Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bambi_na_kofeinu

#2026 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

Što se mene tiče bring it on, ne bih se bunila da se počne privlačnim smatrati tijelo koje nije svuda i uvijek glatko, da se na celulit i strije s vriskom ne pada u nesvijest i da je koja kila više općeprihvaćeno lijepa, a tek sijedee...eh.

Imala bih u životu daleko više vremena za svašta, ovako dok se depiliram, ofarbam, namackam, natrackam, našminkam, zategnem, utegnem, istakni ovo, sakrij ono...prođe mi dobar dio dana/života.
Ja sam naime jedna od onih koja to ne radi zbog sebe, sebi sam savršeno divna i nedepilirana i u pidžami, ali sam sujetna i volim da me društvo prihvata :(
Tja..
dezurni_ucenik

#2027 Re: Žene pitaju žene

Post by dezurni_ucenik »

Bambi_na_kofeinu wrote:Što se mene tiče bring it on, ne bih se bunila da se počne privlačnim smatrati tijelo koje nije svuda i uvijek glatko, da se na celulit i strije s vriskom ne pada u nesvijest i da je koja kila više općeprihvaćeno lijepa, a tek sijedee...eh.

Imala bih u životu daleko više vremena za svašta, ovako dok se depiliram, ofarbam, namackam, natrackam, našminkam, zategnem, utegnem, istakni ovo, sakrij ono...prođe mi dobar dio dana/života.
Ja sam naime jedna od onih koja to ne radi zbog sebe, sebi sam savršeno divna i nedepilirana i u pidžami, ali sam sujetna i volim da me društvo prihvata :(
Tja..

Image
ema_

#2028 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Opet zavisi kakve su čije dlake vala, na onim slikama ima baš nekih ono :-? .

Ni ja nisam za umjetne nokte, ekstenzije, trepavice..... A ni da se hvale žene sa onakvim nogama :-D .
manekenka u penziji

#2029 Re: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

Iskrena da budem, ja nemam pojma kako mi noge izgledaju kada nisu depilirane.
Ja sam njih depilirala kada su mi dlačice na njima bile neprimjetne, mada mislim da ni sada nisu tamne-nemam pojma, nisam se od tinedjerstva nikad zapustila.To sebi ne dozvoljavam jer se njegujem radi sebe pa tek onda zbog drugih, tj.zbog muza :)
Bambi_na_kofeinu

#2030 Re: Žene pitaju žene

A ne znam...to što se žene hvale dakavim nogama je baška (jbt, 21. vijek,ljudi po mjesecu hodali i onda je dokaz girl power i buntovništva nekorištenje britvice), ali i to što već djevojčice od 12 godina pričaju o depilaciji je druga stvar.
sweet_sin

#2031 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

idete li na depilaciju ili se depilirate same? ako da koliko cesto? smetaju li vam dlake po tijelu?
manekenka u penziji

#2032 Re: Žene pitaju žene

Depilacija: svaki dan :)
Ne idem nigdje, sam svoj majstor :lol:
Dlacice mi uzasno smetaju.
artime

#2033 Re: Žene pitaju žene

Post by artime »

Ja sam uvijek ZA njegovano tijelo, muško ili žensko. To je cjelokupna higijena. Dlake su sastavni dio borbe :grin: nažalost jer samo rastu. Doduše danas se može efikasno prorijediti. To su olakšice vremena u kojem živimo ali i bremena kulta ljepote koji postaje sve zahtjevniji za žene i muškarce.
Bambi_na_kofeinu

#2034 Re: Žene pitaju žene

sweet_sin wrote:idete li na depilaciju ili se depilirate same? ako da koliko cesto? smetaju li vam dlake po tijelu?
Sama, često i uvijek mi je mrsko.
Nožne ne smetaju,ali mi ružne, što se ostalih dijelova tiče imam neracionalan osjećaj veće čistoće kada je bezdlako, što je posve glupo jer dlake nisu prljavština.
Da živim na pustom ostrvu bila bih sretna i dlakava i ne bi mi padalo na pamet depilirati se, toliko o tome da li mi smetaju.
Još uvijek se čudom čudim da neke žene skidaju i dlake s ruku, nešto mi dlakofobno :(
manekenka u penziji

#2035 Re: Žene pitaju žene

Ja sam imala drugaricu na faksu koja je cipala dlake na rukama i ledjima.
Ruke ni meni nisu jasne, ali kad sam joj vidjela ledja shvatila sam da je bar s njima dobro postupila :lol:
Đulbešećer

#2036 Re: Žene pitaju žene

Post by Đulbešećer »

šatirana_ljubičica wrote:
Đulbešećer wrote:Image

Ovo se kod nas zove tregeršlus.

Rado bih ga opet nosila da mogu.

jest vala, to je tregeršlus, ja gledam što se gadjaju nekim izrazima za ovo :D, ali ja ga ne bih nosila nema šanse, osjećala bih se kao automehaničar, možda jedino u trudnoći

Ja sam ga nosila do prvog srednje, dok mi se nije poderao. I više nikad nisam našla da kupim odgovarajući. Dugo vremena u Sa uopće nije bilo tregeršlusa za kupiti. Onda su se pojavili neki modeli, ali ja sam za njih bila predimenzionirana. :D
VenomousV wrote:ponukana temom Hairy Legs Club (http://www.klix.ba/forum/hairy-legs-clu ... 8.html-f=1) htjedoh vas pitati :D
da ovo postane trend, al ono bas bas trend, da li biste se zapustile?
.

Nije mi jasno kako bi ovo moglo biti trend. :roll: Ako bi bilo, onda bi jednako popularna bila i krezubost.
Bambi_na_kofeinu

#2037 Re: Žene pitaju žene

Đulbešećer wrote:
Nije mi jasno kako bi ovo moglo biti trend. :roll: Ako bi bilo, onda bi jednako popularna bila i krezubost.
Pa...i ne baš.
Imati dlake je naše prirodno stanje, imaju i svoju funkciju mada je našim stilom života ta funkcija postala minorna.
Imati zube je naše prirodno stanje.
Kako si došla do te paralele, sem što ti je oboje estetski ružno :D

Pravda za dlake! :lol:

Manekenko, čuj leđa, a jadna...
manekenka u penziji

#2038 Re: Žene pitaju žene

Ma crne joj "k'o ugarak". Valjda hormonalnih disbalans...
sweet_sin

#2039 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

mene uzasno nerviraju, na nogama i bikini. na rukama mi ne smetaju.
ne znam cime sam vise zadovoljna, kad se sama depiliram ili kad odem u salon. i u jednoj i u drugoj varijanti ostane pokoja.
imate li odredjenu vrstu depilacije koju praktikujete.. vosak, secerna pasta.. foto depilacija ili kako se vec zove? lasersko uklanjanje?
ema_

#2040 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Ništa se ne može porediti salonima. Mrzim biti sama svoj majstor :roll: .
manekenka u penziji

#2041 Re: Žene pitaju žene

Venus brijaci i braunov silk-epil (to za ljeto i bikini zonu,ostalo brijac).
sweet_sin

#2042 Re: Žene pitaju žene

Post by sweet_sin »

zar se samo depilirate ljeti?
manekenka u penziji

#2043 Re: Žene pitaju žene

Ma ljeti bikini zonu tretiram epilatorom a inače brijacem.
Edit: meni je vakat spavati. Nisam u stanju napisati smislenu rečenicu :lol: .
LM, još jedan pokušaj. Depiliram se svaki dan Venus brijacima ali ljeti koristim epilator samo za bikini zonu a za ostale dijelove tijela brijac.
Bambi_na_kofeinu

#2044 Re: Žene pitaju žene

Brijač, najbrže i najjeftinije rješenje.
Da trošim više vremena i para na mrsku rabotu i da me još i boli dok se čupam, toliku nepravdu prema samoj sebi ne bih mogla podnijeti, prepuklo bi mi srce :oops:
manekenka u penziji

#2045 Re: Žene pitaju žene

Prvi put je najgore, kasnije se naviknes :)
Dobro se sjećam prvog korištenja brijača. Imala sam fobiju da cu ukloniti i komad koze zajedno sa dlačicama :lol:
ema_

#2046 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Blago vama kad nemate osjetljivu kožu pa možete brijačem :( .
Đulbešećer

#2047 Re: Žene pitaju žene

Post by Đulbešećer »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Đulbešećer wrote:
Pa...i ne baš.
Imati dlake je naše prirodno stanje, imaju i svoju funkciju mada je našim stilom života ta funkcija postala minorna.
Imati zube je naše prirodno stanje.
Kako si došla do te paralele, sem što ti je oboje estetski ružno :D

Pravda za dlake! :lol:

.
Koja je funkcija dlaka na nogama? :D

Kao što se dlake uklanjaju sa svih mjesta na kojima nemaju funkciju (iz ovih ili onih razloga), tako se kod krezubog čovjeka ugrađuju zubi da izvršavali svoju funkciju. Od dlaka na nogama nema nikakve koristi. Prije svega mislila sam na izgled, pa ako ćemo se hakaretiti neka ne budu samo noge time "počašćene". :D

Na kraju krajeva, ja ne govorim da dlake na nogama treba ili ne treba imati. To je stvar izbora, samo mislim da ih ne bi trebalo pokazivati. Ako bi bile u trenud, nužno bi se i pokazivale.
Bambi_na_kofeinu

#2048 Re: Žene pitaju žene

Đulbešećer wrote:

Koja je funkcija dlaka na nogama? :D

Kao što se dlake uklanjaju sa svih mjesta na kojima nemaju funkciju (iz ovih ili onih razloga), tako se kod krezubog čovjeka ugrađuju zubi da izvršavali svoju funkciju. Od dlaka na nogama nema nikakve koristi. Prije svega mislila sam na izgled, pa ako ćemo se hakaretiti neka ne budu samo noge time "počašćene". :D

Na kraju krajeva, ja ne govorim da dlake na nogama treba ili ne treba imati. To je stvar izbora, samo mislim da ih ne bi trebalo pokazivati. Ako bi bile u trenud, nužno bi se i pokazivale.
Kako rekoh, današnjim stilom života i civilizacijskim normama funkcija dlaka je minorna, ali evo recimo da su prva barijera između stranih čestica i kože, dakle štitile su organizam, nakostriješenost dlaka je jedan od mehanizama kojim čuvamo toplotu, odvođenje znoja...to onako na prvu.

Kažem i sama sam naučena da je dlakavo ružno, i ljepša sam si izdepilirana, ali ne znam eto šta i ako se dlakava žena pokazuje :D
Na dlakave muškarce ne reagujemo negativno (za sad, ali neće ni njihova do zore), meni još uvijek gadniji dugi nokti nego dlake.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2049 Re: Žene pitaju žene

Post by ladyblue18 »

manekenka u penziji wrote:Depilacija: svaki dan :)
Sta ti moze narasti za jedan dan :?
manekenka u penziji

#2050 Re: Odg: Žene pitaju žene

Ja se depiliram da ne bi nešto naraslo :lol:
Post Reply