Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2026 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

skupljac_zeljeza wrote:
tvsabina wrote:
S obzirom da smo mi sada u 2015 godini mi ćemo bez vremeplova biti u 1973 tek 2088 godine pod uslovom da se ODMAH SA VLASTI SKINE bagra koja nas sistematski čini idiotima još od 1990 godine....
Drugarice Sabina, nije nama ta bagra '90. došla sa YUpitera nego smo ih naslijedili iz civilizovane YUgoslavije. I drugarice Sabina po dijalektičkom materijalizmu nema preskakanja. Ne postaje se proleter (pr. lat. proletarius, siromašan građanin s mnogo djece) trčkarajući kao Crvenkapica po šumi.

Uopste me ne zanima odakle je bagra stigla....moja ledja evo godinama osjete da je to bagra nad bagrama....

Biti proleter je stvar ponosa i ljudskosti a nikako prestiza
sabina1

#2027 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:Pa sta me briga sto si prijavila. Isto djeca, kad im razvalis sve njihove smijesne argumente, oni se pocnu kmeziti i plakati ucitelj'ci...ajjjjjj, vuce me za kike i vice mi sabinnnnnceee. :D :lol:
I ovaj post ti je prijavljen. Ovog puta i zbog "sabinice" i zbog stila i zbog sadrzaja.
Fudo387

#2028 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Biti proleter znaci isto sto i biti hamal. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#2029 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by skupljac_zeljeza »

tvsabina wrote: Uopste me ne zanima odakle je bagra stigla....moja ledja evo godinama osjete da je to bagra nad bagrama....

Ako je došla iz civilizovane Jugoslavije onda je upitna Kazazova teorija kojom je započeta tema. Bitno je...itekako.

Ne vidim ja ljepotu u težnji ka siromaštvu, ali ne miješam se u ukuse.
Leons

#2030 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

A haj da proslost na trenutak ostavimo po strani i..

Da vas priupitam ,vas koji idealizirate SFRJ... Koja je vasa politicka orijwntacija? Ko ste vi? Kakvu BiH zelite?

Na jednoj temi sam procitao neki post gdje neko navodi svoje najdraze forumase jer su projugoslovenski orijentisani... Sta to znaci i jel uopste relevantno danas?
sinuhe

#2031 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sinuhe »

Strah od rata, strah od Srba.
5 0 5

#2032 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Pismonosa wrote: Fakat nisi cindrlmindrili? :D
taj cindrli je bio najvece govno ikad vidjeno na ovom forumu. obicni nepismeni sljam. americka pobjegulja. :lol: ne vjerujem da je shtilovka on. :twisted: :lol:
dezurni_ucenik

#2033 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by dezurni_ucenik »

Arteta wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Rock je mrtav u svijetu :lol: . Ne vrijedi se dalje raspravljati sa hejterima i djecicom koja pojma nemaju. Nastavi svoj zivot zivjeti u zabludi, zao mi te, zao mi te ono najiskrenije to mislim.
Ako ti je smajli najjaci argument onda i nemoj.

Oko moje naivno, evo ti jos smajlija da vidis koliko si smijesan

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pismonosa

#2034 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:30, edited 1 time in total.
Fudo387

#2035 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

sinuhe wrote:Strah od rata, strah od Srba.
Ovo tvoj razlog zasto si projugoslovenski orijentisan, ili...?
5 0 5

#2036 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Pismonosa wrote: Ma nemam pojma, u jednom momentu me nevjerovatno podsjetio na njega :D
sve je moguce. a ako si upravu, onda bi se moderacija trebala pozabaviti s tim. jer ako neko dobije TRAJNI ban za ucesce na ovom forumu, onda bi valjda trebao biti TRAJNO uklonjen. :lol:
Fudo387

#2037 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

5 0 5 wrote:
Pismonosa wrote: Fakat nisi cindrlmindrili? :D
taj cindrli je bio najvece govno ikad vidjeno na ovom forumu. obicni nepismeni sljam. americka pobjegulja. :lol: ne vjerujem da je shtilovka on. :twisted: :lol:
Odoh da prelistam teme o sportu, da vidim sta vam je radio, sudeci po reakcijama izgleda da vas je dobro boco. :D
sinuhe

#2038 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sinuhe »

Fudo387 wrote:
sinuhe wrote:Strah od rata, strah od Srba.
Ovo tvoj razlog zasto si projugoslovenski orijentisan, ili...?
Nisam jugoslovenski orijentisan.
5 0 5

#2039 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Fudo387 wrote: Odoh da prelistam teme o sportu, da vidim sta vam je radio, sudeci po reakcijama izgleda da vas je dobro boco. :D
ma davno je to bilo. jos za vrijeme stare jugoslavije. neces se ti toga sjetiti. :lol:
Pismonosa

#2040 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:30, edited 1 time in total.
sabina1

#2041 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

skupljac_zeljeza wrote:
tvsabina wrote: Uopste me ne zanima odakle je bagra stigla....moja ledja evo godinama osjete da je to bagra nad bagrama....

Ako je došla iz civilizovane Jugoslavije onda je upitna Kazazova teorija kojom je započeta tema. Bitno je...itekako.

Aha....znaci komunisti koji niti jedan sekund nisu zivjeli u danasnjem sistemu i bili njegovi najzesci protovnici su zapravo odgovorni za sistem i stanje danas...bez daljih komentara na ovakve ili slicne teorije.... :zid:

Teznja proleterijatu je teznja ka jednakosti a jaz u Jugi izmedju bogatih i siromasnih nisu mogli uociti cak ni protivnici sistema...
dezurni_ucenik

#2042 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by dezurni_ucenik »

Kad krenu se ponositi Jugoslavijom likovi koji se je i ne sjecaju.
piupiu

#2043 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete? :?
skupljac_zeljeza

#2044 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by skupljac_zeljeza »

tvsabina wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Aha....znaci komunisti koji niti jedan sekund nisu zivjeli u danasnjem sistemu i bili njegovi najzesci protovnici su zapravo odgovorni za sistem i stanje danas...bez daljih komentara na ovakve ili slicne teorije.... :zid:

Teznja proleterijatu je teznja ka jednakosti a jaz u Jugi izmedju bogatih i siromasnih nisu mogli uociti cak ni protivnici sistema...
Čuj sada to, a gdje je ono:"Amerika i Engleska bit' će zemlja proleterska."? U zajedničkom siromaštvu je spas, a oni ne htjedoše nego odoše dalje.

Hajd' dobro...povjerovat ću u tvoju priču kako je bilo, a haman bilo je tako da je teklo mlijeko i med i mi se probudimo, a ono rat između Titovog generala Tuđmana i Titovog SKOJ-evca Miloševića. Sjeti se drugarice, nije davno bilo.

Leons

#2045 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

piupiu wrote:A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete? :?
To se i ja pitam.
Banksy

#2046 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
prosjecan jugosloven bio k'o malo majmunce, sretan kad mu dadnes bananu. :mrgreen:
OT,

Kad god negdje vidim ovo dadneš, sjetim se onog slavnog, ratnog Alijinog papirića - kariranog, istrgnutog iz neke školske sveske - na kojem je naš predsjednik rukom napisao: Dadni ovom čovjeku (Hasanu Čengiću) milion.

Sretni smo, jašta, za ovo smo se borili.
Fudo387

#2047 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:A, šta to znači biti projugoslovenski orijentisan? Je l' to znači da ako si se rodio u Jugoslaviji, kao i tvoji roditelji i pra-roditelji, svi zajedno morate horski otpjevati kako je Jugoslavija bila s*anje da bi sada bili valjani Bosanci? Ono, ako se pomeneš Jugoslavije u pozitivnom smislu, ti više nisi i ne možeš biti Bosanac koji želi Bosni dobro? Šta je poanta ove etikete? :?
Mislim da prije svega treba biti realan i bez bilo kakvih emocija donijeti neki sud.
Jugoslavija je bila sranje. :D
Fudo387

#2048 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
prosjecan jugosloven bio k'o malo majmunce, sretan kad mu dadnes bananu. :mrgreen:
OT,

Kad god negdje vidim ovo dadneš, sjetim se onog slavnog, ratnog Alijinog papirića - kariranog, istrgnutog iz neke školske sveske - na kojem je naš predsjednik rukom napisao: Dadni ovom čovjeku (Hasanu Čengiću) milion.

Za sta si se ti borila? :lol:
Banksy

#2049 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
OT,

Za sta si se ti borila? :lol:
Za samostalnu, jedinstvenu, građansku, multietničku Bosnu i Hercegovinu. Tek poslije sam shvatila da sam u stvari bila zloupotrijebljena u krvavoj igri ''jedna vreća za mog Bakira''. Ne zamjeri, bila sam premlada i naivna.
Leons

#2050 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

Banksy wrote:
Za samostalnu, jedinstvenu, građansku, multietničku Bosnu i Hercegovinu. Tek poslije sam shvatila da sam u stvari bila zloupotrijebljena u krvavoj igri ''jedna vreća za mog Bakira''. Ne zamjeri, bila sam premlada i naivna.
Pa sve si to i dobila.
Post Reply