Ma kontam da sam na telekom temi. Inaće ne komentarišem na ovoj temi.Officer Crabtree wrote:malo si se zaletio jelde, pod opterećenjem, pa ispravljaš postove... fino![]()
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- krakatoa
#2026 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
Officer Crabtree
#2027 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa nije fer, vidiš da imam konverter pa primjetim odmah.
Nema u mom tekstu ništa netačno što sam napisao, pokušavam da dadnem doprinos, a možemo valjda živjeti u slobodnom svjetu gdje i Telecom nekad nema bolju ponudu, ili ponudu koja ne odgovara određenom obliku korisnika... zato i postoji tema.

Nema u mom tekstu ništa netačno što sam napisao, pokušavam da dadnem doprinos, a možemo valjda živjeti u slobodnom svjetu gdje i Telecom nekad nema bolju ponudu, ili ponudu koja ne odgovara određenom obliku korisnika... zato i postoji tema.
- krakatoa
#2028 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ok za ovu temu. Nisam obracao paznju, mislio sam da sam na telekom temi. Jutro, nisam ni kafu popio kako trebaOfficer Crabtree wrote:Pa nije fer, vidiš da imam konverter pa primjetim odmah.
- supercali
#2029 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Do ovog mjeseca imao 200% i onaj mnetflat ili kako se vec zove giga
E sad mi je to isteklo jel i dalje ide ova dodatna giga ilo je ona ukinuta i na midi 30 imam samo ono sto dodje u tom paketu ili i dodatno taj mnetflat?
E sad mi je to isteklo jel i dalje ide ova dodatna giga ilo je ona ukinuta i na midi 30 imam samo ono sto dodje u tom paketu ili i dodatno taj mnetflat?
-
Officer Crabtree
#2030 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imas samo ono što ti ide uz 30
-
Adi-g
#2031 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Treba vidjeti jesu li te prebacili na mojmidi paket. Mislim da ti je najbolje nazvati 1444 da vidis. Rjetko oni vracaju na nove pakete.supercali wrote:Do ovog mjeseca imao 200% i onaj mnetflat ili kako se vec zove giga
-
Posmatrac_007
#2032 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jedno pitanje vezano za haloo. Piše da paket košta 4KM u kome budu dvije SIM kartice sa 2KM kredita. Takođe piše da nakon aktivacije tj. prvog poziva na obje kartice će se dodijeliti po 500MB interneta sa trajanjem od 30 dana.
E sad, zanima me nakon aktivacije kartice koliko važi taj inicijalni kredit od 2KM tj. da li važi 30 dana ili je potrebno vršiti dopunu da bi se koristilo ovih 500MB čitav mjesec?
E sad, zanima me nakon aktivacije kartice koliko važi taj inicijalni kredit od 2KM tj. da li važi 30 dana ili je potrebno vršiti dopunu da bi se koristilo ovih 500MB čitav mjesec?
- Maharadza
#2033 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Inicijalni iznos na haloo računu vrijedi 15 dana nakon aktivacije.Posmatrac_007 wrote:Jedno pitanje vezano za haloo. Piše da paket košta 4KM u kome budu dvije SIM kartice sa 2KM kredita. Takođe piše da nakon aktivacije tj. prvog poziva na obje kartice će se dodijeliti po 500MB interneta sa trajanjem od 30 dana.
http://www.haloo.ba/pitanja-i-odgovori-s67
-
Posmatrac_007
#2034 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Maharadza wrote:Inicijalni iznos na haloo računu vrijedi 15 dana nakon aktivacije.Posmatrac_007 wrote:Jedno pitanje vezano za haloo. Piše da paket košta 4KM u kome budu dvije SIM kartice sa 2KM kredita. Takođe piše da nakon aktivacije tj. prvog poziva na obje kartice će se dodijeliti po 500MB interneta sa trajanjem od 30 dana.
http://www.haloo.ba/pitanja-i-odgovori-s67
Hvala puno!
Znači 4KM mjesec 1GB ali moram 15 dana jednu karticu koristiti a 15 dana drugu
Još ostalo Eronet da isporobam kakva je stabilnost i pokrivenost
- kloniran
#2035 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ne bih rekao da se na drugoj kartici moze aktivirati bonusPosmatrac_007 wrote:Maharadza wrote:Inicijalni iznos na haloo računu vrijedi 15 dana nakon aktivacije.Posmatrac_007 wrote:Jedno pitanje vezano za haloo. Piše da paket košta 4KM u kome budu dvije SIM kartice sa 2KM kredita. Takođe piše da nakon aktivacije tj. prvog poziva na obje kartice će se dodijeliti po 500MB interneta sa trajanjem od 30 dana.
http://www.haloo.ba/pitanja-i-odgovori-s67![]()
Hvala puno!
Znači 4KM mjesec 1GB ali moram 15 dana jednu karticu koristiti a 15 dana drugu![]()
Još ostalo Eronet da isporobam kakva je stabilnost i pokrivenost
evo meni se drugi put desava da na drugoj kartici nema bonus interneta
-
Alkos
#2036 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma zovite call centar njihov, zalite se, mora biti na obje kartice taj bonus... 
- kloniran
#2037 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ispravka krivog navoda, upravo aktivirase bonus na ovoj kartici
fala
na prosloj dok je bilo 300MB nije htjelo, evo sad ubaci nakon sahatak
edit:
sjoooooo radi i 3g kuci, dok ga prije nije bilo, a i sada ga nema na ultri i iziju
http://www.speedtest.net/my-result/a/1975501877
fala
na prosloj dok je bilo 300MB nije htjelo, evo sad ubaci nakon sahatak
edit:
sjoooooo radi i 3g kuci, dok ga prije nije bilo, a i sada ga nema na ultri i iziju
http://www.speedtest.net/my-result/a/1975501877
- avaks
#2038 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ere i sa pretplatom krenule u akciju loma:

Odgovora od BHT i Mtel ne očekujem ali odlaze im korisnici svakako

-
smeker28
#2039 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta ce ljudi razvaljuju ,cijelo mi je drustvo prenijelo brojeve sa BHT i to večina sa MOJ MIDI 30 i MOJMINI15avaks wrote:Ere i sa pretplatom krenule u akciju loma:
- avaks
#2040 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Logično
Zašto bi neko plaćao 35KM kada za 24KM dobije više
Zašto bi neko plaćao 35KM kada za 24KM dobije više
-
mirza_15
#2041 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pametan potez eroneta. Veze korisnika na 24 mjeseca sa manjim popustom nego kada uzmes telefon. 3 KM manje, na 24 mjeseca. To je 72 KM. Popust na telefon u tom cjenovnom rangu je veci od 100 KM. Dakle, bolje uzeti telefon nego ove pakete.
- avaks
#2042 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dabome da je pametan, ko god ima telefon ili ne želi da kupuje preko operatera isplati mu se.
Tarifa od 35KM (40.95KM sa PDV) se plaća 25KM (29.25KM sa PDV) i to je malo više od 3KM popusta prika... Na 24 mjeseca onda izađe 280KM
Plus najjača ponuda u državi
p.s.
Da ne spominjemo sa 50 na 35
Tarifa od 35KM (40.95KM sa PDV) se plaća 25KM (29.25KM sa PDV) i to je malo više od 3KM popusta prika... Na 24 mjeseca onda izađe 280KM
Plus najjača ponuda u državi
p.s.
Da ne spominjemo sa 50 na 35
-
mirza_15
#2043 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti izgleda slabo razumijes ono sto citas. Haj sada ponovo procitaj sta sam ja napisao. Ima nesto 3 KM, pa se onda spominje taj cjenovni rang. Ne mislim praviti detaljnu analizu. Provjerio sam za pretplatu od 15 KM i vidio da su popusti veci ako uzmes telefon nego ovako. Dakle, svaki operater ti da veci popust ako uzmes telefon (pa i eronet) nego eronet ovako.
- kloniran
#2044 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
zar nije zabranjeno isticanje cijena bez pdv-a 
-
Cupko_
#2045 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Upravu si ti al u slučaju da je uzimanje telefona po defaultu. Telefon bi recimo neki niže klase bio 19km odmah i plus 2,5km mjesečno na bazi 24 mjeseca uz tu tarifu, što je dodatnih 79km. Jest veći sam popust na telefon, al to ne znači da će korisnik uštedit ako uzme telefon.mirza_15 wrote:Ti izgleda slabo razumijes ono sto citas. Haj sada ponovo procitaj sta sam ja napisao. Ima nesto 3 KM, pa se onda spominje taj cjenovni rang. Ne mislim praviti detaljnu analizu. Provjerio sam za pretplatu od 15 KM i vidio da su popusti veci ako uzmes telefon nego ovako. Dakle, svaki operater ti da veci popust ako uzmes telefon (pa i eronet) nego eronet ovako.
Tarifa je, i sam znaš, namijenjena onom ko telefon neće uzet jer mu ne treba ili slično i baš je super pogotovo ova 35 koju dobiješ za 29.25 a imaš 300min, 1000 poruka i 4gb brzog neta. Čak i ti koji si u BHTelecomu ćeš priznat da je ta ponuda i više nego fantastična, da ne kažem trenutno i najbolja u BiH, za nekog kome ne treba mobitel.
Razumiješ se u situaciju pa znam da ćeš razumjet i šta sam htio reć
-
Posmatrac_007
#2046 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako sam upratio sad od 01.06. je stupila na snagu klauzula za 10KM da traje 90 dana a od 01.07. stupa na snagu ukidanje uspostave poziva i isticanje cijena sa PDV-om.kloniran wrote:zar nije zabranjeno isticanje cijena bez pdv-a
To konkretno znači znači da će m:tel korisnici komunicirati po još povoljnijim uslovima, a izmjene se odnose:
na smanjenje cijena ka drugim fiksnim mrežama u BiH i izjednačavanje sa cijenama u vlastitoj mreži,
na smanjenje cijena poziva ka inostranstvu, u zavisnosti od zone, i do 70 posto,
na validnost prepaid dopune od 10 KM i više, koja će vrijediti od 90 i više dana,
a od 01.07.2016. uspostava poziva za sve korisnike m:tel mobilne mreže biće ukinuta.
Detaljne cijene pogledajte na stranicama našeg sajta, a već od 1.7, kako je regulativom ustanovljeno, sve cijene na http://www.mtel.ba biće izražene sa PDV-om.
- kloniran
#2047 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
znaci da prema vani trenutno deru i preko 70% vise nego sto treba, zavisno od zonePosmatrac_007 wrote:Kako sam upratio sad od 01.06. je stupila na snagu klauzula za 10KM da traje 90 dana a od 01.07. stupa na snagu ukidanje uspostave poziva i isticanje cijena sa PDV-om.kloniran wrote:zar nije zabranjeno isticanje cijena bez pdv-a
To konkretno znači znači da će m:tel korisnici komunicirati po još povoljnijim uslovima, a izmjene se odnose:
na smanjenje cijena ka drugim fiksnim mrežama u BiH i izjednačavanje sa cijenama u vlastitoj mreži,
na smanjenje cijena poziva ka inostranstvu, u zavisnosti od zone, i do 70 posto,
na validnost prepaid dopune od 10 KM i više, koja će vrijediti od 90 i više dana,
a od 01.07.2016. uspostava poziva za sve korisnike m:tel mobilne mreže biće ukinuta.
Detaljne cijene pogledajte na stranicama našeg sajta, a već od 1.7, kako je regulativom ustanovljeno, sve cijene na http://www.mtel.ba biće izražene sa PDV-om.
- avaks
#2048 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti izgleda ne želiš da vidiš o čemu se piše. Hajde pogledaj prvo fotografiju koju sam objavio. Znači citiram: "Tarifa bez uređaja je najbolji odabir za vas ukoliko već imate mobilni uređaj i tražite najpovoljniju cijenu tarife."mirza_15 wrote:Ti izgleda slabo razumijes ono sto citas. Haj sada ponovo procitaj sta sam ja napisao. Ima nesto 3 KM, pa se onda spominje taj cjenovni rang. Ne mislim praviti detaljnu analizu. Provjerio sam za pretplatu od 15 KM i vidio da su popusti veci ako uzmes telefon nego ovako. Dakle, svaki operater ti da veci popust ako uzmes telefon (pa i eronet) nego eronet ovako.
E sada prvo pročitaj podvučeno još jednom, pa onda podebljano a tek onda ide crveno
A to da daju popust ako uzmeš telefon je logično jbt, i ne davali popust kada su im telefoni pod ugovorom 400KM skuplji nego u slobodnoj prodaji
Pa onda taj popust u biti i ne izađe popust
p.s.
I mojne sada o pokrivenosti, obračunskim jedinicama, Boračkom jezeru jer vas Ero šamara ovom ponudom lagano
Trči sada šefovima i reci da blatimo BHT po forumu, nek se malo trznu, odoše im korisnici
-
Adi-g
#2049 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zna li neko proceduru prelaska s mtel na eronet postpaid. Znam da trebam donijeti potvrdu o izmirenim obavezama al me zanima u tim procedurama i cekanjima hocu li ostati par dana bez broja i da me niko ne moze dobiti.
-
getriba
#2050 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Trebaš samo sa tom potvrdom otići na bilo koje prodajno Eroneta i tu se tvoj posao završava. Dobit ćeš njihovu SIM karticu, a tvoja od mtela će funkcionisati sve dok se broj ne prenese. Drugim riječima nećeš biti nedostupan. Nakon 3-4 dana kada izgubiš mrežu znači da je prijenos obavljen i tada ubacuješ SIM koji si dobio u Eronetu. Od tog momenta si na EronetuAdi-g wrote:Zna li neko proceduru prelaska s mtel na eronet postpaid. Znam da trebam donijeti potvrdu o izmirenim obavezama al me zanima u tim procedurama i cekanjima hocu li ostati par dana bez broja i da me niko ne moze dobiti.
Mislim da će ti reći tačno kada će se i u koliko sati desiti prijenos.