Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

ultima_palabra

#2026 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
mrAdil wrote:Muhamed Velic ( Facebook 6.02.2014 18:10)

Trebalo bi proteste organizirati (i) u Briselu i Vašingtonu, jer tu su, ipak, glavni krivci što je u Bosni stanje kakvo jeste!
Za sutra pozivam sve Bošnjake, koji su vjernici a i one koji nisu (bilo bi dobro za njih), da se odazovemo Božijem pozivu i da lijepo klanjamo džumu namaz, pa da se onda raziđemo u miru i da idemo šta raditi, jer raditi (dobro i korisno, pa bilo šta) je farz, a činiti fesad/nered je haram - pa ko god ga činio, il' protestanti ili vlast.

Moj Allahu, podari mom narodu i mojoj domovini mir, sigurnost, lijepu opskrbu, dobru vlast i Svoje zadovoljstvo!

Amin.
“Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe!” (Er-Ra’d, 11.)

Vidim Velić dovi za narod....on kao alim zna za ovaj ajet, ali ga vješto preskace i zaobilazi pomenuti....a ovo što porcuje je cisi populizam, dodvoravanje, podilaženje, da ne kažem demagogija.
I Velića nabijem na kurac :mrgreen:
gnjev

#2027 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by gnjev »

Majke mi ja da sam ko u vlasti izaso bih i rekao narode koji vi qrac hocete. Vi ste nas izabrali sad se naguzite i pustite da penetriramo. Mazohisti ste znamo da to volite, jer opet cete nas sutra izabrat.
Hedg

#2028 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hedg »

Great Cornholio wrote:
Hedg wrote:je li i ovo Tuzla?

http://www.youtube.com/watch?v=hmk9BlQ-3IQ
Jeste , to je ta Tuzla, to je Tuzla koja se bori za Pravdu, ali ne tako da je nanosi drugima, kao što trenutno čini Radončić uz pomoć svojih plaćenika.

Sad se sjetih one scene iz " Gluvog baruta, kad fabijan Šovagović kaže " IŠ SOTONO" :twisted:
Druze, odes li ti doktoru nekad?
elma89_

#2029 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by elma89_ »

LSD wrote:
mrAdil wrote:Muhamed Velic ( Facebook 6.02.2014 18:10)

Trebalo bi proteste organizirati (i) u Briselu i Vašingtonu, jer tu su, ipak, glavni krivci što je u Bosni stanje kakvo jeste!
Za sutra pozivam sve Bošnjake, koji su vjernici a i one koji nisu (bilo bi dobro za njih), da se odazovemo Božijem pozivu i da lijepo klanjamo džumu namaz, pa da se onda raziđemo u miru i da idemo šta raditi, jer raditi (dobro i korisno, pa bilo šta) je farz, a činiti fesad/nered je haram - pa ko god ga činio, il' protestanti ili vlast.

Moj Allahu, podari mom narodu i mojoj domovini mir, sigurnost, lijepu opskrbu, dobru vlast i Svoje zadovoljstvo!

Amin.
“Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe!” (Er-Ra’d, 11.)

Vidim Velić dovi za narod....on kao alim zna za ovaj ajet, ali ga vješto preskace i zaobilazi pomenuti....a ovo što porcuje je cisi populizam, dodvoravanje, podilaženje, da ne kažem demagogija.
:thumbup:
guber90

#2030 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

i_ja_na_forumu wrote:hoce li meni, ko laiku, neko objasniti sto ova policija baca suzavac, i onda se zale kako je 6 policajaca na klinici za ocne bolesti.. :shock:
I meni je ovo tragikomicno :D, pa najvise su svojih smjestili u bolnicu :D.
Great Cornholio

#2031 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

ultima_palabra wrote:]
Kakav si ti bolid, to je strašno :-) Možeš li makar jednom da ne kontriraš svemu oko sebe?

Ja taman da parafraziram Štulića i kažem da Tuzla nikad nije dala kvislinga, ali izgleda da ipak jeste...
Ja samo govorim istinu, a ako je ti ne vidiš, to je tvoj problem.
hrastov žižak

#2032 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrastov žižak »

Great Cornholio wrote:

Jeste , to je ta Tuzla, to je Tuzla koja se bori za Pravdu, ali ne tako da je nanosi drugima, kao što trenutno čini Radončić uz pomoć svojih plaćenika.

Sad se sjetih one scene iz " Gluvog baruta, kad fabijan Šovagović kaže " IŠ SOTONO" :twisted:
Jel i Hesus protiv Fahra? Šta ti je zadnje šapno na uvo tvoj personal Hesus?
O'zone
Globalni moderator

#2033 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Great Cornholio wrote:
O'zone wrote:
I nemoj Boga ti. Idi spavati ili idi zaljevati tu lipu sa koje osmatraš
Bog je na mojoj strani, 100% sam siguran, obećao je da će uništiti Zlo, a ja sam Njemu obećao da zlo neću činiti, i zato neću udarati na Policiju k'o što čine ovi maloumnici koje je zlo u potpunosti obuzelo.

Zlo trenutno vlada svijetom, ali neće tako biti dovijeka, pa eto preispitajte se svi šta činite, imate šansu da se promijenite dok On ne dođe i svakome PRAVEDNO presudi.

Ovo je prava Tuzla, ova sa stadiona Tušanj, i tu Tuzlu trenutno uništavaju bezbožnici.

Bože PRAVDE!

:shock: :shock: :shock:

jebo majku ti fakati nisi svoj-over and out
SmokingMan

#2034 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SmokingMan »

Vječita netrpeljivost između "nas i njih",mind games... 8-)
VjecitiStudent

#2035 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

guber90 wrote:
i_ja_na_forumu wrote:hoce li meni, ko laiku, neko objasniti sto ova policija baca suzavac, i onda se zale kako je 6 policajaca na klinici za ocne bolesti.. :shock:
I meni je ovo tragikomicno :D, pa najvise su svojih smjestili u bolnicu :D.
Ne vjerujte ovim ciframa.
Teufik

#2036 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Teufik »

Specijalci idu u grupama od po 20-30 i rastjeruju sve redom po ulicama.
Raja im jebe sve sa prozora :lol:
DoZeN

#2037 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by DoZeN »

Naravno protesti trebaju,ali po izvjestajima tamo je 60% onih koji hoce da se "izdzihaju" negdje i da lome
Great Cornholio

#2038 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Hedg wrote:
Great Cornholio wrote:

Druze, odes li ti doktoru nekad?
Nema potrebe, svašta mi nešto fali, ali pamet me, i Hvala Bogu, dobro me služi.

Teško je ostati normalan kad si okružen sa nenormalnima, ali eto hvala Bogu, meni to još uvijek uspijeva :)

Šteta da u našoj drržavi nema više ljudi poput mene 8-) :bih:
34sf4drgu67d25

#2039 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 34sf4drgu67d25 »

upis
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2040 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by japin_mutapi »

ovaj post sam napisao na podforumu sarajevo tema crna hronika prije haman dvije godine
nije off jer dešavanja iz tuzle potvrđuju tezu iznešenu u postu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mafija i država i njeni razni nivoi vlasti su u simbiozi tj. potpomažu jedni druge.
Prioritetni zadatak policije je da štiti vlast od naroda, i da joj omoguči funkcionisanje bez problema ili sa što manje problema. Policija ne štiti narod od mafije, i sigurnost građana nije posao policije. To ako i kada rade, rade jer bi pogoršanje sigurnosne situacije i nedostatak reda i discipline, dovelo do anarhije i pobuna, koje bi ugrozile funkcionisanje vlasti, i njen opstanak.

Između mafije i vlasti postoje razni paktovi, prečutni dogovori i pravila ponašanja jednih prema drugima. Vlast i policija če krenuti na mafiju, tek onda kada mafija pređe crvenu liniju, kada počne da preuzima ovlasti i ingerencije države i time ugrozi funkcionisanje i postojanje vlasti.

Mafija uvijek teži da preraste okvire u kojima joj vlasti dozvoljavaju djelovanje, a vlast budno pazi da se to ne desi i reaguje kada ocijeni da je potrebno, tako da građanstvo i javnost imaju utisak da se vlasti bore protiv kriminala i brinu o njihovoj sigurnosti.Putem medija i propagande vlasti stvaraju privid sigurnosti i borbe protiv kriminala, a institucije vlasti, policija i sudstvo se bave posljedicama a ne uzrocima problema.

Imajuči sve ovo u vidu, ne treba da čudi što se vlast ponaša prema narodu kao prema neprijatelju, a prema mafiji blagonaklono. Oni su potrebni jedni drugima zbog lakše kontrole i manipulacije onima od kojih žive.
Oni su ujedinjeni i nastupaju zajedno, u jedinstvenom frontu protiv svojih neprijatelja, protiv građana i javnosti, protiv ljudi poštenih i radnih, protiv ČOVJEKA.
escobar__

#2041 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:Nema potrebe, svašta mi nešto fali, ali pamet me, i Hvala Bogu, dobro me služi.

Teško je ostati normalan kad si okružen sa nenormalnima, ali eto hvala Bogu, meni to još uvijek uspijeva :)

Ti se trebaš liječit jarane.
hrastov žižak

#2042 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrastov žižak »

šta s eima protestovat, doće isus i spasit svijet
elma89_

#2043 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by elma89_ »

escobar__ wrote:
Great Cornholio wrote:Nema potrebe, svašta mi nešto fali, ali pamet me, i Hvala Bogu, dobro me služi.

Ti se trebaš liječit jarane.
On je samo neshvacen :oops: to ga uci adventisticka crkva
O'zone
Globalni moderator

#2044 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

18:55 Cijela ulica oko zgrade Vlade TK je u dimu nakon što je policija bacila velike količine suzavac. Demonstranti bježe, a, kako tvrde građani, policija tuče demonstrante koji ne žele da se raziđu.

18:47 Specijalna policija Ministarstva unutrašnji poslova Tuzlanskog kantona, nakon što je dobila dodatno pojačanje, suzavcima rastjeruje demonstrante. Situacija je eskalirala, policija na sve moguće načine rastjeruje demonstrante koji su protestirali ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.
Stigao backup muriji a smanjio se broj protestanata i odmah se ide u akciju.
Janjicar

#2045 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Razbijaju ljudi sve :D Donose vlastite gume i pale u cemu je problem?

U jednom trenutku specijalci su bili opkoljeni i narod je podigao ruke i pustio ih da se vrate, kada su se vratili onda su bacili suzavac medju 3 000 ljudi... To je izazvalo jos veci bijes....
Ovo sto radi policija nije normalno tako da mi nije zao ni jednog koji je zavrsio u bolnici... A "Fukare" su izasli kao građani Tuzle i pomogli nam i veliko im hvala (Y)
Acerovac

#2046 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Acerovac »

starii

#2047 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by starii »

sutra poslije dzume na proteste :D
jefferson

#2048 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by jefferson »

Ja fakat ne kontam sta se cudite.
1. Normalno je da ce medju protestantima biti mnogo ili vecina onih koji nemaju sta da rade. Valjda je to i problem zbog kojih se protestvuje? Kazes vjeciti da je 60% onih koji nemaju gdje da energiju utrose. Da imaju posao ne bi bili tu sigurno.
2. Policija je reagovala onako kako se reaguje u svim nedemokratskim drustvima. Tj. vlast je preventivno htjela da razbije demonstracije i da se momenat prekine. Medjutim ocito su izazvali kontrareakciju, i sada vise nema povlacenja. Nermin Niksic nije ovako brzo reagovao kada su pozari u njegovom gradu bili, niti su se ovako brzo organizovali organi reda kada je gorila Hercegovina. Pozar nece nikog otjerati sa fotelja, a ovo bi moglo izmaci kontroli i eto belaja.
U drzavama u kojima gradjani nisu ovako apaticni davno bi pola zgrada institucija izgorjelo. To naivna prica kako ce gradjani na kraju platiti stet, so what? Gradjani placaju svake godine 600,000km taolet papir u predsjednistvu pa niko ne poteze to pitanje.
Sada ocekujem ubacivanje nacionalne price da se gradjani opet podjele na nase i njihove, a evo SDA vec govori i "vanjskom elementu", garant CIA, NSA, Masoni i slicni.
Tipican primjer oligarhije koja se odmah zabrine za svoje fotelje.
daxon

#2049 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by daxon »

Negdje sam vidio temu "Dobre vijesti iz BiH", e pa ovi protesti su najbolja vijest iz BiH od kraja rata pa na ovamo.
Samo da nekakav političar ne ujebe ove proteste time što će im kao dati podršku, ustvari, prvog političara koji počne kenjati o pdršci demonstrantima treba zatjerati u mp3, jer taj je majgori, takav želi ušićariti na muci naroda, gori je 100 puta od onoga koji šalje kerove na narod.
Sarah24

#2050 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Sarah24 »

Glupe tv stanice i portali kad prenose saoštenja stranaka, koji je šljam od tv-a ova tvTK, svašta... :twisted:
Locked