U svim koji ekonomski napreduju.Fudo387 wrote:U kojim gradovima?jeza u ledja wrote:Sto se tice crnaca, vidim ne moze bez glupih stereotipa, cuj "ubijaju jedni druge i prodaju drogu na ulicama". Ekonomska situacija kod crnacke populacije se polako mijenja. U dosta gradova crnacke cetvrti polako postaju Latino-cetvrti, a crnci sele u predgradja - medju bijelce.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
jefferson
#2026 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#2027 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U vecini gradova, a na Jugu su najvece promjene.Fudo387 wrote:U kojim gradovima?jeza u ledja wrote:Sto se tice crnaca, vidim ne moze bez glupih stereotipa, cuj "ubijaju jedni druge i prodaju drogu na ulicama". Ekonomska situacija kod crnacke populacije se polako mijenja. U dosta gradova crnacke cetvrti polako postaju Latino-cetvrti, a crnci sele u predgradja - medju bijelce.
Najvise se isticu Atlanta, Houston, Dallas, DC, Miami, po smanjenju broja crnaca u centralnim dijelovima i povecanju istih u predgradjima.
Medjutim skoro svaki veci grad dozivljava pad populacije crnaca. NYC, Chicago, Detroit, LA, Philly, Baltimore, itd...
Dijelom jer veci broj crnaca moze to sebi priustiti, da si kupi finu kuci i to, ali dijelom i sto ne moze
Ja ne poznajem stvarno Chicago i LA, ali znam dosta dobro NYC, i kroz zadnjih 20 godina se moze vidjeti napredak na Manhattanu nisi mogao hodati (dobro, karikiram) poslije gore 100, 110e ulice na kraju Central Parka, danas je vec tesko naci dobre cijene za rentanje i sjeverno od toga, duboko u Harlemu. Isto vazi za Brooklyn, hipsteraj naselio tamo Greenpoint, Bushwick i dalje, a prije 15 godina tamo bio bas geto (dobro, opet karikiram). Mada dobro Brooklyn je ogroman i ima svega. Gore Bronx, koji jeste fakat geto, i u njemu je sve vise Latinosa, a manje crnaca.
Poznajem i situaciju u DC. Strasno veliki broj ljudi se tamo doseljava, mnogo imucnijih nego lokalci, i jednostavno lokalni crnci su priced out of their homes.
Neki gradovi na Jugu su postali magnet za crnce iz srednje klase i ove malo imucnije. Pada mi na pamet Atlanta i Houston. Ima posla, u svom si, na svom
NOLA je jos jedan primjer gdje je broj crnaca znacajno smanjen, ali dobro za to ima specifican razlog.
Inace, ko god to nije do sad skonto u Americi, zemlja se mijenja, rapidno. Zaboravite kucu, bekjard, i to u predgradju. Ne ocekujte da ce vrijednost istih rasti. Buducnost je ponovo u gradovima. Gdje god odem, vidim, ili cujem o, drasticnim promjenama u zadnjih 10 godina. "Vidis ovo, nekad bilo napusteno, sad je hipster bar/restoran". "Vidis vamo, bile kurve u parku kad sam se ja doselila prije 8 godina, sad se kuce prodaju po 500k za 1000sqft." (Samo ove dvije recenice sam cuo bukvalno u zadnja 2 dana u 2 razlicita grada)
Eto, nadam se da sam te zadovoljio odgovorom.
-
Fudo387
#2028 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma jok, ne fercera to tako.
U pravu su da se doseljavaju, ne zato sto ekonomski bolje stoje, vec zato sto neki kreten u lokalnoj upravi odobri Section 8. apartmane. Sta se poslije toga desava, bijelci sele, vrijednost kuca pada, kasnije dolazi i rodbina.
Nakon desetak godina imas geto.
U pravu su da se doseljavaju, ne zato sto ekonomski bolje stoje, vec zato sto neki kreten u lokalnoj upravi odobri Section 8. apartmane. Sta se poslije toga desava, bijelci sele, vrijednost kuca pada, kasnije dolazi i rodbina.
- jeza u ledja
#2029 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne pricas sa covjekom kojemu mozes reci kako to fercera jer vjeruj mi da znam vise o tome nego sto mislis.Fudo387 wrote:Ma jok, ne fercera to tako.
Slusaj brate sta ti govorim. Ne radi se ni o kakvom Section 8 housing. Jednostavno ljudi imaju vise para, manje je diskriminacije, i sele se u predgradja, kao i sav ostali narod. To je pod jedan. Druga stvar, kao sto rekoh, u nekim gradovima, i u nekim dijelovima tih gradova, desava se gentrifikacija, crnci i ostali koji tu zive ne mogu si vise priustiti zivot u centru i jeftinije im je otici u predgradje. Sto je nekad bio ghetto, sad je hip, jebiga.
Mani se tih objasnjenja, koja, da budem iskren, tuknu na rasne stereotipe.
Ako te budu zanimali detalji, potrazicu kakve izvore, linkove, ako mi se bude dalo. Ali mislim to je dobro poznata materija, medju onima koji redovno citaju o tome i bave se time
Al eto ako ti je lakse praviti rasne stereotipe, mozes i to. Bujrum.
-
Fudo387
#2030 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidi, mi to posmatramo iz potpuno razlicitih uglova.
Ja sjednem u auto i provozam se okolo, odem na pice sa rajom, kupim kretenu flasu viskija koji zivi pored mene da se isprcam sa njim k'o s coJekom...i zakljucim da li je vrijeme da ispred kuce stavim tablu "for sale".
Mozes ti meni sada ostavljati vladine linkove kako je sve ruzicasto, al' ne jebem ti ja to.
Ovo je borba na zivot i smrt, Armija BiH vjeruje samo ono sto ocima vidi
Ja sjednem u auto i provozam se okolo, odem na pice sa rajom, kupim kretenu flasu viskija koji zivi pored mene da se isprcam sa njim k'o s coJekom...i zakljucim da li je vrijeme da ispred kuce stavim tablu "for sale".
Mozes ti meni sada ostavljati vladine linkove kako je sve ruzicasto, al' ne jebem ti ja to.
- jeza u ledja
#2031 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Wtf? Kakvi vladini linkovi ba?Fudo387 wrote:Vidi, mi to posmatramo iz potpuno razlicitih uglova.
Vlada, FEMA camps, Section 8 i to.
Cuj sta ocima vidis samo to vjerujes.
-
Fudo387
#2032 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
TakoE!jeza u ledja wrote:Wtf? Kakvi vladini linkovi ba?Fudo387 wrote:Vidi, mi to posmatramo iz potpuno razlicitih uglova.
Ovo je borba na zivot i smrt, Armija BiH vjeruje samo ono sto ocima vidi![]()
Vlada, FEMA camps, Section 8 i to.![]()
Cuj sta ocima vidis samo to vjerujes.
Ti ako hoces da me razuvjeris, posalji mi sliku iz kakve kafane koja se nalazi na cosku 79th i Homestead ulice u Chicagu. Znam, ne pada ti na pamet da tamo udjes, medju ekonomski uzdignutu afroamericku populaciju.
- jeza u ledja
#2033 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ok, vidim ja da s tobom nema normalnog razgovora.Fudo387 wrote:
TakoE!
Ti ako hoces da me razuvjeris, posalji mi sliku iz kakve kafane koja se nalazi na cosku 79th i Homestead ulice u Chicagu. Znam, ne pada ti na pamet da tamo udjes, medju ekonomski uzdignutu afroamericku populaciju.
U sta bolan da te razuvjerim? Nemas pojma o cemu pricas, niti s kim pricas. Valjas neke pausalne gluposti zasnovane na skucenom poimanju svijeta oko sebe. Pitao si me pitanje, dao sam ti odgovor. Kakav Chicago bolan, sta? Znas li sta pricas uopste?
Ha hu vidi mu glave argumentacija me ne interesuje.
"Kupio flasu viskija komsiji..."
Hoces da se takmicimo ko zna vise info s ulice, jel to?
- jeza u ledja
#2034 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
In other news....vidim ja poznat mi pravo....ko je pratio...
Ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=JlDJWNhMjss
je ovaj lik:
https://www.youtube.com/watch?v=gP5mWgbgCEc

http://twitchy.com/gregp-3534/2016/10/3 ... ral-video/
Ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=JlDJWNhMjss
je ovaj lik:
https://www.youtube.com/watch?v=gP5mWgbgCEc
http://twitchy.com/gregp-3534/2016/10/3 ... ral-video/
-
Fudo387
#2035 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cuj, nemas pojma s kim pricas?jeza u ledja wrote:Ok, vidim ja da s tobom nema normalnog razgovora.Fudo387 wrote:
TakoE!
U sta bolan da te razuvjerim? Nemas pojma o cemu pricas, niti s kim pricas. Valjas neke pausalne gluposti zasnovane na skucenom poimanju svijeta oko sebe. Pitao si me pitanje, dao sam ti odgovor. Kakav Chicago bolan, sta? Znas li sta pricas uopste?
Ha hu vidi mu glave argumentacija me ne interesuje.
"Kupio flasu viskija komsiji..."![]()
Hoces da se takmicimo ko zna vise info s ulice, jel to?![]()
Sta si ti, Michelle Obama?
- jeza u ledja
#2036 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si taj koji je ovu pricu shvatio kao neko takmicenje, ne ja.
Postavio si mi pitanja, ja ti odgovorio. Ti to ne prihvatas, jer ti to bolje vidis valjda, iz licnog iskustva sta li. Ko da ti jedini imas licna iskustva.
Mozes reci sta ti iz licnog iskustva vidis i na tome zavrsiti. No moras prihvatiti da su iskustva drugih malo drukcija.
Ja se nemam namjeru takmiciti s glupostima.
Da se vratim na ono sto sam ranije rekao - crnaca je sve manje u centrima gradova. Sele se u predgradja. Veci broj njih se svrstava danas u srednju klasu, vise imaju novca.
Mozda ti to u svojoj okolini ne vidis, mozda nisi sposoban da to vidis. Ali to je tako. Nije u pitanju misljenje, u pitanju su fakti.
Tu se prica zavrsava.
Postavio si mi pitanja, ja ti odgovorio. Ti to ne prihvatas, jer ti to bolje vidis valjda, iz licnog iskustva sta li. Ko da ti jedini imas licna iskustva.
Mozes reci sta ti iz licnog iskustva vidis i na tome zavrsiti. No moras prihvatiti da su iskustva drugih malo drukcija.
Ja se nemam namjeru takmiciti s glupostima.
Da se vratim na ono sto sam ranije rekao - crnaca je sve manje u centrima gradova. Sele se u predgradja. Veci broj njih se svrstava danas u srednju klasu, vise imaju novca.
Mozda ti to u svojoj okolini ne vidis, mozda nisi sposoban da to vidis. Ali to je tako. Nije u pitanju misljenje, u pitanju su fakti.
Tu se prica zavrsava.
- jeza u ledja
#2037 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Usput, ovo me podsjeca isto na onu pricu - "sta ima vlada, drzava, da meni govori da je ekonomija bolja, kad ja kao vidim da je sve u kurcu?". "Sta ima da mi govori da je XY bolje za mene, kad ja vidim da je u kurcu...."
Pa mozda je pajdo do tebe, a ne do vlade?
Neki dan citam clanak, kae, parafraziram: "Siromastvo u Americi: Tri televizora, ide u krevet gladan". To je ta linija.
Pa mozda je pajdo do tebe, a ne do vlade?
Neki dan citam clanak, kae, parafraziram: "Siromastvo u Americi: Tri televizora, ide u krevet gladan". To je ta linija.
-
Fudo387
#2038 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Momak, mene boli qrac i za crncima i za bijelcima, jedini bitan meni u ovoj zemlji je Fudo i njegovi.
Tebi je Gojeni dobro replicirao, vazda si napusen.
50k + vladin nidje veze posao, smaras i sebe i one oko sebe, ne znas dje si supalj.
Oh my gosh profil.
Kad se sutra probudis sa Donaldom na celu drzave skontaces o cemu ti je Fudo pricao.
U medjuvremenu ces dobiti otkaz.
Ja bih volio da si u pravu, da su stvari kakvim ih ti vidis, al' nisu.
50k + vladin nidje veze posao, smaras i sebe i one oko sebe, ne znas dje si supalj.
Oh my gosh profil.
Kad se sutra probudis sa Donaldom na celu drzave skontaces o cemu ti je Fudo pricao.
- jeza u ledja
#2039 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ucini si uslugu. Premotaj film u glavi. Presaberi se. Ovo nije igra pogadjanja cim se ko bavi i sta je postigao u zivotu.Fudo387 wrote:Momak, mene boli qrac i za crncima i za bijelcima, jedini bitan meni u ovoj zemlji je Fudo i njegovi.
Oh my gosh profil.
Ne znam kako drukcije da ti objasnim, da ti nacrtam mozda? Nije mi cilj da mjerim kurac. Ti ako hoces, nastavi, ali sve si do sada vec objasnio o sebi. Vrlo malo si prepustio masti za volju.
Ja nisam taj koji u ovoj prici ima problem. Ti to znas, ja to znam, svi koji citaju to znaju, al ti bi glavom kroz zid.
Sta kaes, radim za "vladu", 50k, ono mislis prevrcem papire, udaram pecate, penzija lijeze i to?
Ma ako tebi sreco odgovara da zamisljas da je to tako, ili da tvrdis da zamisljas
Al hajmo sad dalje o stvarima koje se ticu ove teme.
- sinuhe
#2040 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo da izbori prodju i da se smire strasti. Ovako isto referendum.
-
Drvenija87
#2041 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dječak sa šibicama wrote:
- jeza u ledja
#2042 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znam da im je bio guzni haver ali evo recimo ovaj video nikad nisam vidio, niti ista ovako dugo gdje ih toliko hvali. Ne kontam kako ovakve stvari nisu vise potencirane?
Gledam ovaj video, samo 30k pregleda.
Ovo je drukcije od njegovih gluposti. Ovdje direktno hvali HRC i muza joj.
Ovo je drukcije od njegovih gluposti. Ovdje direktno hvali HRC i muza joj.
- Gojeni H
#2043 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fudo387 wrote:Momak, mene boli qrac i za crncima i za bijelcima, jedini bitan meni u ovoj zemlji je Fudo i njegovi.
Oh my gosh profil.
Stipu napusenog, pojela gudra mozak. Ko ce mu reci da,
a. Crnci su bogatiji, sele u predgradja i
b. Gradovi su in, predgradja postaju rinaka
... Sad ce on
- jeza u ledja
#2044 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da a) i b) mogu zajedno, odnosno istovremeno, samo sto tebi nedostaje sposobnosti razumijevanja prostih recenica. To nije moj problem. Imas gugl, imas knjige, uzmi citaj, ako te zanima. No ti bi radije svoje neznanje pokrivao glupavim doskocicama, jel tako?Gojeni H wrote:Fudo387 wrote:Momak, mene boli qrac i za crncima i za bijelcima, jedini bitan meni u ovoj zemlji je Fudo i njegovi.
Oh my gosh profil.
Ja bih volio da si u pravu, da su stvari kakvim ih ti vidis, al' nisu.boldirano.
Stipu napusenog, pojela gudra mozak. Ko ce mu reci da,
a. Crnci su bogatiji, sele u predgradja i
b. Gradovi su in, predgradja postaju rinaka
ne mogu, ali NIKAKO zajedno?
... Sad ce on![]()
![]()
WTF, pa jos jednom WTF?!?
Odoh ja pa ti deveraj s njim.
Cuj napusen, pojela gudra mozak, koliko je tebi ono godina?
I ova ostala prica, zasto se bolan blamiras? Ako tebi, a slicno sam rekao i Fudi, predstavlja zadovoljstvo stvarati neku iluziju da je neko s kim ocigledno ne mozete razgovarati na istom nivou neka karikatura zivota - onda je meni drago da ste bar nesto privremeno dobili iz ovog razgovora. No sam taj stav je vjerovatno dobar pokazatelj zasto ste se uopste doveli u situaciju da tako razmisljate, a ta "situacija" u kojoj smo pojedinacno, se po svemu sudeci drasticno razlikuje.
Ne preostaje vam izgleda puno nego da filujete glavu glupostima.
Ne znam kako da "finije" odgovorim, a mnogi bi to, mnogo mnogo podlije i vjerovatno po vas efektivnije, jer ocigledno takav jezik najbolje razumijete.
I prije nego sto pozelite opet nesto pametno odgovoriti, dobro razmislite, jer ovo ne vodi nikud. Citajte sta vam je napisano u vezi teme. Pitajte ako ne razumijete. Sposobnost da prihvatite da neko od vas zna nesto vise kad vam govori da u necemu niste u pravu, to je nesto sto treba da kultivisete, a ne ovo ko djeca. Nemate puno od toga sto cete meni spustit, vjerujte mi. Nit je meni zadovoljstvo nesto vama lafo spustati.
-
Fudo387
#2045 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Povrijedjen ti je ego i sad bas budaleses.jeza u ledja wrote:Ako tebi, a slicno sam rekao i Fudi, predstavlja zadovoljstvo stvarati neku iluziju da je neko s kim ocigledno ne mozete razgovarati na istom nivou neka karikatura zivota - onda je meni drago da ste bar nesto privremeno dobili iz ovog razgovora.
Dobro, eto izvini.
Necu vise ni jedne, sve je tako kako ti kazes.
-
bole1st
#2046 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nemojte se svaditi, ova tema treba izdurati jos 4 ili cak 8 godina, da nam je ne zakljucaju na samom pocetku. 
- jeza u ledja
#2047 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije mi povrijedjen ego, vec inteligencija. No dobro, to je nesto sto ti, iz razumljivih razloga, tesko mozes shvatiti.Fudo387 wrote:Povrijedjen ti je ego i sad bas budaleses.jeza u ledja wrote:Ako tebi, a slicno sam rekao i Fudi, predstavlja zadovoljstvo stvarati neku iluziju da je neko s kim ocigledno ne mozete razgovarati na istom nivou neka karikatura zivota - onda je meni drago da ste bar nesto privremeno dobili iz ovog razgovora.
Dobro, eto izvini.
Necu vise ni jedne, sve je tako kako ti kazes.
- It_is_a_Leclerc
#2048 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zašto je sada na RTL-u objavljeno da kao Trump vodi za 3 % ? Mislim, koji je to fazon - prije sedam dana 10 % za Clinton, i sad 3 % za ovog mazluma. Ipak, nije općina Šekovići, pa da se tako obrću procenti.
Zanima me najviše mišljenje @jeza u ledja. Ovi ostali ne odaju utisak kao da znaju previše. Sorry.
Zanima me najviše mišljenje @jeza u ledja. Ovi ostali ne odaju utisak kao da znaju previše. Sorry.
-
bole1st
#2049 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
On definitivno zna najvise, jedino sto je 90% tog znanja pogresno.It_is_a_Leclerc wrote: Zanima me najviše mišljenje @jeza u ledja. Ovi ostali ne odaju utisak kao da znaju previše. Sorry.
Srecom jos samo nekoliko dana i sve ce biti jasno, onda pocinje odbrojavanje do 20.01.2017.
- SkyLimit
#2050 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donalde, Donalde, nek te čuva Bog