Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#2026 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Volio ga ne volio ali ovdje je u pravu.
Naravno da je upravu... ako ste nedavno doživjeli težak udarac u glavu.

Hadži Dino Konaković je u ovom svom obraćanju iznio niz činjeničnih, naučnih i logičkih neistina da je naprosto nemoguće ne nazvati ga jedinim imenom kojim se i može nazvati - lažov. S obzirom da je čovjek hadžija, čovjek bi očekivao da se makar malo ugrize za jezik prije nego što krene lagati, ali ... njegova stvar.

Evo šta je Dino Konaković slagao...

a) U Zakonu stoji da je moguće eutanizirati životinju ako je bolesna ili iznimno opasna. U Zakonu piše da taj posao obavlja veterinar, u veterinarskoj stanici. Praksa da se pse eutanizira jer ih niko neće da udomi je retrogradna i kao takva se ukida svugdje u EU. Ako ne vjerujete meni, pitajte Hrvate koji su svoje izmjene Zakona prije nekoliko mjeseci napravili po uzore na Zakon u BiH. Dakle, Dino LAŽE !

b) Ono što u Zakonu ne piše je da se osnivaju mučilišta, logori, u kojima psi jedu jedni druge; u kojima nema ni minimuma sanitarnih uslova, iz kojih se širi nesnosan smrad leševa i fekalija. To je kršenje zakona, za koji će Dino Konaković odgovarati, bez obzira što je vas i nekolicinu neupućenih građana kupio tim lažima. To je kršenje zakona o dobrobiti i sigurnosti životinja, kršenje zakona o vodozaštiti, okvirnog zakona o zaštiti okoliša FBiH i niza drugih. Dakle, Dino OPET LAŽE.

c) Djeca dobila dijabetes zbog ujeda psa ? Dobila epilepsiju zbog ujeda psa ? Svako sa srednjom medicinskom, a kamoli s fakultetom zna da je to nivo fejk njuza sa fejsbuka. Dijabetes tipa I može uzrokovati stres, ali uglavnom endogeni poput infekcija, autoimunih bolesti, tumora ili metaboličkih stanja. Pa eto - i da mu to priznamo, ali epilepsiju. :lol: Onda - izgubljeno dijete u visokom stadiju trudnoće (progledajmo kroz prste uvaženom premijeru koji ne zna da "visoki stadij trudnoće" ne znači ništa), ali je i to izmišljeno. Dakle, opet i iznova LAŽE.

d) I za kraj najveća i najmonstruoznija laž, a to su ovi procenti. 65 % pasa je zaraženo bolestima koje su prenosive na ljude !? Psi obolijevaju od najvećeg broja bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi. Dakle, sve su bolesti prenosive. A sve i da nisu, otkud ovaj procent od 65% kad se psi, bez ikakvog veterinarskog pregleda, smještaju u isti azil? A 75% parkova sadrži bakterije kojima se psi mogu zaraziti ?! Pa evo jedna vijest za "premijera" - parkovi sadrže 100% bakterija kojima se ljudi mogu zaraziti. Nema sterilnih parkova kako premijer tvrdi da ima i to u procentu 25%. Bakterije koje postoje u parku postoje i na ulici, u školi, u kupaonici. Obrazujte se pobogu. Za postojanje bakterija u parkovima nisu krivi psi, već dragi Bog koji ih je stvorio kao neizostavne dijelove biocenoze. Četvrti put - lažov Dino.

Stvar je u obrazovanju i čitanju. Kad ne čitate i ne znate puno, onda vas ovakvi poput Konakovića vrlo lako prevedu žedne preko vode i niz gluposti koje pas s maslom ne bi pojeo vam prodaju za istinu. Pa vi onda klimate glavom i mislite da je čovjek upravu, a zapravo ispadate smiješni i vi i on. I umjesto što vrijeđa građane koji samo traže da se zakon za koji se zakleo da će ga poštovati provodi u djelo, Konakoviću bi bilo bolje da ljude pozove da na rješavanju problema rade zajedno (jer su očito i stručniji i pametniji od njega). Gospodin Konaković misli da se neko boji njegovih obrva i povišenog tona. Al' ne boji. Stvarno.

P.S. Znam, malo je duži komentar, ali bi bio grijeh pred Bogom i ljudima ovaj koloplet idiotluka ostaviti nedemantovan.
Gdje se to ukida praksa u EU da se psi, ako ih neko ne usvoji, ne eutaniziraju nego drže doživotno u azilima ili puštaju nazad na ulicu, sterilisani?!
GDJE?!

Vjerovatno u Bugarskoj i Grčkoj, gdje Dogs Trust mafija može da provodi i nameće svoje interese preko ambasadora i korumpiranih političara.
Ja jesam da se zakon poštuje, od-do, ali i da se uvede eutanazija, ne samo za agresivne ili već kakve, nego i za one koji se ne usvoje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2027 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

lako je ukidati kad ih nema ni 3 na ulici u pravim državama
a i ako ima onda su čipirani pa se vrate vlasnicima plus kazne
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2028 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

zrakomlat wrote:što im se nagovori :D

očito očinjski insekt nadjačao obični in$ekt
orinoco

#2029 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by orinoco »

TURSKA...

Drvosjeca iz Dejcica

#2030 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

orinoco wrote:TURSKA...

Super stvar! :thumbup:
sumirprimus

#2031 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sumirprimus »

ne volim lutalice. ko ih voli nek ih s javnih povrsina sklloni na svoje.
ili bar ozakonite eutanaziju ukoliko ih niko ne zbrine.
The BEN10

#2032 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by The BEN10 »

Naslovnica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Volio ga ne volio ali ovdje je u pravu.
Naravno da je upravu... ako ste nedavno doživjeli težak udarac u glavu.

Hadži Dino Konaković je u ovom svom obraćanju iznio niz činjeničnih, naučnih i logičkih neistina da je naprosto nemoguće ne nazvati ga jedinim imenom kojim se i može nazvati - lažov. S obzirom da je čovjek hadžija, čovjek bi očekivao da se makar malo ugrize za jezik prije nego što krene lagati, ali ... njegova stvar.

Evo šta je Dino Konaković slagao...

a) U Zakonu stoji da je moguće eutanizirati životinju ako je bolesna ili iznimno opasna. U Zakonu piše da taj posao obavlja veterinar, u veterinarskoj stanici. Praksa da se pse eutanizira jer ih niko neće da udomi je retrogradna i kao takva se ukida svugdje u EU. Ako ne vjerujete meni, pitajte Hrvate koji su svoje izmjene Zakona prije nekoliko mjeseci napravili po uzore na Zakon u BiH. Dakle, Dino LAŽE !

b) Ono što u Zakonu ne piše je da se osnivaju mučilišta, logori, u kojima psi jedu jedni druge; u kojima nema ni minimuma sanitarnih uslova, iz kojih se širi nesnosan smrad leševa i fekalija. To je kršenje zakona, za koji će Dino Konaković odgovarati, bez obzira što je vas i nekolicinu neupućenih građana kupio tim lažima. To je kršenje zakona o dobrobiti i sigurnosti životinja, kršenje zakona o vodozaštiti, okvirnog zakona o zaštiti okoliša FBiH i niza drugih. Dakle, Dino OPET LAŽE.

c) Djeca dobila dijabetes zbog ujeda psa ? Dobila epilepsiju zbog ujeda psa ? Svako sa srednjom medicinskom, a kamoli s fakultetom zna da je to nivo fejk njuza sa fejsbuka. Dijabetes tipa I može uzrokovati stres, ali uglavnom endogeni poput infekcija, autoimunih bolesti, tumora ili metaboličkih stanja. Pa eto - i da mu to priznamo, ali epilepsiju. :lol: Onda - izgubljeno dijete u visokom stadiju trudnoće (progledajmo kroz prste uvaženom premijeru koji ne zna da "visoki stadij trudnoće" ne znači ništa), ali je i to izmišljeno. Dakle, opet i iznova LAŽE.

d) I za kraj najveća i najmonstruoznija laž, a to su ovi procenti. 65 % pasa je zaraženo bolestima koje su prenosive na ljude !? Psi obolijevaju od najvećeg broja bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi. Dakle, sve su bolesti prenosive. A sve i da nisu, otkud ovaj procent od 65% kad se psi, bez ikakvog veterinarskog pregleda, smještaju u isti azil? A 75% parkova sadrži bakterije kojima se psi mogu zaraziti ?! Pa evo jedna vijest za "premijera" - parkovi sadrže 100% bakterija kojima se ljudi mogu zaraziti. Nema sterilnih parkova kako premijer tvrdi da ima i to u procentu 25%. Bakterije koje postoje u parku postoje i na ulici, u školi, u kupaonici. Obrazujte se pobogu. Za postojanje bakterija u parkovima nisu krivi psi, već dragi Bog koji ih je stvorio kao neizostavne dijelove biocenoze. Četvrti put - lažov Dino.

Stvar je u obrazovanju i čitanju. Kad ne čitate i ne znate puno, onda vas ovakvi poput Konakovića vrlo lako prevedu žedne preko vode i niz gluposti koje pas s maslom ne bi pojeo vam prodaju za istinu. Pa vi onda klimate glavom i mislite da je čovjek upravu, a zapravo ispadate smiješni i vi i on. I umjesto što vrijeđa građane koji samo traže da se zakon za koji se zakleo da će ga poštovati provodi u djelo, Konakoviću bi bilo bolje da ljude pozove da na rješavanju problema rade zajedno (jer su očito i stručniji i pametniji od njega). Gospodin Konaković misli da se neko boji njegovih obrva i povišenog tona. Al' ne boji. Stvarno.

P.S. Znam, malo je duži komentar, ali bi bio grijeh pred Bogom i ljudima ovaj koloplet idiotluka ostaviti nedemantovan.
Gdje se to ukida praksa u EU da se psi, ako ih neko ne usvoji, ne eutaniziraju nego drže doživotno u azilima ili puštaju nazad na ulicu, sterilisani?!
GDJE?!

Vjerovatno u Bugarskoj i Grčkoj, gdje Dogs Trust mafija može da provodi i nameće svoje interese preko ambasadora i korumpiranih političara.
Ja jesam da se zakon poštuje, od-do, ali i da se uvede eutanazija, ne samo za agresivne ili već kakve, nego i za one koji se ne usvoje.
Samo eutanazirat đukele! A kome ih je žao nek ih kući vodi. Pa bolje je djeci dat za stipendije, nego ko sad godišnje izdvajat pola miliončića za azile!
Naslovnica

#2033 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Ama, ne mora se odmah eutanizirati, niko to ne potencira.
Neka se vlasnički čipuju, neka se uredi registar, neka bude azil kako treba...opet će ovi paćenici biti proti eutanazije nakon određenog vremenkog roka.
Evo, ja pitam gdje to u Evropi ne postoji eutanazija nakon što pas provede, bubam, 15-60 dana, i ne bude usvojen?! A gdje postoji?! Čisto informativno, da vidimo koliko ste upućeni. Odgovora, naravno - nema.
Ja volim životinje, da imam nabavio bih psa, ponajviše zbog djece, ali nažalost ne mogu da si priuštim psa. I djeca ih vole, fino se odnose prema lutalicama i sve to, ne učimo ih lošm stvarima, ali.
Mora postojati eutanazija nakod određenog roka i tačka. Zašto ne postoji?! Odgovor je vrlo jednostavan - Dogs Trust i profiteri okupljeni oko njih. Njima nije u interesu da psi nestanu s ulica jer će ostati bez prihoda. 8-)
AleksoMKD

#2034 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AleksoMKD »

Eutanazija svih lutalica ako se ne udome.

Sve pse koji se odsad pa nadalje prodaju/udome chipovat i tetovirat pa ako neko napusti psa indetifikovati neodgovornog vlasnika i opaliti po novcaniku zestoko.

EDIT: prestigao me kolega Naslovnica
Matzan

#2035 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Matzan »

U Bosni se i cuke uvalile na budžet.
It_is_a_Leclerc

#2036 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by It_is_a_Leclerc »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Čovjek koji brani lik i djelo Fikreta Abdića priča o pravima pasa, kakvo šizofreno ludilo. :-)
Izvinite, precijenih vaše kognitivne kapacitete. Nastavite ponavljati mantre. Za bolje ionako niste.
Hakiz

#2037 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote:ne volim lutalice. ko ih voli nek ih s javnih povrsina sklloni na svoje.
ili bar ozakonite eutanaziju ukoliko ih niko ne zbrine.
Moja iskustva (Sarajevo):

Dok je bila firma između doma zdravlja na Otoci i GRAS-a, napali me dok sam vozio bicikl. Čopor od 6 pasa izletio ispod ograde iz kruga firme i napali me.

Napali me dok sam hodao putem između Energopetrolove pumpe na Čengić VIli i apoteke Dina, trotoar uz B. M. Selimovića. Čopor, po svoj prilici među njima bila skotna kuja.

Prije mjesec, čopor na Alipašinom polju, na raskrsnici kod Škoda prodavnice, kod trafike na raskrsnici. ponovo napad dok sam hodao prema raskrsnici.

I ne, nisam ih dirao, čak sami ih ignorisao oba puta dok sam hodao sve dok me nisu napali.

Što se mene tiče, šinteraj i eutanazija po kratkom postupku.

U teoirji sam za prava životinja, u praksi su mi ljudi važniji od pasa. A sam sam sebi važniji od psa u svakom slučaju.
It_is_a_Leclerc

#2038 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Naslovnica wrote: Gdje se to ukida praksa u EU da se psi, ako ih neko ne usvoji, ne eutaniziraju nego drže doživotno u azilima ili puštaju nazad na ulicu, sterilisani?!
GDJE?!

Ne, nego u Hrvatskoj, npr.

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska ... zivotinja/

Pročitajmo šta o svemu kaže mr. Tomislav Tolušić, resorni ministar u Vladi RH, koji, za razliku od Dinofila zna o čemu govori:
Ja sam za no kill skloništa jer usmrćivanje životinja ne rješava problem napuštenih životinja, a to je nehuman, neučinkovit i u konačnici preskup postupak. Životinje u skloništima treba mikročipirati, cijepiti, sterilizirati i udomiti.
Složit ćemo se da praksa no kill skloništa nije uniformna na nivou EU. Ali bi trebala biti jer Deklaracija Evropskog parlamenta o kontroli broja pasa se jasno pozivaju zemlje članice da promovišu odgovorno vlasništvo, sterilizaciju i cijepljenje na uštrb "ekstremnih postupaka poput ubijanja životinja".

Ako ste za primjenu zakona "od-do" kako kažete, onda ste trebali biti na protestima protiv "azila" u Prači kojeg je osnovao Dinofil jer isti ne ispunjava minimum sanitarnim i drugih uslova za smještaj životinja i stalna je opasnost ljudskom zdravlju i okolini uopće.
Naslovnica

#2039 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

It_is_a_Leclerc wrote:
Naslovnica wrote: Gdje se to ukida praksa u EU da se psi, ako ih neko ne usvoji, ne eutaniziraju nego drže doživotno u azilima ili puštaju nazad na ulicu, sterilisani?!
GDJE?!

Ne, nego u Hrvatskoj, npr.

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska ... zivotinja/

Pročitajmo šta o svemu kaže mr. Tomislav Tolušić, resorni ministar u Vladi RH, koji, za razliku od Dinofila zna o čemu govori:
Ja sam za no kill skloništa jer usmrćivanje životinja ne rješava problem napuštenih životinja, a to je nehuman, neučinkovit i u konačnici preskup postupak. Životinje u skloništima treba mikročipirati, cijepiti, sterilizirati i udomiti.
Složit ćemo se da praksa no kill skloništa nije uniformna na nivou EU. Ali bi trebala biti jer Deklaracija Evropskog parlamenta o kontroli broja pasa se jasno pozivaju zemlje članice da promovišu odgovorno vlasništvo, sterilizaciju i cijepljenje na uštrb "ekstremnih postupaka poput ubijanja životinja".

Ako ste za primjenu zakona "od-do" kako kažete, onda ste trebali biti na protestima protiv "azila" u Prači kojeg je osnovao Dinofil jer isti ne ispunjava minimum sanitarnim i drugih uslova za smještaj životinja i stalna je opasnost ljudskom zdravlju i okolini uopće.
DakleM, u apsolutno većinskom dijelu Evropei itekako postoji eutanazija (pa i u UK odakle nam dolazi Dogs Trust sa svojim nebulozama sterilisanja i vraćanja pasa na ulicu), ali eto, mi na Balkanu smo najpametniji. Nama trebaju zakoni drugačiji od ostatka Evrope i nama su našli, preko lobiranja ambasadora i korumpiranih političara, nametati nebuloze koje ne prolaze u normalnim evropskim državama?!
Bilo bi zanimljivo saznati koliko je to pasa do sada usvojio mr. Tomislav Tolušić?! 8-) :lol:
U oktobru su usvojili zakon, i siguran sam da će već iduće godine vidjeti koliko su se zajebali s ovim zakonom.
Izlazak na proteste zbog azila u Prači (na kojem su upravo najviše insistirali ovi dog-profiteri i dog-paćenici) mi je apsolutno nebitan, što se mene tiče azil može biti, a i ne mora, bitno je da nema pasa na ulici.
Upravo ti dog-fanatici su najviše vremena provodili gore, pa eto vidimo do čega je sve to dovelo. Šta su radili gore, ako su psi u tako nehumanim uslovima kako se kaže?!
Ako će ih uklanjati šintori, lovci, ko god, ne interesuje me.
Psima koji nemaju vlasnika nije mjesto na ulici.
Isto tako, azil nije starački dom za pse nego mjesto gdje će biti tretirani, očišćeni, pelcovani i, ako budu imali sreće, usvojeni. Ako ne, nakon određenog vremena, propisanog zakonom, slijedi eutanazija. Tako je u svim normalnim državama.
Kraj priče.
vješalica

#2040 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Hhahaa cuj ovog gore
Pa nije HR jedina u EU niti je ona mjerilo uspostavljanja.reda u nasoj drzavi
Kad dodjem kuci dobices potpuniji odgovor na temu đukelendara
Drvosjeca iz Dejcica

#2041 Re: Problem pasa lutalica vol 2

vješalica wrote:Hhahaa cuj ovog gore
Pa nije HR jedina u EU niti je ona mjerilo uspostavljanja.reda u nasoj drzavi
Kad dodjem kuci dobices potpuniji odgovor na temu đukelendara
Taj ima problem percepcije prostora i vremena a ima i problem sa elementarnim stvarima i logikom općenito, svašta ćeš ti pročitati još. :mrgreen:
vješalica

#2042 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Optuzio je elmedina da laze i to na nacin da iznosi neistine da bog sacuva
orinoco

#2043 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by orinoco »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Taj ima problem percepcije prostora i vremena a ima i problem sa elementarnim stvarima i logikom općenito, svašta ćeš ti pročitati još. :mrgreen:
Zašto, kad mu je svaka rečenica na mjestu. Potpuno je u pravu
Drvosjeca iz Dejcica

#2044 Re: Problem pasa lutalica vol 2

orinoco wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Taj ima problem percepcije prostora i vremena a ima i problem sa elementarnim stvarima i logikom općenito, svašta ćeš ti pročitati još. :mrgreen:
Upravo suprotno a mrsko mi se sa takvima naduravati, pogotovo sa osobom koja na drugoj temi opravdava lik i djelo Fikreta Abdića. :oops:
vješalica

#2045 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

orinoco wrote:
Naravno da nije jer iznosi neistine
kakavdanakneiskustvu

#2046 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

Naslovnica wrote:Ama, ne mora se odmah eutanizirati, niko to ne potencira.
Neka se vlasnički čipuju, neka se uredi registar, neka bude azil kako treba...opet će ovi paćenici biti proti eutanazije nakon određenog vremenkog roka.
Evo, ja pitam gdje to u Evropi ne postoji eutanazija nakon što pas provede, bubam, 15-60 dana, i ne bude usvojen?! A gdje postoji?! Čisto informativno, da vidimo koliko ste upućeni. Odgovora, naravno - nema.
Ja volim životinje, da imam nabavio bih psa, ponajviše zbog djece, ali nažalost ne mogu da si priuštim psa. I djeca ih vole, fino se odnose prema lutalicama i sve to, ne učimo ih lošm stvarima, ali.
Mora postojati eutanazija nakod određenog roka i tačka. Zašto ne postoji?! Odgovor je vrlo jednostavan - Dogs Trust i profiteri okupljeni oko njih. Njima nije u interesu da psi nestanu s ulica jer će ostati bez prihoda. 8-)

to je odano poznata stvar svakome ko imalo prati ovu temu
Prpa.ba

#2047 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Prpa.ba »

Kifla i Efendic penicilin za histericne zastitnike divljih pasa. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#2048 Re: Problem pasa lutalica vol 2

vješalica wrote:
orinoco wrote:
Naravno da nije jer iznosi neistine
Samo me demantujte.

To što vi nazivate neistinama naučno su dokazane i empirijski provjerljive činjenice. Možda će vas iznenaditi, ali postoji ogroman broj ljudi koji, za razliku od vas i vašeg premijera, ipak nešto čitaju i nešto znaju, pa nas nije moguće kupiti nekakvom patetikom o umirućim bebama, epilepsiji i tome slično.

Dakle, obrazujte se. Nemojte da vas ja još i podučavati moram.
It_is_a_Leclerc

#2049 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Naslovnica wrote: DakleM, u apsolutno većinskom dijelu Evropei itekako postoji eutanazija (pa i u UK odakle nam dolazi Dogs Trust sa svojim nebulozama sterilisanja i vraćanja pasa na ulicu), ali eto, mi na Balkanu smo najpametniji. Nama trebaju zakoni drugačiji od ostatka Evrope i nama su našli, preko lobiranja ambasadora i korumpiranih političara, nametati nebuloze koje ne prolaze u normalnim evropskim državama?!
Bilo bi zanimljivo saznati koliko je to pasa do sada usvojio mr. Tomislav Tolušić?! 8-) :lol:
U oktobru su usvojili zakon, i siguran sam da će već iduće godine vidjeti koliko su se zajebali s ovim zakonom.
Izlazak na proteste zbog azila u Prači (na kojem su upravo najviše insistirali ovi dog-profiteri i dog-paćenici) mi je apsolutno nebitan, što se mene tiče azil može biti, a i ne mora, bitno je da nema pasa na ulici.
Upravo ti dog-fanatici su najviše vremena provodili gore, pa eto vidimo do čega je sve to dovelo. Šta su radili gore, ako su psi u tako nehumanim uslovima kako se kaže?!
Ako će ih uklanjati šintori, lovci, ko god, ne interesuje me.
Psima koji nemaju vlasnika nije mjesto na ulici.
Isto tako, azil nije starački dom za pse nego mjesto gdje će biti tretirani, očišćeni, pelcovani i, ako budu imali sreće, usvojeni. Ako ne, nakon određenog vremena, propisanog zakonom, slijedi eutanazija. Tako je u svim normalnim državama.
Kraj priče.

Bože dragi koliko ste vi kontradiktorni i koliko ni sami ne znate šta hoćete.

Prvo kažete da ste za primjenu zakona, pa onda kažete "ne mora ni biti azil, bitno je da nema pasa", spominjete nekakve lovce i šintore (što bi bilo kršenje Krivičnog zakona, Zakona o lovstvu, Zakona o vatrenom oružju, povrh svega).
Drugo, ja se s vama slažem da psima nije mjesto na ulici. Mjesto im je, kako zakon i propisuje, u azilu u kojem postoje normalni uslovi i koji nisu prijetnja za ljudsko zdravlje. Na internetu imate sijaset materijala o stravičnim uslovima u Prači, gdje psi jedni druge jedu. To je strašno i nedopustivo.
Treće, vi stvarno, ali stvarno morate pročitati Zakon o kome ovdje diskutujemo. Dakle, nema ubijanja. I nema ga ni u Sarajevu, ni nigdje drugdje. Uvođenje takve prakse protivne Zakonu bi dovelo do tužbi.
Četvrto, eutanaziju, po zakonu, smije izvršiti samo veterinar, lijekovima propisanim veterinarskim normativima za bezbolnu smrt. Ako mislite da je to jeftino, vjerujte - nije. Uostalom, najveći zagovarači ovakvog zakona kakvog sad imamo su - veterinari. Pitajte ih slobodno.

Eto, toliko za ovaj put. Stojim vam na raspolaganju za sve eventualne nedoumice, ali stvarno morate prvo biti makar izdaleka upoznati s temom o kojoj se diskutuje, jer stvarno ispadate malo neozbiljni s ovim logičkim vratolomijama.
Naslovnica

#2050 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Pogrešno si ti mene skontao.
Ako je zakon - neka se provodi, ja sam za.
Ali u potpunosti razumijem kada ljudi odluče uzeti stvar u svoje ruke i riješiti se čopora lutalica. Ja im ne bih smetao, niti bih koga prijavio. Iz principa dogs-sektašima.
Iskreno se nadam da će se zakon promijeniti i uvesti eutanazija, kao i u 99%.
Šta je to vrijedniji život jedne lutalice u odnosu na život jagnjeta ili teleta?
A duša pojest' jagnjeće kožice ili teleću šniclu.
8-)
Post Reply