aida25 wrote:Koliko se kreću ovi oklopi za nokiu lumiu 920, može li se to uopšte mijenjati tako-samo zadnji dio?
Oko 40 $,ima ima na wpcentralu clanak o tome kako ga zamijeniti
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Moderator: Benq
aida25 wrote:Koliko se kreću ovi oklopi za nokiu lumiu 920, može li se to uopšte mijenjati tako-samo zadnji dio?
Zauvaljujem Qler :-]Qler wrote:Kako ces zamijeniti samo ledja na unibody telefonu? Haj uzmi telefon u ruku i skontaj kako bi mogao to izvesti...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Bolje ti je ovo uradi, uzmi zutu masku i rijesen problem. Koliko vidim, ovo je novo kuciste telefona, instalacija podrazumjeva njegovo rastavljanje, a ne samo stavljanje maske...nemas potrebe skidat fabricko/originalno kuciste (masku), i stavljat nesto sto je upitne kvalitete umjesto toga, a vjerujem da ti sa takvim rastavljanjem ode i garancija....aida25 wrote:http://www.ebay.com/itm/New-OEM-Housing ... 2a2db4e8c2
Ponuđen mi je ovaj oklop sa ebaya uz nokiu L920, ima li iko samo da mi kaže, jesu li ovo samo leđa i može li se tako staviti da se mobitel ne ošteti, valja li išta? Da li da uzmem samo običnu žutu silikonsku masku, pošto je mob. crn, a ja bih htjela žuti?
aida25 wrote:Joj ne znam sad šta bi, meni da je žut telefon, garanciju svakako nemam jer kupujem polovan mobitel, sad bi ja to uzela jer mi svakako nudi taj momak masku ili ovaj oklop a oklop je skuplji, samo bojim se da se šta ne poremeti kad se bude to rastavljalo...Znači mijenja se samo ovaj zadnji dio, ja bih to odnijela majstoru.. A kako je kad se stavi ta maska žuta, kako mobitel izgleda, izgleda li puno veći?
Felidae wrote:Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi
Sent from my lumia zumia using Tapatalk
AdoCka wrote:aida25 wrote:Joj ne znam sad šta bi, meni da je žut telefon, garanciju svakako nemam jer kupujem polovan mobitel, sad bi ja to uzela jer mi svakako nudi taj momak masku ili ovaj oklop a oklop je skuplji, samo bojim se da se šta ne poremeti kad se bude to rastavljalo...Znači mijenja se samo ovaj zadnji dio, ja bih to odnijela majstoru.. A kako je kad se stavi ta maska žuta, kako mobitel izgleda, izgleda li puno veći?
Jos za vakta 3310 mi nije bilo jasno to zensko kindjurenje 'vako 'nako mjenjaj oklop farbaj ga lakom za nokte itd... mob im dodje k'o barbikaSundanceKid wrote:Ha zavisi koja maska, kakva je izrada, koliko je debela itd.. Ali opet ti je po meni bolje masku kupit, nego da ti neko rastavi telefon, jer je veliko pitanje kako ce ga sastavit. Telefoni su fabricki sastavljeni na najbolji moguci nacin, da nema skripanja, mrdanja oklopa, sve je uklopljeno kako treba, a kad ga rastavis pitanje je hocel biti, dal ce se uskoro javit neka devijacija oklopa, skripanje na nekom mjestu itd...itd..
Kupi brate oklop obicni zuti, pronosaj malo, pa vidi kako ti se cini, pa tek onda mijenjaj kuciste....
Ispravak,evo i kod mene ista stvar sa viberom,nema sanse javiti se,otvori sve i blokira uspostavljajuci poziv :/SA 071 wrote:Felidae wrote:Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi
Isključi battery saver i nećeš imati nikakvih problema. Već je to neko ranije na ovoj temi objasnio. Kada je battery saver uključen, onda to blokira u pozadini viber i još neke app. Takođe, provjeri u background tasks da ti nisu blokirane željene app...
Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
SA 071 wrote:Felidae wrote:Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi
Isključi battery saver i nećeš imati nikakvih problema. Već je to neko ranije na ovoj temi objasnio. Kada je battery saver uključen, onda to blokira u pozadini viber i još neke app. Takođe, provjeri u background tasks da ti nisu blokirane željene app...
Nije dovoljno samo isključiti battery saver nego moraš skinuti viber pa ga ponovo instalirati i trebalo bi raditi. I meni su ovdje na forumu govorili ugasi battery saver, ja ugasio ali nije proradilo dok nisam skinuo viber i ponovo ga instaliro. Sad zvoni normalno. Naravno nemoj više paliti battery saver ako ga opet upališ moraš ponoviti postupak. Tako je bar bilo kod mene.Felidae wrote:SA 071 wrote:Felidae wrote:Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi
Ne koristim battery saver.....620 je u pitanju....nema teorije da se javis samo se pojavi notifikacija u vrhu ekrana i to je to i ne zvoni nego neki kratki zvuk....
Bas bezzze
vukojebina wrote:Qleru, ima li gdje kakve price, hoće li se moći prekucat sailfish preko wp-a, na 920 recimo
Ovo sa n9 mi je dalo nadu da bi mogo sklonit ovo govno od os-a...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
To možda kod 620 tako ide. Kod 920 se samo saver izgasi. Bar je kod mene na dvije Lumije tako bilo...moke_31 wrote:
Nije dovoljno samo isključiti battery saver nego moraš skinuti viber pa ga ponovo instalirati i trebalo bi raditi. I meni su ovdje na forumu govorili ugasi battery saver, ja ugasio ali nije proradilo dok nisam skinuo viber i ponovo ga instaliro. Sad zvoni normalno. Naravno nemoj više paliti battery saver ako ga opet upališ moraš ponoviti postupak. Tako je bar bilo kod mene.