Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#2026 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Hajvan »

scarface32 wrote:
Hajvan wrote:
512MB wrote:Ako živiš u Rajvosa možeš zarađivat petnes' hilhada kermi mjesečno, nećeš imat ni blizu kvalitet života kao prosječni građanin Švice/Austrije/Njemačke/ŠveCke itd
tjesi se, tjesi 8-)

Tjesi se ti. Nije zivot bijesno auto.

lol
gdje ste to vidjeli u mojem odgovru?

meni je u Sa fenomenalno
boli me qrac da li mi tko vjeruje
zapravo, toliko je ocigledno da mi je fenomenalno da neki iz najblize familije (braca i sestre) koji zive u tim navikanim i nabrojnoim drzavama vec 2 ili tri decenije malo zavide na tom... i to toliko ocigledno, da ja koji sam operisan od primjecivanja gluposti, primjetih to..

a vi se tjesite, tjesite 8)
scarface32

#2027 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

Pa jest ako nisi mrdnuo nigdje drugo? Zivot je jarane, zdravstvena uzluga, mogucnost skolovanja, sigurnost, putovanje (za svoje pare a ne na kredit), okruzenje, kutura..... I da ne nabrajam. tebi je zivot dobro auto, otici kod stojnica i parkirati auto na trotoaru da te svi vide.
insomnia78

#2028 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

scarface32 wrote:Pa jest ako nisi mrdnuo nigdje drugo? Zivot je jarane, zdravstvena uzluga, mogucnost skolovanja, sigurnost, putovanje (za svoje pare a ne na kredit), okruzenje, kutura..... I da ne nabrajam. tebi je zivot dobro auto, otici kod stojnica i parkirati auto na trotoaru da te svi vide.
Kolko nasih imigranata ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica uziva u tome?
insomnia78

#2029 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Zivot je valjda slikati se kako vozis biciklo u nekakom parku i obavezno kraj Bajernovog stadiona. Ma hajte molim vas
HAVANA

#2030 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

scarface32 wrote:Pa jest ako nisi mrdnuo nigdje drugo? Zivot je jarane, zdravstvena uzluga, mogucnost skolovanja, sigurnost, putovanje (za svoje pare a ne na kredit), okruzenje, kutura..... I da ne nabrajam. tebi je zivot dobro auto, otici kod stojnica i parkirati auto na trotoaru da te svi vide.
Ma jok,bolje je sa skuterom preko puta,kod rake.
scarface32

#2031 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

insomnia78 wrote:
Kolko nasih imigranata ne racunajuci djecu ratnih izbjeglica uziva u tome?
Pa eto ti uzivas cim mozes 24 sata dnevno biti na forumu.
HAVANA

#2032 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

PSC wrote:
Tomahawk11 wrote:
Rekao bih da je najbitnije da li je neko pune duše, sad neko to postigne sa puno manje od tih 15 000, a nekom ne pomaže ni 15 000 000.
glavna komponenta kvalitete zivota trebala bi biti koliko si sretan.

nekome se kvalitet zivota svodi na to da zivi u prostoru koji voli, da je dobrog zdravlja, moze placati racune, voli to sto radi, ima dobre prijatelje, da moze stici pjeske svuda kuda se krece u zivotu, da ima dovoljno novca za ono sto zeli, a da ne zeli previse - zahvalnost na zivotu i onda si zadovoljan. svaki ovaj aspekt je vec sasvim dovoljno posla i rada na tome, da zadovoljis te aspekte zivota i da ti je eto kvalitetan.

a nekome je kvalitet zivota odredjen kolicinom novca koju ima. za sve mu trebaju pare i ne moze biti sretan sa manje novca nego sto sad ima, i mora raditi stvari koje kostaju da bi uzivao u zivotu.
svakome od nas je to mix necega.
.
insomnia78

#2033 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Jbt led ubise se pricom o nekakoj kulturi i pogodnostima a otvoris temu o vizama sve dostavljaci, hamali po magacinima, prevrtaci hamburgera i peraci guzica. Znaci stepenica iznad socijale. Sasvim sam siguran da vi uzivate u pogodnostima koje pruza zapad. Idete na odmor sa svojim parama (cuj sa svojim, kredit ce ti valjda ziranti vracati) i mjenjate auta svako 5 godina a telefon svako dvije
muha_sa

#2034 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

pratim

Image
Hajvan

#2036 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Hajvan »

i ti opet o autu…jebo auto
al izgleda tebe to pere, cim ga spominjes izvan konteksta mojeg pisanja vec drugi put :lol:

imate tamo temu o odlasku pa si bacajte drkice i skvirtice jedni drugima…

ne mora svaka tema biti pisanje po nama koji smo odlucili izgraditi noramlan zivot ovdje gdje jesmo
scarface32

#2037 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

insomnia78 wrote:Jbt led ubise se pricom o nekakoj kulturi i pogodnostima a otvoris temu o vizama sve dostavljaci, hamali po magacinima, prevrtaci hamburgera i peraci guzica. Znaci stepenica iznad socijale. Sasvim sam siguran da vi uzivate u pogodnostima koje pruza zapad. Idete na odmor sa svojim parama (cuj sa svojim, kredit ce ti valjda ziranti vracati) i mjenjate auta svako 5 godina a telefon svako dvije

Pa sto se ne vratis u Tz? Ozenio si se dobio papire i ne valja ti.Onda se fino vratis.
scarface32

#2038 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

insomnia78 wrote:Jbt led ubise se pricom o nekakoj kulturi i pogodnostima a otvoris temu o vizama sve dostavljaci, hamali po magacinima, prevrtaci hamburgera i peraci guzica. Znaci stepenica iznad socijale. Sasvim sam siguran da vi uzivate u pogodnostima koje pruza zapad. Idete na odmor sa svojim parama (cuj sa svojim, kredit ce ti valjda ziranti vracati) i mjenjate auta svako 5 godina a telefon svako dvije

Pa sto se ne vratis u Tz? Ozenio si se, dobio papire i ne valja ti.
insomnia78

#2039 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Hajvan wrote:i ti opet o autu…jebo auto
al izgleda tebe to pere, cim ga spominjes izvan konteksta mojeg pisanja vec drugi put :lol:

ne mora svaka tema biti pisanje po nama koji smo odlucili izgraditi noramlan zivot ovdje gdje jesmo
Ih da vidis kakav je u Minkenu gradski prevoz. Doduse sko ti se ne gadi gurati sa Turcima, Harapima, Cecenima, crMcima i ostalom elitom. Auto ti ni ne treba
scarface32

#2040 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

Dupli
insomnia78

#2041 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

scarface32 wrote:

Pa sto se ne vratis u Tz? Ozenio si se dobio papire i ne valja ti.Onda se fino vratis.
Pa mozda se i vratim. I dje sam ja rekao da mi ne valja?
scarface32

#2042 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

Pa jarane zivim vidim. je li se malo para zaradilo,odmah auto da komsija vidi. Mislim tako je to kod nas.
Hajvan

#2043 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Hajvan »

scarface32 wrote:

Pa jarane zivim vidim. je li se malo para zaradilo,odmah auto da komsija vidi. Mislim tako je to kod nas.
kod “vas" mozda jeste…
kod mene ne, a ida jeste tako- boli me qrac- svak ne radi od svog zivota sto hoce, dok je u granicama dogovrenog ustavom i zakonima… :lol:

i da nastavim na ono sto si napisao

zapravo sam bio na sve ijednom kontinentu, osim onog dole najhladnijeg

zapravo sam mrdnuo negdje drugo jedno 7-8 godina, zbirno….

i imam odlicno zdravstveno, i dobru mogucnost skolovanja za potomke (jedno dijete, jer je to zelilo, upravo uci za nas veoma egzotican jezik za koji imaju besplatni kursevi u ovom ‘bezveznom’ gradu), siguran grad za zivot, putujem konstantno, citam, idem u pozoriste, aktivan u 4 hobija (vise vremena trosim na iste nego na rad, jer radim brzo, kvalitetno a iza istog su se natalozili nivoi znanja i iskustva)

i da- ne citam portale/novine, ne gledam tv, nemam fb

a na forumu se sam zajebajm
sve sto ste procitali, a ja napisao, je laz

:lol:
HAVANA

#2044 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Pusti ba ljude,neka kupuju auta. :D
Hajvan

#2045 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Hajvan »

a mozda i nije
scarface32

#2046 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

insomnia78 wrote:
scarface32 wrote:

Pa mozda se i vratim. I dje sam ja rekao da mi ne valja?

Ma kako ti nece valjati, ne radis,a lova kapa.
insomnia78

#2047 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by insomnia78 »

Pa da. Kad ne znamo sta reci hajmo ujedati. Biva socijala, picke materine. Pa kad ti je tako lose sto ti ne dodjes na socijalu ovdje. Da vidis miline
scarface32

#2048 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

Hajvan wrote:
scarface32 wrote:

kod “vas" mozda jeste…
kod mene ne, a ida jeste tako- boli me qrac- svak ne radi od svog zivota sto hoce, dok je u granicama dogovrenog ustavom i zakonima… :lol:

i da nastavim na ono sto si napisao

zapravo sam bio na sve ijednom kontinentu, osim onog dole najhladnijeg

zapravo sam mrdnuo negdje drugo jedno 7-8 godina, zbirno….

i imam odlicno zdravstveno, i dobru mogucnost skolovanja za potomke (jedno dijete, jer je to zelilo, upravo uci za nas veoma egzotican jezik za koji imaju besplatni kursevi u ovom ‘bezveznom’ gradu), siguran grad za zivot, putujem konstantno, citam, idem u pozoriste, aktivan u 4 hobija (vise vremena trosim na iste nego na rad, jer radim brzo, kvalitetno a iza istog su se natalozili nivoi znanja i iskustva)

i da- ne citam portale/novine, ne gledam tv, nemam fb

a na forumu se sam zajebajm

sve sto ste procitali, a ja napisao, je laz

Dobro to sve stizes, cudo od covjeka , ispunjen zivot a na forumu.
Hajvan

#2049 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Hajvan »

scarface32 wrote:

Dobro to sve stizes, cudo od covjeka , ispunjen zivot a na forumu.

zamisli!?!

scarface32

#2050 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by scarface32 »

insomnia78 wrote:Pa da. Kad ne znamo sta reci hajmo ujedati. Biva socijala, picke materine. Pa kad ti je tako lose sto ti ne dodjes na socijalu ovdje. Da vidis miline
pa za nekoliko godina 61000 postova. to moze samo ko ne radi.
Post Reply