Istočno Sarajevo
- BadCopy
#2026 Re: Istočno Sarajevo
Sha je polocajac?
Srpskoj zastavi nije mjesto u Sarajevu,nek idu u Neograd i sa njom se sepure.nabijem ih na gusle
Srpskoj zastavi nije mjesto u Sarajevu,nek idu u Neograd i sa njom se sepure.nabijem ih na gusle
- karanana
#2027 Re: Istočno Sarajevo
ne sjecas se "vezbi" odbrane sarajeva iz jeseni 91? valjda od ustasha sta ja znam, djurdjevac je na trebevicu objasnjavao novinarima da je vjezba za odbranu od neprijateljskih aviona. i kada su ga pitali zasto su topovi upereni prema dole a ne prema gore rekao je da ih nije tesko podignuti u nebo.Creasy wrote:karanana wrote:haubicari su znai da ce turci ubiti svata pa su se unaprijed ukopali vec 91.
Gdje su ukopane haubice '91?
bio je snimak, evo sad ne mogu da ga nadjem.
- zateznistub
#2028 Re: Istočno Sarajevo
E sto vas kvalitetno levati...
- BadCopy
#2029 Re: Istočno Sarajevo
Karanana zasto gubis svoje vrijeme coravom objasniti kako izgleda bijelo?
Dosta je meni bilo bratstva i jedinstva preko mojih ledja.
Zao mi je sto ove bolide sa slike nije neko natamburo ko volove pa da narednih 500 godina cmizdre kako su ljuti u Sarajevu.
Dosta je meni bilo bratstva i jedinstva preko mojih ledja.
Zao mi je sto ove bolide sa slike nije neko natamburo ko volove pa da narednih 500 godina cmizdre kako su ljuti u Sarajevu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2030 Re: Istočno Sarajevo
Glavni dio Hreša, Poljine, Trebević i obronci Trebevića, dalekometna na Palama, brdo Žuč i okolna brda dok nije zauzela A.BiH, Lukavica (kasarna). Ima snimak gdje JNA još 1991. pod krinkom vježbi na ovim brdima kopa rovove i pravi neke vrste utvrda. Ali nisu to samo habice, tu se još sredinom 1991. godine krčila šuma i pravili šumski putevi i komunikacije koje su kasnije VRS-u dobro došle za držanje Sarajeva pod opsadom.Creasy wrote:Ripicipi wrote:sta fali mom odgovoru?Creasy wrote:I očekivao sam takve odgovore.
Istina, ziva istina, ocima svojim gledao
Ja sam pitao gdje su haubice ukopane?
Skrenusmo sa teme...sorry.
- Creasy
#2031 Re: Istočno Sarajevo
Ja fakat prvi put čujem za tako nešto. Baš bih volio da vidim taj snimak.
- ultima_palabra
#2032 Re: Istočno Sarajevo
Obuci ovo kad budeš gledao

-
kox
#2033 Re: Istočno Sarajevo
Još kratki kurs francuskog i sve je spremno 
- Creasy
#2034 Re: Istočno Sarajevo
ultima_palabra wrote:Obuci ovo kad budeš gledao![]()
Šta se ti s konjskom glavom javljaš...
Pazi mu slike na Fejsu:

- ultima_palabra
#2035 Re: Istočno Sarajevo
Ništa me ne čudi kad je u pitanju najpošumljeniji grad na svijetu 
- Qler
#2036 Re: Istočno Sarajevo
Creasy wrote:![]()
Jarane, ja mislim da samo oni rodjeni poslije '95 ne znaju, jer su generalno cudna generacija, pa nece da znaju, da je Sarajevo vec '91 bilo okruzeno artiljerijom. Napravili nove ceste da prevezu artiljeriju i tenkove. Trebevic, Golo brdo, mislim da su i Poljine isto tako, oko Pala, sve pod izgovorom vojnih vjezbi. Ja pitam starog, koji je bio oficir u JNA, kako mu nije bilo sumnjivo, kako se raja nije bunila. Kaze niko nije sumnjao u JNA, a i vojska je bila ustrojena, nije bilo pitanja, radi kako ti kaze nadredjeni...
- Creasy
#2037 Re: Istočno Sarajevo
Qler wrote:Creasy wrote:![]()
Jarane, ja mislim da samo oni rodjeni poslije '95 ne znaju, jer su generalno cudna generacija, pa nece da znaju, da je Sarajevo vec '91 bilo okruzeno artiljerijom. Napravili nove ceste da prevezu artiljeriju i tenkove. Trebevic, Golo brdo, mislim da su i Poljine isto tako, oko Pala, sve pod izgovorom vojnih vjezbi. Ja pitam starog, koji je bio oficir u JNA, kako mu nije bilo sumnjivo, kako se raja nije bunila. Kaze niko nije sumnjao u JNA, a i vojska je bila ustrojena, nije bilo pitanja, radi kako ti kaze nadredjeni...
To što si napisao je istina isto koliko i onaj dokumentarac "Vanzemaljci iznad Sarajeva", koji je doslovno SF.
Ali ne bih dalje da idem u OT.
- Qler
#2038 Re: Istočno Sarajevo
Ma ja, inace mi smo sami sebe ovda gadjali, sve je to Bay rezirao, zbog malo boljih efekata.. Bas neki dan pricam sa jaranom, ni nominaciju nismo dobili, a toliko se poubijasmo bezveze. Mozda da smo Kustu zvali bar bi zlatnu palmu izganjali...
Mrs...
Mrs...
- Hajvan
#2039 Re: Istočno Sarajevo
Qler wrote:
Mrs...
ovo je sasvim dovoljno
- BadCopy
#2040 Re: Istočno Sarajevo
E moj pandurko
- Drvosjeca iz Dejcica
#2041 Re: Istočno Sarajevo
Otvori novu temu pa ćemo rasplesti o tome. Mislim da si ti posljednji Srbin koji se iščuđava tome, čak i oni koji su bili borci VRS ne negiraju jednu takvu činjenicu.Creasy wrote:![]()
Vjerovatno ti nije poznato ni to da je JNA ostavila sva svoja MTS vojski RS-a?
Na kraju zašto raspravljamo o ovome na temi IS?
P.S Zaboravih pomenuti Mrkoviće, dosta glavobolje je zadavala artiljerija sa Mrkovića. Sva ova mjesta i sela koja sam pomenuo su bila još krajem 1991. dobro utvrđena i pripremljena. Pitaj bilo kojeg bivšeg borca VRS iz okoline Lukavice - Pala pa će ti potvrditi sve.
Evo pogleda sa Mrkovića, sve k'o na dlanu.
-
Bodkin
#2042 Re: Istočno Sarajevo
gdje su ovi mrkovici? u RS-u?
- Drvosjeca iz Dejcica
#2043 Re: Istočno Sarajevo
Sada u F.BiH, bili pod kontrolom VRS do kraja rata.Bodkin wrote:gdje su ovi mrkovici? u RS-u?
http://wikimapia.org/12687454/Mrkovici
-
Bodkin
#2044 Re: Istočno Sarajevo
jesu li mogli izvuci artiljeriju gore nakon pocetka rata? ja isto nisam nista znao o toj artiljeriji dok nisam na forumu procitao (prije 8 godinaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sada u F.BiH, bili pod kontrolom VRS do kraja rata.Bodkin wrote:gdje su ovi mrkovici? u RS-u?
http://wikimapia.org/12687454/Mrkovici
- BadCopy
#2045 Re: Istočno Sarajevo
Zna on dobro nego se pravi policajac.
Da ga pitas za broj telefona inih hudnih maloljetnica iz Westa znao bi jos bolje.
Garant je bio i medju onim guslarima kod osnovne skole na Dobrinji kad se granica pomjerala prema Dobrinji 4
Da ga pitas za broj telefona inih hudnih maloljetnica iz Westa znao bi jos bolje.
Garant je bio i medju onim guslarima kod osnovne skole na Dobrinji kad se granica pomjerala prema Dobrinji 4
- Drvosjeca iz Dejcica
#2046 Re: Istočno Sarajevo
Naravno, po samom izbijanju rata samo je popunjena minobacačima, PAT-ovima, PAM-ovima i ostalim arsenalom. Artiljerija je bila u skaldištima TO i JNA, dakle nemoj bukvalno gledati na to da je postavljena 1990 ili 1991. godine. Sve pripremne aktivnosti oko komunikacija, ukopavanja i grudbrana je odrađeno ranije mehanizacijom JNA što je puno važnije od samog fizičkog postavljanja. Nije to nikakav big-deal, 20 vojnika sa dva buldoždera i par kamiona rade proširenje puta recimo u Mrkovićima. Ko im je tada mogao i smio išta reći.Bodkin wrote:jesu li mogli izvuci artiljeriju gore nakon pocetka rata? ja isto nisam nista znao o toj artiljeriji dok nisam na forumu procitao (prije 8 godinaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sada u F.BiH, bili pod kontrolom VRS do kraja rata.Bodkin wrote:gdje su ovi mrkovici? u RS-u?
http://wikimapia.org/12687454/Mrkovici)
-
Bodkin
#2047 Re: Istočno Sarajevo
znaci nije postavljena artiljerija nego je pripremljeno sve za artiljeriju? sto potvrdjuje moju tezu da ubistvo svata nije uzrok nego povodDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Naravno, po samom izbijanju rata samo je popunjena minobacačima, PAT-ovima, PAM-ovima i ostalim arsenalom. Artiljerija je bila u skaldištima TO i JNA, dakle nemoj bukvalno gledati na to da je postavljena 1990 ili 1991. godine. Sve pripremne aktivnosti oko komunikacija, ukopavanja i grudbrana je odrađeno ranije mehanizacijom JNA što je puno važnije od samog fizičkog postavljanja. Nije to nikakav big-deal, 20 vojnika sa dva buldoždera i par kamiona rade proširenje puta recimo u Mrkovićima. Ko im je tada mogao i smio išta reći.Jedino kada su uhvatili onaj šleper sa "bananama" na Bistriku ali i to je pušteno sve kada je Kukanjac intervenisao.
- karanana
#2048 Re: Istočno Sarajevo
ubistvo svata nije nista ni povod ni uzrok kada je u pitanju rat. sta, da svat nije ubijen ne bi bilo rata?
- Creasy
#2049 Re: Istočno Sarajevo
Qler wrote:Ma ja, inace mi smo sami sebe ovda gadjali, sve je to Bay rezirao, zbog malo boljih efekata.. Bas neki dan pricam sa jaranom, ni nominaciju nismo dobili, a toliko se poubijasmo bezveze. Mozda da smo Kustu zvali bar bi zlatnu palmu izganjali...
Mrs...
Aj odlepršaj s teme, smaraš.
- Creasy
#2050 Re: Istočno Sarajevo
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Otvori novu temu pa ćemo rasplesti o tome. Mislim da si ti posljednji Srbin koji se iščuđava tome, čak i oni koji su bili borci VRS ne negiraju jednu takvu činjenicu.Creasy wrote:![]()
Vjerovatno ti nije poznato ni to da je JNA ostavila sva svoja MTS vojski RS-a?![]()
Na kraju zašto raspravljamo o ovome na temi IS?
P.S Zaboravih pomenuti Mrkoviće, dosta glavobolje je zadavala artiljerija sa Mrkovića. Sva ova mjesta i sela koja sam pomenuo su bila još krajem 1991. dobro utvrđena i pripremljena. Pitaj bilo kojeg bivšeg borca VRS iz okoline Lukavice - Pala pa će ti potvrditi sve.
Evo pogleda sa Mrkovića, sve k'o na dlanu.
Otvori ti temu ili nam daj link neke već aktivne, pa ćemo tamo nastaviti.
Evo može ovde:
http://www.klix.ba/forum/zuc-t100542s100.html