Jemen

Post Reply
Gojeni H

#2026 Re: Jemen

Post by Gojeni H »

sarajevoxxxx wrote:
Co0l wrote:Celi konacno progledo :lol:
Mislim da Egiptu ili Sisiju ne odgovara intervencija u Jemenu, ne radi se uopšte o novcu.U Jemenu su KSA i Egipat na različitim stranama, dosadašnje aktivnosti egipatskog vrha uopšte ne odgovaraju zemljama Zaljeva koje uzgred smatraju da ih je Egipat izdao.

Neki dan je saudijski ministar odbrane otvoreno prozvao Sisija, optužio ga za izdaju, rekao mu kako je zaboravio ko ga je doveo na vlast itd.

Ne samo Egiptu, mislim da mnogim elitama u Zaljevu ne odgovara "Oluja odlučnosti".
Chelli

Sta si se klonirao?
Kikibombona

#2027 Re: Jemen

Post by Kikibombona »

Silna nagadjanja su potvrda majstorstva predsjednika Sisija. Niko ne zna sta misli i sta planira uraditi...
sarajevoxxxx

#2028 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Silna nagadjanja su potvrda majstorstva predsjednika Sisija. Niko ne zna sta misli i sta planira uraditi...
Ne radi se o nagađanjima, egipatski stav je jasan da ne može biti jasniji, baš kao i osuda saudijskog ministra odbrane.
Kikibombona

#2029 Re: Jemen

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Silna nagadjanja su potvrda majstorstva predsjednika Sisija. Niko ne zna sta misli i sta planira uraditi...
Ne radi se o nagađanjima, egipatski stav je jasan da ne može biti jasniji, baš kao i osuda saudijskog ministra odbrane.
Kako su onda Cool i ostali danima pisali da ce Sisi mozda poslati kopnene snage u Jemen?

Ja sam davno napisao da Sisi puca po usima zaljevske levate. Cool i ostala druzina su to ismijavali....
sarajevoxxxx

#2030 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Kako su onda Cool i ostali danima pisali da ce Sisi mozda poslati kopnene snage u Jemen?

Ja sam davno napisao da Sisi puca po usima zaljevske levate. Cool i ostala druzina su to ismijavali....
Pa nisu baš levati.Ostajanje Egipta po strani, mislim da im to više odgovara.
Co0l

#2031 Re: Jemen

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:
Mislim da Egiptu ili Sisiju ne odgovara intervencija u Jemenu, ne radi se uopšte o novcu.U Jemenu su KSA i Egipat na različitim stranama, dosadašnje aktivnosti egipatskog vrha uopšte ne odgovaraju zemljama Zaljeva koje uzgred smatraju da ih je Egipat izdao.

Neki dan je saudijski ministar odbrane otvoreno prozvao Sisija, optužio ga za izdaju, rekao mu kako je zaboravio ko ga je doveo na vlast itd.

Ne samo Egiptu, mislim da mnogim elitama u Zaljevu ne odgovara "Oluja odlučnosti".
A cuj Saudi ga doveli na vlast,zar nije egipatski narod i slice budalastine :D
Co0l

#2032 Re: Jemen

Post by Co0l »

Kikibombona wrote: Kako su onda Cool i ostali danima pisali da ce Sisi mozda poslati kopnene snage u Jemen?

Nije ti to Cool pisao nego je to izjavio sam Sisi i to u izjavi koju je Celi prenio ovdje.Doduse,on je pokusao cijelu vijest falsificirati ali srecom ima nas koji i znamo nesto engleskog.
A Cool ponavlja jos jednom pitanje-sta to Sisi treba uradit,bacit atomsku na Hutije da bi vi priznali da tamo ratuje za saudijske interese?Pa svo vrijeme ih bombarduje tamo bas ko i Saudi a vi se uhvatili kopnene intervencije samo da bi zamaskirali njegovu ulogu u bombardovanjima. :-) Nije niko budala da salje vojnike kad moze odradit sta treba iz vazduha,ni Saudi ni Sisi.Niko ne moze tek tako poslat svoje vojnike pa tako ni Sisi,samo neko totalno neupucen bi i pomislio da je to tako lako izvodljivo.Bas kao sto neko totalno neupucen moze reci da Sisi levati ove koji ga finansiraju a on svo vrijeme salje avione da rade za njih.Ili smatrati ove levatima i misliti da mu daju milijarde dolara tek tako a da nista ne dobijaju zauzvrat.
Eto,Kiki i Celi vide da Sisi levati Saude a oni to nisu u stanju da skontaju :lol:
Ono,volim i ja zajebanciju ali sto je previse,previse je :-D
Kikibombona

#2033 Re: Jemen

Post by Kikibombona »

Pa nesreco, vidis da ga vec optuzuju za izdaju i slicno...

To prenosi tvoj pajdo, Saxxx...
Challenger__

#2034 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Gojeni H wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Chelli

Sta si se klonirao?
Tako je to moj Gojinček. Ko pogleda malo dalje i više piše što pišem i ja.
Challenger__

#2035 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Jedno je sigurno: Ovi što ga mrze blage veze nemaju. Čitaj šta oni o njemu pišu - istina je "s druge strane ulice".
Challenger__

#2036 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Kako su onda Cool i ostali danima pisali da ce Sisi mozda poslati kopnene snage u Jemen?
Ne razumiju oni šta se dešava. Oni pišu po željama svoga srca, kao taoci svojih strasti a ne kao poznavaoci prilika. Veze s vezom...
Avetinho

#2037 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Kako su onda Cool i ostali danima pisali da ce Sisi mozda poslati kopnene snage u Jemen?
Ne razumiju oni šta se dešava. Oni pišu po željama svoga srca, kao taoci svojih strasti a ne kao poznavaoci prilika. Veze s vezom...
Nemoj zivota ti lupat. Ti sam si stavio link na clanak kako ce Sisoje obavijestiti egipatsku javnost kad posalje trupe. Doduse, nisi znao sta postavljas, ti si to "strucno preveo" kako sisoje nece slati trupe.
sarajevoxxxx

#2038 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Turska, Saudija, Katar, oni se drže zajedno u ovim dešavanjima u Jemenu.Ne znam šta mogu izgubiti što Egipat nije sa njima? Onda ni nekim elitama iz zaljeva ovo ne odgovara.

Ova sva dešavanja su jedni procesi koji će možda i decenijama trajati, Egipat je takav kakav je, sumnjam da ga i jedna strana u ovom sukobu želi u svojoj ekipi, bez obzira na zvanične izjave političara.
Challenger__

#2039 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Turska, Saudija, Katar, oni se drže zajedno u ovim dešavanjima u Jemenu.
Drže se zajedno i u Siriji. Bez trunke cinizma može se reći da su najlojalniji Izraelski/cionistički/američki vazali. To što se za života Abdullaha nisu slagali oko ihvanija je sasvim sporedna stvar.
sarajevoxxxx

#2040 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Turska, Saudija, Katar, oni se drže zajedno u ovim dešavanjima u Jemenu.
Drže se zajedno i u Siriji. Bez trunke cinizma može se reći da su najlojalniji Izraelski/cionistički/američki vazali. To što se za života Abdullaha nisu slagali oko ihvanija je sasvim sporedna stvar.
I u Siriji naravno.Abdullah je imao jednu politiku, baš kao i Mursi u Egiptu.

Sisi je uz Asada, a što se tiče Jemena, Egipat odnosno Sisi, mislim da više teži Iranu nego današnjoj Saudiji.

A eventualna egipatska intervencija, moje mišljenje je da KSA time ne bi ništa dobila, a Huti bi bili bar jedno sto puta više motivisani da ratuju nego što su danas, plus imali bi bar pet puta više podrške u muslimanskom svijetu nego što je imaju danas.

I mislim da je toga i Saudija svijesna, a da su ova saopćenja koja izlaze u javnost, najobičnija igra.
Co0l

#2041 Re: Jemen

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Pa nesreco, vidis da ga vec optuzuju za izdaju i slicno...

Gledaj djela a ne rijeci,ne budi naivan.
sarajevoxxxx

#2042 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:

Ako se koalicija ne može sama nositi sa Hutima i Salihom, onda je problem u nečemu drugom, i tu Egipat sumnjam da bi donio prevagu.

Mediji u Egiptu otvoreno podržavaju Asada.Sisi se sastajao sa Hutima, tu je i zaljevska elita koja tiho gunđa protiv vojne intervencije, Saudija može vjerovati samo Turskoj i Kataru.

Ostali iz prikrajka čekaju svoju priliku da s leđa zadaju udarac.
Challenger__

#2043 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Ostali iz prikrajka čekaju svoju priliku da s leđa zadaju udarac.
Da dodam:

Uključujući i pojedince iz same kuće Sauda koji oponiraju Selmanu i njegovom favoritu, sinu Muhamedu.
insomnia78

#2044 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
Co0l wrote:

Ako se koalicija ne može sama nositi sa Hutima i Salihom, onda je problem u nečemu drugom, i tu Egipat sumnjam da bi donio prevagu.

Mediji u Egiptu otvoreno podržavaju Asada.Sisi se sastajao sa Hutima, tu je i zaljevska elita koja tiho gunđa protiv vojne intervencije, Saudija može vjerovati samo Turskoj i Kataru.

Ostali iz prikrajka čekaju svoju priliku da s leđa zadaju udarac.
Pa Egipat je dio koalicije, aman
sarajevoxxxx

#2045 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

Mislio sam na kopnenu intervenciju, medijsku podršku "Oluji odlučnosti" sirijsko pitanje, Egipta tu nigdje nema.Sisi, Hezbollah, i Iran su u pet deka.
insomnia78

#2046 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:Mislio sam na kopnenu intervenciju, medijsku podršku "Oluji odlučnosti" sirijsko pitanje, Egipta tu nigdje nema.Sisi, Hezbollah, i Iran su u pet deka.
Dok si ti ono bio "tamo" :lol: pocela je druga faza "povratak nade"
Doduse, samo su promjenili ime a rokaju i dalje
I Egipat isto
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2047 Re: Jemen

Post by japin_mutapi »

win win za sisija samo je pitanje gol razlike
feldmaršal mangup iz mira
sarajevoxxxx

#2048 Re: Jemen

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Mislio sam na kopnenu intervenciju, medijsku podršku "Oluji odlučnosti" sirijsko pitanje, Egipta tu nigdje nema.Sisi, Hezbollah, i Iran su u pet deka.
I Egipat isto
Gdje sam bio?

Znam za povratak nade, ali koliko vidimo bombardovanje i borbe ne prestaju.
insomnia78

#2049 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:win win za sisija samo je pitanje gol razlike
feldmaršal mangup iz mira
Image
stay in touch
insomnia78

#2050 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
insomnia78 wrote:
I Egipat isto
Gdje sam bio?

Znam za povratak nade, ali koliko vidimo bombardovanje i borbe ne prestaju.
Odsutan
Post Reply