Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Lucas Leiva
#2026 Re: Liverpool FC
Za spansku reprezentaciju mogu da igraju samo osvjedoceni tika-taka bomboni iz spanske ljepotice primere! Onaj ko nije dio tika-taka sistema nema sta da trazi u ekipi Del Boskeovih carobnjaka kojima se svi mi divimo!
<3 Cesc <3 je izasao iz Arsenalove tamnice i postao dio tika-taka sistema, Jose Enrique nije! Jose Enrique, Silva, Torres, Mata... ostaju zarobljeni na ostrvu!
<3 Cesc <3 je izasao iz Arsenalove tamnice i postao dio tika-taka sistema, Jose Enrique nije! Jose Enrique, Silva, Torres, Mata... ostaju zarobljeni na ostrvu!
-
Mustang1
#2027 Re: Liverpool FC
Oni za svoje zarobljenistvo dobivaju veliku lovu .. a ti za svoje zarobljenistvo dobivas samo smijeh i zaljenje
-
Mustang1
#2028 Re: Liverpool FC
Strasno .. Opet vjerujem da je ovo lose poluvrijeme i da ce u drugom izaci kao druga ekipa .. ali imaju igraca vise .. penal nije Kuyt zabio ... nevjerovatno kako su psihicki slabi jedino mi je to moguce objasnjenje .. ne mogu povjerovati da ne mogu fizicki izdrzati isti tempo 90 minuta
- horion_bosona
#2030 Re: Liverpool FC
vrati se u ormar...689908 wrote:Come On Everton !
Carroll
-
Mustang1
#2031 Re: Liverpool FC
Ne bas tako bajna igra ali dobro je da cemo uzeti bodove .. Kako drugacije sve izgleda od kako je usao Gerrard i to je ono sto fali kad njega nema .. vodja na terenu .. Sa njim sve izgleda puno lakse .. bez obzira sto u akcijama kod golova ne dirne loptu ali kao da im daje psihicku snagu
- vaučer
#2032 Re: Liverpool FC
Pobjeda je tu.
Volio bih da smo je više zaslužili, da sudija nije upleo svoje prste i da smo pokzali opcenito bolju igru.
Tri boda se pisu i dobro ce nam doci, igra se mora jako popraviti protiv ManU doduse.
Volio bih da smo je više zaslužili, da sudija nije upleo svoje prste i da smo pokzali opcenito bolju igru.
Tri boda se pisu i dobro ce nam doci, igra se mora jako popraviti protiv ManU doduse.
- horion_bosona
#2033 Re: Liverpool FC
prilicno negledljiva utakmica... ono nije vidjelo crvenog (kad sudi Atkinson treba se kladiti na crveni), steta sto ga Gerrard ne dade na samom kraju...
-
Mustang1
#2034 Re: Liverpool FC
Nije da nije vidjelo crvenog nego je on takav ..prestrog i ima takav kriterij i jebiga .. on je nama ovdje protiv Bjelorusa sudio cini mi se .. iako sam bio poprilicno siguran da ono nije bilo za drugi zuti kod Bjelorusa ali sad mi je jasno .. prestrog je fakat ali se pridrzava tog kriterija i jebiga ..Da je onakav start igrac Liverpoola napravio ispred njega isto bi dobio crveni
- Edin H.
#2035 Re: Liverpool FC
Upropasti sudija utakmicuhorion_bosona wrote:prilicno negledljiva utakmica... ono nije vidjelo crvenog (kad sudi Atkinson treba se kladiti na crveni), steta sto ga Gerrard ne dade na samom kraju...
-
Lucas Leiva
#2036 Re: Liverpool FC
Novi heroj je rodjen!!!!!!!!!!!
ANDREW CARROL LIVERPOOL'S NUMBER NINE!
- Edin H.
#2037 Re: Liverpool FC
Lucas Leiva wrote:Novi heroj je rodjen!!!!!!!!!!!
- bato99
#2038 Re: Liverpool FC
e nek je i onaj kloc Carrol zabio...35 miliona za 2-3 gola po sezoni..bravo Kenny 
- alijagoro
#2039 Re: Liverpool FC
Novi Alan Shearer jel ono biLucas Leiva wrote:Novi heroj je rodjen!!!!!!!!!!!
- slusaj vamo
#2040 Re: Liverpool FC
Liver-tool plati 35 miliona za Carrola, dovede Adama koji je fantastican igrac u nekom malom timu i truba u velikom, te proda igracinu koja ih je odrzavala u zivotu, Meirelesa.
Pametno, nema sta.
Pametno, nema sta.
- vaučer
#2041 Re: Liverpool FC
Hm da, baš.
Potpuna katastrofa, skupio je gol i tri asistencije za sedam utakmica ove sezone i koštao je duplo manje od Meirelesa.
Definicija katastrofe ako je ikad postojala jedna. Također i Carroll, jer svi znaju da ako ne zabijaš odmah dvadeset po sezoni s 21 si kompletan promašaj.
Potpuna katastrofa, skupio je gol i tri asistencije za sedam utakmica ove sezone i koštao je duplo manje od Meirelesa.
Definicija katastrofe ako je ikad postojala jedna. Također i Carroll, jer svi znaju da ako ne zabijaš odmah dvadeset po sezoni s 21 si kompletan promašaj.
- slusaj vamo
#2042 Re: Liverpool FC
meni se adam svidja kao igrac, ali nije za njih. koliko lopti ide na njega, s kim igra, i to je malo, jednostavno mu nije mjesto u takvim timovima.
sto se carrola tice, nije ni on los koliko god ga zajebavali, iako je "rizican" igrac ponajvise zbog svog karaktera. al, 35 miliona, stvarno nigdje veze. i to sve dok jednog meirelesa, kojeg spomenuh, ne postujes, drzis na klupi itd, a on ti utakmicu za utakmicom vadi kestenje iz vatre. nevjerovatno, a vi navijaci mislite sta hocete.
sto se carrola tice, nije ni on los koliko god ga zajebavali, iako je "rizican" igrac ponajvise zbog svog karaktera. al, 35 miliona, stvarno nigdje veze. i to sve dok jednog meirelesa, kojeg spomenuh, ne postujes, drzis na klupi itd, a on ti utakmicu za utakmicom vadi kestenje iz vatre. nevjerovatno, a vi navijaci mislite sta hocete.
- vaučer
#2043 Re: Liverpool FC
Neke stvari si u pravu, neke nisi.
Adam je neloš igrač, ali je defanzivno spor i nije sposoban igrati u formacijama tipa 442 gdje sredinu trebaju nositi dvojica na leđima. Lucas ga pokriva ali to opet šteka i radi tog je skupio nemalu kolekciju kartona. Stavi dva defanzivca oko njeg koji mogu trčati i pusti ga da kreativno dodaje bi mu bila najbolja pozicija, no to će igrati Gerrard. Još uvijek se aklimatizira i još uvijek ima potrebu da sve uradi sam, da puca neke dopadljive lopte koje uspiju samo jedna od deset. Mislim da će biti solidan igrač ali nikad neće biti neupitan prvotimac.
Cijena Andya Carrolla je pretjerana, ali u kontekstu mi je jasna. Nove vlasnike Liverpoola bi navijači isfrustrirani prijašnjim kaubojima odmah stavili u isti koš da su stavili pare od Torresa u džep i čekali ljeto. Dakle kupi kog trener misli da trebaš i gotovo, Newcastle je iskoristio sve što je išlo u niihovu korist i neka su. Liverpool je na kraju zamjenio u tih nekoliko zadnjih dana prelaznog roka Torresa i Babela za Carrolla i Suareza, meni je to dobar deal.
Meireles je dobar igrač. Meireles je bio vrlo dobar za Lfc, jedina dobra Hodgsonova kupovina. No Meireles je očekivao povećanje ugovora na plaću kakvu ima recimo Suarez (80000£) a uprava Liverpoola je procjenila da je bolje prodati sad igrača s 29 godina za dobre pare nego mu dizati ugovor i kasnije ga prodati za manje. Iskreno sam očekivao da ostane ili on ili Aquilani, ali mogu razumijeti zašto su ga prodali. Očekujem doduše pojačanje na toj poziciji u Januaru, jer se teško pouzdati u Gerrarda da ostane spreman.
Adam je neloš igrač, ali je defanzivno spor i nije sposoban igrati u formacijama tipa 442 gdje sredinu trebaju nositi dvojica na leđima. Lucas ga pokriva ali to opet šteka i radi tog je skupio nemalu kolekciju kartona. Stavi dva defanzivca oko njeg koji mogu trčati i pusti ga da kreativno dodaje bi mu bila najbolja pozicija, no to će igrati Gerrard. Još uvijek se aklimatizira i još uvijek ima potrebu da sve uradi sam, da puca neke dopadljive lopte koje uspiju samo jedna od deset. Mislim da će biti solidan igrač ali nikad neće biti neupitan prvotimac.
Cijena Andya Carrolla je pretjerana, ali u kontekstu mi je jasna. Nove vlasnike Liverpoola bi navijači isfrustrirani prijašnjim kaubojima odmah stavili u isti koš da su stavili pare od Torresa u džep i čekali ljeto. Dakle kupi kog trener misli da trebaš i gotovo, Newcastle je iskoristio sve što je išlo u niihovu korist i neka su. Liverpool je na kraju zamjenio u tih nekoliko zadnjih dana prelaznog roka Torresa i Babela za Carrolla i Suareza, meni je to dobar deal.
Meireles je dobar igrač. Meireles je bio vrlo dobar za Lfc, jedina dobra Hodgsonova kupovina. No Meireles je očekivao povećanje ugovora na plaću kakvu ima recimo Suarez (80000£) a uprava Liverpoola je procjenila da je bolje prodati sad igrača s 29 godina za dobre pare nego mu dizati ugovor i kasnije ga prodati za manje. Iskreno sam očekivao da ostane ili on ili Aquilani, ali mogu razumijeti zašto su ga prodali. Očekujem doduše pojačanje na toj poziciji u Januaru, jer se teško pouzdati u Gerrarda da ostane spreman.
- ultima_palabra
#2044 Re: Liverpool FC
Takve taktičke preinake zavrijeđuje možda 4-5 igrača na svijetu... Adam definitivno nije jedan od njihvaučer wrote:stavi dva defanzivca oko njeg koji mogu trčati i pusti ga da kreativno dodaje bi mu bila najbolja pozicija
- slusaj vamo
#2045 Re: Liverpool FC
ne znam gdje to nisam u pravu, jer ti, sem carrola, samo potvrdi ono sto govorim.
adam jeste defanzivno spor, ni ofanzivno nije munja, ali ima srce i damu kao malo ko u tom timu. sto se kreativnosti tice, nije xavi, ali ono sto zna, zna odlicno. za gerrarda se slazem, izmedju ostalog i zato ne kontam sto ga dovedose. bio je fantastican u blackpoolu, bio bi fantastican u nekom slicnom premierligaskom timu, underdogu, nije on ipak za prevelike kombinatorike iz vise razloga. ja ga tehnicki vidim kao puno boljeg ibricica jer im je limitiranost slicna
sto se carolla tice, koliko se sjecam upravo zimus su doveli i suareza, tako da ne mislim da ti ta o torresu pije vode. sem tofa navijaci lfca su puno vazniji sami sebi nego upravi, kao i svi ostali. eh sad sto su ufurani da su po svemu kao specijalni, druga je prica. klub je itekako mogao sacekati, ako su se vec napalili na tog carrola mogli su pricekati da malo sazrije, skuplji od tih 35 miliona ni za godinu, i to uspjesnu, u newcastlu ne bi bio.
ovo oko meirelesa mi zvuci kao pravdanje kluba na silu, ali eto.
adam jeste defanzivno spor, ni ofanzivno nije munja, ali ima srce i damu kao malo ko u tom timu. sto se kreativnosti tice, nije xavi, ali ono sto zna, zna odlicno. za gerrarda se slazem, izmedju ostalog i zato ne kontam sto ga dovedose. bio je fantastican u blackpoolu, bio bi fantastican u nekom slicnom premierligaskom timu, underdogu, nije on ipak za prevelike kombinatorike iz vise razloga. ja ga tehnicki vidim kao puno boljeg ibricica jer im je limitiranost slicna
sto se carolla tice, koliko se sjecam upravo zimus su doveli i suareza, tako da ne mislim da ti ta o torresu pije vode. sem tofa navijaci lfca su puno vazniji sami sebi nego upravi, kao i svi ostali. eh sad sto su ufurani da su po svemu kao specijalni, druga je prica. klub je itekako mogao sacekati, ako su se vec napalili na tog carrola mogli su pricekati da malo sazrije, skuplji od tih 35 miliona ni za godinu, i to uspjesnu, u newcastlu ne bi bio.
- vaučer
#2046 Re: Liverpool FC
Apsolutno, iako se može bez posebnih problema uklopiti u 433, koji eto zasad Dalglish ne fura.ultima_palabra wrote:Takve taktičke preinake zavrijeđuje možda 4-5 igrača na svijetu... Adam definitivno nije jedan od njihvaučer wrote:stavi dva defanzivca oko njeg koji mogu trčati i pusti ga da kreativno dodaje bi mu bila najbolja pozicija
Mene šašava, mislio sam istaknuti kako Meireles osim niza od 5 utakmica gdje je zabijao i nije imao istaknutijih perioda igre (bio je standardno pouzdan i dobar), bar ne više od recimo Maxia Rodrigueza koji sad mirno sjedi na klupi.slusaj vamo wrote:ne znam gdje to nisam u pravu, jer ti, sem carrola, samo potvrdi ono sto govorim.
adam jeste defanzivno spor, ni ofanzivno nije munja, ali ima srce i damu kao malo ko u tom timu. sto se kreativnosti tice, nije xavi, ali ono sto zna, zna odlicno. za gerrarda se slazem, izmedju ostalog i zato ne kontam sto ga dovedose. bio je fantastican u blackpoolu, bio bi fantastican u nekom slicnom premierligaskom timu, underdogu, nije on ipak za prevelike kombinatorike iz vise razloga. ja ga tehnicki vidim kao puno boljeg ibricica jer im je limitiranost slicna![]()
Možda nisi bio pretjerano upućen u problematiku prijašnjih vlasnika Liverpoola, uglavnom januarski prelazni rok kakav je bio, je najpametnije rješenje novih vlasnika. Zadnje što im je trebalo nakon para amerikanaca koji su doveli klub na rub likvidacije je da ih odmah u prvom koraku poistovjete s njima.
Koga želiš da zamjeni devetku na odlasku Kenny? Carrolla ako može - buduću englesku devetku.
Čak je i John Henry rekao da je efektivno Chelsea platio za obojicu i da on nije imao problema s tim.
Suarez je doveden da igra s Torresom, tj dok Torres nije donio odluku da ode i predao transfer request. Vjerujem da ne bi ni bio prodan da se nije osigurala zamjena - dakle Carroll.
Odošmo mi duboko i naširoko. Ukratko, meni je neloš novi Liverpool, još je neuigran i zelen, ali ima potencijala i Dalglish inzistira na napadačkoj igri što je svakako osvježenje. Ako upadnu u Ligu prvaka moći će se natjecati za potpise boljih igrača nego su mogli ovo proteklo ljeto.
- slusaj vamo
#2047 Re: Liverpool FC
ovaj dijalog amera i dalglisha ti zvuci kao nesto iz otpisanih.
nelos je sada liverpool, tu se slazemo, ali daleko jos uvijek od jakog tima koji se moze boriti za titulu, sto je neprekidna ambicija.
- vaučer
#2048 Re: Liverpool FC
slusaj vamo wrote:ovaj dijalog amera i dalglisha ti zvuci kao nesto iz otpisanih.![]()
Vlasnici su stavili okvirno rok od tri godine do borbe za titulu, mislim da je to objektivno.
- horion_bosona
#2049 Re: Liverpool FC
The Reds line-up in full is: Reina, Kelly, Enrique, Carragher, Skrtel, Lucas, Adam, Gerrard, Downing, Kuyt, Suarez. Subs: Doni, Bellamy, Carroll, Henderson, Spearing, Robinson, Agger
- vaučer
#2050 Re: Liverpool FC
Napokon Gerrard i Suarez zajedno.
Dobrodošao kapetane.
Dobrodošao kapetane.