Ekspanzija terorizma

Post Reply
aratet

#2026 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

Klasican komentar, "ne podrzavam ubijanje civila ali".
uglavnomja

#2027 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

znam da je uzalud, ali da ponovim, 1000. put

breivik je proglasen teroristom
osudjen je na 21 godinu, maksimalnu kaznu po zakonu, ali koja se moze produziti na osnovu naloga suda ako se nadje za shodno
dalje, taj ekstra super luksuzni :-) zatvor je kao prvo zatvor, kao drugo sobica sa krevetom i wc-om, pristup kuhinji da sam sebi skuha, ali sam bude tamo, setnja u kavezu gdje se vidi nebo, opet sam, moze trenirati, opet sam, ima kompjuter, ali nema iternet

nema nikakav odnos sa ostalim zatvorenicima , ni sa posjetiocima ako uprava ne odobri, pisma se kontrolisu, pretresaju ga stalno, ponizavajuce :D ...i zato se zalio, dobio sudjenje ... i odbijenicu. :D

keslanje i hitler su bili prvih par puta na sudu, sad se poklopio i kuka ...

vrhunski nacin unistavnja lika - izolacija, totalna. nema ga u medijima sve ove godine, osim sudjenja. 100 puta je vise po medijima u ostalim zemljama, gore ga ni za godisnjicu masakra ne spomenu imenom, nego kazu terorista

nikad on izaci nece.

a kad bi izasao - ne bi dugo hodao :zzzz:
Gojeni H

#2028 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

piupiu wrote: Inače, danas je 25. maj, Dan ubijene mladosti. Tuzlanske. Aktom terorizma.
:(

Neka im je rahmet i pokoj.
piupiu

#2029 Re: Ekspanzija terorizma

Post by piupiu »

piupiu wrote:
Gojeni H wrote:
Bravo i od mene.

A ti @piupiu ne znam sto na par komentara prola reagujes kao i oni? Zasto to sebi dozvoljavas?

Proli su strasljivi, a emocije su im povrsne. Odlikuje ih strah, lijenost i pohlepa.
Kahnemann je dokazao da su neracionalna bica. Takodje je u svom djelu Misliti brzo i sporo pravilno primijetio da su proli spremni prihvatiti odredjenu dozu rizika, voznja npr., dok ih sama pomisao na druge vrste rizicnog ponasanja izludjuju.
Maloprije stavih ovo na Kulturu (slučajnost), pa nešto razmišljam o tom prolskom kontinuitetu. I proli i Rajhov mali čovjek jedan su te isti rob svoga straha.

http://pulse.rs/cuj-mali-covece/
ABH017

#2030 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

animals wrote:Tema je o ubistvu djece i zadojenim islamskim fanaticima..
i onda dodju njih par, uvijek isti, koji to po vec okusanom receptu, prebacuju na cetnike i ustase..
Tema je EKSPANZIJA TERORIZMA. Valjda znaš čitati.
Odnosi se, valjda, na porast terorizma u svijetu. To što pojedini forumaši ne znaju definisati terorizam, a da mu pritom ne prišiju prefiks islamski, govori samo koliko plitko razmišljaju.
Niste svjesni sa koliko terirista dišemo isti zrak u ovoj napaćenoj državi, a da nikakve veze sa religijom nemaju.
Ko ne vjeruje, nek se sjeti polaganja kamena temeljca za Ferhadiju u B.Luci, LGBT šetnje svake godine u Sarajevu, ubistva Vedrana Puljića u Š.Brijegu..... Nek samo prošeta sa tuđom zastavom kroz bilo koji grad u BiH. Sve će mu se samo kazati.
TERORIZAM I NASILJE NEMA VJERU, NACIJU I PREFIKS.
insomnia78

#2031 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Ubistvo Vedrana je terorizam?
hAZNADAR

#2032 Re: Ekspanzija terorizma

Post by hAZNADAR »

Sara03 wrote:
insomnia78 wrote:I kak'e su to price o otupljavanju. Otupio si na pogibiju u Engleskoj al te eto nekako naostri ista stvar u Palestini?
Da, zanimljivo da nema ovog tona u smislu "navikli smo, realnost jbg" kada se radi o zločinima u Palestini.

Dupli standardi.
Nije u pitanju otupljavanje vec prirodna reakcija gdje se ljudi vise poistovjecuju i suosjecaju sa kulturom, vjerom, rasom, drustvom,.... slicnijoj njima. Zato nam terorizam u Evropi nad ljudima slicnijim nama nesvjesno ima vecu tezinu nego sporedna vijest o terorizmu u Africi ili Aziji. I znamo da nismo u pravu kada nas neko podsjeti na to - ali ipak nesvjesno imamo drugacije arsine. Jedan Evropljanin ce ipak vise pamtiti napad na satiricni list u Parizu nego ubijenu djecu u skoli u Pakistanu sto se oboje desilo u priblizno isto vrijeme. Jednom Iracaninu vecu tezinu i pamcenje svi silni napadi na trznice, dzamije,.. negoli napadi po evropskim gradovima.

Nasa specificnost je sto se mozemo poistovjetiti i suosjecati i sa jednim i drugim svijetom. Sto zalimo i za mladosti u Manchesteru jer i sami djecu pustamo na takve koncerte, a zalimo i nad ubijenim Palestincima jer znamo da su na meti samo zbog vjere. Poslije napada u Bugojnu i slicnih smo dvostruka zrtva - i islamofobije i islamizma.
hAZNADAR

#2033 Re: Ekspanzija terorizma

Post by hAZNADAR »

aratet wrote:Klasican komentar, "ne podrzavam ubijanje civila ali".
Na tom "ali" se ne ocituje dvostruki moral, licemjernost,... vec jednostavno pamet.

Pametni ljudi kada osudjuju nikada ne upotrebljavaju ali.

To se najbolje ocituje na kometarima ispod neke vijesti gdje ljudi preko facebook profila komentarisu. Jednostavno vidis kod onih koji govore a sta su nama radili, ili cetnici paradiraju u BL - da se radi o ljudima koji neznaju sta pricaju.

Cetnike u BL, Srebrenicu, Kereterm,... obilato koriste vehabije kada je kritika njima - ali samo tada. Kada kritika splahne - nastave svoju pricu o sekularistima, sitima,... nikada o cetnicima.
Znaci - uzmi levate na laku foru, zacepi im usta sa "ali" - i nastavi poslije.
ABH017

#2034 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote:Ubistvo Vedrana je terorizam?
Ma jok. Malo se izašlo iz kuća sa naoružanjem da se puca. To je milosrdni čin pročišćenja i lišavanja života golorukog mladića. Svakako se kasnije ispostavilo da je greška. "oklen ga s turcima?"
P.S.
Ja to nedjelo nisam klasifikovao kao terorizam, već sam pokušao objasniti gdje živimo. Kontaš, ŽIVIMO. Ne znam kako tebe ovo dotiče.
animals

#2035 Re: Ekspanzija terorizma

Post by animals »

ABH017 wrote:
Ma jok. Malo se izašlo iz kuća sa naoružanjem da se puca. To je milosrdni čin pročišćenja i lišavanja života golorukog mladića. Svakako se kasnije ispostavilo da je greška. "oklen ga s turcima?"
Sukob navijacki skupina je terorizam..
ajd da nesto i naucimo..
Sara03

#2036 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

• Ko počini teroristički čin:
a) s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva,
b) prisiljavanja organa vlasti Bosne i Hercegovine, vlade druge zemlje ili međunarodne organizacije, da što izvrši ili ne izvrši,
c) s ciljem ozbiljne destabilizacije ili uništavanja osnovnih političkih, ustavnih, privrednih ili društvenih struktura Bosne i Hercegovine, druge zemlje ili međunarodne organizacije,
- kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.

Baratanje pojmovima na ovoj temi. :-) :run:
uglavnomja

#2037 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

animals wrote:
ABH017 wrote:
ajd da nesto i naucimo..

u ovim nabrajnjima nikad nema onog ika sto je up'o u policjsku stanicu u visegradu ili foci i pobio ljude, ni onog sto je ubio vojnike na stupu prije par godina, nema cak vise ni oxa ( :?: ) ni onog iz mostara ...
insomnia78

#2038 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ABH017 wrote:
P.S.
Ja to nedjelo nisam klasifikovao kao terorizam, već sam pokušao objasniti gdje živimo. Kontaš, ŽIVIMO. Ne znam kako tebe ovo dotiče.
Naravno da jesi. Da te ne citiram bezveze
U svijetu, barem u Fr imas masu napada koje pocine muslimani pa ih niko ne proglasava terorizmom.

Ko kaze da me dotice Takvih i slicnih slucajeva ima svugdje. Evo ovdje sinoc lik pretuko curu na smrt zato sto mu nije dala cigaru
ABH017

#2039 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote:
ABH017 wrote:
P.S.
Naravno da jesi. Da te ne citiram bezveze
U svijetu, barem u Fr imas masu napada koje pocine muslimani pa ih niko ne proglasava terorizmom.

Ko kaze da me dotice Takvih i slicnih slucajeva ima svugdje. Evo ovdje sinoc lik pretuko curu na smrt zato sto mu nije dala cigaru
Pa citiraj. Hahahahah.. Ono: "da te ne vitiram bezveze, da se ne vidi šta si tačno napisao". :lol:
Citiraj, pa da vidimo šta sam napisao.
Matzan

#2040 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Matzan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
TomANDJerry wrote:
Ti si upravu , razlika je ogromna ... jedan je institucionalno velicanje zlocina i ubistva nevinih , drugo je pojedinacno -- sto je za pohvalu. Ali nije nekoliko pojedinaca , ja tvrdim 50% pogledaj komentare i odnos +/- na njima. Ako neko kaze da je to sve zavjera , da to Britanci/Amerikanci ubijaju sami sebe i svoju djecu na komentarima UVIJEK ti je vise pluseva nego minusa (to nije ni 50% nego vise, ali eto) .... mi Bosnjaci moramo vidjeti da trend opravdavanja terorizma postoji i da se samo povecava, jer kada se jednom probudimo na svim crnima listama kao zemlja/narod onda ce biti kasno vracati se unazad
Čekaj, koliko je to ukupno komentara, 50, 100...sigurno ne više od 250 ukupnih komentara? Bošnjaka u BiH ima koliko...cca. 1.5 miliona i ti na uzorku od 50, 100 pa neka i je 500 ljudi trpaš 1.5 miliona ljudi u isti koš? Ti druže nisi pri zdravoj pameti. :oops:
Inače su komentatori i njihovi komentari na klixu reprezentativan uzorak.

Za Jagomir i Podromaniju.
insomnia78

#2041 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ABH017 wrote:
animals wrote:Tema je o ubistvu djece i zadojenim islamskim fanaticima..
i onda dodju njih par, uvijek isti, koji to po vec okusanom receptu, prebacuju na cetnike i ustase..
Tema je EKSPANZIJA TERORIZMA. Valjda znaš čitati.
Odnosi se, valjda, na porast terorizma u svijetu. To što pojedini forumaši ne znaju definisati terorizam, a da mu pritom ne prišiju prefiks islamski, govori samo koliko plitko razmišljaju.
Niste svjesni sa koliko terirista dišemo isti zrak u ovoj napaćenoj državi, a da nikakve veze sa religijom nemaju.
Ko ne vjeruje, nek se sjeti polaganja kamena temeljca za Ferhadiju u B.Luci, LGBT šetnje svake godine u Sarajevu, ubistva Vedrana Puljića u Š.Brijegu..... Nek samo prošeta sa tuđom zastavom kroz bilo koji grad u BiH. Sve će mu se samo kazati.
TERORIZAM I NASILJE NEMA VJERU, NACIJU I PREFIKS.
hAZNADAR

#2042 Re: Ekspanzija terorizma

Post by hAZNADAR »

Pandakonda wrote:Fazon je što ako se krene "boriti" protiv Islamskog terorizma doći ćemo do zaključka da je problem u samoj vjeri i kulturi određenih vjernika, preciznije sa bliskog istoka, to važi za sve vjere a ne samo Islam, nije slučajnost što je 99% Islamskih terorista sa područija bliskog istoka. Već sam ranije govorio o tome, razlog zašto muslimani sa naših prostora ne prave te napade jeste zato što su uradili moralnu reformu Islama gdje namjerno ne prakticiraju loše stvari iz vjere + zbog komunizma i multikulture nikad se nije ni davalo prostora nekoj radikalizaciji vjere.
Koje plitko razmisljanje i neinformisanost. Od takvih me i ne cudi sirenje predrasuda i generalizovanja.

Par podsjetnika - Bosnjaci muslimani nisu nikada bili radikalizovani - ni za osmanlija niti poslije. Postoje zapisi o tome a to nisi nikada citao.
Sam B.I je prije nekoliko ecenija bio daleko liberalniji, otvoreniji,.. nego danas. Na starim crno bijelim snimcima napr u Kairu - rijetko da mozes vidjeti pokrivenu zenu - danas je drugacije.
Kultura B.I takodjer nema blege veze sa terorizmom - ima sa konzervativizmom a te dvije stvari izjednacuju samo dibidus ograniceni.

Radikalizam kojeg vidimo zadnjih godina je jednostavno projekat finansiran milijardama. Koji ima svoje politicke ciljeve. Terorizam je cista politika. Nikakva vjera, kultura, ideologija,... - samo politika i nista vise. Politicko sredstvo koje ima jasan cilj i jasan metod. Ubijanje neduznih i zastrasivenje je politicko sredstvo i interes od kada je svijeta i vijeka.
A budala koje se vrbuju za to je uvijek bilo. Bez obzira radilo se o nacionalistickom, mitomanskom, vjerskom,... ispiranju mozga.

Kome je terorizam interes i kome je terorizam politicko sredstvo - se pokaze na kraju - ko je imao od toga najvise koristi.
LBVIEW

#2043 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LBVIEW »

u ovim nabrajnjima nikad nema onog ika sto je up'o u policjsku stanicu u visegradu ili foci i pobio ljude, ni onog sto je ubio vojnike na stupu prije par godina, nema cak vise ni oxa ( :?: ) ni onog iz mostara ...
Nije Visegrad nego Zvornik.
A u nabrajanjima se nekako zaboravilo pomenuti policajce-ratne zlocince.
LBVIEW

#2044 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LBVIEW »

Matzan wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
TomANDJerry wrote:
Ti si upravu , razlika je ogromna ... jedan je institucionalno velicanje zlocina i ubistva nevinih , drugo je pojedinacno -- sto je za pohvalu. Ali nije nekoliko pojedinaca , ja tvrdim 50% pogledaj komentare i odnos +/- na njima. Ako neko kaze da je to sve zavjera , da to Britanci/Amerikanci ubijaju sami sebe i svoju djecu na komentarima UVIJEK ti je vise pluseva nego minusa (to nije ni 50% nego vise, ali eto) .... mi Bosnjaci moramo vidjeti da trend opravdavanja terorizma postoji i da se samo povecava, jer kada se jednom probudimo na svim crnima listama kao zemlja/narod onda ce biti kasno vracati se unazad
Čekaj, koliko je to ukupno komentara, 50, 100...sigurno ne više od 250 ukupnih komentara? Bošnjaka u BiH ima koliko...cca. 1.5 miliona i ti na uzorku od 50, 100 pa neka i je 500 ljudi trpaš 1.5 miliona ljudi u isti koš? Ti druže nisi pri zdravoj pameti. :oops:
Inače su komentatori i njihovi komentari na klixu reprezentativan uzorak.

Za Jagomir i Podromaniju.
Pa jesu, kad se radi o Bosnjacima.
Za druge, pak, to ne vrijedi, cak ni kad u par navrata daju legitimitet UZP.
LBVIEW

#2045 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LBVIEW »

animals wrote:
ABH017 wrote:
ajd da nesto i naucimo..
Kakac crni sukob navijackih skupina, momka su hladnokrvno izresetali. No, od koga je ne cudi, eno askim uznicima se pravi festa u Mostaru, nisu pravomocno osudeni, jelde?
Sara03

#2046 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sara03 »

:lol: :-) :skoljka:
ABH017

#2047 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

@Insomnia78
I?
Tebi svirepo ubistvo nije terorizam?
Lijepo sam napisao primjere sa kakvim teroristima živimo. Onaj ko je spreman da puca u goloruko dijete, na sred ulice, spreman je na sve. Taj se s mozgom i umom davno pozdravio.
aratet

#2048 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

LBVIEW wrote:
Nije Visegrad nego Zvornik.
A u nabrajanjima se nekako zaboravilo pomenuti policajce-ratne zlocince.
Jedan od poginulih policajaca je izgubio oca u ratu, poginuo mu otac kao civil, a nema dokaza da je bio ratni zlocinac.
aratet

#2049 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

ABH017 wrote:@Insomnia78
I?
Tebi svirepo ubistvo nije terorizam?
Lijepo sam napisao primjere sa kakvim teroristima živimo. Onaj ko je spreman da puca u goloruko dijete, na sred ulice, spreman je na sve. Taj se s mozgom i umom davno pozdravio.
Tom logikom je svako ubistvo terorizam.

Postoji razlika kad ubijes nekog sto ti je jebo zenu, nije ti htio dati drogu, zakino te za metar zemlje, to je ubistvo, a postoji razlika kad ubijes nekoga samo zato sto je druge vjere, nacije ili ideologije, koga cak i ne znas ali znas da je potencijalno drugaciji od tebe.
Last edited by aratet on 25/05/2017 19:59, edited 1 time in total.
Gojeni H

#2050 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

piupiu wrote: Maloprije stavih ovo na Kulturu (slučajnost), pa nešto razmišljam o tom prolskom kontinuitetu. I proli i Rajhov mali čovjek jedan su te isti rob svoga straha.

http://pulse.rs/cuj-mali-covece/
Sjoooj, kako je ovo dobro. Hvala! :thumbup:
Post Reply