Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#2027 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by emillio estevez »

Ma pusti temmu , laju ne grizu.

Nego mene zanima Sirija.
ultimativan88

#2028 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

5 0 5 wrote:
ultimativan88 wrote: Kaže mušriče da ćeš vrlo brzo da naseliš raku, kao i svi mi. Eh, onda ćeš da saznaš sve što te o "lancu" zanima.
sto se mene tice mozes vec danas. ne znam sta cekas, kad si toliko siguran u ishod. :lol:

Kad On odredi, tada ce i da se desi. A desice se, i tebi i meni. Neces o tome da razmisljas, jelde? Dobro ti je previse? A strah te je, strah te je od neminovnog..
skupljac_zeljeza

#2029 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

madner wrote:Ne shvatas da je ovo bio presjek naucnih studija o temi.
Ama mogu ti knjige kopirati ovdje od poznatih psihologa koji imaju drugačije viđenje. Ako si našao u tom presjeku utjehu zbog pokazanih stereotipa i zaštitio kompleks više vrijednosti....pa neka ti bude. Treba ljudima olakšavati, a ne otežavati. Jessiru we la tuassiru. :wink:
ultimativan88

#2030 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

Ponavljam link, jer je ova kafirčina spremna da u citatu promjeni link, i postavi drugi..

https://www.youtube.com/watch?v=ahuCFlf_m9g

Na šta sve niste spremne, ah izgubljene duše..
madner

#2031 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
Ama mogu ti knjige kopirati ovdje od poznatih psihologa koji imaju drugačije viđenje. Ako si našao u tom presjeku utjehu zbog pokazanih stereotipa i zaštitio kompleks više vrijednosti....pa neka ti bude. Treba ljudima olakšavati, a ne otežavati. Jessiru we la tuassiru. :wink:
Zato se vrsi presjek, ako 99 studija kaze jedno a 1 drugo, to je jak indikator ko je pravio gresku.

Rekoh ti da ne znas kakvo je to breme. :(
5 0 5

#2032 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

ultimativan88 wrote: Kad On odredi, tada ce i da se desi. A desice se, i tebi i meni. Neces o tome da razmisljas, jelde? Dobro ti je previse? A strah te je, strah te je od neminovnog..
tebe je strah. ja ne vjerujem u pustinjske mastarije. zato zivim svoj zivot slobodno, neopterecen srednjevijekovnim glupostima. jedem sta hocu, pijem sta mi se pije. vodm ljubav s kim i kako hocu. i sto je najvaznije slobodan sam da donosim odluke po svojem nahodjenju. sve sto si sebi uskratio jer si pao na neciju pricu koja ti je utjerala strah u krvne zile.
5 0 5

#2034 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

ultimativan88 wrote:Ponavljam link, jer je ova kafirčina spremna da u citatu promjeni link, i postavi drugi..

pa mogao si i taj drugi link prokomentarisati, kad je vec tu. kakav je tvoj stav o istom?
detroit-mercy

#2035 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
statixx wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Sama Indonezija ima duplo više muslimana nego sve te četiri zajedno, ali nije zanimljiva kao zemlje u kojima je rat.

Pitanje je zasto su tebi zanimljivije Njemacka i Engleska? :wink:
Zato što se više ništa neće dešavati kao nekada jer svijet postaje globalno selo. Nekada je centar islamske moći bio u Medini pa seli u Bagdad pa u Istanbbul. Danas ne možemo reći da uopšte postoji. Procesi koji se dešavaju u Njemačkoj, Engleskoj i šire i na Zapadu zvuče optimistično. Nema više promjene u toku noći osvajačkim ratovima nego tihom evolucijom. Biće tu još turbulencija koje spominje Hantington, ali se ne može globalizacija više zaustaviti.
Da li pratis trendove da sve vise tih religioznih doseljenika prve generacije u drugoj i trecoj i vise nisu tako religiozni. Isto tako, da li su ti interesantni ekonomski trendovi ili ih potpuno ignorises.
Opet se ponosis necim cime se pametan ne bi trebao ponositi.
skupljac_zeljeza

#2036 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

madner wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Zato se vrsi presjek, ako 99 studija kaze jedno a 1 drugo, to je jak indikator ko je pravio gresku.

Ne rekoh ...jedna knjiga.

Hajd' na momenat da zanemarimo studije i spustimo se u realu. Koliko te studije tebi djeluju realno u okruženju u kojem se krećeš? Koliko su primjenjive na tvoje jarane, rođake, komšije, kolege sa fakulteta itd.
ultimativan88

#2037 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

5 0 5 wrote:
ultimativan88 wrote: Kad On odredi, tada ce i da se desi. A desice se, i tebi i meni. Neces o tome da razmisljas, jelde? Dobro ti je previse? A strah te je, strah te je od neminovnog..
tebe je strah. ja ne vjerujem u pustinjske mastarije. zato zivim svoj zivot slobodno, neopterecen srednjevijekovnim glupostima. jedem sta hocu, pijem sta mi se pije. vodm ljubav s kim i kako hocu. i sto je najvaznije slobodan sam da donosim odluke po svojem nahodjenju. sve sto si sebi uskratio jer si pao na neciju pricu koja ti je utjerala strah u krvne zile.
Prividno si slobodan, jer ne zivis kako hoces, zivis onako kako ti standardi namecu, slijedis svoje zivotinjske instinkte. Ja sam slobodan, ja nosim sta hocu u ovom slucaju, izgledam kako hocu, zenim kakvu hocu, koja se je pokrila kako hoce.. ;)

Ja sam slobodan jer sam pokoran Onome koji me je stvorio..

Ne znam ni sto vise komuniciram sa tobom, jer si grozan, neposten, mijenjas linkove, provociras, prljav si nekakav..
madner

#2038 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Ma djaba pricas, ja mu fino objasnio da sa visim obrazovanjem udio vjernika opada pa ce se oni asmilirati u Njemce i Engleze, a on sanja da ce 2222 Njemacka biti muslimanska. :D
detroit-mercy

#2039 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

ultimativan88 wrote:
5 0 5 wrote:
ultimativan88 wrote: Kaže mušriče da ćeš vrlo brzo da naseliš raku, kao i svi mi. Eh, onda ćeš da saznaš sve što te o "lancu" zanima.
sto se mene tice mozes vec danas. ne znam sta cekas, kad si toliko siguran u ishod. :lol:

Kad On odredi, tada ce i da se desi. A desice se, i tebi i meni. Neces o tome da razmisljas, jelde? Dobro ti je previse? A strah te je, strah te je od neminovnog..
Meni izgleda da je vas najvise strah od neminovnog pa jadni samo gledate da niste gdje sta zgrijesili jer vam se neminovno priblizava. Ako iko prica o strahu to ste vi :mrgreen: .
Raigor Stonehoof

#2040 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Raigor Stonehoof »

ultimativan88 wrote:
Ja sam slobodan jer sam pokoran

:? :? :?

"ja sam pametan jer sam glup?" :?
detroit-mercy

#2041 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

ultimativan88 wrote:
5 0 5 wrote:
Prividno si slobodan, jer ne zivis kako hoces, zivis onako kako ti standardi namecu, slijedis svoje zivotinjske instinkte. Ja sam slobodan, ja nosim sta hocu u ovom slucaju, izgledam kako hocu, zenim kakvu hocu, koja se je pokrila kako hoce.. ;)

Ja sam slobodan jer sam pokoran Onome koji me je stvorio..

Ne znam ni sto vise komuniciram sa tobom, jer si grozan, neposten, mijenjas linkove, provociras, prljav si nekakav..
Zar ne radis ono sto ti sejh odredi :mrgreen: .
madner

#2042 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Ne rekoh ...jedna knjiga.

Hajd' na momenat da zanemarimo studije i spustimo se u realu. Koliko te studije tebi djeluju realno u okruženju u kojem se krećeš? Koliko su primjenjive na tvoje jarane, rođake, komšije, kolege sa fakulteta itd.
Ne mozes biti objektivan kada polazis od sebe.
Ti se druzis sa vjernicima i sigurno medju njima ima jedan ili dva koji je uspio nesto uraditi sa zivotom ili zavrsiti tezi fakultet.

No cinjenica da nisi u stanju da shvatis opste moju argumentaciju je problematicna, jer ako vecina nema taj problem, onda je to do tvojih koginitivnih sposobnosti.
Dakle pogledaj forum, ima li iko pametniji od mene? Sigurno da nema :D
skupljac_zeljeza

#2043 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
statixx wrote: Pitanje je zasto su tebi zanimljivije Njemacka i Engleska? :wink:
Zato što se više ništa neće dešavati kao nekada jer svijet postaje globalno selo. Nekada je centar islamske moći bio u Medini pa seli u Bagdad pa u Istanbbul. Danas ne možemo reći da uopšte postoji. Procesi koji se dešavaju u Njemačkoj, Engleskoj i šire i na Zapadu zvuče optimistično. Nema više promjene u toku noći osvajačkim ratovima nego tihom evolucijom. Biće tu još turbulencija koje spominje Hantington, ali se ne može globalizacija više zaustaviti.
Da li pratis trendove da sve vise tih religioznih doseljenika prve generacije u drugoj i trecoj i vise nisu tako religiozni. Isto tako, da li su ti interesantni ekonomski trendovi ili ih potpuno ignorises.
Možda nam se iskustva razlikuju. Ja imam određena koja su optimistična i zanimljivo da i Dževad Karahasan podijeli dio mojih na OBN prije par dana.
ultimativan88

#2044 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

5 0 5 wrote:
ultimativan88 wrote:Ponavljam link, jer je ova kafirčina spremna da u citatu promjeni link, i postavi drugi..

pa mogao si i taj drugi link prokomentarisati, kad je vec tu. kakav je tvoj stav o istom?

A znaci tvoja je uloga, da propitujes stavove, i da dajes svoj sud o istim (KOJI APSOLUTNO NIJE RELEVANTAN, NITI IMA NEKU TEZINU). Kakvi su tvoji stavovi, iznesi ih, da ih osudimo?

Kontao sam da ti ne iznesem stav, ali hocu, nemam se cega stidjeti. Najpotpuniji zakon je zakon Onoga koji nas je stvorio, i najpravedniji. Pa ako je u tom zakonu kazna za silovanje smrt (kao sto je u americi npr. kazna za masu takvih djela smrt), onda je ovo najpravednija kazna.

A da je ovdje serijat, kao sto je bio prije 150 godina, i da silujes neku nasu sestru, a kadija dokaze da si silovao, i osudi te, licno bih ti glavu skinuo!

Zadovoljan sa stavom?
Last edited by ultimativan88 on 04/08/2015 15:55, edited 1 time in total.
ultimativan88

#2045 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ultimativan88 »

Raigor Stonehoof wrote:
ultimativan88 wrote:
Ja sam slobodan jer sam pokoran

:? :? :?

"ja sam pametan jer sam glup?" :?

Zato sto sam pokoran Onome kome trebam biti, a ne modnim trendovima, glupim furkama, standardima, fudbalskim klubovima, i slicnim glupostima. ;)
skupljac_zeljeza

#2046 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

madner wrote:Ma djaba pricas, ja mu fino objasnio da sa visim obrazovanjem udio vjernika opada pa ce se oni asmilirati u Njemce i Engleze, a on sanja da ce 2222 Njemacka biti muslimanska. :D
Neće biti samo muslimanska nego će biti i muslimanska. Već su počeli uvoditi islamsku vjeronauku u škole. Otvarati katedre za školovanje kadra za te namjene. Prije samo tri decenije čisti Sci-Fi.
Raigor Stonehoof

#2047 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Raigor Stonehoof »

cekaj, zar ne bi ta sestra bila kriva sto je silovana, a zatim kamenovana do smrti?

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... raped.html

btw ne trebas nikome biti pokoran osim sebi.
madner

#2048 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:Ma djaba pricas, ja mu fino objasnio da sa visim obrazovanjem udio vjernika opada pa ce se oni asmilirati u Njemce i Engleze, a on sanja da ce 2222 Njemacka biti muslimanska. :D
Neće biti samo muslimanska nego će biti i muslimanska. Već su počeli uvoditi islamsku vjeronauku u škole. Otvarati katedre za školovanje kadra za te namjene. Prije samo tri decenije čisti Sci-Fi.
Jah, vjeronauk u Njemackoj sluzi za limitiranje uticaja crkve. To ti je sekularni izum kako bi drzava imala primat.
Novak20

#2049 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Novak20 »

ultimativan88 wrote:
5 0 5 wrote:

Mene nije strah od neminovnog (desiće se svakako) ali od budala me jeste strah. Naročito kad budale pođu da razmišljaju i tumače ono što samo On zna i određuje.
detroit-mercy

#2050 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by detroit-mercy »

skupljac_zeljeza wrote:
detroit-mercy wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Možda nam se iskustva razlikuju. Ja imam određena koja su optimistična i zanimljivo da i Dževad Karahasan podijeli dio mojih na OBN prije par dana.
A Dzevad Karahasan je strucnja za sta?
Ja ti pricam o onome sto vidim i o onome sto sam dozivio. Ziveci nekoliko godina u Njemackoj kakvi se procesi desavaju sa Turcima prve i druge ili trece generacije. Ziveci u USA i videci ponasanje/nacin zivota/obicaje/religioznost Arapa prve pa onda druge i trece generacije. To sto je u USA u zadnjih 20 godina doslo more Muslimana iz Sirije, Jemena, Iraka, Bangladesa i sto je broj dzamija naglo porastao u odnosu na prije 20 godina ne znaci da se prosjecan Amerikanac krscanin preobratio na islam (ima i toga ali u zanemarljivom broju) nego je naglo porastao broj onih koji bjeze iz rahatluka.
Najbolji pokazatelj kakvi se procesi desavaju je kada odes u prodavnicu i vidis mamu koja je zamotana a do nje kcerka tinejdzerka u sorcicu i papucicama.
Je li o tim trendovima pricas :mrgreen: .
Locked