hrvatska-more

Post Reply
korisnicc

#2026 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

crnoplavo wrote:
korisnicc wrote:
uglavnomja wrote:slabo im prosla propaganda o granicarima, 100 eur, neljubaznosti, sabah-havazlijama pa idu dalje

toksicni otpad iz srbije u jadranu :-) sleperi, leukemija, Neum, ...

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/jadran- ... im-otpadom

:run:

sutra ce biti prica vidjena 4 kamiona sa srpskim regisdtracijama u makarskoj na rivi, istovarali toksicni otpad u more ... uslikace neki havazoljubac i kamione :D
Avaz je gadljiv s pljuvanjem po Hrvatskoj.
http://www.jutarnji.hr/opasni-otpad-iz- ... i/1115971/

mozda je jutarnji objektivniji, ipak je hrvatska njihova zemlja
Ne radi se o tom otpadu.
Avaz svaki dan ima barem 1 temu protiv HR.
Usput guraju Crnu Goru.
I više nego očito.
howdy

#2028 Re: hrvatska-more

Post by howdy »

pakshu wrote:Normalno da nije moja stvar nit ce ikad bit al to jeo i pio ne da je smjesno nego presmjesno.On ko da je doso da zdere tamo a ne da se kupa i odmara :lol:
Sta li vama rade po toj dijaspori kad vam je merak otici na odmor i jest kolko vam stane u stomak. :D

Haj ba otvori argetu, namazi I uzivaj..
miki.ba

#2029 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

E cuj paradajz i argeta, ti ko da si bosanka. :D
korisnicc

#2030 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Većina HR medija i jest protuhrvatska.
Last edited by korisnicc on 24/07/2013 12:49, edited 1 time in total.
sandokann

#2031 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

Zviz wrote:
Da slazem se. Dosta hrane, barem u Danskoj je ubi boze. Meso suhoparno, bez ukusa - bezveze. Povrce isto tako. Voce kako kad. Da bas idem na odmor zbog hrane ne, ali ima ljudi - pa cak i Danaca. Recimo ja licno jedem samo svjeze znaci nebitno jel upecano ili priklano samo da nije starije od 8 sati. Kad hocu morsko odem na havn sacekam ribara koji je isplovi isti dan i kupim svjeze budi posto. Kad hocu meso odem kod mesara i pitam kad je sljedece klanje i tako kupi maksimlano svjeze mada kod zivine je i bitno cime se hrani.

A kad neko kaze da ljudi idu da jedu, opet naglasavm ne svak ali bi dodao da vecina ide vise da jede u smislu da izadje u restoran, jer ovdje npr. u Danskoj je to skupa zezancija. Ispod 60KM nemozes proci nikako. A da malo otmenije pojedes nista ispod 100 - 150KM

A da pravo jedes kao sto dolikuje u restoranu tj. predjelo, pa jedno 4-5 glavnih jela, pa neki desert, pa pice ispod 400KM zaboravi. I naravno onda se covjeku neide u restoran pa ceka dok dodje negdje gdje su cijene ipak za oci realnije.
Ima i DK svojih prednosti, obzirom da sam jedan dio zivota proveo gore znam za poneke. U HR nemas nijedan lanac restorana, tipa Jensens, gdje je moguce pojesti dobro i jeftino. Svaki restoran ganjas u HR na preporuku i sve dok ti ne donese strahujes jel' to to!
Druga stvar, danas je najveci broj prehrane uvoz, sto meso iz Brazila, Argentine... sto zelen iz Holandije, Spanije... Padom YU Hrvatska ne moze u isti kos sa Turskom, koja proizvodi ne samo za svoje potrebe, vec je jedan od regonalnih prvaka u izvozu svega i svacega.

Treca stvar, u DK je veliki broj pizzerija, kebaba... koje otvaraju i drze stranci koji su povoljni i za dance, a kamo li za strane goste. Takvo sta u HR nema.
uglavnomja

#2032 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

kako ba nema, ima bureka sa svacim i cevapa :lol: :lol:
crnoplavo

#2033 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

korisnicc wrote:
Većina HR medije i jest protuhrvatska.
prikriveni srbocetnici, jugonostalgicari :-) registrovan na forum u drugoj drzavi, 85% postova (36/42) na ovoj temi, na braniku domovine :lol:
sandokann

#2034 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

uglavnomja wrote:kako ba nema, ima bureka sa svacim i cevapa :lol: :lol:
Naravno da ima toga na Jadranu, sto se smijes? Ali, sve su prilike da ti ni Tursku, a ni Dansku ( turske restorane, kebab house, indijske, arapske restorane...) nisi ni dozivio, pa mi cudno sto upadas :run:
miki.ba

#2035 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

kakav bude taj burek sa svacim? :oops: :D
korisnicc

#2036 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

crnoplavo wrote:
korisnicc wrote:

prikriveni srbocetnici, jugonostalgicari
:-) registrovan na forum u drugoj drzavi, 85% postova (36/42) na ovoj temi, na braniku domovine :lol:
Tko kaže da su prikriveni?
crnoplavo

#2037 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

:thumbup: da pustimo jednu od Thompsona?
LEDA

#2038 Re: hrvatska-more

Post by LEDA »

miki.ba wrote:kakav bude taj burek sa svacim? :oops: :D
sve su pite pitice,a burek je pitac..........sa svačim :? :gladna:
mrAdil

#2039 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

crnoplavo wrote:
korisnicc wrote: Većina HR medije i jest protuhrvatska.
prikriveni srbocetnici, jugonostalgicari :-) registrovan na forum u drugoj drzavi, 85% postova (36/42) na ovoj temi, na braniku domovine :lol:
Na braniku su banovine, samo ih hebe sto nema turista, pa velicaju Lijepu njihovu kroz hebanje svega bosanskog.
mrAdil

#2040 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

miki.ba wrote:kakav bude taj burek sa svacim? :oops: :D
Klempo, garant.
korisnicc

#2041 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

crnoplavo wrote::thumbup: da pustimo jednu od Thompsona?
Može!
Vjetre s Dinare. :thumbup:

Hvala.
crnoplavo

#2042 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

korisnicc wrote:
crnoplavo wrote::thumbup: da pustimo jednu od Thompsona?
Može!
Vjetre s Dinare. :thumbup:

Hvala.

korisnicc wrote:
crnoplavo wrote:

Tko kaže da su prikriveni?

bolja ova, specijalno za sve srbocetnike s indeksa i jutarnjeg i ove iz avaza :thumbup:

cavoglave
Last edited by crnoplavo on 24/07/2013 13:18, edited 1 time in total.
insomnia99

#2043 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

mrAdil wrote:
Na braniku su banovine, samo ih hebe sto nema turista, pa velicaju Lijepu njihovu kroz hebanje svega bosanskog.
netko te slago
NeenaSa

#2044 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

:-) :roll:
Sastala se druzba.
crnoplavo

#2045 Re: hrvatska-more

Post by crnoplavo »

insomnia99 wrote:
mrAdil wrote:
netko te slago

hahaha, najzesci su ovi, prvo ima grupa koja je iz hrvatske, registrovala se maksuz na forum i siri propagandu, drugi ima grupa koja izdaje nekretnine u hrvatskoj i trece grupa lokalnih koji inace "na poslu moraju pricati kroejsn" ali inace govore i kafa i kahva al et omakne im se po koja hrvatska rijec...
vjesticanametli

#2046 Re: hrvatska-more

Post by vjesticanametli »

Warashii wrote:
Šveđanin wrote:Bio mi kolega u Turskoj.. Njega, ženu i djete avion + all inclusive smještaj u hotelu izašao sveukupno 1550 eura, ali su rezervisali dosta ranije + imali su neke popuste.

Kaže da je oduševljen, jeo koliko mu je u stomak moglo stati, nema šta nije pio, za dijete se dobije ako želiš kao neka dadilja (uključeno u cijenu) koja ga zabavlja kad hoćeš, roditelji rade šta hoće i kako hoće, masaže, tematske predstave, jutarnji pilates, igraonice u vodi za djecu, ma bukvalno sve..

Otprilike tako i ja zamišljam svoj odmor, dakle jesti novu hranu, piti dobar alkohol, kupati se malo u bazenu, malo na plaži, aposolutno me ne zanima pripremanje hrane, da gledam jel jeftinije u lidlu ili na placu, da nosam kese, da se zezam sa nervoznim Dalmosima..

Hoću da me maze, paze, da mi donose na nos da jedem na plaži, da rade sve što poželim a ja ću naravno za to platiti. E u tom rangu, Turska je mnogo bolja, interesantnija od Hrvatske. :thumbup:
Slazem se u nekim djelovima sa gore napisanim.
Ko voli odmor kao sto ti opisujes onda nema stvarno sta da trazi u Hrvatskoj, odnosno ima ali ce ga izaci puno vise, i to je fakat.
E sad kad je hrana u pitanju i odmor, evo svelo se na prepucavanje Hrvatska-Turska, ovdje se nadovezali neki likovi koji su u autima vozili sve ( ne kazem ni da ih ima na ovom forumu, ne zelim da vrjedjam ikog ako kojim slucajem vrjedjam ), od igle do lokomotive, legne auto toliko da se usput mora izbacivat stagod iz njeg da nebi kocnice popustile i onda takav frajer podje pricat o nekom AI o Turskoj kao najidelanijem mjestu za ljetovanje a do juce ga odmor u Hrvatskoj kostao 250KM za smjestaj a hrane u BiH kupi za 300KM, tako da za jedno 700KM ljetuje na Jadranu nekih 7 dana tako da nije bilo ljepseg mora neg u Makarskoj na kugli zemaljskoj.
I ok je drago mi je ako danas neki stanovnici BH mogu sebi da priuste odmor u nekoj zemlji u hotelskom smjestaju uz AI ili UAI uslugu al ne znam cemu prepucavanje.
Meni nije mrsko na moru spremit da jedem jer mi barem svaku drugu noc vecera bude rostilj, meni nije mrsko otic naci dobrog vina na moru, nije mi mrsko ustati rano i otici kupiti ribe, nije nesto pretjerano tesko ponjeti ni nesto novca na plazu pa da uzmem nesto sto mi zapne za oko ili ako mi se nesto prohtije jesti.
Dakle ko zeli nek idu u Tursku sa AI aranzmanima a ko zeli neka ljetuje u Hrvatskoj. Mislim sta je koga briga sto neko potrosi 2000KM u Hrvatskoj? Svako ima svoje, svako ima ukus i svako zna sta trazi od ljetovanja tj. odmora.
ja sam nosila od igle do lokomotive i nije auto leglo............usput ne izbacujem nista :D nismo stoka pobogu........odmor me ne kosta ni 200 ni 300 ni 700 a ti vidi cijene u kampu strasko na pagu pa sracunaj koliko mi treba za 10 dana :) nosicu i ove godine a kome se ne sviĐŽa ne treba da gleda :evil: ode se i na veceru na moru i na plazi se kupi sto zelimo tako da ne pricaj mi o ljetovanju za 200 KM
mrAdil

#2047 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

insomnia99 wrote:
mrAdil wrote:
netko te slago
SD od proslog "tjedna":

Sezona nam ne propada, ali nas ne ide!’. Mišljenje je to većine od desetaka turističkih stručnjaka s kojima smo razgovarali proteklih dana o tijeku ovogodišnje sezone, koja je još od proljeća ukazivala na moguće probleme i za Hrvatsku nepovoljniji raspored tržišnog kolača, ali kada su brojke na polovici srpnja pokazale poraznu statistiku da nam je u srcu ljeta u Hrvatsku ušlo 340 tisuća manje stranaca nego lanjske godine u isto vrijeme, zazvonili su alarmi za uzbunu. Jer, neka je dio njih bio na proputovanju, neka su neki gastarbajteri, neki putuju za BiH ili Crnu Goru... ipak je „minus“ prevelik.....

A kada se zna da se u srpnju očekivalo 2,9 milijuna gostiju koliko ih je bilo i lani, jasno je da svaki izgubljeni dan u tom mjesecu ne može nadoknaditi ni najbolja posezona.

Po svemu do sada napravljenom, sezona nikada nije bila nestabilnija, neizvjesnija i s više upitnika na koje nadležni nemaju odgovor. Možda i stoga što se je mjesecima bježalo od istine i zatvarale oči pred njom, uvjereni da će se sve dogoditi samo od sebe. A kako je premijer Zoran Milanović svojevremeno poručio da ‘za turizam ne treba neko veliko znanje, sezone su i tako svaka bolja od prethodne i svaka je rekordna...’, čini se da su ga podređeni poslušali.

I račun dolazi na naplatu.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/ ... fault.aspx
insomnia99

#2048 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

vjerujem da ti je taj članak legao kao budali šamar...ali rekao sam ti da te neko slagao

i možda ih nešto manje dolazi autocestama ,al više ih dolazi avionima i brodovima...
mrAdil

#2049 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

insomnia99 wrote:vjerujem da ti je taj članak legao kao budali šamar...ali rekao sam ti da te neko slagao

i možda ih nešto manje dolazi autocestama ,al više ih dolazi avionima i brodovima...
Opet SD, ovaj "tjedan":

Avio-gosti, baš kao i oni koji na Jadran stižu međunarodnim brodskim linijama, idućih mjeseci jednostavno neće moći nadoknaditi gubitak turista koji smo već do sada uknjižili s auto-gostima. Jer, da bi se nadoknadio već evidentiran “minus” od oko 340 tisuća putnika koji proteklog vikenda nisu ušli preko granice na odmor u Hrvatsku, bilo bi potrebno da nam se “špica” sezone s najvećim dnevnim prometom u zračnim lukama poveća za 15 dana! Ili, prevedeno, na cesti smo izgubili do sada cijeli godišnji promet zračne luke Zadar!

Naime, dok se javnost zabavlja utvrđivanjem je li u pravu statistika koja tvrdi da je sezona bolja nego lani ili su bliže istini oni koji na temelju vlastitog prometa uvjeravaju u suprotno, odmah su se našli dežurni optimisti koji su plasirali tezu po kojoj su nam gosti koji nisu stigli automobilima, pohrlili na Jadran – avionima i brodovima. I oni će, tvrde, nadoknaditi izgubljeno na cestama! Tako je podatak o rekordima zračnih luka i prijevoza na trajektima i katamaranima stigao samo dan nakon objelodanjenog podatka po kojemu je cestom u Hrvatsku prošlog vikenda ušlo nekoliko stotina tisuća stranaca manje. I koliko god da veseli činjenica da je avionima u Hrvatsku u prvih pola godine stiglo 9,1 posto više gostiju dok ih je brodovima prevezeno 21,5 posto više nego lani, sve to su brojke koje se ne mogu uspoređivati s turističkim prometom koji nam donose gosti koji stižu automobilima i koji čine čak 93 posto od naših gotovo 12 milijuna turista u prošloj godini.

Primjera radi, Zračna luka Split s 1,6 milijuna putnika godišnje u svojim vršnim opterećenjima, kada avioni slijeću i uzlijeću svakih nekoliko minuta kao prošlog vikenda, primi dnevno 23 tisuće putnika u 120 zrakoplova. Slične brojke su i u Dubrovniku, koji zajedno sa Splitom čini daleko najveći dio turističkog prometa u zračnim lukama na Jadranu. Da bi se nadoknadili izgubljeni gosti na cestama do sada, Hrvatska bi morala imati 15 takvih vršnih dana (sa po 23 tisuće gostiju) više nego lani, a za to nema ni tehničkih mogućnosti ni kapaciteta ni u jednoj hrvatskoj zračnoj luci. Priča o brodskom prijevozu kao onom koji će nadoknaditi cestovne goste još je jednostavnija, jer brodovima nam stižu samo gosti iz Italije, dok se oni na međunarodnim kruzerima ne nalaze u statistici turističkog prometa zemlje.

Sve kada bi svaki trajekt iz Italije od sada do početka kolovoza bio pun gostiju, to bi se jedva osjetilo u državnoj statistici turističkog prometa. A istini za volju, Talijana će ove godine putovati pet milijuna manje nego lani, kažu njihove posljednje ankete, pa je jasno da s tog tržišta možemo očekivati samo nove troznamenkaste “minuse” u dolascima.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/ ... fault.aspx
insomnia99

#2050 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

vidim sve se detaljno prati...ali ne smiješ vjerovat svemu što pročitaš u medijima...
vjeruj meni
Post Reply