Irak

Post Reply
salik79

#2026 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

mirsek wrote:
salik79 wrote:
Ovran wrote:ISIS, od danas samo IS. Dakle, zvanicno proglasili hilafet i promijenili naziv u Islamska drzava. Jos da kera koji trenutno vlada tzv. Saudijskom Arabijom naslijedi neko s kicmom i in sha Allah u konacni obracun s perzijancima.
:okac: :skoljka:
Klize po americkim i cionistickim sinama ko po loju.
Cim je njima Iran glavna boljka pored onakvog cionistickog entiteta jasno je da su cionisti uspjeli u zavadi.
Jos im se natanjahu ruga u facu i javno kaze da treba odrzavati zavadu medju muslimanima i profitirati od toga.

Vise ne moraju ni skrivati konce koje vuku.
Ovran

#2027 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

mirsek wrote: Valjda prvo da odstrane tumor zvani izrahell ?
Otkad je perzija gora od izrahella ?
To mogu zajedno sa perzijancima ,a onda poslije toga da vide ima li dogovora sa perzijom.
Jah, uvijek zaboravim da ne grizu ruku koja ih hrani. 8-)
Nisu jednom siije zabile noz u leda u historiji...Razmisljati o nekom sukobu s Izraelom dok ti oni "cuvaju" leda je malo bezveze zar ne??? S Perzijom kad se dogovara desi se da ti Mongoli upadnu u glavni grad Hilafeta i pokolju sve muslimane u njemu... I jos dosta primjera kroz historiju kako zavrse dogovori s Perzijom.

Dan Sudnji nece nastupiti dok se ne sukobe muslimani i jevreji, ne treba se puno zamarati Izraelom dok su ti Perzijanci bratja. Rusi, Koreanci i Kinezi svjetlo u tami a bratja Perzijanci...Blago nama :lol:
Ovran

#2028 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

salik79 wrote:
Ko ba psuje i proklinje?!!Jel ti to Halid Tulic pric'o?! Za takvo sta se ide u prdekanu u I.R. Iran. Najbolje je to objasnio sejh Hasan NasrAllah, spominjuci hz Aisu kao majku vijernika i sejjidu...ali, dzaba vama ponavljati kada vam je ista centrala - i vama i pomenutim rafidijama.
Tukija, googlaj je. Da vjerujem ljudima kojima VJERA dozvoljava izmisljanje, laganje, prevaru, obmanjivanje...Samo ako je u korist sirenja im mile nevjere???

Ne tekfirim sve od siija, al' ogroman broj njihovih sekti je ovakvih i slicnih stavova o ashabima, radijallahu anhu:

Omer je rekao: "Zelio bih da sam bio ovca moje familije. Oni bi me hranilii i dobro tovili. Kada bi nam dosli prijatelji oni bi me zaklali i dio mene przili i napravili 'kadid'(mjeso isjeceno na tanke komade i suseno) od ostalog dijela. Onda bi me jeli i na kraju bi me ispraznili kroz crijeva Zelio bih radije da sam prosao kroz sve to nego da sam bio ljudsko stvorenje".
[Minhadj el-Sunnah od Ibn Tajmija, knjiga III, strana 131; Hilajat el-Avlija od Ibn Abi Nuejma, knjiga I, strana 52]

Abu Bekr je rekao: "O ptico! Blago tebi. Ti jedes voce, odmaras se na drvetu i nisi odgovorna nikome, niti iko moze da te kazni. Pozelim da sam trava pokraj puta i da me pojede kamila koja tim putem ide i na kraju da me isprazni kroz crijeva... Zelio bih da sam bio sve to nego ljudsko bice.
[Tarikh el-Tabari, str. 41; El-Rijad el-Nadira, knjiga I, str. 134, Kanz ul-Ummal, srt.361; Minhadj el-Sunnah od ibn Tejmija, knjiga III, str. 120]

On je takodjer rekao: "Zelio bih da me majka nije ni rodila Zelio bih da sam bio slamka u blatu"
[Tarikh el-Tabari, str. 40; El-Rijad el-Nadira, knjiga I, str. 134, Kanz ul-Ummal, srt.361; Minhadj el-Sunnah od ibn Tejmija, knjiga III, str. 120]

Ovakvo nesto samo bolesni umovi mogu napisati a jos bolesniji ovo prihvatiti za istinu.

Brojne ovakve sekte su unitar siizma i ako u siijama ima imalo dobra poradili bi na odricanju od istih, al' nesto ne vidim da se njihova ulema odrice od ovih "ekstrema". to me navodi na zakljucak da je i njihovo ubjedenje isto il' slicno al' da im je trenutno tukija ukljucena.
apsidejzi

#2029 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by apsidejzi »

Ovran jos uvijek nije skontao da je zrtva vehabijske propagande.

Garant nisi siju sreo u zivotu a sve o njima znas sa provjerenih izvora iz Izraelske kuhinje.
Ovran

#2030 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

mirsek wrote: Klize po americkim i cionistickim sinama ko po loju.
Cim je njima Iran glavna boljka pored onakvog cionistickog entiteta jasno je da su cionisti uspjeli u zavadi.
Jos im se natanjahu ruga u facu i javno kaze da treba odrzavati zavadu medju muslimanima i profitirati od toga.
Hoces da pokusamo pronaci neke brojeve o tome koliko je sunita stradalo od ruke siija a koliko od zidova u proteklih 1400 godina???

Pas bio ko Izrael volio i koga ne boli okupirana Palestina, al' vjerovanje da suniti danas mogu nesto uraditi protiv Izraela dok su im bratja siije za ledima je ravno vjerovanju da Federacija i RS zajednickim snagama mogu do nogu potuci Rusiju.
salik79

#2031 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Ovran wrote:
mirsek wrote: Valjda prvo da odstrane tumor zvani izrahell ?
Otkad je perzija gora od izrahella ?
To mogu zajedno sa perzijancima ,a onda poslije toga da vide ima li dogovora sa perzijom.
Jah, uvijek zaboravim da ne grizu ruku koja ih hrani. 8-)
Nisu jednom siije zabile noz u leda u historiji...Razmisljati o nekom sukobu s Izraelom dok ti oni "cuvaju" leda je malo bezveze zar ne??? S Perzijom kad se dogovara desi se da ti Mongoli upadnu u glavni grad Hilafeta i pokolju sve muslimane u njemu... I jos dosta primjera kroz historiju kako zavrse dogovori s Perzijom.

Dan Sudnji nece nastupiti dok se ne sukobe muslimani i jevreji, ne treba se puno zamarati Izraelom dok su ti Perzijanci bratja. Rusi, Koreanci i Kinezi svjetlo u tami a bratja Perzijanci...Blago nama :lol:
Dje's ba historicaru, sta ima :mrgreen: Ne zna sta je jucer jeo, al' bi tabirio historiju ko da je, u najmanju ruku, Tunjo Filipovic :zid: :zid: :zid:
Ovran

#2032 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

apsidejzi wrote:Ovran jos uvijek nije skontao da je zrtva vehabijske propagande.

Garant nisi siju sreo u zivotu a sve o njima znas sa provjerenih izvora iz Izraelske kuhinje.
U pravu si, jedan susret je sasvim dovoljan da ih upoznam bolje neg' komsije im u Iraku, Iranu, Libanu, Siriji...
Ovran

#2033 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

salik79 wrote:
Dje's ba historicaru, sta ima :mrgreen: Ne zna sta je jucer jeo, al' bi tabirio historiju ko da je, u najmanju ruku, Tunjo Filipovic :zid: :zid: :zid:
Ako ja uz par svjedoka dokazem da se sjecam sta sam iftario hoces ti priznati da si glup??? :lol: :lol:
salik79

#2034 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Ovran wrote:
salik79 wrote:
Ko ba psuje i proklinje?!!Jel ti to Halid Tulic pric'o?! Za takvo sta se ide u prdekanu u I.R. Iran. Najbolje je to objasnio sejh Hasan NasrAllah, spominjuci hz Aisu kao majku vijernika i sejjidu...ali, dzaba vama ponavljati kada vam je ista centrala - i vama i pomenutim rafidijama.
Tukija, googlaj je. Da vjerujem ljudima kojima VJERA dozvoljava izmisljanje, laganje, prevaru, obmanjivanje...Samo ako je u korist sirenja im mile nevjere???

Ne tekfirim sve od siija, al' ogroman broj njihovih sekti je ovakvih i slicnih stavova o ashabima, radijallahu anhu:

Omer je rekao: "Zelio bih da sam bio ovca moje familije. Oni bi me hranilii i dobro tovili. Kada bi nam dosli prijatelji oni bi me zaklali i dio mene przili i napravili 'kadid'(mjeso isjeceno na tanke komade i suseno) od ostalog dijela. Onda bi me jeli i na kraju bi me ispraznili kroz crijeva Zelio bih radije da sam prosao kroz sve to nego da sam bio ljudsko stvorenje".
[Minhadj el-Sunnah od Ibn Tajmija, knjiga III, strana 131; Hilajat el-Avlija od Ibn Abi Nuejma, knjiga I, strana 52]

Abu Bekr je rekao: "O ptico! Blago tebi. Ti jedes voce, odmaras se na drvetu i nisi odgovorna nikome, niti iko moze da te kazni. Pozelim da sam trava pokraj puta i da me pojede kamila koja tim putem ide i na kraju da me isprazni kroz crijeva... Zelio bih da sam bio sve to nego ljudsko bice.
[Tarikh el-Tabari, str. 41; El-Rijad el-Nadira, knjiga I, str. 134, Kanz ul-Ummal, srt.361; Minhadj el-Sunnah od ibn Tejmija, knjiga III, str. 120]

On je takodjer rekao: "Zelio bih da me majka nije ni rodila Zelio bih da sam bio slamka u blatu"
[Tarikh el-Tabari, str. 40; El-Rijad el-Nadira, knjiga I, str. 134, Kanz ul-Ummal, srt.361; Minhadj el-Sunnah od ibn Tejmija, knjiga III, str. 120]

Ovakvo nesto samo bolesni umovi mogu napisati a jos bolesniji ovo prihvatiti za istinu.

Brojne ovakve sekte su unitar siizma i ako u siijama ima imalo dobra poradili bi na odricanju od istih, al' nesto ne vidim da se njihova ulema odrice od ovih "ekstrema". to me navodi na zakljucak da je i njihovo ubjedenje isto il' slicno al' da im je trenutno tukija ukljucena.
Pozdravi Halida i reci mu da tu suplju samo i jedino supljaci i supljetari puse. Ko ima vise od osnovne, gram mozga i razuma, ovim "dokazima" se jednostavno smije...Ukratko, Maoca vam je krajnji domet.
salik79

#2035 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Ovran wrote:
salik79 wrote:
Ako ja uz par svjedoka dokazem da se sjecam sta sam iftario hoces ti priznati da si glup??? :lol: :lol:

Znao sam da me neces shvatiti.
Ovran

#2036 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

salik79 wrote: Pozdravi Halida i reci mu da tu suplju samo i jedino supljaci i supljetari puse. Ko ima vise od osnovne, gram mozga i razuma, ovim "dokazima" se jednostavno smije...Ukratko, Maoca vam je krajnji domet.
Bujrum ospori postojanje navedenih predaja pa cemo dodavati i neke nove. Naravno one nisu dokaz al je tvoje "Pozdravi halida..." vrhunski argument.
Ovran

#2037 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ovran »

salik79 wrote:

Znao sam da me neces shvatiti.
A to ti biva neko vrijedan shvatanja??? E moj salik... :lol:
dragma
Vozim: Pješe

#2038 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

ISIL-ove zastave u Jordanu, demonstracije u gradu Ma'an, Jordan sljedeca stanica tzv arapskog proljeca!?

http://topconservativenews.com/2014/06/ ... o-explode/
karanana

#2039 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by karanana »

E ne bi mi bilo mrsko da ona jordanska govna rascheraju. Ali nece, amerika je uz te diktatore.
Fljamurtari

#2040 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fljamurtari »

karanana wrote:E ne bi mi bilo mrsko da ona jordanska govna rascheraju. Ali nece, amerika je uz te diktatore.
Ako nije tajna - sta su ti se toliko zamjerili jordanski kralj i Vlada?

Meni se kraljevski par cine kao simpaticni ljudi...
karanana

#2041 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by karanana »

Sjebali su palestince i svoj nedemokratski rezim odrzavaju sa ljubavlju sa demokratijama usaa i jos nekih komsija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2042 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

Teufik

#2043 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Teufik »

Objasni covjek fino
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2044 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

zar republikanac vako može razmišljati :?
mirsek

#2045 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

Ovran wrote:
mirsek wrote: Klize po americkim i cionistickim sinama ko po loju.
Hoces da pokusamo pronaci neke brojeve o tome koliko je sunita stradalo od ruke siija a koliko od zidova u proteklih 1400 godina???

Pas bio ko Izrael volio i koga ne boli okupirana Palestina, al' vjerovanje da suniti danas mogu nesto uraditi protiv Izraela dok su im bratja siije za ledima je ravno vjerovanju da Federacija i RS zajednickim snagama mogu do nogu potuci Rusiju.
Ajd mi molim te objasni kako Iran koji nije nikoga napao zadnjih 200 godina sprijecava vecinski sunitske zemlje da napadu izrahell ?
Neces valjda reci da bi Iran branio izrahell ili opstruirao napad na njega ??? :?
almir1977

#2046 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by almir1977 »

Ovran wrote:I jos nesto za ove "sunite" sto bratuju s bratjom im sijama, radujte se danu kad Majka pravovjernih i najbolji od ashaba, radijallahu anhu, zatraze vasu odgovornost zbog podrzavanja onih koji ih psuju i proklinju. Jer da se ne lazemo, bolje oni poznaju stanje siija neg' njihove hiljadugodisnje komsije.

Cudan vakat, svasta se desava pa mi nesto pade na um, budel' ovdje skoro kakvog rato bit ce i vesele saradnje izmedu sunita i novopecenih rafidija... :lol: :lol:
Salik je sunnija ko i Homeini lanetullah :lol:

Bio sam jednom na kahvi kod ovih mejtaških dervišanija, nekako sa ahbabom tamo završih. Nema 10 cenata na zidovima stana da na njima nije Homeinijeva slika, po stolovima nekakve monografije iračko-iranskog rata i to... u životu se nisam osjećao tjeskobnije, crnilo duša možeš po zraku nožem rezati, bolesni ljudi skroz.

Shitteri par excellence, samo im nožni prsti vire iz rafidijskih čmarova.

ISIS mi i nije baš prvi izbor da im se nane nanine perzijanerske, ali kad već nema ko drugi, šta da se radi. Valjda će ko na kraju i ISIS potaracati.
Last edited by almir1977 on 30/06/2014 00:00, edited 1 time in total.
HM 2011

#2047 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

almir1977 wrote:
Ovran wrote:I jos nesto za ove "sunite" sto bratuju s bratjom im sijama, radujte se danu kad Majka pravovjernih i najbolji od ashaba, radijallahu anhu, zatraze vasu odgovornost zbog podrzavanja onih koji ih psuju i proklinju. Jer da se ne lazemo, bolje oni poznaju stanje siija neg' njihove hiljadugodisnje komsije.

Cudan vakat, svasta se desava pa mi nesto pade na um, budel' ovdje skoro kakvog rato bit ce i vesele saradnje izmedu sunita i novopecenih rafidija... :lol: :lol:

Bio sam jednom na kahvi kod ovih mejtaških dervišanija, nekako sa ahbabom tamo završih. Nema 10 cenata na zidovima stana da na njima nije Homeinijeva slika, po stolovima nekakve monografije iračko-iranskog rata i to... u životu se nisam osjećao tjeskobnije, crnilo duša možeš po zraku nožem rezati, bolesni ljudi skroz.

ISIS mi i nije baš prvi izbor da im se nane nanine perzijanerske, ali kad već nema ko drugi, šta da se radi.
Koliko li će se mrtvih tijela zakotrljati ovog ramazana u ratovima koje vode muslimani u ime "Islama" ?

A Ramazan u toku ?
almir1977

#2048 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by almir1977 »

Ja šije ne smatram muslimanima, a ISIS smatram krkanima i drumskim razbojnicima.

Ali ako moram birati između ISIS-a i šiitskih papaka, nemam druge nego izabrati ISIS, pogotovo zato što je uloga ISIS-a napuhana u slučaju Iraka gdje je u toku seopći sunnitski ustanak protiv šiitske pogani koja godinama vrši teror nad muslimanima Iraka.

ISIS je dio toga nažalost, i muslimani Iraka će imati mnogo problema s njima kao i oni u Siriji, ali ISIS sigurno nije jedini, pa ni najznačajniji dio sunnitskih pobunjenika u Iraku. Rafidijska tukjaška propaganda, naravno, želi da to tako predstavi ali njima vjeruju samo ahmaci.
salik79

#2049 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

almir1977 wrote:

Bio sam jednom na kahvi kod ovih mejtaških dervišanija, nekako sa ahbabom tamo završih. Nema 10 cenata na zidovima stana da na njima nije Homeinijeva slika, po stolovima nekakve monografije iračko-iranskog rata i to...

Mozda jedina istina koju si u zivotu izgovorio...Svi mi nosimo Imama k.s. u svojim srcima i bez tih slika. Svi, od sejha Brzine na mejtasu, do sejha Ibrisevica na Ilidzi. Ne postoji iskreni sufija a da mu hazreti Imam nije u srcu. Tako je bilo, tako je i tako ce i biti do Sudnjeg dana, insaAllah. A vi proklinjite, jer to jedino i znate... :)
HM 2011

#2050 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by HM 2011 »

almir1977 wrote:Ja šije ne smatram muslimanima, a ISIS smatram krkanima i drumskim razbojnicima.

Ali ako moram birati između ISIS-a i šiitskih papaka, nemam druge nego izabrati ISIS, pogotovo zato što je uloga ISIS-a napuhana u slučaju Iraka gdje je u toku seopći sunnitski ustanak protiv šiitske pogani koja godinama vrši teror nad muslimanima Iraka.

ISIS je dio toga nažalost, i muslimani Iraka će imati mnogo problema s njima kao i oni u Siriji, ali ISIS sigurno nije jedini, pa ni najznačajniji dio sunnitskih pobunjenika u Iraku. Rafidijska tukjaška propaganda, naravno, želi da to tako predstavi ali njima vjeruju samo ahmaci.
Prvi dio je problem ratovanja u Ramazanu.
Drugi dio je problem samo jedan ispravan ako nastrada teret je (razbojnici i slično)......
Treći dio je rješavanje tukijaških problema pored gore nabrojanih u svojim redovima.....

Ali, što kažu, halifat je to....

A upamti nisam ja neki veliki vjernik.....
Last edited by HM 2011 on 30/06/2014 00:13, edited 1 time in total.
Post Reply