Alfons Kauders wrote:
btw na prvom se vidi sva silna superiornost ruskog oruzja o kojoj mnogi rado pricaju... svi ruski tenkovi dizajnirani nakon 64orke imaju istu boljku - lose dizajniran "carousel" automatski punjac sa spremnikom granata u samoj kupoli... koja nakon sretnog pogotka odleti pedesetak metara od tenka zbog detonacije spremnika...
Meh, svi tenkovi na svetu osim Americkog M1 Abramsa imaju deo municije u telu tenka i ako je pogodjena municija kupola leti u vazduh u vecini slucajeva.
M1 Abrams ima municiju smestenu u kupoli pozadi u specijalnomj komori koja je napravljena da eksplodira u vis preko "blow-up" panela i spasava tenk i posadu. Opasnost je jedono kada otvore tu komoru na par sekundi dok pune top.
Tenkovi uopste ne treba da ulaze u gradove, ali eto, sta ces....................
muhafuca wrote:
? vidi se koliko se razumijes u politiku uopste a ne u globalnu ili geo-stratesku politiku speficno
ja kad bih ti rekao da Amerika u nekim zemljama podrzava teroriste a u drugim se bori protiv istih tih terorista
da u nekim zemljama podrzava diktatore a drugim ih bombarduje
da u nekim zemljama podrzva separatiste u drugim ne
da Amerika bez imalo stida i srama spijunira Njemacku i druge saveznike u
istom a nekad i vecm omjeru nego sto spijunira u Iranu itd
vjerovatno bi ti mozak stao
" nacionalni/lokalni/regionalni/globalni interesi diktiraju vanjsku politiku jedne pojedinacne zemlje ma koja to zemlja bila "
pocni od ove teze pa ce ti se poceti raspetljavati klupko
takodje kad bih ti rekao da ste npr ti i Iran na istoj strani po pitanju nedavnog drzavnog udara u Egiptu , vjerovatno bi otisao promjeniti abdest
Ma jasno mi je kolega da su tu velike igre i da svako gleda svoje interese, zato sam i stavio tu sliku, vidis po imenu da je covek iz tog regiona i da sarkasticno pise.
Sto se tice Egipta, nahebali su za narednih 20 godina minimum. Sirija i vise.
Nema vecnih prijatelja ni vecnih neprijatelja, samo vecnih interesa.