Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2026 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

ružno je reć ali čitateljima portala klix svi fašisti...
ko god ne ide niz dlaku caritas davanja i merhameta je fašista

znači samo onaj ko ugađa izbjeglicama je pravi čojk i država...
al onda su fašisti na osnovu drugog svjetskog rata
animals

#2027 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Ubica je Afgane. gdje god dodju, pljacke, silovanja, ubistva. .
a ne mozes ih ni protjerati. .jebes Evropske zakone. .
ST11

#2028 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ST11 »

Ne znam, da li bi se smijao ili ... ma smijati ću se.

https://www.rt.com/news/330180-police-v ... es-sweden/
Danguba

#2029 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Danguba »

Danska izglasala zakon o oduzimanju dragocjenosti azilantima

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 0000-kruna
ne znam da li bi se smijao ili plakao. :?
Tipicoti

#2030 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

...........
Last edited by Tipicoti on 27/01/2016 00:21, edited 3 times in total.
Tipicoti

#2031 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

.....
Last edited by Tipicoti on 27/01/2016 00:12, edited 1 time in total.
Tipicoti

#2032 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

...........
Last edited by Tipicoti on 27/01/2016 00:20, edited 1 time in total.
Tipicoti

#2033 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

.....
Tipicoti

#2034 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

..........
Idriz

#2035 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Idriz »

Tipicoti wrote:
animals wrote:Njemačka je prije drugog svjetskog. rata imala 65 miliona stanovnika..a sad 80..toliko o statistikama i predvidjanjima. .
Ne kontam koji je Svabama qrac......zasto moraju drzati populaciju na 80 miliona, pa bolje je imati 40 miliona zadovoljnih gradjana, nego 80 miliona koji se medjusobno mrze i preziru.

Bolje imati manje stanovnistva, a moci djecu pustiti navece u kino i ne bojati se da ih nece tamo neki Afganistanac silovati ili ubiti. Jos malo pa neces kao djevojka smjeti minic obuci. Zamisli djevojka u minicu pije pivo u kafani navece oko 22:00 !!! Nesto u Europi sasvim normalno, a u Kozojebini odakle oni dolaze to ni na filmu !

Njemacko stanovnistvo stari i oni se boje za penzioni sistem, zato ih je i uhvatila frka pa uvoze Arape kao ludi. Medjutim ja mislim da se to moglo i pametnije uraditi.
ne odlucuje o tome obicno stanovnistvo nego vlasnici biznisa.

ne postoje "Svabe", postoje radnici, freelanceri, profesionalci, studenti, zubari, biznismeni, klosari, politicari, kurve, sportisti... svi oni međusobom imaju razlicite interese. bas kao i kod svih "naroda".

to je razlog zasto je ideologija multikulture promasaj, ne u smislu da ne valja imati ljude razlicitog porijekla na jednom mjestu, to je super, vec zato sto ne adresira ove stvari.

najveci debilizam je npr. navijati za neku reprezentaciju. zamisli sad bosna osvoji svjetsko prvenstvo i na trgu ispred bbi zajedno se raduju i onaj sto kopa po kontejnerima i onaj sto ima stotine miliona. patriotizam je opscena stvar.
animals

#2036 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Tipicoti wrote:
animals wrote:Njemačka je prije drugog svjetskog. rata imala 65 miliona stanovnika..a sad 80..toliko o statistikama i predvidjanjima. .
Ne kontam koji je Svabama qrac......zasto moraju drzati populaciju na 80 miliona, pa bolje je imati 40 miliona zadovoljnih gradjana, nego 80 miliona koji se medjusobno mrze i preziru.

Bolje imati manje stanovnistva, a moci djecu pustiti navece u kino i ne bojati se da ih nece tamo neki Afganistanac silovati ili ubiti. Jos malo pa neces kao djevojka smjeti minic obuci. Zamisli djevojka u minicu pije pivo u kafani navece oko 22:00 !!! Nesto u Europi sasvim normalno, a u Kozojebini odakle oni dolaze to ni na filmu !

Njemacko stanovnistvo stari i oni se boje za penzioni sistem, zato ih je i uhvatila frka pa uvoze Arape kao ludi. Medjutim ja mislim da se to moglo i pametnije uraditi.
Ma ne treba Njemcima, vec gramizvim koncernima..
npr.Amazon versand firma trazi 10 tisuca radnika..
KAKVI RADNIKA; JEFTINI::
jer njihovi radnici strajkaju svaki Bozic, jer nisu dovoljno placeni..
i takvve firme trebaju radnike..i takve firme su pritiskale Njemacku vladu da uvezu radnike..
kakvi inzinjeri i bakaraci..pa vecina izbjeglica nije ni isla u skolu..koja propaganda, mediji, tv . svi su ukljuceni..
niko ne jebe gradjane,kojima je svega dosta..
Truba

#2037 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

imigrant zaklo ženu/ zabranili imigrantima na bazen...

komentari na avazu...

to se svaki dan tamo dešava ( misli na zločine)

fratri idu u crkvu jer se ne žene i pederi su ili pedofili i to se ne kažnjava

:lol: :lol: :lol: :lol:
AleksoMKD

#2038 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Nesto o migrantima koji su razocarani uslovima u Nemackoj i koji se vracaju u Irak i Siriju.
http://www.businessinsider.com/conditio ... ome-2016-1

Ima raznih razloga ali ovaj mi je interesantan jer pokazuje kulturoloske razlike:

Other people have come to the conclusion that the culture in Germany is too different from theirs back home and that they won't be able to adapt.

Abdullah Alsoaan, a 51-year-old Syrian, told The Wall Street Journal that he came to Germany to be treated for diabetes and that he was waiting for a new passport to return home.

After seeing teenagers kiss in public, he realized he could not raise his daughters there. "The problem isn't with the Germans or Germany, people are very nice," Alsoaan told The Journal. "But they have their way of living their lives and we have ours."

Ovom jadniku je bolje u Siriji kakva je sad nega da mu nedaj boze cerke vide mlade kako se ljube na ulici :-)
Truba

#2039 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

on i onaj s nožem malac su trebali na teritorij al nusre ili isisa da bježe
tamo takodjer treba radne snage
prog321

#2040 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

In Finland, the situation is similar. Finnish officials said last week that almost 70% of Iraqi asylum seekers whose applications were processed last year abandoned their claim and returned home
=================================

Nalozili ih arapski pojedinci koji su ranije zivjeli u EU, pa im ispricali bajke.
Kao i kod nas kada dodje gastarbajter pa pocne bacati lovacke domicilnom puku. :-D
hAZNADAR

#2041 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:In Finland, the situation is similar. Finnish officials said last week that almost 70% of Iraqi asylum seekers whose applications were processed last year abandoned their claim and returned home
=================================

Nalozili ih arapski pojedinci koji su ranije zivjeli u EU, pa im ispricali bajke.
Kao i kod nas kada dodje gastarbajter pa pocne bacati lovacke domicilnom puku
. :-D
To stalno ponavljam i to je istina. Najveci motiv danasnjih imigranata su lazni stereotipi i bajke koje su upravo plasirali njihovi dijasporci. To je poseban mentalitet ljudi. Stranci koji su ovdje dosli iz raznih razloga i vecinom su ili na socijali ili rade nize poslove. Zive za to da skupe love za Mercedes i da se pojave sa kolima i u odijelu u rodnom kraju.
I tu nalazu, naseru masu bajki.
Prvo o sebi kako su se snasli i zive ko bubreg u loju. Kako su sposobni pa iskoristili sistem, kako su domaci glupi i pederi koje mozes preveslati kako hoces, kako domace cure jedva docekaju da rasire noge strancu i usput svaki je povalio na stotine, pare rastu na drvetu maltene,.... na neki neobjasnjiv nacin lazu i glume da izazovu zavist i budu face.
To sam nerjetko i kod nasih vidio - zamisli kada dodjes na godisnji odmor i cujes pored sebe facu koju znas kako laze i preuvelicava.
AleksoMKD

#2042 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

hAZNADAR wrote:
prog321 wrote:
Kao i kod nas kada dodje gastarbajter pa pocne bacati lovacke domicilnom puku
. :-D
Prvo o sebi kako su se snasli i zive ko bubreg u loju. Kako su sposobni pa iskoristili sistem, kako su domaci glupi i pederi koje mozes preveslati kako hoces, kako domace cure jedva docekaju da rasire noge strancu i usput svaki je povalio na stotine, pare rastu na drvetu maltene,.... na neki neobjasnjiv nacin lazu i glume da izazovu zavist i budu face.
To sam nerjetko i kod nasih vidio - zamisli kada dodjes na godisnji odmor i cujes pored sebe facu koju znas kako laze i preuvelicava.
Ziva istina, :thumbup: znam doduse puno ljudi koji su se stvarno snasli ali oni ne pricaju ovakve price, a kad neko pocne kako je svaki dan drugu jebavo...............sve ti je jasno.
prog321

#2043 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by prog321 »

Bio sam kod rodjaka u Svedskoj. On i zena mu rade, imaju lijepu kucu, dva auta , rekao bi kao u bajci.
Dok nisam kod njega zamalo skapao od gladi. Morao sam i sebi i njemu kupovati hranu. Oni su zivili bukvalno od plate do plate. Sve mu na kredit, i auta i kuca, Cak bi djecu stavio na kredit da moze. Nema 5 maraka u dzepu na kraju mjeseca, a kad je dolazio kod nas u BiH da vidis sa koje visine je gledao. :-) :lol:
PM72

#2044 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by PM72 »

prog321 wrote:Bio sam kod rodjaka u Svedskoj. On i zena mu rade, imaju lijepu kucu, dva auta , rekao bi kao u bajci.
Dok nisam kod njega zamalo skapao od gladi. Morao sam i sebi i njemu kupovati hranu. Oni su zivili bukvalno od plate do plate. Sve mu na kredit, i auta i kuca, Cak bi djecu stavio na kredit da moze. Nema 5 maraka u dzepu na kraju mjeseca, a kad je dolazio kod nas u BiH da vidis sa koje visine je gledao. :-) :lol:

:lol: krepaće ti rođak od gladi - ti se vratio. :lol:
graue_maus

#2045 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by graue_maus »

danas mi kolega na poslu isprica vic ;
dolazi izbjeglica kod doktora ;
-doktore, svaki put nakon sexa, oci me peku .
-to vam je pfeffer spray-a (Pepper Spray).
pirmin

#2046 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Kaze mi nacista s kojim radim da je napetije bilo kad smo mi, ex-jugovici dolazili u devedesetim.
On je tad bio ucenik, kaze kao danas se sjeca nabrijanosti medju starijim kolegama. Bili su spremni na sve. :)
Tipicoti

#2047 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

prog321 wrote:Bio sam kod rodjaka u Svedskoj. On i zena mu rade, imaju lijepu kucu, dva auta , rekao bi kao u bajci.
Pa dobro, necu da ti branim rodjaka ali tako je na zapadu. Ako hoces nesto da imas onda moras uzeti Kredit.
Ne moze niko iskesirati lovu za kucu ili stan. Ako oboje rade onda trebaju dva (dobra) automobila da dodju do posla i zarade te pare za Kredit.

Jebi ga, u SWE ne zivi sin sa roditeljima u jednoj kuci do svoje 40-e godine, pa ako se ozeni, hajmo dignuti kucu na sprat, pa sin i snaha gore - a roditelji dole. Ne voze se tamo u SWE golfovi dvice, a kredite ne dizu za hranu kako bi napunili frizider (kao kod nas)....budimo realni.
A to sto on ode u Bosnu pa gleda sa visine vise ne pije vode, to je mogao prije 10-15 god. raditi, ali sada to vise ni u Bosni ne pali da je tamo u SWE med i mlijeko.

====================================================================================================================

Malo smo skrenuli sa teme....

Mi (sa Balkana) smo sada malo isfrustrirani, kada vidimo ove izbjeglicke slike i prilike. Zasto Europa hoce Arape, a nas sa Balkana nece.
Ne mozemo dobiti radne dozvole ni boravak u EU, a ``ove Arape`` vuku za rukave da udju u Njemacku.
Da su otvorili granice za BiH, SRB, MKD i Kosovo mi bi odmah dosli, integralisali bi se veoma brzo, uklopili bi se u drustvo, naucili jezik, zavrsili skole i mi bi radili. Pare bi trosili u Njemackoj (a nesto poslali i kuci :-D ), kupili bi automobile, stanove, imali kakav-takav zivot, zivjeli bi ``normalno``.
Ali svabo kaze NEIN, ostanite na jebenom Balkanu i pricajte o Titu i lijepim danima.

====================================================================================================================

Kada vidim ove Arape, ne kontam - nisam pametan.
Njih 90 % nece prihvatiti nacin zivota u Njemackoj.
Njih 50 % ne zna citati i pisati.
Njih 100 % nemaju radne navike. Nisu to ni inzinjeri, ni doktori.
Oni imaju mentalitet ``Necu obaveze...Auto ? Kirija za stan? Racuni ??? Ne-hvala ``
Kredit ? - ne daj Boze.Oni i ne znaju sta je Kredit.
Uhvati zenu, nareda 4-5 djece pa po djecijem dodatku i socijali...
Nisam nikada vidio Arapa na bausteli, ali je zato svaki drugi student....ljudi studiraju, nisu ludi da se hvataju lopate.

Dobro, ljudi su izbjeglice....spasavaj zivu glavu, padaju bombe, ne znas ko ih baca, jel Rus ili Amerikanac, sve sravnjeno sa zemljom....a Svabe otvorili sve granice i tamo sve med i mlijeko.

Neke stvari stvarno ne razumijem
Sanjarko

#2048 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

Tipicoti wrote: Kada vidim ove Arape, ne kontam - nisam pametan.
Oni imaju mentalitet ``Necu obaveze...Auto ? Kirija za stan? Racuni ??? Ne-hvala ``
Kredit ? - ne daj boze.Oni i ne znaju sta je Kredit.
Nisam nikada vidio Arapa na bausteli, ali je zato svaki drugi student....ljudi studiraju, nisu ludi da se hvataju lopate.

Dobro, ljudi su izbjeglice....spasavaj zivu glavu, padaju bombe, ne znas ko ih baca, jel Rus ili Amerikanac, sve sravnjeno sa zemljom....a Svabe otvorili sve granice i tamo sve med i mlijeko.

Tipicoti wrote:

Kapitalizam.

Šta mu je osnova.

Od čega zavisi.
Sanjarko

#2049 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

Tipicoti wrote: Kada vidim ove Arape, ne kontam - nisam pametan.
Kredit ? - ne daj boze.Oni i ne znaju sta je Kredit.

Boldano ti je neistina.

Ja svakog Arapa kojeg sam upoznao upoznao sam kao Doktora.
ali je zato svaki drugi student....ljudi studiraju, nisu ludi da se hvataju lopate.
S ovim si sam sebe demantovao.
Tipicoti

#2050 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Tipicoti »

Da, puno njih koji dolaze iz Sirije su studenti. Ali to ne znaci da ce na Zapadu biti doktori ili inzinjeri.
Svabo trazi ili Super-mozgove ili skroz jeftinu radnu snagu. Studiranje u Siriji je besplatno dok u Njemackoj se mora platiti.

Ja im zelim sve najbolje, mada sumnjam u ovaj eksperiment....dva su to svijeta razlicita.
Post Reply