Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tvsabina wrote:
S obzirom da smo mi sada u 2015 godini mi ćemo bez vremeplova biti u 1973 tek 2088 godine pod uslovom da se ODMAH SA VLASTI SKINE bagra koja nas sistematski čini idiotima još od 1990 godine....
Drugarice Sabina, nije nama ta bagra '90. došla sa YUpitera nego smo ih naslijedili iz civilizovane YUgoslavije. I drugarice Sabina po dijalektičkom materijalizmu nema preskakanja. Ne postaje se proleter (pr. lat. proletarius, siromašan građanin s mnogo djece) trčkarajući kao Crvenkapica po šumi.
Uopste me ne zanima odakle je bagra stigla....moja ledja evo godinama osjete da je to bagra nad bagrama....
Biti proleter je stvar ponosa i ljudskosti a nikako prestiza
Fudo387 wrote:Pa sta me briga sto si prijavila. Isto djeca, kad im razvalis sve njihove smijesne argumente, oni se pocnu kmeziti i plakati ucitelj'ci...ajjjjjj, vuce me za kike i vice mi sabinnnnnceee.
I ovaj post ti je prijavljen. Ovog puta i zbog "sabinice" i zbog stila i zbog sadrzaja.
A haj da proslost na trenutak ostavimo po strani i..
Da vas priupitam ,vas koji idealizirate SFRJ... Koja je vasa politicka orijwntacija? Ko ste vi? Kakvu BiH zelite?
Na jednoj temi sam procitao neki post gdje neko navodi svoje najdraze forumase jer su projugoslovenski orijentisani... Sta to znaci i jel uopste relevantno danas?
Rock je mrtav u svijetu . Ne vrijedi se dalje raspravljati sa hejterima i djecicom koja pojma nemaju. Nastavi svoj zivot zivjeti u zabludi, zao mi te, zao mi te ono najiskrenije to mislim.
Ako ti je smajli najjaci argument onda i nemoj.
Oko moje naivno, evo ti jos smajlija da vidis koliko si smijesan
Pismonosa wrote:
Ma nemam pojma, u jednom momentu me nevjerovatno podsjetio na njega
sve je moguce. a ako si upravu, onda bi se moderacija trebala pozabaviti s tim. jer ako neko dobije TRAJNI ban za ucesce na ovom forumu, onda bi valjda trebao biti TRAJNO uklonjen.
tvsabina wrote:
Uopste me ne zanima odakle je bagra stigla....moja ledja evo godinama osjete da je to bagra nad bagrama....
Ako je došla iz civilizovane Jugoslavije onda je upitna Kazazova teorija kojom je započeta tema. Bitno je...itekako.
Ne vidim ja ljepotu u težnji ka siromaštvu, ali ne miješam se u ukuse.
Aha....znaci komunisti koji niti jedan sekund nisu zivjeli u danasnjem sistemu i bili njegovi najzesci protovnici su zapravo odgovorni za sistem i stanje danas...bez daljih komentara na ovakve ili slicne teorije....
Teznja proleterijatu je teznja ka jednakosti a jaz u Jugi izmedju bogatih i siromasnih nisu mogli uociti cak ni protivnici sistema...
A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete?
tvsabina wrote:
Ako je došla iz civilizovane Jugoslavije onda je upitna Kazazova teorija kojom je započeta tema. Bitno je...itekako.
Ne vidim ja ljepotu u težnji ka siromaštvu, ali ne miješam se u ukuse.
Aha....znaci komunisti koji niti jedan sekund nisu zivjeli u danasnjem sistemu i bili njegovi najzesci protovnici su zapravo odgovorni za sistem i stanje danas...bez daljih komentara na ovakve ili slicne teorije....
Teznja proleterijatu je teznja ka jednakosti a jaz u Jugi izmedju bogatih i siromasnih nisu mogli uociti cak ni protivnici sistema...
Čuj sada to, a gdje je ono:"Amerika i Engleska bit' će zemlja proleterska."? U zajedničkom siromaštvu je spas, a oni ne htjedoše nego odoše dalje.
Hajd' dobro...povjerovat ću u tvoju priču kako je bilo, a haman bilo je tako da je teklo mlijeko i med i mi se probudimo, a ono rat između Titovog generala Tuđmana i Titovog SKOJ-evca Miloševića. Sjeti se drugarice, nije davno bilo.
piupiu wrote:A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete?
Fudo387 wrote:
prosjecan jugosloven bio k'o malo majmunce, sretan kad mu dadnes bananu.
OT,
Kad god negdje vidim ovo dadneš, sjetim se onog slavnog, ratnog Alijinog papirića - kariranog, istrgnutog iz neke školske sveske - na kojem je naš predsjednik rukom napisao: Dadni ovom čovjeku (Hasanu Čengiću) milion.
piupiu wrote:A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete?
Mislim da prije svega treba biti realan i bez bilo kakvih emocija donijeti neki sud.
Jugoslavija je bila sranje.
Fudo387 wrote:
OT,
Kad god negdje vidim ovo dadneš, sjetim se onog slavnog, ratnog Alijinog papirića - kariranog, istrgnutog iz neke školske sveske - na kojem je naš predsjednik rukom napisao: Dadni ovom čovjeku (Hasanu Čengiću) milion.
Fudo387 wrote:
OT,
Sretni smo, jašta, za ovo smo se borili.
Za sta si se ti borila?
Za samostalnu, jedinstvenu, građansku, multietničku Bosnu i Hercegovinu. Tek poslije sam shvatila da sam u stvari bila zloupotrijebljena u krvavoj igri ''jedna vreća za mog Bakira''. Ne zamjeri, bila sam premlada i naivna.
Banksy wrote:
Za samostalnu, jedinstvenu, građansku, multietničku Bosnu i Hercegovinu. Tek poslije sam shvatila da sam u stvari bila zloupotrijebljena u krvavoj igri ''jedna vreća za mog Bakira''. Ne zamjeri, bila sam premlada i naivna.