Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AdoCka

#2026 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

aida25 wrote:Koliko se kreću ovi oklopi za nokiu lumiu 920, može li se to uopšte mijenjati tako-samo zadnji dio?

Oko 40 $,ima ima na wpcentralu clanak o tome kako ga zamijeniti :)

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
aida25

#2027 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Ama ne cijeli oklop, mogu li se zamijeniti samo leđa da budu druge boje, to pitam, i koliko je para taj dio? Hvala
Qler

#2028 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Kako ces zamijeniti samo ledja na unibody telefonu? Haj uzmi telefon u ruku i skontaj kako bi mogao to izvesti...

aida25

#2029 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Ja samo pitam, ne znam jer nemam još uvijek taj telefon, mislila sam da se može zamijeniti samo poklopac, ok hvala.
AdoCka

#2030 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Qler wrote:Kako ces zamijeniti samo ledja na unibody telefonu? Haj uzmi telefon u ruku i skontaj kako bi mogao to izvesti...

Zauvaljujem Qler :-]

Felidae

#2031 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi

Sent from my lumia zumia using Tapatalk
mrsamras

#2032 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Ja nemam problema sa javljanjem ni na viber ni na skype, bez obzira sto aplikacija nije pokrenuta.
aida25

#2033 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

http://www.ebay.com/itm/New-OEM-Housing ... 2a2db4e8c2

Ponuđen mi je ovaj oklop sa ebaya uz nokiu L920, ima li iko samo da mi kaže, jesu li ovo samo leđa i može li se tako staviti da se mobitel ne ošteti, valja li išta? Da li da uzmem samo običnu žutu silikonsku masku, pošto je mob. crn, a ja bih htjela žuti?
SundanceKid

#2034 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

aida25 wrote:http://www.ebay.com/itm/New-OEM-Housing ... 2a2db4e8c2

Ponuđen mi je ovaj oklop sa ebaya uz nokiu L920, ima li iko samo da mi kaže, jesu li ovo samo leđa i može li se tako staviti da se mobitel ne ošteti, valja li išta? Da li da uzmem samo običnu žutu silikonsku masku, pošto je mob. crn, a ja bih htjela žuti?
Bolje ti je ovo uradi, uzmi zutu masku i rijesen problem. Koliko vidim, ovo je novo kuciste telefona, instalacija podrazumjeva njegovo rastavljanje, a ne samo stavljanje maske...nemas potrebe skidat fabricko/originalno kuciste (masku), i stavljat nesto sto je upitne kvalitete umjesto toga, a vjerujem da ti sa takvim rastavljanjem ode i garancija....

Kupi si neki obican cover i rijesen problem :)
aida25

#2035 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Joj ne znam sad šta bi, meni da je žut telefon, garanciju svakako nemam jer kupujem polovan mobitel, sad bi ja to uzela jer mi svakako nudi taj momak masku ili ovaj oklop a oklop je skuplji, samo bojim se da se šta ne poremeti kad se bude to rastavljalo...Znači mijenja se samo ovaj zadnji dio, ja bih to odnijela majstoru.. A kako je kad se stavi ta maska žuta, kako mobitel izgleda, izgleda li puno veći?
AdoCka

#2036 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

aida25 wrote:Joj ne znam sad šta bi, meni da je žut telefon, garanciju svakako nemam jer kupujem polovan mobitel, sad bi ja to uzela jer mi svakako nudi taj momak masku ili ovaj oklop a oklop je skuplji, samo bojim se da se šta ne poremeti kad se bude to rastavljalo...Znači mijenja se samo ovaj zadnji dio, ja bih to odnijela majstoru.. A kako je kad se stavi ta maska žuta, kako mobitel izgleda, izgleda li puno veći?

Ako je TPU case,onda ne :)

SA 071

#2037 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Felidae wrote:Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi

Isključi battery saver i nećeš imati nikakvih problema. Već je to neko ranije na ovoj temi objasnio. Kada je battery saver uključen, onda to blokira u pozadini viber i još neke app. Takođe, provjeri u background tasks da ti nisu blokirane željene app...

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
aida25

#2038 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

AdoCka wrote:
aida25 wrote:Joj ne znam sad šta bi, meni da je žut telefon, garanciju svakako nemam jer kupujem polovan mobitel, sad bi ja to uzela jer mi svakako nudi taj momak masku ili ovaj oklop a oklop je skuplji, samo bojim se da se šta ne poremeti kad se bude to rastavljalo...Znači mijenja se samo ovaj zadnji dio, ja bih to odnijela majstoru.. A kako je kad se stavi ta maska žuta, kako mobitel izgleda, izgleda li puno veći?

Ako je TPU case,onda ne :)
Možeš li mi samo objasniti šta misliš pod TPU case :) da znam , da ne misliš na silikonsku masku? Sad sam gledala na piku crn telefon sa silikonskom maskom, izgleda mi sasvim ok, maska se skoro i ne primijeti..
SundanceKid

#2039 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

Ha zavisi koja maska, kakva je izrada, koliko je debela itd.. Ali opet ti je po meni bolje masku kupit, nego da ti neko rastavi telefon, jer je veliko pitanje kako ce ga sastavit. Telefoni su fabricki sastavljeni na najbolji moguci nacin, da nema skripanja, mrdanja oklopa, sve je uklopljeno kako treba, a kad ga rastavis pitanje je hocel biti, dal ce se uskoro javit neka devijacija oklopa, skripanje na nekom mjestu itd...itd..

Kupi brate oklop obicni zuti, pronosaj malo, pa vidi kako ti se cini, pa tek onda mijenjaj kuciste....
semirsar

#2040 Re: Nokia Lumia

Post by semirsar »

SundanceKid wrote:Ha zavisi koja maska, kakva je izrada, koliko je debela itd.. Ali opet ti je po meni bolje masku kupit, nego da ti neko rastavi telefon, jer je veliko pitanje kako ce ga sastavit. Telefoni su fabricki sastavljeni na najbolji moguci nacin, da nema skripanja, mrdanja oklopa, sve je uklopljeno kako treba, a kad ga rastavis pitanje je hocel biti, dal ce se uskoro javit neka devijacija oklopa, skripanje na nekom mjestu itd...itd..

Kupi brate oklop obicni zuti, pronosaj malo, pa vidi kako ti se cini, pa tek onda mijenjaj kuciste....
Jos za vakta 3310 mi nije bilo jasno to zensko kindjurenje 'vako 'nako mjenjaj oklop farbaj ga lakom za nokte itd... mob im dodje k'o barbika :mrgreen:
aida25

#2041 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Ok ,naručiće mi prodavač, zato ja vas toliko ispitujem. U pravu si, toga se i bojim kako će neko sastaviti taj telefon, zato ću i uzeti običnu masku i to je to. Hvala vam svima na trudu, e još samo ovo da vas pitam.. Kako naručujete, tj. plaćate preko ebaya, karticom je li, kako je još moguće platiti?
mrsamras

#2042 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

SA 071 wrote:
Felidae wrote:Kako dodati viberu neki drugi zvuk za pozive? Takodjer nema sanse da se javis ukoliko aplikacija nije otvorena...moraju neki ozbiljan update napraviti....ovo je jedina stvar koja mi smeta na wp ali je barem za mene stvar koja ce me vratiti na android ako se ne sredi

Isključi battery saver i nećeš imati nikakvih problema. Već je to neko ranije na ovoj temi objasnio. Kada je battery saver uključen, onda to blokira u pozadini viber i još neke app. Takođe, provjeri u background tasks da ti nisu blokirane željene app...

Ispravak,evo i kod mene ista stvar sa viberom,nema sanse javiti se,otvori sve i blokira uspostavljajuci poziv :/
vukojebina

#2043 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Qleru, ima li gdje kakve price, hoće li se moći prekucat sailfish preko wp-a, na 920 recimo :D
Ovo sa n9 mi je dalo nadu da bi mogo sklonit ovo govno od os-a...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Felidae

#2044 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

SA 071 wrote:

Ne koristim battery saver.....620 je u pitanju....nema teorije da se javis samo se pojavi notifikacija u vrhu ekrana i to je to i ne zvoni nego neki kratki zvuk....
Bas bezzze
moke_31

#2045 Re: Nokia Lumia

Post by moke_31 »

Felidae wrote:
SA 071 wrote:

Ne koristim battery saver.....620 je u pitanju....nema teorije da se javis samo se pojavi notifikacija u vrhu ekrana i to je to i ne zvoni nego neki kratki zvuk....
Bas bezzze
Nije dovoljno samo isključiti battery saver nego moraš skinuti viber pa ga ponovo instalirati i trebalo bi raditi. I meni su ovdje na forumu govorili ugasi battery saver, ja ugasio ali nije proradilo dok nisam skinuo viber i ponovo ga instaliro. Sad zvoni normalno. Naravno nemoj više paliti battery saver ako ga opet upališ moraš ponoviti postupak. Tako je bar bilo kod mene.
Qler

#2046 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

vukojebina wrote:Qleru, ima li gdje kakve price, hoće li se moći prekucat sailfish preko wp-a, na 920 recimo :D
Ovo sa n9 mi je dalo nadu da bi mogo sklonit ovo govno od os-a...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sumnjam da ce moci... ali volio bih da moze :)
SA 071

#2047 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

moke_31 wrote:
Nije dovoljno samo isključiti battery saver nego moraš skinuti viber pa ga ponovo instalirati i trebalo bi raditi. I meni su ovdje na forumu govorili ugasi battery saver, ja ugasio ali nije proradilo dok nisam skinuo viber i ponovo ga instaliro. Sad zvoni normalno. Naravno nemoj više paliti battery saver ako ga opet upališ moraš ponoviti postupak. Tako je bar bilo kod mene.
To možda kod 620 tako ide. Kod 920 se samo saver izgasi. Bar je kod mene na dvije Lumije tako bilo...
SA 071

#2048 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Evo postoje tračevi da će Nokija u drugoj plovini 2014. godine izbaciti smartwatch... Morph i nano tehnologija... Video prilozi obećavaju...
http://www.phonearena.com/news/Nokia-sm ... gy_id50620
Qler

#2049 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ma sta li ce biti boga pitaj... eno ugasili podrsku za nokia weather na symbianu, here transit za symbian isto ne radi, ms ima neke svoje planove i boga pitaj koji su...
vukojebina

#2050 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Ma ne sikeram se ja za ms, naci ce oni nacina da uguraju neki windows u ovo, da ogranice tu nano tehnologiju i naprave od nje makro tehnologiju :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Post Reply