salik79 wrote:
Ko ba psuje i proklinje?!!Jel ti to Halid Tulic pric'o?! Za takvo sta se ide u prdekanu u I.R. Iran. Najbolje je to objasnio sejh Hasan NasrAllah, spominjuci hz Aisu kao majku vijernika i sejjidu...ali, dzaba vama ponavljati kada vam je ista centrala - i vama i pomenutim rafidijama.
Tukija, googlaj je. Da vjerujem ljudima kojima VJERA dozvoljava izmisljanje, laganje, prevaru, obmanjivanje...Samo ako je u korist sirenja im mile nevjere???
Ne tekfirim sve od siija, al' ogroman broj njihovih sekti je ovakvih i slicnih stavova o ashabima, radijallahu anhu:
Omer je rekao: "Zelio bih da sam bio ovca moje familije. Oni bi me hranilii i dobro tovili. Kada bi nam dosli prijatelji oni bi me zaklali i dio mene przili i napravili 'kadid'(mjeso isjeceno na tanke komade i suseno) od ostalog dijela. Onda bi me jeli i na kraju bi me ispraznili kroz crijeva Zelio bih radije da sam prosao kroz sve to nego da sam bio ljudsko stvorenje".
[Minhadj el-Sunnah od Ibn Tajmija, knjiga III, strana 131; Hilajat el-Avlija od Ibn Abi Nuejma, knjiga I, strana 52]
Abu Bekr je rekao: "O ptico! Blago tebi. Ti jedes voce, odmaras se na drvetu i nisi odgovorna nikome, niti iko moze da te kazni. Pozelim da sam trava pokraj puta i da me pojede kamila koja tim putem ide i na kraju da me isprazni kroz crijeva... Zelio bih da sam bio sve to nego ljudsko bice.
[Tarikh el-Tabari, str. 41; El-Rijad el-Nadira, knjiga I, str. 134, Kanz ul-Ummal, srt.361; Minhadj el-Sunnah od ibn Tejmija, knjiga III, str. 120]
On je takodjer rekao: "Zelio bih da me majka nije ni rodila Zelio bih da sam bio slamka u blatu"
[Tarikh el-Tabari, str. 40; El-Rijad el-Nadira, knjiga I, str. 134, Kanz ul-Ummal, srt.361; Minhadj el-Sunnah od ibn Tejmija, knjiga III, str. 120]
Ovakvo nesto samo bolesni umovi mogu napisati a jos bolesniji ovo prihvatiti za istinu.
Brojne ovakve sekte su unitar siizma i ako u siijama ima imalo dobra poradili bi na odricanju od istih, al' nesto ne vidim da se njihova ulema odrice od ovih "ekstrema". to me navodi na zakljucak da je i njihovo ubjedenje isto il' slicno al' da im je trenutno tukija ukljucena.