Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- spreca
#2026 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sve sto je proizvedeno u BiH i bez razlike ko je vlasnik je BiH proizvod i glupo je bojkotirati
-
Kitrona
#2027 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
_drunken_santa_ wrote: pa zar ja nisam rekao da bosnjaci ne zele da se poklone ovima u lištici? ovi u lištici su za bosnjacku malograđansku kastu sa baščaršije seljaci u vunenim čarapama.
međutim, ista ta malograđanska bošnjačka kasta koja mrzi komunizam i jugoslaviju i koja je osmislila jednostavno objasnjenje za sve svoje probleme - ideju o toboze vijekovno genocidnim srbima, potajno zeli nekog poglavra u zagrebu. po mogucnosti fini gospodin iz zagorja.
Ja prvi put za ovo cujem. Moj dojam je da je Zagreb i HR u bosnjackoj javnosti izjednacen sa Beogradom iSrbijom. "Agresori" uz dodatak "noza u ledja".
- Co0l
#2028 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ono kad pocetnik tumaci kako Bosnjaci razmisljaju i to na temi o kupovini domacih proizvoda 
- tututuuuu
#2029 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo ima Bingo u Citluku, nisam ni znao. Vidis kako lazu.
http://www.parkandshop.ba/demo/index.ph ... ipermarket
http://www.parkandshop.ba/demo/index.ph ... ipermarket
-
_drunken_santa_
#2030 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
toga ima sve vise i vise kako se objelodanjuje prava namjera i priroda hrvatske prema bosnjacima. posebno kad izađe u javnost vijest poput ove da hrvatska ometa bih izvoz ili kad covic upravlja bosnjacima sa par glasova iz listice jer je konstitutivan.Kitrona wrote:_drunken_santa_ wrote: pa zar ja nisam rekao da bosnjaci ne zele da se poklone ovima u lištici? ovi u lištici su za bosnjacku malograđansku kastu sa baščaršije seljaci u vunenim čarapama.
međutim, ista ta malograđanska bošnjačka kasta koja mrzi komunizam i jugoslaviju i koja je osmislila jednostavno objasnjenje za sve svoje probleme - ideju o toboze vijekovno genocidnim srbima, potajno zeli nekog poglavra u zagrebu. po mogucnosti fini gospodin iz zagorja.
Ja prvi put za ovo cujem. Moj dojam je da je Zagreb i HR u bosnjackoj javnosti izjednacen sa Beogradom iSrbijom. "Agresori" uz dodatak "noza u ledja".
ali krenuli su od vezivanja zastava. u bih je bio jedan ludak, hrvat, koji je oformio otvoreno ustasku vojsku na pocetku rata koja je bila prepuna bosnjaka. tog lika je likvidirao hvo na pocetku rata, ali među bosnjacima prakticno nema nikoga kome je on negativna figura cak je regularan domoljub.
recimo, u df-u je nastao dar mar kad je jedan od njih slucajno glasao za cetnikog vojvodi, a isti tipovi su hladno usli u koaliciju sa HSPom i sl...
- sinuhe
#2031 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bosnjaci generalno obozavaju Hrvatsku i godi im njihova lijepa rijec kako 1990 tako i 2015.
-
mekaba
#2032 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
sinuhe wrote:Bosnjaci generalno obozavaju Hrvatsku i godi im njihova lijepa rijec kako 1990 tako i 2015.
Odakle taj info?????? Popij kafu sa Bosnjacima iz Hercegovine sto su naj....li kako od domacih tako i od ovih iz Cro. Popricaj sa mostarcima pa cesh vidjeti sta misle o ovim dosljacima u Mostar iz skutorije kako oni kazu. Ljubav ogromna
- Mis mekinjas
#2033 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja jedva cekam da BiH preda zahtjev za EU, pa se primakne pregovorima, pa pocne cistit smece u kojem se nalazi (pretpostavljam da je ovo rupa bez dna, daj boze da ispadne dobro), pa kad krenu investicjski fondovi od EU, pa kad krene se razmisljati kako do bespovratnih sredstava a intiligentna domisljatost Bosanaca konacno pojede govno da zajebu sistem.
Brale hoce biti zanimljivo. Bar ce se vidjeti ko je u BiH pametan, a takvog naroda sigurna sam, ima.
Cim trud isklese prvog pametnog, valja ga dovesti za ministra financija, bar.
Onda krece druga igra. Ulazi se na trziste i Konzum i Hr proizvodi ce biti najmanji problem. Konzum nece propasti. Ne zavisi od Bosne. Da smanje 50% udjelana trzistu, imaju dovoljno ne da prezive vec da stvaraju pare.
Niko pretpostavljam ovdje ne zna kako to zapravo funkcionira. U BiH za pocetak svaki trgovacki lanac kupujeod dobavljaca. Konzum je dio koncerna, u kojem nije samo 8 poznatih brandova (zvijezda, ledo, belje, konzum, jamnica, PIK Vrbovec, Zitnjak, tisak) koji su u vecinskom vlasnistvu, vec jos i vise firmi. Tzv koncept "od polja do stola.
To je dugotrajan proces i da bi iko se priblizio tome u BiH treba mu najmanje 50 godina.
Kako vidim ko god u BiH jos nesto radi u vele i maloprodaji, sam ne proizvodi nista. Kako rekoh, dugotrajan je to proces.
Brale hoce biti zanimljivo. Bar ce se vidjeti ko je u BiH pametan, a takvog naroda sigurna sam, ima.
Onda krece druga igra. Ulazi se na trziste i Konzum i Hr proizvodi ce biti najmanji problem. Konzum nece propasti. Ne zavisi od Bosne. Da smanje 50% udjelana trzistu, imaju dovoljno ne da prezive vec da stvaraju pare.
Niko pretpostavljam ovdje ne zna kako to zapravo funkcionira. U BiH za pocetak svaki trgovacki lanac kupujeod dobavljaca. Konzum je dio koncerna, u kojem nije samo 8 poznatih brandova (zvijezda, ledo, belje, konzum, jamnica, PIK Vrbovec, Zitnjak, tisak) koji su u vecinskom vlasnistvu, vec jos i vise firmi. Tzv koncept "od polja do stola.
To je dugotrajan proces i da bi iko se priblizio tome u BiH treba mu najmanje 50 godina.
Kako vidim ko god u BiH jos nesto radi u vele i maloprodaji, sam ne proizvodi nista. Kako rekoh, dugotrajan je to proces.
- tututuuuu
#2034 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jedan pametan post. Al Konzum propada Hon je to zakljucio posto je Bingo pun.Mis mekinjas wrote:Ja jedva cekam da BiH preda zahtjev za EU, pa se primakne pregovorima, pa pocne cistit smece u kojem se nalazi (pretpostavljam da je ovo rupa bez dna, daj boze da ispadne dobro), pa kad krenu investicjski fondovi od EU, pa kad krene se razmisljati kako do bespovratnih sredstava a intiligentna domisljatost Bosanaca konacno pojede govno da zajebu sistem.
konzum jako dobro radi sto se prometa tice i uz to ima vec cijene, marze a uz to kako ti rece on je samo dio koncerna i nabavka mnogi stvari mu je puno jeftinija (iz tog isto koncerna) nego Bingu ili bilo kome drugome u BiH, samim tim i profit je bitno veci.
Last edited by tututuuuu on 20/12/2015 13:20, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#2035 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zna li mo reci do kad radi nedeljom onaj Bingo u Shopingu na Grbavici?
- spreca
#2036 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
a susjedi su to napravili za 5 godina..........jest da smo bosanci ............ali nismo mi bas ni toliko glupi koliko to neki misle ili bi zeljeli da smo glupi....ALI NISMOMis mekinjas wrote:Ja jedva cekam da BiH preda zahtjev za EU, pa se primakne pregovorima, pa pocne cistit smece u kojem se nalazi (pretpostavljam da je ovo rupa bez dna, daj boze da ispadne dobro), pa kad krenu investicjski fondovi od EU, pa kad krene se razmisljati kako do bespovratnih sredstava a intiligentna domisljatost Bosanaca konacno pojede govno da zajebu sistem.
- spreca
#2037 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ako si ti dokaz necega onda ima nade i za drugeIza Horizonta wrote: svaki dan dokazi ne idu u prilog bosancima
- spreca
#2038 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nedo bog nikom......ali sta ces od boga je valja ti duratIza Horizonta wrote: iskreno mislio sam na tebe
- Mis mekinjas
#2039 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dragi spreca ne sramoti se. Susjed to pravi od 1976.spreca wrote:a susjedi su to napravili za 5 godina..........jest da smo bosanci ............ali nismo mi bas ni toliko glupi koliko to neki misle ili bi zeljeli da smo glupi....ALI NISMOMis mekinjas wrote:Ja jedva cekam da BiH preda zahtjev za EU, pa se primakne pregovorima, pa pocne cistit smece u kojem se nalazi (pretpostavljam da je ovo rupa bez dna, daj boze da ispadne dobro), pa kad krenu investicjski fondovi od EU, pa kad krene se razmisljati kako do bespovratnih sredstava a intiligentna domisljatost Bosanaca konacno pojede govno da zajebu sistem.
Dodji ti iz Rusije pa stvori koncern za 5 godina kojem investitori vjeruju.
- spreca
#2040 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mis mekinjas wrote:
Dragi spreca ne sramoti se. Susjed to pravi od 1976.
-
Kitrona
#2041 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
_drunken_santa_ wrote:toga ima sve vise i vise kako se objelodanjuje prava namjera i priroda hrvatske prema bosnjacima. posebno kad izađe u javnost vijest poput ove da hrvatska ometa bih izvoz ili kad covic upravlja bosnjacima sa par glasova iz listice jer je konstitutivan.Kitrona wrote:_drunken_santa_ wrote: pa zar ja nisam rekao da bosnjaci ne zele da se poklone ovima u lištici? ovi u lištici su za bosnjacku malograđansku kastu sa baščaršije seljaci u vunenim čarapama.
ali krenuli su od vezivanja zastava. u bih je bio jedan ludak, hrvat, koji je oformio otvoreno ustasku vojsku na pocetku rata koja je bila prepuna bosnjaka. tog lika je likvidirao hvo na pocetku rata, ali među bosnjacima prakticno nema nikoga kome je on negativna figura cak je regularan domoljub.
recimo, u df-u je nastao dar mar kad je jedan od njih slucajno glasao za cetnikog vojvodi, a isti tipovi su hladno usli u koaliciju sa HSPom i sl...
A dobro, mozes li navesti ijednu osobu u bosnjackoj javnosti a da ima stavove kako si naveo?
- vjesticanametli
#2042 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
spreca wrote:nedo bog nikom......ali sta ces od boga je valja ti duratIza Horizonta wrote: iskreno mislio sam na tebe
-
strucnjak_kofol
#2043 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
evo ja ču navesti največeg od Bošnjaka , Željko Komšić ...on ima te stavove
- Mis mekinjas
#2044 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa nisi sigurno ga imao. Bolje dokazi da si stekao diplomu u za to predvidjeno zivotno doba. A susjed je zaista poceo stvarati 1976. Diplomu je stekao prije te godine.spreca wrote:Mis mekinjas wrote:
Dragi spreca ne sramoti se. Susjed to pravi od 1976.![]()
![]()
jest vala i ja sam imo fakultet prije rodjenja
-
_drunken_santa_
#2045 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ja bih izdvojio svog predratnog profesora dr fuada muhica, clana paragine stranke u to vrijeme. on je bio ideolog, a drugi ga kopiraju i dan danas. negdje u predratno vrijeme kada su se formirale nacionalne platforme on je bio uticajan onako ideoloski, mada se nije previse eksponirao u politici. to je bila neka sekularna ultradesna bosnjacka ideologija. on nije mnogo volio aliju i nije mu vjerovao. iz perspektive jednog nacionaliste, bio je u pravu jer alija je bio vise zainteresovan za religiju, a muhic se plasio da ce ovaj dogovoriti podjelu bosne.Kitrona wrote:_drunken_santa_ wrote:toga ima sve vise i vise kako se objelodanjuje prava namjera i priroda hrvatske prema bosnjacima. posebno kad izađe u javnost vijest poput ove da hrvatska ometa bih izvoz ili kad covic upravlja bosnjacima sa par glasova iz listice jer je konstitutivan.Kitrona wrote:
A dobro, mozes li navesti ijednu osobu u bosnjackoj javnosti a da ima stavove kako si naveo?
to je identicna paradigma koju su prisvojili danasnji "ljevicari" - prebacili su samo desnu etiketu aliji i sda, a oni zadrzali muhiceve nacionalne ideje, terminologiju, narativ, logiku, sve zivo.
-
Kitrona
#2046 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
OK hvala na info
Mislim da možeš biti miran. Taj čovjek je mrtav već skoro 25 godina.
Mislim da možeš biti miran. Taj čovjek je mrtav već skoro 25 godina.
- bach
#2047 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ostavite se mrtvog Muhića...Pričajte kako bojkotujmo Konzum
Stop Vindiji, PodravKi, PIK Vrbovcu, Zvečevu, Ledu ( osim onom koji se proizvodi u BiH) Koestllinu, Krašu, Belju, Dukatu ( samo onaj iz Gradačca), bljutavoj Jani i Jamnici, Zvijezdi i svemu što nosi oznaku 385...
Ne zbog tih proizvoda kao takvih ili zbog stanovnika Hrvatske koji su uglavnom divni, radišni ljudi koji gledaju svoja posla...Bojkotujmo ih zbog idiotske vlade Republika Kroatske koja misli da smo mi glupi Bosanci..Eh, pa nismo više...
Samo tako možemo vlasti u Lijepoj Njihovoj naučiti pameti...
Stop Vindiji, PodravKi, PIK Vrbovcu, Zvečevu, Ledu ( osim onom koji se proizvodi u BiH) Koestllinu, Krašu, Belju, Dukatu ( samo onaj iz Gradačca), bljutavoj Jani i Jamnici, Zvijezdi i svemu što nosi oznaku 385...
Ne zbog tih proizvoda kao takvih ili zbog stanovnika Hrvatske koji su uglavnom divni, radišni ljudi koji gledaju svoja posla...Bojkotujmo ih zbog idiotske vlade Republika Kroatske koja misli da smo mi glupi Bosanci..Eh, pa nismo više...
-
Hakiz
#2048 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Da te pitam slijedeće:bach wrote:Ostavite se mrtvog Muhića...Pričajte kako bojkotujmo Konzum
Kako praktično izvesti da bojkotujem Konzum, kada jedino u njemu mogu kupiti neke proizvode koji se u BiH ne proizvode, a jedino ih prodaju u Konzumu, ne prodaju ih u domaćim trgovačkim lancima?
Da se odreknem konzumacije tih proizvoda mi ne pada na pamet.
- KB9
#2049 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
naravno da ces za svoje tesko zaradjene pare kupovat sto ti je volja
-
Nepass
#2050 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Koje riblje stapice i cokolino da kupujem nego ledo i podraavka? Haj naavedi purecu sunku koja moze parirati vindiji?bach wrote:Ostavite se mrtvog Muhića...Pričajte kako bojkotujmo Konzum
Daaj slicaan proizvod paa moze bojkot