Sreca, pametan siMohamad Sissoko wrote:Pametnom dovoljno.rumenige_brajtner wrote:Pa nesto se ne sjecam da su alija i bakir ratovali, nego su ove nesretnike gurnuli ispred sebe.
I da, bas me lijepo boli neka stvar ko je poceo rat
Blokada puteva
- rumenige_brajtner
#2026 Re: Blokada puteva
- vatrogasac
#2027 Re: Blokada puteva
Ne valja bacat hranu pa ništa dok se ovo ne obere.General War wrote: Mozete li se podrzavat negdje drugo, zivota vam?

- dustaban
#2028 Re: Blokada puteva
mishic wrote:Ja ponovo ne razumijem o kakvim dodacima se radi???
Radim od dana demobilisanja, u ARBiH proveo četiri godine, i jedino što sam primio su oni nesretni certifikati koji su otišli u PIF.
A stalno se govori o nekim privilegijama, povlasticama, pravima...
Prava, povlastica i privilegija čini mi se nema bez udruženja...
A ja u ova i ovakva udruženja neću po cijenu da prosim:
Svaka ti cast! Iskreno.
- General War
#2029 Re: Blokada puteva
vatrogasac wrote:Ne valja bacat hranu pa ništa dok se ovo ne obere.General War wrote: Mozete li se podrzavat negdje drugo, zivota vam?![]()
Posteno.
-
palestinka
#2030 Re: Blokada puteva
mishic wrote:Ja ponovo ne razumijem o kakvim dodacima se radi???
Radim od dana demobilisanja, u ARBiH proveo četiri godine, i jedino što sam primio su oni nesretni certifikati koji su otišli u PIF.
A stalno se govori o nekim privilegijama, povlasticama, pravima...
Prava, povlastica i privilegija čini mi se nema bez udruženja...
A ja u ova i ovakva udruženja neću po cijenu da prosim:
-
baxus
#2031 Re: Blokada puteva
Ovo se riješava starim receptom..O'zone wrote:Zaboravljeni branitelji ponovo u igri
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zaborav ... /180301081
Sarajevo želi da destabilizira zapadnu Hercegovinu u cilju unitarne BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#2032 Re: Blokada puteva
jesu blokirali sarajevski aerodrom kao sto su juce obecali?
-
naseroric
#2033 Re: Blokada puteva
http://avaz.ba/vijesti/bih/356902/zabor ... laz-bijacabaxus wrote:Ovo se riješava starim receptom..O'zone wrote:Zaboravljeni branitelji ponovo u igri
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zaborav ... /180301081
Sarajevo želi da destabilizira zapadnu Hercegovinu u cilju unitarne BiH
-
invincible1921
#2034 Re: Blokada puteva
Već sam pisao pa me napadoše...da se sutra provede istraga niko ne bi došao i Reko evo Mujo Mujić nije vidio puške. Zašto? To ne znam sumnjam da je strah prije će biti sukob interesa ili kako prokazati bližnjeg svog.palestinka wrote:Ovo treba. A što nije moguće, ozbiljno pitam. Od jedinice do jedinice, neka borci sami naprave spisak I prečešljaju. Može li se tako? I neșto mislim, zar nije ponosnije tražiti posao, da borci traže posao od vlasti, da imaju prednost pri zapoșljavanju. Oni koji ne mogu raditi penzija, ali sve po pročešljanom spisku samih boraca. Da li je ovakav način nemoguć?PM72 wrote:Ama ljudi,borački spisak je šega.Svako od nas zna gdje je bio i s kim je bio.Ja sam svog komšiju,specijalca MUP-a,gledao kao u Boga (tobe jarabi što bi neki rekli) kad je pred rat sa kompletnom opremom i naouružanjem išao na zadatke.I sad se sjećam njegove maskirne uniforme,crnog jurišnog prsluka,heklera i kolta za pojasom.
I sad da ja njemu držim predavanje gdje je bio?![]()
također,sjećam se svojih komšija koji su pobjegli od lopate (kopali se rovovi na Mojmilu),onih koji su čuvali ženine guzove i onih koji su bili sudije - ko biva,nije njihov rat.Eto moj je...
I sad da mi takvi drže vaz...
nema govora...
Znači,svi mi znamo kad je ko uključen u borbu,gdje je bio i šta je radio baš kao što znam ko je iz komšijskog stana iznosio televizije a ko o hranu da prehrani nevoljnike...
Nwk donesu transparent i osude recimo Zelene beretke tu 95posto ionako ne trebaju biti u registru...
Ali jok sraxemo o lažnim borcima a nećemo mi djelovat nek vlada to uradi.
Uostalom na osnovu čega naknada ako nisi invalid ? Svi su manje više dobili kakve takve beneficije neki manje neki više...ako ništa makar si jednom preko reda uso negdje kao borac.
Uostalom izadjes pričaš prolhevo sam krv jer volim Bosnu ..ali sad hoću da mi se plati
-
mishic
#2035 Re: Blokada puteva
Evo i gospođa Sanela Prašović se javno oglasila kako spiskove istinskih branitelja nebi bilo teško napraviti.
I u pravu je!!! Ali zaboravlja i ona i mnogi drugi samo jednu činjenicu, jednu sitnicu. Sadašnje spiskove su pravili i napravili oni što su sada
u udruženjima boraca. Oni se pitaju i odlučuju umjesto boraca. Na spiskovima su oni, njihove familije, rodbina, rođaci, prijatelji...
Ti što su naknadno uvršteni na spiskove biraju ove koji su ih dopisali, ovi koji "vode" boračka udruženja njima dijele sredstva namijenjena borcima i krug se zatvara. Njihov odnos sa vlastima, strankama itd. zasniva se na principu ne dirajte vi nas, nečemo ni mi vas...
E zato nema spiskova jer pare primaju stotine i hiljade onih koji rata ni omirisali nisu.
To su ti što decenijama glume borce, govore u ime boraca, sramote borce i troše milione namijenjene borcima.
Preko njih se manipulira borcima koji kada izadju na saobračajnice i ulice, koji se mrznu kao što su se mrzli i u rovu, nisu svjesni
da to njima ne donosi nikakvu dobrobit i korist nego donosi onima koji ih zloupotrebljavaju.
I u pravu je!!! Ali zaboravlja i ona i mnogi drugi samo jednu činjenicu, jednu sitnicu. Sadašnje spiskove su pravili i napravili oni što su sada
u udruženjima boraca. Oni se pitaju i odlučuju umjesto boraca. Na spiskovima su oni, njihove familije, rodbina, rođaci, prijatelji...
Ti što su naknadno uvršteni na spiskove biraju ove koji su ih dopisali, ovi koji "vode" boračka udruženja njima dijele sredstva namijenjena borcima i krug se zatvara. Njihov odnos sa vlastima, strankama itd. zasniva se na principu ne dirajte vi nas, nečemo ni mi vas...
E zato nema spiskova jer pare primaju stotine i hiljade onih koji rata ni omirisali nisu.
To su ti što decenijama glume borce, govore u ime boraca, sramote borce i troše milione namijenjene borcima.
Preko njih se manipulira borcima koji kada izadju na saobračajnice i ulice, koji se mrznu kao što su se mrzli i u rovu, nisu svjesni
da to njima ne donosi nikakvu dobrobit i korist nego donosi onima koji ih zloupotrebljavaju.
-
bossnjak
#2036 Re: Blokada puteva
Tk je najjaci kanton i najbosanskiji, prvo odakle je Husein kapetan a odakle je Muhammed Hevaija Uskuhvi pisac bosanskog jezika.
Trebaju se protestu nezaposleni pridružit.
Trebaju se protestu nezaposleni pridružit.
- General War
#2037 Re: Blokada puteva
De ba ljudi CIPS dokumente falsifikuju a ne ucesce u ratu uz dva svjedoka...stvarno ne znam kako ce neko plavu knjizicu ispecacenu orginalnim pecatima prepoznat da je falsifilat, da ne pricam iz okupiranih mjesta ili mjesta daljih od gradovamishic wrote:Evo i gospođa Sanela Prašović se javno oglasila kako spiskove istinskih branitelja nebi bilo teško napraviti.
-
mishic
#2038 Re: Blokada puteva
invincible 1921 - Nije problem što hiljade i hiljade boraca koji su se istinski borili nije dobio ništa, čak ni preko reda ulazio i prolazio na šalterima i drugdje, nego je problem što hiljade i hiljade onih koji borbu ni vidjeli nisu, danas se predstavljaju kao borci, govore u ime boraca, manipulišu borcima, troše milione namijenjene borcima...
Kapiraš, nije problem što ja za četiri godine nisam ni tražio ni dobio ništa koliko je problem što neko drugi umjesto mene nastupa, govori, dobiva, troši... a smijao mi se u brk i smatrao me i nazivao budalom dok sam ja bio u rovu a on u podrumu ili švercovao...
Kapiraš, nije problem što ja za četiri godine nisam ni tražio ni dobio ništa koliko je problem što neko drugi umjesto mene nastupa, govori, dobiva, troši... a smijao mi se u brk i smatrao me i nazivao budalom dok sam ja bio u rovu a on u podrumu ili švercovao...
-
Mike Ross
#2039 Re: Blokada puteva
Pretpostavljam da su vam drazi ovako?

Photo by: Edin Imamovic, Tuzla

Photo by: Edin Imamovic, Tuzla
- emigrazione
#2041 Re: Blokada puteva
Pa i ovi sto sad prave ove barikade misle isto tako, samo su se dobro zajebali-kasne vise od 20 godina!mishic wrote:invincible 1921 - Nije problem što hiljade i hiljade boraca koji su se istinski borili nije dobio ništa, čak ni preko reda ulazio i prolazio na šalterima i drugdje, nego je problem što hiljade i hiljade onih koji borbu ni vidjeli nisu, danas se predstavljaju kao borci, govore u ime boraca, manipulišu borcima, troše milione namijenjene borcima...
Nikakve revizije vise niti imaju smisla niti dolaze u obzir jwr ce samo donijeti jos vece probleme...i ko je koga zajebo? Pa sami sebe, mislili su da ce ih neko vuci za rukav, pa nece jebiga ko sto te ne vuce ni zasta u zivotu, sve je borba...misli su ako lazno posvijedoce za havera sto je pao s kruške 93 pa izganjo invalidninu da ce i za njih neko da poturi leđa, pa neće jebiga, svoje hise si dao haveru i sad trazi od njega da ti to vrati, ne od vlade....
- hatemondays
#2042 Re: Blokada puteva
Tesko da ce to proci kod nas u 105. je bio cato ,vodio evidenciju svih pripadnika brigade, onaj Causevic koji je vodio Poreznu Upravu pa mu sad sude za milion stvari. I sad zamisli koliko je on njih prosnjirao i vodio na spisku tokom rata. Ono koji su bili u ratu nisu mogli znati sve ljude iz jedinica mozda ceta maksimalno bataljon ostalo tesko.palestinka wrote:Ovo treba. A što nije moguće, ozbiljno pitam. Od jedinice do jedinice, neka borci sami naprave spisak I prečešljaju. Može li se tako? I neșto mislim, zar nije ponosnije tražiti posao, da borci traže posao od vlasti, da imaju prednost pri zapoșljavanju. Oni koji ne mogu raditi penzija, ali sve po pročešljanom spisku samih boraca. Da li je ovakav način nemoguć?PM72 wrote:Ama ljudi,borački spisak je šega.Svako od nas zna gdje je bio i s kim je bio.Ja sam svog komšiju,specijalca MUP-a,gledao kao u Boga (tobe jarabi što bi neki rekli) kad je pred rat sa kompletnom opremom i naouružanjem išao na zadatke.I sad se sjećam njegove maskirne uniforme,crnog jurišnog prsluka,heklera i kolta za pojasom.
I sad da ja njemu držim predavanje gdje je bio?![]()
također,sjećam se svojih komšija koji su pobjegli od lopate (kopali se rovovi na Mojmilu),onih koji su čuvali ženine guzove i onih koji su bili sudije - ko biva,nije njihov rat.Eto moj je...
I sad da mi takvi drže vaz...
nema govora...
Znači,svi mi znamo kad je ko uključen u borbu,gdje je bio i šta je radio baš kao što znam ko je iz komšijskog stana iznosio televizije a ko o hranu da prehrani nevoljnike...
-
kakavdanakneiskustvu
-
invincible1921
#2044 Re: Blokada puteva
Ja ti ponavljam da je dosao svrakic na petlju sinoc izgrlili bi ga ko bliznjeg svog i o cemu pricamo onda ? Evo ja cu ti rec primjer jedne organizacije te boracke iz sarajeva nije bitno koja je.mishic wrote:invincible 1921 - Nije problem što hiljade i hiljade boraca koji su se istinski borili nije dobio ništa, čak ni preko reda ulazio i prolazio na šalterima i drugdje, nego je problem što hiljade i hiljade onih koji borbu ni vidjeli nisu, danas se predstavljaju kao borci, govore u ime boraca, manipulišu borcima, troše milione namijenjene borcima...
Kad je pravljen registar tj spisak bi je sastanak. Na spisak su stavljeni oni koji su bili u armiji, ali je bilo i onih koij nisu. Naravno tada su ovi sto jesu bili sutjeli i odgovaralo im je odnosno bilo im je svedno sto se na spisak stavljaju ljudi koji nemavju veze sa ratom. Danas kad je postalo to problem daj mijenjaj registar...
Dobro borci znaju ako nista najveca ta lazana udruzenja sirom BiH, a bgm eo za deset i kusur godina nisam jos niakd cuo da je neko javno prozvao neko udruzenje.
Ko je god bio u armiji ima makar nekog prijatlja ako vec ne rodbinu koja je manje ili vise zaobisla zakon i dobila status koji ne zasluzuje. Ko je spreman prokazat svjoe? Nije niko...
- Kikibombona
#2045 Re: Blokada puteva
Sjecam se ovog forumasa kada je opisivao svoje ranjavanje, dok je u mladalackom zanosu kidisao na protivnicke polozaje, vjerujuci da se bori za pravu stvar.Mike Ross wrote:ili ovako?
Ljudi koji imaju ne razumiju one koji nemaju. Nevjerovatna doza sebicnosti i pokvarenosti.
Licno sam upoznao nekoliko demobilisanih boraca koji su spremni raditi bilo sta samo da nekako prezive.
Neki dijasporci nemaju pojma o svojoj domovini, misle da je ovo Svicarska, da ne rade samo oni koji nece da rade. Vise nisam nacisto da li se radi o neinformisanosti ili bezobrazluku.
-
ovo_mi_je_nick
#2046 Re: Blokada puteva
Očekujem sutra pendreke po bubrezima za sve one koji ometaju i ugrožavaju slobodu kretanja običnog stanovništva u vršenju svojih svakodnevnih obaveza.
Blokiraj institucije i nadležne a ne one koji nemaju veze i koji vas nisu doveli do ovog stanja.
Blokiraj institucije i nadležne a ne one koji nemaju veze i koji vas nisu doveli do ovog stanja.
- Kikibombona
#2047 Re: Blokada puteva
A zasto ti obicni gradjani ne blokiraju institucije koje nas sistemski unistavaju, pljackaju i zaduzuju!??ovo_mi_je_nick wrote:Očekujem sutra pendreke po bubrezima za sve one koji ometaju i ugrožavaju slobodu kretanja običnog stanovništva u vršenju svojih svakodnevnih obaveza.
-
kakavdanakneiskustvu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2049 Re: Blokada puteva
Iz istoga razloga što nisu ni oni koji su ovdje punih usta branili proteste, a nisu izašli na iste.Kikibombona wrote:
A zasto ti obicni gradjani ne blokiraju institucije koje nas sistemski unistavaju, pljackaju i zaduzuju!??
Dobro je, ne puca.
Al da napišem da podržavam, valjaće.
- supercali
#2050 Re: Blokada puteva
Otkud ti znas je li ko otisao podrzati proteste?Tomahawk11 wrote:Iz istoga razloga što nisu ni oni koji su ovdje punih usta branili proteste, a nisu izašli na iste.Kikibombona wrote:
A zasto ti obicni gradjani ne blokiraju institucije koje nas sistemski unistavaju, pljackaju i zaduzuju!??
Dobro je, ne puca.
Al da napišem da podržavam, valjaće.
Pola sata pola sata