Brexit
-
bole1st
#2026 Re: Brexit
Prema Betfairu,
1. Theresa May
2. Andrea Leadsom
3. Michael Gove
4. Stephen Crabb
5. Liam Fox
Prilicno sam siguran da @Romanija ima neki drugi raspored.
Obzirom da establishment i dalje ima punu kontrolu i da ne fermaju puno volju glasaca jer su naredni izbori tek 2020-e, realno je da izaberu pro-EU Theresu May (kao sto kazu i kladionice).
Brexit strana je dobila referendum, to je vec jako puno, bilo bi previse da dobiju i premijersko mjesto i da se rijeshe cijelog pro-EU establishmenta koji se gradio 40 godina. Naravno, nadam se da grijesim i da ce izabrati Leadsom za premijera, tj premijericu.
1. Theresa May
2. Andrea Leadsom
3. Michael Gove
4. Stephen Crabb
5. Liam Fox
Prilicno sam siguran da @Romanija ima neki drugi raspored.
Obzirom da establishment i dalje ima punu kontrolu i da ne fermaju puno volju glasaca jer su naredni izbori tek 2020-e, realno je da izaberu pro-EU Theresu May (kao sto kazu i kladionice).
Brexit strana je dobila referendum, to je vec jako puno, bilo bi previse da dobiju i premijersko mjesto i da se rijeshe cijelog pro-EU establishmenta koji se gradio 40 godina. Naravno, nadam se da grijesim i da ce izabrati Leadsom za premijera, tj premijericu.
-
Romanija
#2027 Re: Brexit
Ne zalazim u kladionice nit' sam se ikad kladio, ali Betfair i ja izgleda mislimo isto. 
- tututuuuu
#2029 Re: Brexit
4 meleona prekucao.L u c i f e r wrote:3,098,232 signatures![]()
https://petition.parliament.uk/petitions/131215
http://petitionmap.unboxedconsulting.co ... ion=131215
4,110,167 signatures
- tututuuuu
#2030 Re: Brexit
Pa ne bi bilo prvi putu u Europi da se ponavljaju referendumi dok se ne dodje do zeljenog rezultata.Better Man wrote:Da li misliš da će peticija nešto promjeniti i dovesti do novog referenduma? Varaš se, neće. Ne sviđa se ni meni što je sinoć Portugal, koji je najmanje pokazao na ovom Euru prošao dalje, a ne Hrvatska. I hajde sad da organizujemo peticiju da se ponovi utakmica i tako sve dok Hrvatska ne prođe. Ne ide to tako. Nije izlaznost bila mala, već velika 72% i volja onih koji su izglasali izlazak se mora poštovati, jer to je demokratija.tututuuuu wrote:Peticija prekucala vec 2.5 milijuna. To je vec sad ozbiljna cifra da bi se zanemarila tek tako.
-
L u c i f e r
#2031 Re: Brexit
Brexit research suggests 1.2 million Leave voters regret their choice in reversal that could change resulttututuuuu wrote:4 meleona prekucao.L u c i f e r wrote:3,098,232 signatures![]()
https://petition.parliament.uk/petitions/131215
http://petitionmap.unboxedconsulting.co ... ion=131215
4,110,167 signatures
http://www.independent.co.uk/news/uk/po ... 13336.html
-
Novak20
#2032 Re: Brexit
Zar protivnici Brexita još kmeče ?
-
L u c i f e r
#2033 Re: Brexit
vidjeli od protivnika popisaNovak20 wrote:Zar protivnici Brexita još kmeče ?
-
Novak20
#2034 Re: Brexit
L u c i f e r wrote:vidjeli od protivnika popisaNovak20 wrote:Zar protivnici Brexita još kmeče ?
Kakve veze ima Brexit sa našim popisom ?
- Tito_i_Partija
#2035 Re: Brexit
Sad bas procita to u Guardianu.L u c i f e r wrote:Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage danas je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika UKIP-a, Stranke nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.
Farage je bio glasan pobornik izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a nakon rezultata referenduma ustvrdio je kako je 'odradio svoj dio posla'.
Izjavio je kako je vođenje UKIP-a bilo 'povremeno teško', no 'vrijedno svog truda', te naglasio kako Ujedinjenom Kraljevstvu treba 'premijer za Brexit'.
![]()
http://www.theguardian.com/politics/201 ... kip-leader
Koji su supci on i Boris, pa to je nevidjeno. Digli hampu i nalozili narod da ostave EU, a sad kad treba neko da to sve sprovede, svi bjeze u svoje rupe k'o pravi misevi.
- Maystor
#2036 Re: Brexit
PatetičnoNovak20 wrote:Zar protivnici Brexita još kmeče ?
Treba zadržati dostojanstvo, nema razlogu za ovoliku količinu patetike. Ne znam šta mi je tužnije, kad vidim da utjehu traže u škotskoj kokoški Stardžon ili pišljivoj peticiji koja ima manje efekta od peticije koju su kriminalci uputili opštini Stari Grad sa zahtjevom da im vrate bašte u Štrosmajerovu ulicu.
- stakasa
#2037 Re: Brexit
Sta konkretno mislis kada ovu dvojicu nazivas samoproglasenim cionistimaRomanija wrote:Pet Tory kandidata od kojih ce jedan postati iduci premijer, poredani po trenutacnim sansama da budu izabrani
+ kandidat-1, najvece sanse, bio za 'Remain' ali uvjek negdje u sjeni iza paravana, bazicno neko ko ima najvece sanse da vodi pregovore sa EU oko raskida veza sa EU, premda nikad nije ni mislio da te veze trebaju biti prekinute
+ kandidat-2, rigidni 'Leave' zagovornik, 25+ godina u finansijskoj industriji, u osnovi 'Margaret Thatcher 2.0' koja buducnost UK u post-Brexit zivotu vidi kao mnogoljudniju verziju Kajmanskih Otocja ili Paname
+ kandidat-3, rigidni 'Leave' zagovornik, britanska verzija neo-konzervativca u stilu Paul Wolfowitz-a, samo-proglaseni cionista, covjek koji se u par mjeseci posrao na dva najcvrsca politicka prijateljstva i koji je unistio dvije politicke karijere a sebe u politici posmatra kao karakter u Game of Thrones (to guess which one?!?)
+kandidat-4, 'Leave' zagovornik, socijalni konzervativac, koji medju ostalim stvarima ocigledno misli da prava vjera u boga - u ovom slucaju krscanstvo - je pravi lijek protiv homoseksualnosti i ostalih tricarija, dok ostali kandidati nemaju karizmu, on ni ne zna sta je karizma
+ kandidat-5, rigidni 'Leave' zagovornik, britanska verzija neo-konzervativca u stilu Doonald Rumsfeld-a, samo-proglaseni cionista, politicar koji cijeli svijet vidi kao potencijalni vojni poligon gdje USA-UK vojni efektivi vjezbaju istresanje bombi.
Koje kude moj harambasa.......
-
L u c i f e r
#2038 Re: Brexit
kmečanjeNovak20 wrote:L u c i f e r wrote:vidjeli od protivnika popisaNovak20 wrote:Zar protivnici Brexita još kmeče ?![]()
![]()
Kakve veze ima Brexit sa našim popisom ?
-
L u c i f e r
#2039 Re: Brexit
populisti su rl troloviTito_i_Partija wrote:Sad bas procita to u Guardianu.L u c i f e r wrote:Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage danas je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika UKIP-a, Stranke nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.
Farage je bio glasan pobornik izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a nakon rezultata referenduma ustvrdio je kako je 'odradio svoj dio posla'.
Izjavio je kako je vođenje UKIP-a bilo 'povremeno teško', no 'vrijedno svog truda', te naglasio kako Ujedinjenom Kraljevstvu treba 'premijer za Brexit'.
![]()
Koji su supci on i Boris, pa to je nevidjeno. Digli hampu i nalozili narod da ostave EU, a sad kad treba neko da to sve sprovede, svi bjeze u svoje rupe k'o pravi misevi.
puno podjebavanja, nula sadržaja
-
Romanija
#2040 Re: Brexit
Upravo to sto sam napisao.stakasa wrote: Sta konkretno mislis kada ovu dvojicu nazivas samoproglasenim cionistima
I gove i Fox su usko povezani sa Izraelom preko UJIA( United Jewish Israel Appeal) i godinama ucestvuju u radu i promidzbi (nakon 10 godina loma gubim bosanski, i fakat ne znam koju drugu rijec da koristim nego ovu hrvatsku
Fox je prosao gore jer je prije nekih 5 godina izgubio mjesto u vladi zbog fiksiranja poslova i politickih dilova a sve je islo preko njegovog kuma i grupe jevrejkih biznismena okupljenih ponovo oko UJIA. I njegov stav mnogo puta izrazen u medijima, da UK politicki stav prema izraelu mora 'by default' biti prijateljski i da to prijateljstvo seze sve godine unazad do prvog cionistickog kongresa u Londonu. Scary shit mate.
- Challenger__
#2041 Re: Brexit
Eto, sad si sam opisao ono što sam ja nazvao "anglocionizmom" a što u osnovi jeste visok stepen usaglašenosti anglosaksonskih i cionističkih interesa. Pojedini autori tvrde da je riječ o potpunoj simbiozi dvije politike.Romanija wrote:Upravo to sto sam napisao.stakasa wrote: Sta konkretno mislis kada ovu dvojicu nazivas samoproglasenim cionistimaNe mislim tu na neke teorije zavjere s cim se uvjek pridjev 'jevrejski' dovodi u pitanje, nego javni nastupi obadvojice politicara
I gove i Fox su usko povezani sa Izraelom preko UJIA( United Jewish Israel Appeal) i godinama ucestvuju u radu i promidzbi (nakon 10 godina loma gubim bosanski, i fakat ne znam koju drugu rijec da koristim nego ovu hrvatsku) interesa pomenute organizacije i Izraela. Gove je na jednoj od svecanih vecera i javno rekao da je on tokom svog zivota mjenjao stav po mnogim drustvenim i politickim pitanjima, ali je uvjek ostao i ostace do smrti Cionista.
Fox je prosao gore jer je prije nekih 5 godina izgubio mjesto u vladi zbog fiksiranja poslova i politickih dilova a sve je islo preko njegovog kuma i grupe jevrejkih biznismena okupljenih ponovo oko UJIA. I njegov stav mnogo puta izrazen u medijima, da UK politicki stav prema izraelu mora 'by default' biti prijateljski i da to prijateljstvo seze sve godine unazad do prvog cionistickog kongresa u Londonu. Scary shit mate.
Naravno, ova imenica ne spada u korpus politički korektnih i opšteprihvaćenih imenica, ali je, ako se dobro sjećam, prvi upotrebio jedan američki sociolog.
-
Kaligula I
#2042 Re: Brexit
...Stipe Mesić na britanski način...L u c i f e r wrote:Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage danas je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika UKIP-a, Stranke nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.
![]()
- Gojeni H
#2043 Re: Brexit
Ovo je fakat supacki. Po principu "ja sam vas poveo, sad se snalazite". Ne zna se ko je ispao veci sljoU.Tito_i_Partija wrote:Sad bas procita to u Guardianu.L u c i f e r wrote:Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage danas je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika UKIP-a, Stranke nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.
![]()
- Gojeni H
-
Bodkin
#2045 Re: Brexit
Veca komedija nego kod nas. Krenes za likom koji te ostavi nakon referenduma 
- stakasa
#2046 Re: Brexit
Inace racionalne politicke odluke Johnsona i ovoga Fabregasa, napustaju likovi brod koji tone, izlaze iz pogresne politicke opcije, njih dvojica najbolje znaju koliko ne valja to cega su bili predstavniciBodkin wrote:Veca komedija nego kod nas. Krenes za likom koji te ostavi nakon referenduma
-
Bodkin
#2047 Re: Brexit
Vec sam rekao, high stakes poker gdje su ti procitali blef, a ti imao gore karte nego sto si misliostakasa wrote:Inace racionalne politicke odluke Johnsona i ovoga Fabregasa, napustaju likovi brod koji tone, izlaze iz pogresne politicke opcije, njih dvojica najbolje znaju koliko ne valja to cega su bili predstavniciBodkin wrote:Veca komedija nego kod nas. Krenes za likom koji te ostavi nakon referenduma
Nazalost, lose po obje strane..
- mO k3
#2048 Re: Brexit
Pacovi napuštaju brod koji tonestakasa wrote:Inace racionalne politicke odluke Johnsona i ovoga Fabregasa, napustaju likovi brod koji tone, izlaze iz pogresne politicke opcije, njih dvojica najbolje znaju koliko ne valja to cega su bili predstavniciBodkin wrote:Veca komedija nego kod nas. Krenes za likom koji te ostavi nakon referenduma
- stakasa
#2049 Re: Brexit
Opcija koju je istorija nebrojeno puta zabiljezila u zemljama treceg svjeta pa se je pozar mogao lokalizovati. Englezi prave presedan, nadajmo se da The Donald nece nastaviti niz inace sve ode u tri picke materineBodkin wrote:Vec sam rekao, high stakes poker gdje su ti procitali blef, a ti imao gore karte nego sto si misliostakasa wrote:Inace racionalne politicke odluke Johnsona i ovoga Fabregasa, napustaju likovi brod koji tone, izlaze iz pogresne politicke opcije, njih dvojica najbolje znaju koliko ne valja to cega su bili predstavniciBodkin wrote:Veca komedija nego kod nas. Krenes za likom koji te ostavi nakon referenduma![]()
Nazalost, lose po obje strane..
- tututuuuu
#2050 Re: Brexit
haha, ma nemoj molim te. Jos cemo uvdje usporedjivati onaj odron od Jugoslavije i EU.Kaligula I wrote:...Stipe Mesić na britanski način...L u c i f e r wrote:Britanski zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage danas je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika UKIP-a, Stranke nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva.
![]()