Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Logovan

#2026 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

pakica_ wrote: nedavno sam imala okrsaj sa jednim pametnim tatom cije je dijete ljuljnulo kamencinu na kujicu koja mene i moje pse prati u setnju.. ta kuja se boji svega zivog i mali idiot je ni iz cega bacio kamen na nju na sta se pametni tata nasmijao i dodao nesto u fazonu "to, sine"..
Glupi tata sa svojim neodgojenim djetetom. :-)
Prije mjesec dva na Ciglanama isto nekakvo dijete provociralo psa. Vozio je biciklo i vrtio se 10-15 minuta oko psa, malo pruža nogu kao da hoće da ga udari, pa onda krene da ga zgazi, ali namjerno skrene u zadnji čas. Sve radio samo da se pas uplaši. Pas ga samo izbjegavao, nije htio da ga napadne. Prvo ga je moj haver opomenuo da to ne radi, jer će ga ugristi pa sam mu onda i ja morao ponavljati jedno te isto.
Hajlac

#2027 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pakica_ wrote:
eeeeeee wrote:jedno je definitivno cukoljubcoma je odzvonilo suzava se krug polako, novi grad otvara veterinarsku stanicu bez potplacenih veterinara eutanazija mirise u zraku, kanton uvodi blazi sinteraj eutanazija mirise u zraku, izmjena zakona u parlamentu zapela eutanazija mirise u zraku...

:izet: :izet: :izet:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e ova izjava se treba isprintat' i uokvirit, odavno nesto simpaticnije nisam procitala.. eee sinko, razumijes se u ovu problematiku k'o mara u kriv...
:lol: :lol: :lol: cuj bez potplacenih veterinara.... ooooooooooooj alaše milosni, pomozi mu da spozna :lol: :lol:
Dovoljno je pogledati onu emisiju na FTV-u gdje je onaj s Veterinarskog pričao kao da haman radi za Dogs Money a ne Veterinarski...

Ili onaj prilog od nekidan gdje su intervjuisali onog bradatog pimpa Dogs Money-a ali i nekog korumpiranog s Veterinarskog - lik isto tako priča konstanvno u množini tj. Mi ovo Mi ono akcija steriliši&pusti bla bla (veterinari + Dogs Money) :-)

£££££££££££££££££££

Što više lutalica koje npr. Sanda "spašava", to više fiskalnih računa izdatih u Vetlife-u ;-) i okačenih na FB za Paypal...

A ti pričaj priču...
Last edited by Hajlac on 19/09/2014 00:38, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#2028 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

Dokle dodjose sa paypal donacijama,hoce biti hajra kakvog?
pakica_

#2029 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

L u c i f e r wrote:Ma nek svako dobije po vagini ko god isce belaja.
Narocito one dzukele koje su izujedale ovoliki narod.

Imal kakih habera kad pocinje akcija?
po mogucnosti one koje su nekoga izujedale, a ne sve.. i ne one koje ne iscu belaja a opet ga dobiju, jal cekerom jal kisobranom.. neki dan nenaspavana i nadrndana napadoh nakog cicu jer je kera mlatn'o kisobranom, a ker spava na travi 3 metra od trotoara.. ne bi mu mrsko zagazit prema keru i fljasnut ga onako uspavanog.. ja gledam i ne vjerujem.. fino upalim sva cetiri zmigavca i pitam cicu je l' normalan.. naravno, ker je vec do tad bio udaljen cetiri naselja, jer ga je idiot zaprepastio.. cica naravno odmah ide sa pricom jebo ti pas mater, vodi ga kuci, bla bla.. pa sta ti je uradio ker koji spava tri metra od trotoara, sam u svom jadu, jebem te stara! takve ne zalim kad ujedu, pa mrzio me neko zbog toga ili ne, ne zalim! karma is a bitch!
dezurni_ucenik

#2030 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

Uvijek neka dramaturgija,sapunica,tragedija, :zzzz:
pakica_

#2031 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Hajlac wrote:
pakica_ wrote:
eeeeeee wrote:jedno je definitivno cukoljubcoma je odzvonilo suzava se krug polako, novi grad otvara veterinarsku stanicu bez potplacenih veterinara eutanazija mirise u zraku, kanton uvodi blazi sinteraj eutanazija mirise u zraku, izmjena zakona u parlamentu zapela eutanazija mirise u zraku...

e ova izjava se treba isprintat' i uokvirit, odavno nesto simpaticnije nisam procitala.. eee sinko, razumijes se u ovu problematiku k'o mara u kriv...
:lol: :lol: :lol: cuj bez potplacenih veterinara.... ooooooooooooj alaše milosni, pomozi mu da spozna :lol: :lol:
Dovoljno je pogledati onu emisiju na Pinku gdje je onaj s Veterinarskog pričao kao da haman radi za Dogs Money a ne Veterinarski...
Ili onaj prilog od nekidan gdje su intervjuisali onog bradatog pimpa Dogs Money-a ali i nekog korumpiranog s Veterinarskog - lik isto tako priča konstanvno u množini tj. Mi ovo Mi ono akcija steriliši&pusti bla bla (veterinari + Dogs Money) :-)

£££££££££££££££££££

Što više lutalica koje npr. Sanda "spašava", to više fiskalnih računa izdatih u Vetlife-u ;-) i okačenih na FB za Paypal...

A ti pričaj priču...
posto se pravis pametan, o sveznajuci, samo da te pitam imas li ti tri pojma o tome ko je mustafa mrkulic i kako on radi? evo izuzmimo to kakav je covjek, obzirom da je kurton k'o covjek, nema potrebe o tome naglabat.. znas li ti kakav je on kao veterinar?
i vise vam ta prica o kešu i kendi i sl. ne pije vode.. obzirom da nas ima koji ih stvarno volimo i ne uzimamo pare na njih, de nama sta pametnije trunite osim para.. ako ikako moze.. fala ljubEzno
Steph

#2032 Re: Problem pasa lutalica

Post by Steph »

I kada ih konačno počinju kupiti?
AmirBaa

#2033 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

pakica_ wrote:

po mogucnosti one koje su nekoga izujedale, a ne sve.. i ne one koje ne iscu belaja a opet ga dobiju, jal cekerom jal kisobranom.. neki dan nenaspavana i nadrndana napadoh nakog cicu jer je kera mlatn'o kisobranom, a ker spava na travi 3 metra od trotoara.. ne bi mu mrsko zagazit prema keru i fljasnut ga onako uspavanog.. ja gledam i ne vjerujem.. fino upalim sva cetiri zmigavca i pitam cicu je l' normalan.. naravno, ker je vec do tad bio udaljen cetiri naselja, jer ga je idiot zaprepastio.. cica naravno odmah ide sa pricom jebo ti pas mater, vodi ga kuci, bla bla.. pa sta ti je uradio ker koji spava tri metra od trotoara, sam u svom jadu, jebem te stara! takve ne zalim kad ujedu, pa mrzio me neko zbog toga ili ne, ne zalim! karma is a bitch!
Eh situacija pakice: hodam veceras oko 11 sati kroz svoje naselje, i jedno 6-7 lutalica poredanih oko ceste, neki malo dalje na travi, a par njih bukvalno jedva zaobidjes. I nisu mi nista uradili, srecom. Vjerovatno ih neko nahranio pa hoce da odspavaju fino. Kako da budem siguran da me sutra te iste lutalice nece napasti? Prekosutra ? Za koji dan, sedmicu? Jel treba svaki put da mislim hoce li koja budala zarezati ili jednostavno da nadjem novi put do kuce ?
madtv

#2034 Re: Problem pasa lutalica

Post by madtv »

pakica_ wrote:

mozda psi prethodnu noc nisu dali cici :mrgreen: da spava, pa bio ujutru nenaspavan i nadrndan :)
pakica_

#2035 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

AmirBaa wrote:
pakica_ wrote:

Eh situacija pakice: hodam veceras oko 11 sati kroz svoje naselje, i jedno 6-7 lutalica poredanih oko ceste, neki malo dalje na travi, a par njih bukvalno jedva zaobidjes. I nisu mi nista uradili, srecom. Vjerovatno ih neko nahranio pa hoce da odspavaju fino. Kako da budem siguran da me sutra te iste lutalice nece napasti? Prekosutra ? Za koji dan, sedmicu? Jel treba svaki put da mislim hoce li koja budala zarezati ili jednostavno da nadjem novi put do kuce ?
ne mozes biti siguran, nista nije sigurno i prva ja (ako si upratio) se zalazem za eutanaziju stvarnih problema medju psima.. ali vidi ovo- ti si te zaobis'o, a cica zagazio na travu maksuz da draufne kera koji spava.. haj' da je makar stajao pored njega ker, ili da je snjuhao uokolo tj. da je bio budan.. jok.. zamisli sebe da te neko draufne, a ti spavas.. pa jebemu misa, ne ide..
Hajlac

#2036 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pakica_ wrote:
Hajlac wrote:
pakica_ wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dovoljno je pogledati onu emisiju na Pinku gdje je onaj s Veterinarskog pričao kao da haman radi za Dogs Money a ne Veterinarski...

£££££££££££££££££££

A ti pričaj priču...
posto se pravis pametan, o sveznajuci, samo da te pitam imas li ti tri pojma o tome ko je mustafa mrkulic i kako on radi? evo izuzmimo to kakav je covjek, obzirom da je kurton k'o covjek, nema potrebe o tome naglabat.. znas li ti kakav je on kao veterinar?
i vise vam ta prica o kešu i kendi i sl. ne pije vode.. obzirom da nas ima koji ih stvarno volimo i ne uzimamo pare na njih, de nama sta pametnije trunite osim para.. ako ikako moze.. fala ljubEzno
Ne skreći s teme - riječ je o kriminalnoj sprezi veterinara sa NGO peračima novca odnosno dušmanima naroda Rumunije i Bosne i Hercegovine. Govna našla izvoditi socijalne eksperimente nad nama :twisted:

Identičan sukob interesa kao u slučaju farmaceutske industrije i bolesti - da se riješe uzroci bolesti(odnosno agresivnih čopora avlijanera), ne bi farmaceutske korporacije(odnosno veterinarske stanice, privatne i nazivno državne) imale ovoliko posla u krpljenju posljecica problema.
AmirBaa

#2037 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

A pakice ja ne smijem cuke rastjerati sa tog mjesta gdje sam ih sreo veceras? Svaku jebenu noc laju i ganjaju se u krugu od 300 metara. Kojim zakonskim a i moralnim(prije svega logicnim) nacelom ja sutra ne smijem otici i rastjerati te lutalice ? Hocu li ispasti losa osoba?
Hajlac

#2038 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pakica_ wrote: posto se pravis pametan, o sveznajuci, samo da te pitam imas li ti tri pojma o tome ko je mustafa mrkulic i kako on radi? evo izuzmimo to kakav je covjek, obzirom da je kurton k'o covjek, nema potrebe o tome naglabat.. znas li ti kakav je on kao veterinar?
Napričao se ja, ali nešto ste se ušutili - više reagujete na spominjanje para :oops:
Hajlac wrote:
Did wrote:Hranjenje pasa lutalica pod izgovorom kako neće napadati ako nisu gladni samo povećava problem. Mamite ih do zgrada i ljudi i dovodite do situacija kad se povećava mogućnost konflikta, a time i opasnost. Osim toga, psi ne napadaju samo kad su gladni, nego i kad brane teritoriju, kad su ugroženi i kad "misle" da su ugroženi. A i što su sitiji bolje se praše i više kote. Zato bih poručio svima koji hrane pse lutalice, ako već nemaju sažaljenja za svu isprepadanu djecu, izgrižene sugrađane, za žene koje ne smiju pješke maknuti iz stana bez pratnje, i kad ih nije brige za doživotne traume koje imaju napadnuta djeca, niti za automobile slupane u pokušaju izbjegavanje gaženja psa, onda se makar sažalite na pse koje udari auto i koji danima krvare i umiru u bolovima. Onda budi brate cukoljubac do kraja, pa ga uhvati, pa plati veterinara, pa plati operaciju, pa plati uspavljivanje ako treba, pa ga udomi ako preživi majka mu stara. Najlakše je izbaciti ostatke hrane i misliti da si učinio dobro djelo. Učinio si loše djelo!
:thumbup:

A zašto loše djelo? Zato što tako ekosistem funkcioniše. Sve životinjske i biljne vrste u oskudici miruju, čekaju bolja vremena, mladi im ne prežive u tim lošim ciklusima, što je sasvim normalno u životinjskom svijetu.
Samo ovi FGR mizantropi patološki na ulične pse projiciraju vještačku, po društvo degenerativnu a Zemlju kataklizmičnu, praksu da je svako ljudsko biće dragocjeno i vrijedno čak i doživotne brige, ma koliko resursa(čitaj dodatnog uništavanja ekosistema) odlazilo na tu iracionalnu težnju ekstremnom množenju - u pišljivih 200 godina sa jedne skočila na 7,1 milijardu - ne mrava već nezasitih homo sapiensa.
Tako oni vide i ove podivljale pse - svaki je vrijedan naše doživotne pažnje u vidu famoznih Penzionerskih domova za avlijanere. Lijepo je profesor Gegic s Veteranrskog nabrojao gabarite hrane, vode, fekalija kao i boleština u vezi ovolikih hiljada lutalica.

A ako zaustite priču kako ovo nije Priroda već grad pa time i ljudski zakoni/pravila, sjetite se deratizacije i dezinsekcije gospodo licemjeri - kad treba tamaniti hiljade i hiljade glodara i insekta te ubijati/sjeći stara i 'neugledna' stabla onda to nije nikakvo "barbarstvo prema životinjama/biljkama", tu vas nema da talasate i kmečite strancima te prijetite smrću političarima :twisted:

Nebrojene vrste uveliko izumiru hiljadu puta brže od normalne učestalosti otkad se homo sapiens namnoži, što govori o početku nove antropocenske ere masovnog izumiranja, a ono se bakće "tužnim okama" i bez imalo oklijevanja ogromne resurse bi preko leđa društva proćerdalo na brigu o vukolikim teroristima na četiri noge.

Hoće li vam ikad postati jasno da se isti ti čopori koje hranite potpuno drugačije ponašaju kad vi niste on the face of the place?!? Užasno teritorijalno i vukoliko!
Pa dalje:

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10547063

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10547104

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10547116

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10547136

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10547491

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10548015

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10548390

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10548533

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10548710

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10548842

http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10549558

Nemam vala šta više naglabati - sve najbitnije je rečeno.

Jedino bi dobro bilo iskopati dosije ponašanja Dogs Money-a & Co u Rumuniji ali osnovne usporedbe (zakon, brojnost pasa prije i poslije, posljedice u vidu izgriženih i ubijenih ljudi...) jezivo su slične našoj muci s ovim korumpiranim ambasadorima i preračima £ :twisted:
Hajlac

#2039 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Čuj ti one korumpirane beograđanke u emisiji Al Jazzere :lol:
Spinuje kako su ulični psi dio rješenja(!) i kako moraju uvijek biti na ulici pa promrmlja nekakvu krilaticu/skraćenicu na engleskom - ispralo joj mozak na radionicama Dogs Money-a :lol:

Kao, ako nema uličnih džukaca, ne može se riješiti problem :lol: Jest ako misli na "problem" uhljebljivanja raznih NGO ublehaša i "problem" potrebe 'zabavljanja' naroda sporednim brigama i utjerivanja straha u kosti kako se ne bi okrenuli rješavanju krucijalnih problema društva.
drag_gost

#2040 Re: Problem pasa lutalica

Post by drag_gost »

Neki dan smo jedva zivu glavu spasili na Darivi... sreca pa smo bili na biciklima.
Hajvan

#2041 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

da mi je biti pas
da mi je biti morski pas
gnjev

#2042 Re: Problem pasa lutalica

Post by gnjev »

Pravite vampire od tih kerova majke mi
L u c i f e r

#2043 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Ne pravimo mi vec broj ujedenih te nasa iskustva.
Niko ovde ne laprda o ovom problemu na cistu miru.

Eutanazija nepodobnih je suplja.
U coporu navodno podobnihn nasraje novi alfa.
Broj im daje kuraz.
A svi seru, laju, prepadaju i od ovog grada prave cergu.
Totalna eutanazija.
(ovde mentalno ubaciti sliku onog zemunca koji vice SVE)

- Lucifer izvjestava za jutarnji forum uzivo sa ćenife -
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2044 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

L u c i f e r wrote:Ne pravimo mi vec broj ujedenih te nasa iskustva.
Niko ovde ne laprda o ovom problemu na cistu miru.

Eutanazija nepodobnih je suplja.
U coporu navodno podobnihn nasraje novi alfa.
Broj im daje kuraz.
A svi seru, laju, prepadaju i od ovog grada prave cergu.
Totalna eutanazija.
(ovde mentalno ubaciti sliku onog zemunca koji vice SVE)

- Lucifer izvjestava za jutarnji forum uzivo sa ćenife -
Image
eeeeeee

#2045 Re: Problem pasa lutalica

Post by eeeeeee »

pakica_ wrote:

itekako se razumijem i znam sta govorim,

printaj ti sta hoces al to stoji ako hoces zalijepi sebi na celo

na tvoju veliku veliku zalost mozda samo da ti pojasnim ocigledno ili slabo kontas ili se pravis budala u toj stanici nece biti vasih potplacenih veterinara od strane vasih udruzenja i slicno napokon ce veterinari propisivati i eutanaziju po zakonu koji je na snazi za opasne i bolesne pse kakvih je u kantonu sarajevo 80% (priznao i dogs trust) opet kazem na tvoju veliku zalost :izet: :izet:

nadam se da ti necu morati crtati (mada kad vidim onu ko predstavlja i ko se bori dobrobiti zivotinja u emisiji al jazeere) ni to mi nece biti mrsko :D :D :D :D
nasa

#2046 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by nasa »

pakica_ wrote:
eeeeeee wrote:
vidis da smo prizeljkuju da je zakljucaju to im je cilj od pocetka
ko to prizeljkuje? satrase se cukoljupci javljajuci se na temu, nema nas ukupno dvoje :lol:
ako je iko zakljuca, onda ce to biti ovi predlagaci trovanja i sl. :run:
ili recimo ti koja prizeljkujes da izujedaju onog "starog" dok cekamo da napises sta prizeljkujes za "male andjele" koji su usput i kreteni i idioti...
kako uopce dodjes do konstrukcije u kojoj djecu ironicno nazoves "mali andjeli" ...vala ti ja posle ovog ne bi dala ni macku :D a kamoli cuku
e-lla

#2047 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

Dok vi ovdje šupljirate Kendi se ovo priprema :D

Image

Sandra Kenda
-- Please God, I need at least THIS ..that I and my animals finally find peace -- I LIVE FOR THIS, please
drug_profi

#2048 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Mescini nema jutros kerinja u mahali.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
pakica_

#2049 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

nasa wrote:
pakica_ wrote:
eeeeeee wrote:
vidis da smo prizeljkuju da je zakljucaju to im je cilj od pocetka
ko to prizeljkuje? satrase se cukoljupci javljajuci se na temu, nema nas ukupno dvoje :lol:
ako je iko zakljuca, onda ce to biti ovi predlagaci trovanja i sl. :run:
ili recimo ti koja prizeljkujes da izujedaju onog "starog" dok cekamo da napises sta prizeljkujes za "male andjele" koji su usput i kreteni i idioti...
kako uopce dodjes do konstrukcije u kojoj djecu ironicno nazoves "mali andjeli" ...vala ti ja posle ovog ne bi dala ni macku :D a kamoli cuku
ne izvlaci iz konteksta, vjerujem da si ako nista mrvicu pametnija od toga i sreca pa se ti ne pitas sta ce mi ko dati.. ta djeca o kojoj pricam jesu kreteni i idoti, majmuni i monstrumi, zvijeri i sve najgore, problem?! ako ti se ne svidja, daj da ja te male kretene posaljem tebi u mahalu, a zauzvrat sklonim kerove iz tvoje mahale, kad su ti toliko dragi ti mali andjeli, vodi ih kuci.. ovakvu djecu jos nisi vidjela..
eeeeeee wrote:
pakica_ wrote:

itekako se razumijem i znam sta govorim,

printaj ti sta hoces al to stoji ako hoces zalijepi sebi na celo

na tvoju veliku veliku zalost mozda samo da ti pojasnim ocigledno ili slabo kontas ili se pravis budala u toj stanici nece biti vasih potplacenih veterinara od strane vasih udruzenja i slicno napokon ce veterinari propisivati i eutanaziju po zakonu koji je na snazi za opasne i bolesne pse kakvih je u kantonu sarajevo 80% (priznao i dogs trust) opet kazem na tvoju veliku zalost :izet: :izet:

nadam se da ti necu morati crtati (mada kad vidim onu ko predstavlja i ko se bori dobrobiti zivotinja u emisiji al jazeere) ni to mi nece biti mrsko :D :D :D :D

nemoj dalje, ne znas.. hvala..
Alfons Kauders

#2050 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

e-lla wrote:Dok vi ovdje šupljirate Kendi se ovo priprema :D

Image

Sandra Kenda
-- Please God, I need at least THIS ..that I and my animals finally find peace -- I LIVE FOR THIS, please
dajte ba ljudi

jahorina

paypal

ide sezona, a prosla je bila za kurac... mozemo napravit neki time share za ekipu s foruma :D
Locked