Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Towelie

#2026 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Towelie »

zijancer wrote:ma neko pokusavao pređoniti zahu hadid :P
Cita se isti stil projektovanja, da ne kazem kopiranja. :-D Ovako nesto je tipski projekt Zahe Hadid
Image
zijancer

#2027 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zijancer »

A u članku piše sljedeće:
Na velikom pozlaćenom mihrabu je ispisan ajet:
''Okreni zato lice svoje prema Časnome hramu! I ma gdje bili, okrenite lica svoja na tu stranu.''
(: nevjerovatno..sva ta cudesa gledas, udes, i procitas upravo te rijeci
nacrtano ti!

mislim, ne znam kome su se htjeli obratiti graditelji i dekorateri, ali znam kome se u sred svega toga obracaju te rijeci
kritichar

#2028 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

kerima1 wrote:
znači uzrok je islam, kad se arapi odreknu islama, počet će se razvijati
Ne,nego kad pocnu vise raditi za ovaj svijet kako vole reci prolazni i nebitni.Sve dok jedan musliman bude samo razmisljao o hurijama i dvorcima u dzenetu nece mu biti zanimljiva nauka.znaci uzrok je napustanje nauke,islam je individualna stvar pojedinca.
bošnjaci su odgojeni u komunizmu da misle tako, da je islam individualna stvar pojedinca, zatvori je u 4 zida i ne pričaj nikome, kao hobi
pišeš kao da islam nema nikakve veze sa naukom i ovim svijetom
za ovaj svijet treba raditi onoliko koliko će se ostati na njemu, a za onaj onoliko koliko će se ostati na njemu, to nas uči islam
da bogdom praktikuju islam kako se misli u svijetu, bili bi uspješniji
kerima1

#2029 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

kritichar wrote:
kerima1 wrote:
Ne,nego kad pocnu vise raditi za ovaj svijet kako vole reci prolazni i nebitni.Sve dok jedan musliman bude samo razmisljao o hurijama i dvorcima u dzenetu nece mu biti zanimljiva nauka.znaci uzrok je napustanje nauke,islam je individualna stvar pojedinca.
bošnjaci su odgojeni u komunizmu da misle tako, da je islam individualna stvar pojedinca, zatvori je u 4 zida i ne pričaj nikome, kao hobi
pišeš kao da islam nema nikakve veze sa naukom i ovim svijetom
za ovaj svijet treba raditi onoliko koliko će se ostati na njemu, a za onaj onoliko koliko će se ostati na njemu, to nas uči islam
da bogdom praktikuju islam kako se misli u svijetu, bili bi uspješniji
Cime Bogati mislis da ce se zaraditi onaj svijet,ako nemas prebijene marke u dzepu? Covjek koji uspije na ovom svijetu sto bolje i jos pokaze sav insanluk ili covjecnost onda nema cega da se plasi za dalje..
kritichar

#2030 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

kerima1 wrote: Cime Bogati mislis da ce se zaraditi onaj svijet,ako nemas prebijene marke u dzepu? Covjek koji uspije na ovom svijetu sto bolje i jos pokaze sav insanluk ili covjecnost onda nema cega da se plasi za dalje..
znači bitno je imati debeo džep i biti čovjek, jer to uvodi u dženet?
Capajebo

#2031 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Capajebo »

kerima1 wrote: Cime Bogati mislis da ce se zaraditi onaj svijet,ako nemas prebijene marke u dzepu? Covjek koji uspije na ovom svijetu sto bolje i jos pokaze sav insanluk ili covjecnost onda nema cega da se plasi za dalje..
Nemoj molim te vise pricati o stvarima o kojima ama bas nemas nikakve veze. Neko ce mozda ko ne zna nista o Islamu procitati sta ti pises pa ce te uzeti za relevantnu.
Towelie

#2032 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Towelie »

Capajebo wrote:
Nemoj molim te vise pricati o stvarima o kojima ama bas nemas nikakve veze. Neko ce mozda ko ne zna nista o Islamu procitati sta ti pises pa ce te uzeti za relevantnu.
A ti mi nesto puno znas o Islamu, pa si relevantan. :lol:
kerima1

#2033 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

Capajebo wrote:
Bolje reci doći ce neko sebi 'nedajboze' :lol:
kerima1

#2034 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

kritichar wrote:
Bitno je biti barem u rangu sa ostatkom svijeta,lako je biti najdonji i najbjedniji..
Capajebo

#2035 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Capajebo »

Towelie wrote:
Capajebo wrote:
A ti mi nesto puno znas o Islamu, pa si relevantan. :lol:
Ja bar ne pisem gluposti i nebuloze. I nigdje nisam ni napis'o da znam puno o Islamu, a ti tu svoju neku ironiju ostavi za nekog drugog slobodno :D
kerima1

#2036 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

Ja bar ne pisem gluposti i nebuloze.
Hvala veliki muslimanu.To je to muslimani danas nece ni rijec slobodnog misljenja,nego lakse ostati u svojoj zatvorenosti i cekati mehdija da rijesi ucmalo stanje islamskog svijeta :thumbup:
kritichar

#2037 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

kerima1 wrote:
kritichar wrote:
Bitno je biti barem u rangu sa ostatkom svijeta,lako je biti najdonji i najbjedniji..
o čemu sad pričamo?
Capajebo

#2038 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Capajebo »

kerima1 wrote:
Ja bar ne pisem gluposti i nebuloze.
Hvala veliki muslimanu.To je to muslimani danas nece ni rijec slobodnog misljenja,nego lakse ostati u svojoj zatvorenosti i cekati mehdija da rijesi ucmalo stanje islamskog svijeta :thumbup:
Cime Bogati mislis da ce se zaraditi onaj svijet,ako nemas prebijene marke u dzepu?
Ovo jesu gluposti i nebuloze.
Joe McCarthy

#2039 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Joe McCarthy »

kritichar wrote:
Joe McCarthy wrote: Moje mišljenje je pussy smoke, historija i današnja situcaija na divljem Istoku su ti dovoljan pokazatelj da današnji Islam (Sunizam i u manju ruku Šiizam) je nefunkcionalna ideologija. To što Muslimani zadnjih 700 godina ništa svjetu nisu pridonjeli je testament o akademskoj i anti-naučnoj kulturi koju Islam goji od pada Abasidskog Halifata i kanoniziranja Hadisa.

A sad da ne nabrajamo činjenicu da mala država poput Nizozemske ima veći industrijski kapacitet od svih Arapskih zemalja zajedno, I to što Južna Koreja od 1950ih do danas ima 1500 puta više naučnih i industrijskih patenta od čitavog Islamskog svijeta jer tada zalazimo daleko u istinu koja je po defaultu islamofobija i Muslimanomržnja ili šta već.

A evo ti i malo načitaniji Arapa koji će ti potvrdtiti isto.
S obzirom da ovo pretstavlja akademsku i intelektualnu elitu Arapskog svijeta koja je neupitna, sam zaključi.

Samo se zapitaj zašto Marokanski Muslimani nisu počeli kolonizirat Ameriku iako su bili na povoljnijem mjestu od njihovih krišćanskih susjeda? Zbog ovakvih idiota koji su osudili svoj narod na polako izumiranje kroz genetičko i kulturno stagniranje.

Onda su im svi krivi što su ih svi sem subsaharanskih Crnaca naučno, ekonomski i kulturno pretekli... Ali naravno, sve je to urota križara, nevjernika i potomaka svinja i majmuna.
Last edited by Joe McCarthy on 05/06/2015 15:24, edited 1 time in total.
kerima1

#2040 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

E,jesam i ja nasla sa kim cu razmijeniti misljenje gora sam ja sto zaboravljam kakva sam i sama nekad bila. :lol: :twisted:
selam obojici.
Joe McCarthy

#2041 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Joe McCarthy »

Kikibombona wrote:
Joe McCarthy wrote:
A sad da ne nabrajamo činjenicu da mala država poput Nizozemske ima veći industrijski kapacitet od svih Arapskih zemalja zajedno, I to što Južna Koreja od 1950ih do danas ima 1500 puta više naučnih i industrijskih patenta od čitavog Islamskog svijeta jer tada zalazimo daleko u istinu koja je po defaultu islamofobija i Muslimanomržnja ili šta već.
Sramotni podaci!

Ja kad ovo kazem Nasi, ona meni slike iz Emirata pod nos. :D

Samo pitaj Našku ko je dizajnirao i isplanirao te "Muslimanske" projetke.
kritichar

#2042 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

Joe McCarthy wrote: S obzirom da ovo pretstavlja akademsku i intelektualnu elitu Arapskog svijeta koja je neupitna, sam zaključi.

Samo se zapitaj zašto Marokanski Muslimani nisu počeli kolonizirat Ameriku iako su bili na povoljnijem mjestu od njihovih krišćanskih susjeda? Zbog ovakvih idiota koji su osudili svoj narod na polako izumiranje kroz genetičko i kulturno stagniranje.

Onda su im svi krivi što su ih svi sem subsaharanskih Crnaca naučno, ekonomski i kulturno pretekli... Ali naravno, sve je to urota križara, nevjernika i potomaka svinja i majmuna.
ovaj nije sigurno elita

a život na marsu je svakako glupost
kritichar

#2043 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

kerima1 wrote:E,jesam i ja nasla sa kim cu razmijeniti misljenje gora sam ja sto zaboravljam kakva sam i sama nekad bila. :lol: :twisted:
selam obojici.
znači ti nas prestigla, hajd nek ti je sa srećom
Joe McCarthy

#2044 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Joe McCarthy »

kritichar wrote: ovaj nije sigurno elita
Tvoja riječ protiv najpriznatijih škola u arapskom svijetu.
kritichar wrote:a život na marsu je svakako glupost
Isto kao što je Muslimanima u Maroku život "preko bare" izgledao kao ćafirska glupost.
Capajebo

#2045 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Capajebo »

kerima1 wrote:E,jesam i ja nasla sa kim cu razmijeniti misljenje gora sam ja sto zaboravljam kakva sam i sama nekad bila. :lol: :twisted:
selam obojici.
We Alejkumu Selam :kravata:
kritichar

#2046 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kritichar »

Joe McCarthy wrote:

Isto kao što je Muslimanima u Maroku život "preko bare" izgledao kao ćafirska glupost.
Nemam pojma ko je, niti šta o njemu drugi misle, samo vidim da se obruko

A zašto se onda muslimanska država protezala na 3 kontinenta ako su imali takvo razmišljanje kako kažeš?
Joe McCarthy

#2047 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Joe McCarthy »

kritichar wrote:
Joe McCarthy wrote:

Nemam pojma ko je, niti šta o njemu drugi misle, samo vidim da se obruko

A zašto se onda muslimanska država protezala na 3 kontinenta ako su imali takvo razmišljanje kako kažeš?
Protezala se na tri kontinenta, sa kojima su bili upoznati šta kroz hadise šta kroz tradiciju. Dalje od "Dar Islama" nikad nisu ni odstupili s Osmanlijama kao jedinim izuzetcima. A sad drugi nepoznati kontinenti koje Muhamed nije spomenuo, samo priznavanje da postoji zemlja "preko bare" se u Maroku smatrala bogohuljenjem koja je bila kažnjavana kamenovanjem nekoliko desetljeća, dok su Španjolci osvajali izuzetno bogate regije koje su pomogli Zapadnjačkim civilizacijama da postau ono što danas jesu. Ili zašto Muslimani iz Malezije/Indonezije nisu kolonizirali nit Filipine nit Australiju već nakon nekoliko stoljeća nakon što su Anglo Saksonci/Španjolci civilizirali i napravili infrastrukturu su počeli Australiju/Filipine prozivat "ukradenim Islamskim zemljama"?
zagortenej

#2048 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by zagortenej »

kritichar wrote: a život na marsu je svakako glupost
Najbolje bi bilo da svi cafiri odsele na mars, pa da muslimani ostanu sami na zemlji, onda će moći osnovati kalifat po svojoj mjeri i uvesti serijat i niko im neće moći prigovarati sto su ovakvi i onakvi.
jer za to ide glava sa ramena
S4mpion

#2049 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by S4mpion »

kerima1 wrote: Cime Bogati mislis da ce se zaraditi onaj svijet,ako nemas prebijene marke u dzepu?
Onaj svijet se ne zarađuje parama. :mrgreen:
kerima1

#2050 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by kerima1 »

S4mpion wrote:
kerima1 wrote: Cime Bogati mislis da ce se zaraditi onaj svijet,ako nemas prebijene marke u dzepu?
Onaj svijet se ne zarađuje parama. :mrgreen:
Znam,nego zavuc se u pecinu kakvu i cekat kraj ovog prokletog svijeta,koji kod Allaha ne vrijedi ni kao krilce musice.jel tako?
Post Reply