kao mi... Plus vize...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2049 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Ko je jos provalio da je Pawlaka Zviz :D
paladinka

#2050 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by paladinka »

drndalo wrote:Zato sto oni ne daju guze tako jeftino kao mi... Plus vize...
Razumijem , svaka drzava ima svoje odredbe :-) Rece jedan ovdje , pa , mozes svugdje u europi kupiti kucu ako hoces :-) Austrija , Njemacka , oni isto imaju super klimu i iks-ostali stvari koji su bolje nego u Bosni (iliti sredjeniji), i opet ta srednja klasa ne kupuje vikendice po Austriji ili Njemackoj ).
Locked