Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
palermo

#2026 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:
Ljudi ginuli 3 i po godine braneći Bosnu i Hercegovinu, ali to valjda niko nije primijetio, pa je tu Željko da nas prosvijetli rekavši da ima ko da brani Bosnu i Hercegovinu. I mi svi da na to kolektivno pišnemo od sreće. :run:
Da skratimo- u odnosu na to koliko je posljednjih 12-tak godina koštao njegov boravak na državnoj sisi, malo je.
Pa ne moraš pišati od sreće, to je tvoj osobni izbor šta ćeš raditi.

Meni je u ovom trenutku sasvim dovoljno. Za dalje ćemo već vidjeti.
Ma ja ba

#2027 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Ma ja ba »

ultima_palabra wrote:
Ma ja ba wrote:Mislim da je Komsic nesposoban politicar koji u svojoj politickoj karijeri nije uradio nista konkretno. Pokazao se kao razmazeno deriste koje je tetralno napustilo SDP, umjesto da je ostao i uradio nesto konkretno unutar partije. Jedan od mnogih koji se navikao na redovnu platu bez nekog pretjeranog rada.
O čemu vi pričate, ljudi? :-) Pa napustio je stranku zato što kompletno Predsjedništvo stranke, znači 30 ljudi ne dijeli njegovu viziju budućnosti BiH... nije to nikakva sujeta niti hir. Šta to konkretno možete uraditi sa vrhom SDP-a kojem je bitnija partija od države?

Nakon svih poteza koje je vrh SDP-a napravio u 2012. to je bio najmoralniji mogući čin.
Ako se dobro sjecam, a sjecam se, on je izjavio kako ima podrsku od velikog broja clanova SDP-a. Pravi laf bi ostao u partiji, borio se i plasirao svoju viziju buducnosti koju dijeli sa mnogobrojnim istomisljenicima koji su takodjer pripadnici iste partije. Dakle, nije laf nego Mickey Mouse politicar.
palermo

#2028 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

Ma ja ba wrote: Ako se dobro sjecam, a sjecam se, on je izjavio kako ima podrsku od velikog broja clanova SDP-a. Pravi laf bi ostao u partiji, borio se i plasirao svoju viziju buducnosti koju dijeli sa mnogobrojnim istomisljenicima koji su takodjer pripadnici iste partije. Dakle, nije laf nego Mickey Mouse politicar.
Onda, super za vas ne morate ga se bojati.
Dobitna situacija
heckler

#2029 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Lik je zlatni ljiljan i to zasluzeni. Bio je nacelnik, ambasador, clan predsjednistva a niko mu jos nije uspio pripisati ama bas niti jednu aferu i lopovluk. Pokusavali su ali im je najveci dometi bio "eno ga skija se na bjelasnici a zemlja u krizi". Heeeeeeej na Bjelasnici :lol: :lol: :lol:

Medju silnim sa jedne strane otvorenim fasistima i separatistima i u "najboljem slucaju" bandom lopovskom i u valovima izdajnickom, ovaj covjek se istice medju njima kao svetionik. Ne znam hoce li ili nece uspjeti, ali vasi pokusaji da ga u startu diskreditirate na ovaj nacin su pateticni i providni do boli. :lol: :lol:

Eki treb'o je poginuti da zasluzi budzetsku sisu :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja ba

#2030 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Ma ja ba »

wow, sto se ljudi upale kao kutnjaci. :lol:

Koga ba briga hoce li on uspjeti ili nece! Covjek je jednostavno - prohujalo s vihorom. Ako nije do sada uspio, sumnjam da ce od sada. Ali hajde, zelim mu srecu da mu ni dalje ne pronadju ikakav feler kao ostalima i da svake godine uspjesno skija na Bjelasnici :lol: :zzzz: i naravno da i dalje sija kao najveci svjetionik u nadi da ga i na drugim kontinentima primjete. :lol:
heckler

#2031 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Ma ja ba wrote: Koga ba briga hoce li on uspjeti ili nece!

Pa ocigledno vas koji ste se ovdje navili ko pokvarena ploca 8-)

kmeeee kmeeeeee treba'o je ostati u stranci i boriti se kmeeeeeee kmeeeeee bjelasnica kmeeee kmeeee nije poginuo pa ne zasluzuje radno mjesto :lol:
ultima_palabra

#2032 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Ma ja ba wrote:
ultima_palabra wrote:
Ma ja ba wrote:Mislim da je Komsic nesposoban politicar koji u svojoj politickoj karijeri nije uradio nista konkretno. Pokazao se kao razmazeno deriste koje je tetralno napustilo SDP, umjesto da je ostao i uradio nesto konkretno unutar partije. Jedan od mnogih koji se navikao na redovnu platu bez nekog pretjeranog rada.
O čemu vi pričate, ljudi? :-) Pa napustio je stranku zato što kompletno Predsjedništvo stranke, znači 30 ljudi ne dijeli njegovu viziju budućnosti BiH... nije to nikakva sujeta niti hir. Šta to konkretno možete uraditi sa vrhom SDP-a kojem je bitnija partija od države?

Nakon svih poteza koje je vrh SDP-a napravio u 2012. to je bio najmoralniji mogući čin.
Ako se dobro sjecam, a sjecam se, on je izjavio kako ima podrsku od velikog broja clanova SDP-a. Pravi laf bi ostao u partiji, borio se i plasirao svoju viziju buducnosti koju dijeli sa mnogobrojnim istomisljenicima koji su takodjer pripadnici iste partije. Dakle, nije laf nego Mickey Mouse politicar.
Ne sjećam se te izjave... sve i da jeste tačna, kako može doprijeti to tog članstva ako je kompletno rukovodstvo protiv njega? To bi bila borba protiv vjetrenjača... bolje je da istupi iz stranke i pokuša to članstvo koje misli kao on privesti sebi.

Ali vidim ja da ovdje argumenti nisu bitni, nego da pokuša bar malo diskreditirati ŽK.
miki.ba

#2033 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by miki.ba »

A ako se vrati u SDP?
Banksy

#2034 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Doktor29 wrote:
samo pokusavam naci konkretniji odgovor od posten je, patriota, ljiljan bla bla bla ...
Tipa, izumio pencilin, letio na mjesec, jel to?
heckler

#2035 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Ovi jako pametni zaboravljaju da je takodjer izjavio da mu se sprema izgon iz SDP-a i da je samo unaprijed dao ostavku :wink: znaci zajebao im taj pokusaj ucjene
Banksy

#2036 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Ma ja ba wrote:
Zamjena teza ... on je laf, a ovi koji su mu u tajnosti davali podršku, a nisu smjeli izreći je javno, oni su ''Miki Mausi'' ...
Ma ja ba

#2037 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Ma ja ba »

miki.ba wrote:A ako se vrati u SDP?
Po mom misljenju, totalno je nebitno - vratio se ili osnovao svoju partiju. Covjek je politicki izlapio. Zapravo, nikada nije ni bio politicki pismen.

Kao covjek - svaka cast, ali kao politicar - totalno profulan slucaj, nesposoban.
Meni je cak smijesno posmatrati kako se ljudi strasno raspravljaju za i protiv Komsica, a tip totalno nebitan faktor na BiH politickoj sceni.

Ovim se postom ujedno i zavrsava moja zainteresovanost za ovu temu. Vama koji ostajete na temi, sretno forumanje o Komsicu. :-D
Platformas

#2038 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Platformas »

Nisi trebo ni dolazit!
heckler

#2039 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Ma ja ba wrote:
Ovim se postom ujedno i zavrsava moja zainteresovanost za ovu temu. Vama koji ostajete na temi, sretno forumanje o Komsicu. :-D

Image
Ma ja ba

#2040 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Ma ja ba »

:lol: :lol: eto vas isto djeca. :lol: :lol: cirkus. :lol:
heckler

#2041 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by heckler »

Ma ja ba wrote::lol: :lol: eto vas isto djeca. :lol: :lol: cirkus. :lol:
Nakon permantno dugog odsustva od 6 minuta

Image
Platformas

#2042 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Platformas »

Nisam zadnjih dana pri netu, vidim neki se sporazumi sa NS potpisivali, ima l Komšićeve vlastite stranke gdje na vidiku?
Ja često posjećujem zeljkokomsic.ba u nadi da ce jednom na toj adresi osvanuti kakva prezentacija te nove stranke, smatram da je on jedina nada ove zemlje. Ako i on ne uspije, ne znam, dižem ruke od ove "države".

Konstantno je Forbidden

Image
webby-x

#2043 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

MaxPayne wrote:Stvarno,šta je on to dosad konkretno uradio,pokrenuo osim što je prisustvom uveličao otvaranje MCDonaldsa?
I time osramotio instituciju Predsjednika i državu.
Ne znam ima li još negdje primjer da Predsjednik države
svečano otvara junk food lanac.
webby-x

#2044 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:Šta to konkretno možete uraditi sa vrhom SDP-a kojem je bitnija partija od države?
Pozvati sve članove SDP-a na prosvjedno okupljanje
ispred središnjice stranke i zahtjevati smjenu Lagumdžije
i prijevremeni kongres?
Skijaš

#2045 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
MaxPayne wrote:Stvarno,šta je on to dosad konkretno uradio,pokrenuo osim što je prisustvom uveličao otvaranje MCDonaldsa?
I time osramotio instituciju Predsjednika i državu.
Ne znam ima li još negdje primjer da Predsjednik države
svečano otvara junk food lanac.
Smiješno je kada neko ko podržava etničku podjelu države, kritikuje Komšića zbog McDonaldsa.
webby-x

#2046 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

Banksy wrote:Tipa, izumio pencilin, letio na mjesec, jel to?
Previše za intelektualnog patuljka kakav je Komšić.
Možda navesti barem nešto što je kontretno uradio?
Lik je u politici 10 godina, 6 kao Predsjednik.
webby-x

#2047 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

Skijaš wrote:Smiješno je kada neko ko podržava etničku podjelu države, kritikuje Komšića zbog McDonaldsa.
Pročitaj prvo malo o logičkim pogreškama pa onda
učestvuj u argumentiranoj raspravi. Samo se prosipaš.

Inače, kako napreduje Vikićeva struja u SBB-u?
palermo

#2048 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by palermo »

webby-x wrote:
Pa poručio, dalje prste od Bosne i hercegovine. Meni dovoljno u ovom trenutku.
Skijaš

#2049 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
U okviru svog mandata glasao kako je trebalo, i uglavnom pozitivno riješio pitanje ambasadorskih imenovanja. Paralelno s tim, pokazao je potrebnu dozu integriteta o kakvoj većina bosanskohercegovačkih političara može samo sanjati. I na sljedećim će izborima dobiti taman toliko glasova da može uslovljavati svoje učešće u vlasti. Sasvim je razumljivo to što neki strepe od takvog razvoja događaja, i treba da strepe.
webby-x

#2050 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by webby-x »

palermo wrote:Pa poručio, dalje prste od Bosne i hercegovine. Meni dovoljno u ovom trenutku.
Pa nije jedini. Tom logikom možete glasovati i za
Bosnologa ili Skijaša.

:-D

To o "prstima" mora imati neku težinu.
Mislim, zar je netko uzeo za ozbiljno Komšića?
Je li se nakon provale sa prstima nešto promijenilo?

Inače, ja bi volio da Komšićeva stranka uzme
primat kod Bošnjaka, da oprobaju i tu varijantu.
Još jedno razočarenje može biti samo pozitivno po BiH.
Last edited by webby-x on 24/11/2012 21:35, edited 1 time in total.
Locked