Novi rat

Locked
Fudo387

#2026 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
exliberal-ex wrote:Mozda je jedan od 100 popusio, ostali 99 se zapada ufatili...nemoj fudo zivota ti...
Pa pitaj fudu odakle kucka :izet: :mrgreen:
Sto njega nagovaras, pitaj ti. :D
L u c i f e r

#2027 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Vidim ibrete se moji fanovi sto bi branio svoju domovinu i oruzjem ako treba, po drugi put u zivotu.

Sta cu kad sam taki.

Priznajem, koncept spremnosti za oruzanu odbranu domovine jes nesto totalno necuveno u svijetu. Necuveno.

Ako je to nekim umnim glavicama vehabizam, islamizam, terorizam, trolovanje, ispiranje mozga, ratnohuskastvo, nacionalizam ili nesto pedeseto, zaboli me ovaj moj osuneceni hasimaga. :nargila:
exliberal-ex

#2028 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
exliberal-ex wrote:Mozda je jedan od 100 popusio, ostali 99 se zapada ufatili...nemoj fudo zivota ti...
Pa pitaj fudu odakle kucka :izet: :mrgreen:
Sto njega nagovaras, pitaj ti. :D
ajd fudo priznaj odakle kuckas....evo ja prvi...ispalio se preko bare poslije rata, poslije tebe bodkin ce da se tuspasi
Fudo387

#2029 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:ajd fudo priznaj odakle kuckas....evo ja prvi...ispalio se preko bare poslije rata, poslije tebe bodkin ce da se tuspasi
Pa i ja sam se ispalio preko bare, poslije rata.
A sto se nisi ispalio u ratu, kad je to bilo tako lako?
General_Jackson

#2030 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

hazbi wrote:procitao sam par literalnih radova sto nam je uciteljica zadala na temu "sta bi bilo kad bi bilo"te uvidjam da ne fali muji hrnjica i kraljevica marka......takodje u par procitanih uredaka primjecujem dozu ironije starih iskaljenih ratnika koji su se uzelili leće und logorskih vatri te vlage iz zemunica i lose izvedenih transe-a....primjecujem i par izjava iz prve ruke kako su onomat tamo neke vec na prvim brdima iza linija docekivali pa haps batine pa jopet na liniju i slicno....moram da se ponovim....AKO BIDNE RATA-RATOVAT CU...TAMAN TOLIKO DA SE PROBIJEM DO GRANICE SA RVACKOM...A ONDAK AKO TREBA PUZAJUCI DO FRANFURTA I AKO TREBA DO KRAJA ZIVOTA BITI BESKUCNIK ISPOD MOSTA....ne postoji ideal osim glave na ramenima za koji treba jedan sekund provesti u ratu....kad pogledam iza sebe...kad se sjetim kakvi su momci izginuli a ko se i kako izdigao iz njihovog cojstva i junastva....sramote me...jerbo mi smo ih pustili...i d azarate i da se desi sto se desilo i sve ono sto se desavalo nakon 95....MI SMO PUSTILI.....pola miliona nezaposleno....sva omladina pobjeze a neko se drzno reci ako bude trebalo bi...jopet?....e nece moci vovaj put
:thumbup: svaka ti čast druže na ovom postu!
L u c i f e r

#2031 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Nek ide ko hoce. Nikom ne branim.

Nek ostaje ko hoce. Nikog ne zaustavljam.

Ja ostajem. Po mogucnosti u miru. Po potrebi u ratu.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/usvojena-o ... /150714080
escobar__

#2032 Re: Novi rat

Post by escobar__ »

L u c i f e r wrote:Nek ide ko hoce. Nikom ne branim.

A Balija ne može odolit, a da ne ostavi stupidan komentar dok uživa sa glavom duboko u pijesku...

Image
Bosanski_kralj

#2033 Re: Novi rat

Post by Bosanski_kralj »

Kud nas Krajišnika nema bar milion, da ovo riješimo kroz 15 dana. :oops:
mg

#2034 Re: Novi rat

Post by mg »

L u c i f e r wrote:Vidim ibrete se moji fanovi sto bi branio svoju domovinu i oruzjem ako treba, po drugi put u zivotu.

Sta cu kad sam taki.

Priznajem, koncept spremnosti za oruzanu odbranu domovine jes nesto totalno necuveno u svijetu. Necuveno.

Ako je to nekim umnim glavicama vehabizam, islamizam, terorizam, trolovanje, ispiranje mozga, ratnohuskastvo, nacionalizam ili nesto pedeseto, zaboli me ovaj moj osuneceni hasimaga. :nargila:
Pa kad te ne može bolit mozak, dobro je da te barem nešto zaboli.

Možda si Bakirov uhljeb sa Poljina, u tom slučaju imaš račun da braniš domovinu, sve ti je dala.

U svakom drugom slučaju kao što si mogao primjetiti, domovina nam je maćeha koja nas mrzi zadnjih 20 godina. Kad zlostavljano dijete voli zlostavljača, ustanovi se posebna dijagnoza. Kod mene dijagnoze nema, ja mog zlostavljača identifikujem i prezirem sve ono što on predstavlja.

Moja domovina je umrla onog trenutka kad su dušmani počeli da broje krvna zrnca, a drugi dio to prihvatio. Kad je ukinuto ono R iz njenog naziva, i na to pristao onaj koji nije smio, al eto pristao, izdao sve ideje i ideale. Al sinu ostavi stranku...i vreću zlata...

Povratka na to nema, niti će ga kada biti. Nema ni moje iluzije o domovini. Ima samo jasno viđenje da sam prokletnik zarobljen idealima koji su ovdje mrtvi. I da svojoj djeci nemam šta usaditi kao ideal. Osim možda kvaliteta koje predstavlja prvi red sva tri naroda. Beskrupuloznost, beskičmenjaštvo, egoizam, nepotizam...itd.

Ti gini za njihove vile, auta, kuće i bazene... ja neću. Ti gini zua njihov kriminal, suce u njihovim đepovima, njihove sinove na stranim fakultetima.

Ti gini za podobne. Ja neću.

Ti gini za laž. Ja neću.
radostan dan

#2035 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

meni nije problem rat, nego šta ćemo ako ne bude interneta, kako ćemo na forum?
L u c i f e r

#2036 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

escobar__ wrote:

A Balija ne može odolit, a da ne ostavi stupidan komentar dok uživa sa glavom duboko u pijesku...

Image
"Spavajte mirno. Rata nece biti. Za rat treba dvoje."

Nojevi su ptice koje najlakse kolju.

A vidim da neki od njih kontaju da su izbori svake godine...
radostan dan

#2037 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:meni nije problem rat, nego šta ćemo ako ne bude interneta, kako ćemo na forum?

ne vidim svrhu osvajanja nekog brda ili čuke, ako naveče neću nekog na forumu drkaT zbog toga...
Bodkin

#2038 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Najbolji su ovi sto su kao pametni i glupani su im ovi miroljubivi. Sve ratnici, a pola u dijaspori. A ovo drugo pola 20 godina sa srbima zive i kurcem mrdnuli nisu. Pa ajde ratnici, pokrenite tu oluju vise. Najebite im se majke
kolegione

#2039 Re: Novi rat

Post by kolegione »

escobar__ wrote:

Image
hahahah pasos check :) ajmo uhljebi gdje su puske :) dijeli se u centralama SDA :) branite pozicije i hljebcice somune i lepine :) hahahaha op opaaa
General_Jackson

#2040 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:meni nije problem rat, nego šta ćemo ako ne bude interneta, kako ćemo na forum?

ne vidim svrhu osvajanja nekog brda ili čuke, ako naveče neću nekog na forumu drkaT zbog toga...
A zamisli tek selfije sa prve linije :D
escobar__

#2041 Re: Novi rat

Post by escobar__ »

Kad čovjek vidi kakvi sve polupismeni imbecili kojima je vrhunac civilizacijskih dostignuća Enisova 'komedija' ovdje žive, tačno se zapita kome bi branio ovu zemlju da u njoj sutra opet izbije rat!?
Fudo387

#2042 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

https://www.europasat.com/

10 funti mjesecno.

A sta ce ti to kad ces ti skupa sa lajavim u reno cetvorku i pravac Cuprija? :D
mg

#2043 Re: Novi rat

Post by mg »

kolegione wrote:
escobar__ wrote:

Image
hahahah pasos check :) ajmo uhljebi gdje su puske :) dijeli se u centralama SDA :) branite pozicije i hljebcice somune i lepine :) hahahaha op opaaa

Biće kod patriote u Visokom po 1000 eura komplet puška i uniforma. Njemu će Bake prepustit logistiku, dokazo se i prošli put. :lol: :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#2044 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Najbolji su ovi sto su kao pametni i glupani su im ovi miroljubivi. Sve ratnici, a pola u dijaspori. A ovo drugo pola 20 godina sa srbima zive i kurcem mrdnuli nisu. Pa ajde ratnici, pokrenite tu oluju vise. Najebite im se majke
Pa nisu oni bas miroljubivi, i oni navijaju za rat, samo ih strah pucnjave pa kazu da ce bjezati. :D
kolegione

#2045 Re: Novi rat

Post by kolegione »

escobar__ wrote:Kad čovjek vidi kakvi sve polupismeni imbecili kojima je vrhunac civilizacijskih dostignuća Enisova 'komedija' ovdje žive, tačno se zapita kome bi branio ovu zemlju da u njoj sutra opet izbije rat!?
Molim te odbrani mee kmeeeee kmeeeee bojim se srbaaaa tih opakihhhh aaaa šta ću ako me ne budu branili uhljebi :)))) JADNI STE
Bodkin

#2046 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:Najbolji su ovi sto su kao pametni i glupani su im ovi miroljubivi. Sve ratnici, a pola u dijaspori. A ovo drugo pola 20 godina sa srbima zive i kurcem mrdnuli nisu. Pa ajde ratnici, pokrenite tu oluju vise. Najebite im se majke
Pa nisu oni bas miroljubivi, i oni navijaju za rat, samo ih strah pucnjave pa kazu da ce bjezati. :D
Ti su doFu jos gori. Tj od njih gori jedino huskaci iz dijaspore
kolegione

#2047 Re: Novi rat

Post by kolegione »

Fudo387 wrote:
HAhahaha kako ste nestašni ne razmišljate na način pravih Bošnjaka :)
junior3

#2048 Re: Novi rat

Post by junior3 »

radostan dan wrote:

Legendo. :D
L u c i f e r

#2049 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

mg wrote:
L u c i f e r wrote:Vidim ibrete se moji fanovi sto bi branio svoju domovinu i oruzjem ako treba, po drugi put u zivotu.

Sta cu kad sam taki.

Pa kad te ne može bolit mozak, dobro je da te barem nešto zaboli.

Možda si Bakirov uhljeb sa Poljina, u tom slučaju imaš račun da braniš domovinu, sve ti je dala.

U svakom drugom slučaju kao što si mogao primjetiti, domovina nam je maćeha koja nas mrzi zadnjih 20 godina. Kad zlostavljano dijete voli zlostavljača, ustanovi se posebna dijagnoza. Kod mene dijagnoze nema, ja mog zlostavljača identifikujem i prezirem sve ono što on predstavlja.

Moja domovina je umrla onog trenutka kad su dušmani počeli da broje krvna zrnca, a drugi dio to prihvatio. Kad je ukinuto ono R iz njenog naziva, i na to pristao onaj koji nije smio, al eto pristao, izdao sve ideje i ideale. Al sinu ostavi stranku...i vreću zlata...

Povratka na to nema, niti će ga kada biti. Nema ni moje iluzije o domovini. Ima samo jasno viđenje da sam prokletnik zarobljen idealima koji su ovdje mrtvi. I da svojoj djeci nemam šta usaditi kao ideal. Osim možda kvaliteta koje predstavlja prvi red sva tri naroda. Beskrupuloznost, beskičmenjaštvo, egoizam, nepotizam...itd.

Ti gini za njihove vile, auta, kuće i bazene... ja neću. Ti gini zua njihov kriminal, suce u njihovim đepovima, njihove sinove na stranim fakultetima.

Ti gini za podobne. Ja neću.

Ti gini za laž. Ja neću.
Sretno i alahimanet.

Nisam uhljeb, sve zaradio svojim rukama.

Volim ovu zemlju, volim i ove ljude, volim ovo podneblje, volim ovu klimu, volim sto mogu da govorim i slusam bosanski jezik.

Lopovluka, korupcije i nepotizma ima u svim drzavama. Nase je da radimo na progresu svoje, ko zeli naravno.

Ne zelim da budem stranac.

Ne treba mi vise love, tj ne bih mijenjao vise love za manje rahatluka.

Ne zelim da pocinjem zivot ispocetka i od nule.

Ne zelim zlocincima da ostavim svoju imovinu i zemlju da se slavodobitno kurce u njoj.

Svi cemo za koju deceniju ionako biti mrtvi, smrti se ne bojim.

Zelim da zivim u miru i rahatluku, ne mrzeci nikog i ne dirajuci nikog.

Ako ko proba da mi to ugrozi, spreman sam da se borim, da ginem, ali bogme i da ubijam.

Ja vas ne ubjedjujem niti da ostanete niti da se borite.

Ne znam cemu potreba da vi ubjedjujete mene da trebam da bjezim i fatam se sudja na zapadu.

Kao sto rekoh - sretno.

Good riddance.
nikimostar

#2050 Re: Novi rat

Post by nikimostar »

O cemu vi ljudi dragi,vec dosli do umiranja :skoljka:
Locked